17.9 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Όλη η πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα

Επιτροπή Αγώνα κατά των Πλειστηριασμών, Κατασχέσεων, Διακοπών Ρεύματος και Νερού:
Τα ψέματα, οι διώξεις και η καταστολή δεν μας σταματούν! Με ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ θα φέρουμε τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!

- Advertisement -

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21/11 στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, ανοικτή συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα κατά των Πλειστηριασμών, Κατασχέσεων και Διακοπών Ρεύματος- Νερού, όπου και συζητήθηκαν οι δράσεις και ο σχεδιασμός των επόμενων κινήσεων του κινήματος στην περιοχή μας, ενώ υπήρξε και ενημέρωση για τον πανελλαδικό συντονισμό των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών, για την πανελλαδική συγκέντρωση και συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 4/11 στην Αθήνα και κατέληξε στη δημιουργία του Πανελλαδικού Δικτύου Συλλογικοτήτων και Πρωτοβουλιών κατά των Πλειστηριασμών, στο οποίο συμμετέχει και η Επιτροπή Αγώνα των Τρικάλων.
Αντικείμενο της χθεσινής συζήτησης αποτέλεσαν:
-η ανακοινωμένη από την κυβέρνηση ημερομηνία έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29/11,
-η απειλή της κυβέρνησης για την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με τροποποίηση σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, ώστε να προασπίζονται η “ασφάλεια” των συμβολαιογράφων και η ομαλή διεξαγωγή των πλειστηριασμών,
-η ενορχηστρωμένη προσπάθεια συκοφάντησης και δυσφήμισης του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και οι διώξεις σε αγωνιστές και αγωνίστριες,
– και φυσικά η απάντηση του κινήματος απέναντι σε όλες αυτές τις εξελίξεις.
Αποφασίστηκε η μαζική εξόρμηση της Επιτροπής Αγώνας στον νομό μας, σε γειτονιές και χώρους δουλειάς, για την καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της πληττόμενης, από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των “θεσμών”, κοινωνικής πλειοψηφίας και η διοργάνωση συγκέντρωσης και κινητοποίησης την Τετάρτη 29/11, μέρα έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τα σωματεία και τα συνδικάτα, τις συλλογικότητες και τα τοπικά κινήματα, σε μια ενωτική, μαζική και μαχητική συμπόρευση για το σταμάτημα της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας, της καταστροφής της κοινωνικής πλειοψηφίας, και για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των “θεσμών”.

Επιτροπή Αγώνα κατά των Πλειστηριασμών, Κατασχέσεων, Διακοπών Ρεύματος και Νερού

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Σε κλοιό καταναλωτικής φρενίτιδας αναμένεται να βρεθεί την Παρασκευή 24/11 η χώρα, καθώς έρχεται για 2η χρονιά ο θεσμός Black Friday.

Οι εικόνες είναι λίγο πολύ γνωστές: χιλιάδες κόσμου να περιμένουν για ώρες σε ουρές, ενώ μόλις ανοίξουν τις πόρτες τους τα πολυκαταστήματα, να τρέχουν με κανιβαλιστική μανία για να προλάβουν την καλύτερη προσφορά, ποδοπατώντας τόσο άλλους καταναλωτές όσο και εργαζομένους. Από το 2006 έως σήμερα, ο απολογισμός των θυμάτων της Μαύρης Παρασκευής ανέρχεται σε 10 νεκρούς και 105 τραυματίες (blackfridaydeathcount.com).

Οι εργαζόμενοι φυσικά δεν έρχονται αντιμέτωποι μόνο με την εξυπηρέτηση συχνά «λυσσασμένων» καταναλωτών. Έρχονται αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση του ήδη υψηλού φόρτου εργασίας, με την ορθοστασία για ατελείωτες ώρες, τις απλήρωτες υπερωρίες, τους μισθούς πείνας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αλυσίδα που εισήγαγε το Black Friday στην Ελλάδα, τα Public, φημίζεται για τις άθλιες συνθήκες (ψυχολογική πίεση για επιθετικές πωλήσεις, απολύσεις ακόμα και κατά τη διάρκεια άδειας, κακοπληρωμένη εργασία, εργοδοτική αυθαιρεσία, περίφημος θεσμός του mystery shopper) υπό τις οποίες εργάζονται οι υπάλληλοί της.

Θεσμοί – γιορτές του καταναλωτισμού, λοιπόν, όπως οι «λευκές νύχτες» και οι «μαύρες Παρασκευές», που στήνονται για την κερδοφορία του κεφαλαίου, αποτελούν μία ακόμα πτυχή της συνολικής επίθεσης στα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα, τη ζωή και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Έρχονται να συμπληρώσουν την δυσχερή κατάσταση των εργαζομένων, με τις ατομικές συμβάσεις, την εντατικοποίηση, τις απλήρωτες υπερωρίες, τη δουλειά τις Κυριακές, την ορθοστασία, τους μισθούς-ψίχουλα ή και τη μη καταβολή δεδουλευμένων, τις απολύσεις και την ανεργία, την εργασιακή επισφάλεια.

Ενάντια σε όλα αυτά, η απάντηση μας πρέπει να είναι συλλογική!

Αγωνιζόμαστε για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με 8ωρο ωράριο και ασφάλιση, με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μισθούς!

Δεν ψωνίζουμε τις Κυριακές, τις λευκές νύχτες και τις μαύρες Παρασκευές!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Ανακοίνωση της Ε.Π Θεσσαλίας για το 5ο Προσυνέδριο της Ν.Δ. στη Λάρισα

Ο Πρόεδρος της ΝΔ και από τη Λάρισα, στα πλαίσια του 5ου προσυνέδριο του κόμματρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιβεβαίωσε την πλήρη στοίχισή της Ν.Δ. στη στρατηγική του κεφαλαίου. Βασικός στόχος της ΝΔ είναι, στη νέα φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, να ανοίξει νέα «χρυσωρυχεία» κερδοφορίας για το κεφάλαιο, να αποδείξει στους επενδυτές, στην αστική τάξη, ότι είναι ικανότερη διαχειρίστρια του καπιταλιστικού συστήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, άλλωστε εξυπηρετούν και τα προσυνέδριά της, ως ” απάντηση” στα αναπτυξιακά συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ
Κι όσο για το λαό της χώρας μας, το μέλλον του είναι προδιαγεγραμμένο αν δεν πάρει την απόφαση να σηκώσει κεφάλι, να μπει στο κίνημα, να παλέψει τόσο για να αμυνθεί απέναντι στα χειρότερα, όσο και για πιο ριζικές αλλαγές.
Άλλωστε προϋπόθεση για όλα αυτά που ο Πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε στους επιχειρηματίες της περιοχής, είναι να γίνεται ακόμη πιο φθηνή η τιμή της εργατικής δύναμης, είναι η φτώχεια και η εξαθλίωση να γενικεύεται, να εντείνεται.
Γι αυτό και παρά τα πολλά που είπε και ο Πρόεδρος της ΝΔ, κουβέντα δεν είπε για την “ταμπακέρα: θα υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις; τι θα γίνει με τους μισθούς και τις συντάξεις που τα 95 προαπαιτούμενα απαιτούν περαιτέρω “κούρεμά” τους ; τι θα γίνει με τη μαζική ανεργία και τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης;
Σε όλα αυτά η ΝΔ έχει απαντήσεις. Τις απέδειξε ψηφίζοντας τα μνημόνια στη Βουλή, τα αποδεικνύει με την συνολική της στάση απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις, στην εμπορευματοποίηση βασικών κοινωνικών υπηρεσιών, όπως η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας των δήμων, τομέας ιδιαίτερα κερδοφόρος για τα μονοπωλιακά συμφέροντα.
Γι αυτό άλλωστε, ήταν ξεκάθαρη η δέσμευσή του για ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών με ζεστό χρήμα και φοροαπαλλαγές, με πρώτη αυτή τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%!
Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είπε κουβέντα για το εισόδημα των αγροτών και κτηνοτρόφων που βλέπουν το εισόδημα τους να μειώνεται συνεχώς αφού ξεκληρίζονται από τις πολιτικές των κυβερνήσεων διαχρονικά, την ΚΑΠ της ΕΕ. Κουβέντα για το τεράστιο κόστος παραγωγής σε συνάρτηση με τις εξευτελιστικές τιμές, κουβέντα για την τεράστια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, τα κάθε είδους χαράτσια, με τα οποία η κυβέρνηση κλέβει το μισό και πάνω καθαρό εισόδημα τους.
Αντίθετα, επιβεβαίωσε την επικίνδυνη για τους πολλούς αγροκτηνοτρόφους πολιτική της ΝΔ, αφού δεσμεύτηκε για μιλώντας για ανταγωνιστικά προϊόντα, λες και το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι “ανταγωνιστικά” τα αγροτικά προϊόντα της χώρας μας. Το αληθινό πρόβλημα όμως, είναι ότι ενώ παράγουμε τα πλέον ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα, το κόστος παραγωγής τους είναι τεράστιο και οι τιμές πώλησης των προϊόντων από τους παραγωγούς είναι εξευτελιστικές . Την ίδια στιγμή που φτάνουν 5-10 φορές ακριβότερα στην λαϊκή κατανάλωση!
Αναφέρθηκε στις διεπαγγελματικές οργανώσεις όπως στην φέτα που υποτίθεται θα λύνουν τα προβλήματα, στις ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς, σε καθετοποιημένες επιχειρήσεις που αφορούν τους μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες και όχι την συντριπτική πλειοψηφία αγροτών και κτηνοτρόφων. Την ίδια στιγμή αδιάψευστοι μάρτυρες είναι οι απλήρωτοι καπνοπαραγωγοί του Μιχαϊλίδη, τα ροδάκινα που ξεπουλήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές στις βιομηχανίες, η συμφωνία της CETA και η ελεύθερη πτώση της τιμής του γάλατος που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι.
Μια ακόμη απόδειξη ότι οι διεπαγγελματικές οργανώσεις δεν είναι λύση, ότι οι συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών δεν μπορούν να ανακόψουν την μείωση του εισοδήματος και τον αφανισμό χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών
Κυνικά ομολόγησε ότι η υπόσχεση για κατάργηση φόρου στο κρασί έγινε γιατί – όπως ομολόγησε και ο Πρωθυπουργός – δεν απέδωσε σχεδόν τίποτα από έσοδα και έτσι και οι δυο «μεγαλόψυχα» δεσμεύτηκαν να τον καταργήσουν! Η μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% και όχι κατάργηση του όπως ζητάει το εργατικό και αγροτικό κίνημα Η φορολογία 9% στα εισοδήματα μέχρι 10.000€ δεν απαντάει στο αίτημα του αγροτικού κινήματος για 12000€ αφορολόγητο προσαυξημένο με 3000€ για κάθε παιδί και κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Η μόνη «καθαρή» και ουσιαστική δέσμευση του κ. Μητσοτάκη ήταν δείχνοντας για μια ακόμη φορά την ταξική τοποθέτηση της ΝΔ υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.
Και φυσικά κουβέντα δεν είπε για τα πάγια αιτήματα του αγροτικού κινήματος, εκείνα που διασφαλίζουν τουλάχιστον την επιβίωση, όπως : κατώτερες εγγυημένες τιμές και άμεση πληρωμή από τους εμποροβιομηχάνους, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, συντάξεις αξιοπρέπειας, μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο όπως έδιναν και δίνουν οι κυβερνήσεις στους εφοπλιστές, μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και ουδέποτε το έπραξε, προστασία από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς και ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που πλήττονται βάναυσα από αυτές τις πολιτικές, να συσπειρωθούν στα συνδικάτα στους Αγροτικούς Συλλόγους και να οργανώσουν την αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους βάζοντας φρένο αντιλαϊκές -αντεργατικές -αντιαγροτικές στις πολιτικές .
Το εργατικό κίνημα σε συμπόρευση με τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και μέσα από μια δυνατή κοινωνική συμμαχία να οδηγήσουν την πάλη στην ανατροπή αυτών των πολιτικών στοχεύοντας στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που συγκεντρώνει αντικειμενικά την γη και παραγωγή σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών.
‘Έτσι θα γίνουν πραγματικά ιδιοκτήτες του πλούτου που οι ίδιοι παράγουν με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης, με κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής- κατανομής, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο oι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας .
Σε αυτές τις νέες οικονομικές σχέσεις, το κίνητρο της παραγωγής και της κατανομής παύει να είναι το κέρδος, όπως στον καπιταλισμό. Αντίθετα, είναι η ικανοποίηση των ολοένα και διευρυμένων κοινωνικών αναγκών, αφού έχει πια καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Σε αυτή την οικονομία, ο παραγωγικός συνεταιρισμός των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, θα εξασφαλίζει ποιοτικά και φθηνά προϊόντα για τον λαό, καλύπτοντας τις διατροφικές ανάγκες και πρώτες ύλες για την κοινωνικοποιημένη βιομηχανία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.
Αυτή η κοινωνία δεν είναι ένα μακρινό και άπιαστο όνειρο, όπως το παρουσιάζει η αστική τάξης, οι υποστηρικτές του καπιταλιστικού μονόδρομου. Αντίθετα, είναι η μόνη ρεαλιστική προοπτική για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων ανθρώπων, που κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αρκεί οι παραγωγοί του πλούτου να το αποφασίσουν. Το ΚΚΕ καταθέτει τις δυνάμεις του σ’ αυτή την κατεύθυνση.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ