13.3 C
Trikala
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα

Μεγάλες ζημιές και καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες (καλαμπόκι, τριφύλλι, κηπευτικά) παθαίνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όπου οι καλλιέργειες βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης ή και συγκομιδής, οι αγρότες του Ν. Τρικάλων από επιδρομές πολυπληθών ομάδων άγριων γουρουνιών.

- Advertisement -

Οι ζημιές αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα στο ήδη κουτσουρεμένο από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και τους φέρνουν σε απόγνωση. Από τη μια οι ζημιές πλήττουν το εισόδημά τους με αποτέλεσμα να αδυνατούν να καλύψουν υποχρεώσεις που «τρέχουν», από την άλλη αντιμετωπίζουν τον αναχρονιστικό & φοροεισπρακτικό κανονισμό του ΕΛΓΑ που πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς να αποζημιώνονται για τη ζημιά που έχουν υποστεί.

 

 Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε :

  • Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ για να καλύπτει όλες και δίκαια από φυσικούς κινδύνους & νόσους στο 100% ζημιές και καταστροφές, να καταργηθούν οι αυξήσεις των τελευταίων χρόνων στις ασφαλιστικές εισφορές.
  • Να ληφθούν μέτρα κάλυψης των απωλειών του εισοδήματός των παραγωγών που έχουν υποστεί ζημιές στην παραγωγή τους.

 

Οι Βουλευτές

 

Γιώργος Λαμπρούλης

Κώστας Στεργίου

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Με τον Κ. Μητσοτάκη στα πετρέλαια Πρίνου, ο Κώστας Σκρέκας

Συνοδεία του Κώστα Σκρέκα, αρμόδιου Τομεάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ και Βουλευτή Τρικάλων πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Προέδρου του Κόμματος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις της Energean Oil & Gas, στον Πρίνο Θάσου την Τετάρτη 26 Ιουλίου. Ο σκοπός της επίσκεψης είχε να κάνει με την διαμόρφωση ακριβούς εικόνας, από κοντά, των εργασιών που λαμβάνουν χώρα στην εξέδρα για την άντληση αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου και την ενημέρωση από τους ειδικούς.

Ο Βουλευτής Τρικάλων και Πρώην Υπουργός παραμένει σε συνεχή συνεργασία με τον Πρόεδρο του κόμματος για θέματα οικονομίας και γενικότερης άσκησης πολιτικής, αλλά κυρίως για ζητήματα ενέργειας.

Η επίσκεψη των δύο ανδρών στο κοίτασμα Πρίνου επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη σημασία που δίνει ο κ. Μητσοτάκης στο χαρτοφυλάκιο της ενέργειας και της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου. Ταυτόχρονα δείχνει και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Κώστα Σκρέκα, ενός νέου πολιτικού με τεχνοκρατική αντίληψη, ο οποίος έχει οριστεί με απόφαση του ιδίου στη θέση αυτή.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Ο Δήμος Φαρκαδόνας κόβει το νερό στους δημότες του! Λέμε: ΣΤΟΠ!

Σε πολλά χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας και κυρίως στα Σερβωτά ο Δήμαρχος έκοψε το νερό σε δημότες που αδυνατούν να το πληρώσουν. Κατακαλόκαιρο δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες συνάνθρωποί μας δεν έχουν νερό στο σπίτι τους για να πλυθούν ή να ποτίσουν τους κήπους τους.

Πρόκειται για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής Φαρκαδόνας που πρέπει να τη σταματήσουμε.

Ως ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ καλούμε σήμερα Πέμπτη και ώρα 8.30 στο καφέ ΛΗΘΑΙΟ σε συγκέντρωση όλους όσους έπεσαν θύματα της βάρβαρης πολιτικής Μεριβάκη και κάθε άλλο πολίτη του Δήμου Φαρκαδόνας και ευρύτερα του Νομού Τρικάλων προκειμένου να συζητήσουμε και να λάβουμε μέτρα αντίστασης και αποτροπής του κακού και κυρίως να ετοιμάσουμε ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ στον Εισαγγελέα κατά της ένοχης Δημοτικής Αρχής.

à ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ!

à ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ!

à ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΨΑΣ, που μας επιβάλλουν ανίερες πολιτικές!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συνεχής πτωτική πορεία της τιμής κυρίως του πρόβειου, αλλά και του γίδινου γάλακτος. Πλέον  η τιμή παραγωγού για το πρόβειο σε πολλές περιπτώσεις προσεγγίζει τα 0,80 ευρώ/λίτρο, όταν μέχρι το 2016 κινούνταν σε επίπεδα άνω του 1ευρώ/λίτρο. Τα συγκεκριμένα επίπεδα τιμών, καθιστούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εκμεταλλεύσεωνζημιογόνες και οδηγούν τους παραγωγούς σε μείωση ζωικού κεφαλαίου.

 

Είναι δεδομένο ότι τον τελευταίο χρόνο δεν υπήρξε δραματική αύξηση της παραγωγής η οποία θα δικαιολογούσε την πτώση της τιμής, αντίθετα υπήρξε μείωση. Τα βασικά επιχειρήματα από την πλευρά των γαλακτοβιομηχανιών αναφέρονται σε μείωση της εγχώριας κατανάλωσης, μείωση των εξαγωγών, έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών και μείωση της τιμής του εισαγόμενου γάλακτος! Από την πλευρά των κτηνοτρόφων, γίνεται λόγος για κατακόρυφη αύξηση της  παράνομης εισαγωγής πρόβειου γάλακτος, κυρίως από χώρες της βαλκανικής, το οποίο μεταποιείταιως ελληνικό.

 

Το θέμα, πέραν της επίδρασης του σε ένα σημαντικό κομμάτι της πρωτογενούς παραγωγής και τη βιωσιμότητα χιλιάδων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, αποτελεί και ένα μέιζον ζήτημα για τη «ναυαρχίδα» των προϊόντων ΠΟΠ ζωικής προέλευσης της χώρας μας, τη Φέτα.

 

Μεταξύ των προδιαγραφών της φέτας  όπως αυτέςκαθορίζονται στην Υπουργική Απόφαση 313025/11.01.1994 (ΦΕΚ 8 Β) είναι και η προέλευση του γάλακτος. Σύμφωνα με αυτήν, το γάλα που χρησιμοποιείται για τηνπαρασκευή της φέτας προέρχεται αποκλειστικά από τις περιοχές Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας,Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και το νομό Λέσβου καιαπό φυλές αιγοπροβάτων παραδοσιακά εκτρεφόμενες καιπροσαρμοσμένες στην περιοχή παρασκευής της. Αυτό σημαίνει ότι η ύπαρξη ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος, αποτελεί προϋπόθεση για την ύπαρξη και της Φέτας.

 

Επειδή ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει έναν από τους παράγοντες εξόδου της χώρας από την κρίση.

 

Επειδή η φέτα κινδυνεύει κυρίως από δράσεις και παραλήψεις στο στάδιο της παραγωγής και λιγότερο από γεγονότα στο στάδιο της εμπορίας ή διεθνείς συμφωνίες.

 

Επειδή η χώρα στερείται ενός αξιόπιστου συστήματος τήρησης ισοζυγίου γάλακτος, ελέγχων και ποινών.

 

Επειδή το στάδιο της μεταποίησης του συγκεκριμένου προϊόντος συγκεντρώνει αρκετά ολιγοπωλιακά  χαρακτηριστικά.

 

Επειδή παρατηρείται  εκτεταμένη νοθεία σε όλα τα στάδια παραγωγής της φέτας, από το στάβλο έως το χώρο εστίασης.

 

 

 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  • Προτίθεστε να προβείτε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που θα διασφαλίζουν την παραγωγή φέτας όπως αυτή ορίζεται ως προϊόν ονομασίας προέλευσης, ώστε να διατηρήσει το χαρακτήρα ενός μοναδικού προϊόντος με διεθνή αναγνώριση;

 

  • Προτίθεστε να υιοθετήσετε τη χρήσημεικτών κλιμακίων ελέγχου ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα αλλά και η ουσιαστική τιμωρία των παραβατών η οποία θα λειτουργεί αποτρεπτικά;

 

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

 

Βράντζα Παναγιώτα

Ακριώτης Γεώργιος

Αντωνίου Χρήστος

Αυλωνίτου Ελένη

Βαγιωνάκη Ευαγγελία (Βάλια)

Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Ευσταθία (Έφη)

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Δημαράς Γεώργιος

Δριτσέλη Παναγιώτα

Θελερίτη Μαρία

Θεόδωρος Παραστατίδης

Θεωνάς Ιωάννης

Θραψανιώτης Εμμανουήλ

Ιγγλέζη Αικατερίνη

Ιωάννης Μιχελογιαννάκης

Καββαδία  Αννέτα

Καραγιάννης Ιωάννης

Καρακώστα Ευαγγελία (Εύη)

Καστόρης Αστέριος

Κατσαβριά – Σιωροπούλου Χρυσούλα

Κάτσης Μάριος

Καφαντάρη Χαρά

Μανιός Νικόλαος

Μαντάς Χρήστος

Μουμουλίδης Θεμιστοκλής

Μουσταφά Μουσταφά

Ντζιμάνης Γεώργιος

Πάλλης Γιώργος

Πάντζας Γεώργιος

Παπαδόπουλος Α. Νικόλαος

ΠαπαφιλίππουΓιώργος

Πρατσόλης Αναστάσιος (Τάσος)

Ρίζος Δημήτριος

Σαρακιώτης Ιωάννης

Σιμορέλης Χρήστος

Σκούφα  Ελισσάβετ-Μπέττυ

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Τριανταφύλλου Μαρία

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Με αφορμή της γιορτή της Αγίας Παρασκευής ο Μικέλης Χατζηγάκης παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις στο Χαλίκι, στην Μουτσιάρα και στην Τζούρτζια. Ο νεαρός τρικαλινός συνομίλησε με πολλούς ανθρώπους των χωριών αυτών για τα τοπικά προβλήματα. Δεσμεύτηκε, μάλιστα, να τα μεταφέρει, προτείνοντας και λύσεις, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

 

Όταν ρωτήθηκε για την ετοιμότητα της Νέας Δημοκρατίας να κυβερνήσει μίλησε για το αναλυτικό και συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει καταθέσει το κόμμα και υπογράμμισε πως αυτό θα υλοποιηθεί από τους ικανότερους ανθρώπους που έχει η πατρίδα. Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί πως θα κάνει «ανανέωση των αρίστων».

 

Επίσης, ο Μικέλης είπε πως αργά η γρήγορα θα κλείσει αυτός ο κύκλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον. Τόνισε πως τα «επόμενα χρόνια δεν προμηνύονται εύκολα, όμως θα είναι πολύ καλύτερα από τη τελευταία πενταετία. Η Ελλάδα έχει και φυσικό και ανθρώπινο πλούτο και έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης και στους δύο τομείς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τα πλεονεκτήματα της χωράς και να χρησιμοποιήσει τους αξιότερους για αυτό τον σκοπό. Είμαι βέβαιος πως θα κάνει μια κυβέρνηση από αρίστους, κόντρα στην σημερινή μετριοκρατεία, και θα βγάλει την πατρίδα από την σημερινή παρακμή.»

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ