10.7 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ…!

- Advertisement -

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων.

 

Όλα δείχνουν , πως οι σημερινοί κυβερνήτες της χώρας , Τσίπρας-Καμμένος , μετέρχονται κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο , προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία και να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και τις φιλοδοξίες , που τις κουβαλάνε από τα παιδικά τους χρόνια. Την πατρίδα και τους Έλληνες δεν τους σέβονται και τους θεωρούν πράγματα ή αντικείμενα όπως θεωρούσαν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες τον υπόλοιπο κόσμο. Με προεκλογικά ψέματα πήραν τις εκλογές , με ψέματα , με λαϊκισμό , με μαύρη προπαγάνδα και με εμπόριο…ελπίδας συνεχίζουν το ίδιο…βιολί.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ο Σεπτέμβριος είναι…μαύρος και καταδεικνύει πόσο φτηνοί είναι οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την εξουσία. Ο Τσίπρας βιάστηκε , πριν από τη ΔΕΘ , να αναλύσει το κυβερνητικό…αφήγημα , ξεχνώντας την παροιμία που λέει «μεγάλη μπουκιά φάε , μεγάλο λόγο μη λες». Οι συγκυβερνώντες δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ο Σεπτέμβριος θα πήγαινε τόσο…στραβά. Φυσικά , εάν είχαν υπόψη τους την άποψη του Μέρφυ που έλεγε ότι «όταν κάτι είναι να πάει στραβά , τότε θα πάει σίγουρα» θα είχαν προβλέψει την κατάσταση. Στη ΔΕΘ τα πράγματα έδειξαν , πως ούτε πρόγραμμα υπάρχει , ούτε βελτίωση της τραγικής κατάστασης των πολιτών , αφού οι συντάξεις και τα επιδόματα θα κοπούν κι’άλλο , αφού οι πλειστηριασμοί θα συνεχιστούν και αφού οι κατασχέσεις των λογαριασμών των πολιτών θα ξεπεράσουν τις 350.000.

Το…ανάθεμα της Eldorado Gold ήταν… «κεραυνός εν αιθρία» και έφερε διαμάχη ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σε ολόκληρη την αντιπολίτευση. Η εξέλιξη αυτή έστειλε στα…αζήτητα την εξαγγελία του πρωθυπουργού για το «GRInvest» δηλαδή για επενδύσεις στην Ελλάδα. Ένα 24ωρο χρειάστηκε για να φανεί πόσο άσχετος και πόσο επικίνδυνος είναι ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός. Δεν μπορεί να μιλάνε και να λένε ότι η Ελλάδα είναι φιλική χώρα για επενδύσεις και σε χρόνο ρεκόρ να φεύγουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ και 2.400 εργαζόμενοι να είναι στα όρια της…τρέλας.

Στο «Βελλίδειο» ο πρωθυπουργός μίλησε για αλλαγή σελίδας στην οικονομία. Αυτό φάνηκε σαν κακόγουστο αστείο αλλά και στην πράξη αποδείχτηκε τραγικό λάθος. Λίγες ημέρες μετά τη ΔΕΘ η κ.Σβίγκου , στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ , μίλησε για πρόσθετα οικονομικά μέτρα και το Μαξίμου έπαθε… εγκεφαλικά. Το Υπουργείο Οικονομικών είπε ότι υπάρχει υστέρηση στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού και η…τρύπα ξεπερνά το 1,7 δις ευρώ. Έτσι κάπως… κατεδαφίστηκε το αφήγημα του «καλού διαχειριστή» τόσο για τον Τσίπρα όσο και για τον Καμμένο.

Η πετρελαιοκηλίδα , που δημιουργήθηκε στη Σαλαμίνα , Γλυφάδα και Πειραιά , από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2» , έδωσε τη χαριστική βολή , για το οργανωτικό προφίλ των κρατούντων. Εκατοντάδες τόνοι μαζούτ έπνιξαν τα καταγάλανα νερά και τις όμορφες παραλίες του Σαρωνικού και έσπειραν τον τρόμο , για την πρωτοφανή οικολογική καταστροφή. Τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ήταν εξαιρετικά αργά και οι παιδαριώδης τοποθετήσεις και οι κινήσεις των υπουργών , Κουρουμπλή και Ξάνθου , έδειξαν ότι η κυβέρνηση τρέχει…πίσω από τα γεγονότα.

Δυστυχώς , ο…μαύρος Σεπτέμβριος έστησε τους Τσίπρα-Καμμένο στον…τοίχο και η κυβέρνηση κινδυνεύει να βυθιστεί στο βούρκο του…μαζούτ , εξαιτίας της κακής διαχείρισης των θεμάτων της οικονομίας , της πρόθεσης για αποχώρηση της Eldorado Gold , της έλλειψης επενδύσεων και εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας , που κατάστρεψε τις όμορφες θάλασσες και ακρογιαλιές του Σαρωνικού. Η 3η αξιολόγηση μπορεί να είναι και η αρχή του τέλους γι’αυτό και μέλη της κυβέρνησης κάνουν ψώνια στο Λονδίνο με…Τζάγκουαρ , την ίδια στιγμή που η ανεργία και η φτώχεια μαστίζει τους Έλληνες πολίτες. «Όταν κάτι είναι να πάει στραβά , τότε θα πάει σίγουρα , με τον χειρότερο τρόπο και την χειρότερη χρονική στιγμή».

Η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ήταν καθαρή εμφάνιση πρωθυπουργού. Δεν στάθηκε στο παρελθόν. Δεν ανέφερε ούτε μια φορά το όνομα του πρωθυπουργού. Στάθηκε στο αύριο , δίνοντας έμφαση σε μια «συμφωνία αλήθειας» με τους δανειστές και το λαό και τόνισε ότι οι Έλληνες αξίζουν μια καλύτερη αντιμετώπιση και μια καλύτερη ζωή. Είπε αλήθειες και αυτό οπωσδήποτε θα το εκτιμήσει ο ταλαιπωρημένος και απογοητευμένος Ελληνικός λαός.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Οι ξένες επενδύσεις είναι το κλειδί

*του Μικέλη Σωτ. Χατζηγάκη (*Αναδημοσίευση από την ΕΣΤΙΑ)

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε στην Ελλάδα ποιο είναι το κλειδί για να έρθει η ανάπτυξη της οικονομίας. Δυστυχώς, δεν υπάρχει μόνο ένα κλειδί. Μια βιώσιμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους, επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, εκσυγχρονισμό του δημοσίου, κα. Στο σημερινό μου άρθρο θα αναφερθώ σε ένα από τους σημαντικότερους παράγοντες για την ανάταξη της οικονομίας: την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Η Ελλάδα πάσχει από ξένες επενδύσεις. Σύμφωνα με μελέτη της Ernst & Young έδειξε ότι οι ξένες επενδύσεις μειώνονται συνεχώς στην χώρα μας. Αντίθετα μόνο το 2015 δημιουργήθηκαν 217.666 νέες θέσεις εργασίας από τις άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI) στην Ευρώπη (πηγή: Καθημερινή, Βροχή οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ευρώπη, «ξηρασία» στην Ελλάδα). Οι άμεσες ξένες επενδύσεις είναι βασικό συστατικό στοιχείο μιας σταθερής και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης όχι μόνο γιατί δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας αλλά και γιατί παρέχουν τεχνική εξειδίκευση και σύγχρονο τρόπο μάνατζμεντ που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Έτσι, άλλωστε, βοηθιέται η ελληνική οικονομία ώστε να γίνει παγκοσμίως ανταγωνιστική.

Από την μία πλευρά, οι ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα, παρ’όλες τις φιλότιμες προσπάθειες που έχουν καταβάλει τα τελευταία χρόνια, δεν έχουν τα κεφάλαια να κάνουν μεγάλες επενδύσεις και να δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας. Νέοι επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες και φιλόδοξα πλάνα δεν βρίσκουν πηγές χρηματοδότησης και φεύγουν στο εξωτερικό. Ούτε, όμως, μπορούμε να εφαρμόσουμε μια Κευνσιανή προσέγγιση γιατί το Ελληνικό κράτος είναι χρεοκοπημένο και δεν μπορεί να ρίξει χρήμα στην αγορά για να τονωθεί η ζήτηση (το πακέτο Γιουνκέρ μάλλον θα αργήσει). Για αυτό σήμερα μόνο οι ξένες επενδύσεις μπορούν να επιφέρουν ένα σημαντικό χτύπημα στην ανεργία και να στηρίξουν την ανάπτυξη.

Από την άλλη πλευρά, οι ξένες επενδύσεις μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά και στον εκσυγχρονισμό των ελληνικών επιχειρήσεων. Η εμπειρία μου στον ιδιωτικό τομέα μου έδωσε την δυνατότητα να συνεργαστώ με πολλές ελληνικές εταιρίες και να διαπιστώσω τα κενά που υπάρχουν στον τρόπο διοίκησης και την οργανωτική τους δομή. Παρότι υπάρχουν καινοτόμες ιδέες και ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό η ελλιπής οργάνωση και διοίκηση αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη αυτών των εταιριών. Οι «ξένοι», λοιπόν, που θα επενδύσουν στην Ελλάδα μπορούν να συνεισφέρουν στον τρόπο του μάνατζμεντ και να συνδυάσουν το ελληνικό δαιμόνιο με τον αγγλοσαξονικό τρόπο διοίκησης. Το γεγονός αυτό θα δώσει την δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να εκσυγχρονιστούν και να καταστούν παγκοσμίως ανταγωνιστικές.

Συνεπώς, το πολιτικό σύστημα χρειάζεται να σχεδιάσει τον τρόπο προσέλκυσης επενδύσεων που θα δώσουν δουλειές στους Έλληνες πολίτες. Αλλά και οι Έλληνες ψηφοφόροι πρέπει να επιλέξουν πολιτικούς που θα έχουν την μόρφωση και την ικανότητα να συζητήσουν με επενδυτές και επιχειρήσεις, να κατανοήσουν τις ανάγκες τους και το σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην Ευρώπη και στην χώρα μας, και να τους πείσουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

«ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ»
ΤουΓεωργίουΠαπασίμου
Δικηγόρου

Είναι αποδεδειγμένο ιστορικά, ότι όταν μια Χώρα βουλιάζει στην παρακμή εξαιτίαςσφοδρής οικονομικής κρίσης, όπως η Ελλάδα μετά τον επταετή μνημονιακό «οδοστρωτήρα», αυτή διαχέεται σε όλους τους αρμούς, που συνθέτουν το πολιτικό, θεσμικό και κοινωνικό εποικοδόμημα. Πρόκειται για μια ολιστική, γενικευμένη κρίση, που θυμίζει τον επιθετικό καρκίνο, ο οποίος προσβάλλει ραγδαία όλο το σώμα του ασθενούς. Σε αυτή τη δυσχερή θέση έχει περιέλθει η απροστάτευτη πατρίδα μας.
Η βλάβη είναι γενική,αφού πρόκειται,πλέον,για μια κατεχόμενη και «πολυτεμαχισμένη»Χώρα από τα διάφορα συμφέροντα, εξωγενή και ντόπια, που αφαιρούν καθημερινά «το αίμα και το οξυγόνο» από την λειτουργία της σε όλα τα επίπεδα.
Οι θλιβερές αυτές σκέψεις, που δυστυχώς δεν είναι υπερβολικές, προέρχονται από την συναίσθηση της τρομακτικής οικολογικής καταστροφής στην περιοχή του Αργοσαρωνικού και σε όλο το μέτωπο της παραλιακής ζώνης του Λεκανοπεδίου, από ένα «πλοίο – φάντασμα», ημι-παράνομο και πιθανότατα λαθρεμπορικό.
Τα ερωτήματα πολλά και αναπάντητα, επικαλυπτόμενα από την παραλυτική λειτουργία της κρατικής και πολιτικής εξουσίας, η οποία επιδίδεται σε ασκήσεις επικοινωνιακής διαχείρισης και άμυνας, χωρίς να αναλαμβάνει τις δραματικές ευθύνες, που της αντιστοιχούν, κάτι που θα ήταν ευεργετικό για την λήψη μέτρων αποτροπής τέτοιων εγκληματικών ενεργειών στο μέλλον.
Ποιοι,για παράδειγμα,είναι οι υπεύθυνοι, που επέτρεψαν να πλέει ένα τέτοιο προβληματικό και «υπέργηρο» πλοίο, φορτωμένο τόνους πετρελαίου, στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδος;
Ποιοι επιθεώρησαν το πλοίο αυτό και ποιος εξέδωσε τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του;
Ποιος ανέλαβε την ευθύνη, ενώ είχε λήξει το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του, να δοθεί παράταση μέχρι 27 Σεπτεμβρίου, αν και προκύπτει από επώνυμες καταγγελίες, ότι το πλοίο αυτό παρουσίαζε εμφανή προβλήματα στις σωληνώσεις και στο μηχανοστάσιό του, στα, δε, στεγανά του, εξαιτίας της σκουριάς, είχαν φαγωθεί οι λαμαρίνες, με αποτέλεσμα να μπάζει συχνά νερά;
Τέλος, πώς τα ΕΛΠΕ επέτρεψαν να φορτώσει από τα διυλιστήριά του τόνους πετρελαίου ένα τέτοιο «σαπιοκάραβο», το οποίο,σημειωτέον,πρέπει να έχει το παγκόσμιο «ρεκόρ ναυαγίου», να βυθιστεί, δηλαδή, ενώ ήταν αγκυροβολημένο στο ασφαλέστερο λιμάνι της Χώρας και χωρίς να έχει μεσολαβήσει κάποια πρόσκρουση ή κακοκαιρία;
Αλλά τραγικά ήταν και τα αντανακλαστικά των αρμοδίων υπηρεσιών για την αποτροπή της ρύπανσης, αφού αυτό το «ναυάγιο» ανέδειξε όλες τις τραγικές ελλείψεις, που υπάρχουν στον κρατικό μηχανισμό ως προς την αντιμετώπιση τέτοιων σοβαρών περιστατικών, τα οποία πιθανότατα να πολλαπλασιαστούν στο μέλλον, αφού, όπως κατέθεσε δημόσια το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτεργατών, την μεταφορά των πετρελαίων στο εσωτερικό την εκτελούν ανεξέλεγκτα, λόγω των ισχυρών συμφερόντων γύρω από αυτά, τα πιο γηραιά και προβληματικά καράβια.
Χωρίς υπερβολή, βρισκόμαστε ως Χώρα και ως πολίτες και ως προς το θέμα αυτό, στην κυριολεξία ενόψει επιθέσεως «αγέλης πεινασμένων λύκων», των μεταπρατικών, δηλαδή, συμφερόντων, που αποτελούντον πελατειακό βραχίονα των κομμάτων εξουσίας και του Ελληνικού Κράτους. Είναι αυτοί, που, αφού στην σύγχρονη Ιστορία της Χώρας επέβαλλαν τη νόθα αστικοποίησή της και το διεφθαρμένο δίκτυο διαπλοκής, τώρα επιχειρούν και με την κάλυψη των μνημονιακών δανειστών,το τελικό χτύπημα.
Απέναντι σε αυτή την «οριακή γραμμή οικολογικού θανάτου», που απλώνεται πάνω από την Ελλάδα, απαιτείται η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ των πολιτών, που μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή της σημερινής πολιτικής παρακμιακής κατάστασης. Αυτό είναι ύψιστη ανάγκη, για να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στη νόθα αστικοποίηση και κερδοσκοπία, πριν την ολοκλήρωση του «επιθανάτιου ρόγχου» του περιβάλλοντος και της ζωής μας.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Μετέωρα και …διαφημίσεις ..

Το πρόσφατο συμβάν με τα διαφημιστικά γυρίσματα γνωστής εταιρείας ανδρικών εσωρούχων στους βράχους των ΜΕΤΕΏΡΩΝ, καθιστούν περισσότερο από αναγκαία, τη θέσπιση περιορισμών και αυστηρών όρων χρήσης του περιβάλλοντος χώρου της μοναστικης κοινότητας .
Τη στιγμή που η ευρύτερη περιοχή Καλαμπάκας και Τρικάλων, χάρις στη μοναδική μοναστική πολιτεία των ΜΕΤΕΏΡΩΝ ,έχει τόσα οφέλη,οφείλουν Πολιτεία , κοινωνία και αρμόδιοι φορείς, να διαφυλάξουν την ιερότητα του χώρου.
Η επικείμενη έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος από την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού, είναι μια μοναδική ευκαιρία προς τούτο.
Ας αφήσει η αρμόδια Υπουργός τις “κομματικές διαβουλεύσεις και συσκέψεις “, κι ας ακούσει τις σοβαρές και υπεύθυνες προτάσεις των Ιερών Μονών ,της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Εκτός εάν ΔΕΝ θεωρεί τα όργανα δημοκρατικού Προγραμματισμού -τους κάτ εξοχήν αρμόδιους προς τούτο Συμβουλευτικούς φορείς της Πολιτείας -, κατάλληλους αντιπροσωπευτικούς εκπροσώπους των κατοίκων της περιοχής μας και πρέπει να τους αντικαταστήσουμε με αυτόκλητους εκπροσώπους συλλογικοτήτων και δράσεων…..

Ηλίας Γ Βλαχογιάννης,πρ. Νομάρχης και Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ