17.9 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Όλη η πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα

Συμβολική κατάληψη στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων από τα ταξικά σωματεία ενάντια στον εκφυλισμό και τη διάλυση που έχουν οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας

- Advertisement -

«Εργατικό Κέντρο των Εργατών και όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

Τη μαζική απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών σωματείων στα Τρίκαλα διαδέχτηκε μια μεγάλη και μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα όπως «Των εργατών δικαίωμα η απεργία, μ’ αγώνες κατακτήθηκε μ’ αίμα και θυσία» και «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο οργάνωση παντού να ‘ρθούν τα πάνω κάτω» να κυριαρχούν.
Η πορεία κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων όπου έγινε συμβολική κατάληψη με ανάρτηση γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου με σύνθημα: «Εργατικό Κέντρο των Εργατών και όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών».
Κατά τη διάρκεια της συμβολικής κατάληψης στους διαδηλωτές μίλησε η Κωνσταντίνα Παππή, πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων η οποία τόνισε χαρακτηριστικά:
« Με αίσθημα ευθύνης θέλουμε να καταγγέλλουμε για ακόμη μια φορά τα «παιχνίδια» που παίζονται 2,5 χρόνια ΤΩΡΑ! στο Εργατικό Κέντρο της πόλης μας, στις πλάτες των εργαζόμενων και των σωματείων με πρωταγωνιστές τις παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συμβιβασμένου συνδικαλιστικού κινήματος ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ.
Στην ουσία στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων δεν υπάρχει διοίκηση , αφού η προσωρινή και διορισμένη διοίκηση δεν προχώρησε σε εμπρόθεσμη διενέργεια εκλογοααπολογιστικού συνεδρίου και η προσφυγή της στα δικαστήρια για παράταση θητείας ορίστηκε να εκδικαστεί το Γενάρη του 2018! Αυτή η κατάσταση έχει προκύψει από την προσφυγή των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ στα δικαστήρια μετά από το αδιέξοδο που είχαν τα μεταξύ τους παζάρια για το μοίρασμα των καρεκλών στο προεδρείο του ΕΚΤρικάλων μετά το συνέδριο του 2015! Μπορεί μεταξύ τους να μην τα έβρισκαν στο μοίρασμα των καρεκλών , αλλά είχαν πλήρη σύμπνοια στο να πετάξουν έξω από την προσωρινή διοίκηση τα 2 εκλεγμένα μέλη της ΔΑΣ , της παράταξης που στηρίζει τη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ.
Οι συνδικαλιστές της διορισμένης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου όλο το προηγούμενο διάστημα των απεργιών, κινητοποιήσεων, με την αντιλαϊκή επίθεση που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι ήταν απλώς εξαφανισμένοι. Για τη σημερινή απεργία δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση , δε διοργάνωσαν καν συγκέντρωση. Με τις δικαστικές περιπέτειες που έχουν μπλέξει, το Εργατικό Κέντρο στην ουσία δε λειτουργεί , η υπάλληλός του είναι απλήρωτη μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει βγει σε επίσχεση εργασίας, ενώ είναι άμεσος ο κίνδυνος διακοπής ρεύματος στο κτίριο λόγω απλήρωτων λογαρισμών.
Οι εργαζόμενοι με την πείρα που έχουν αποχτήσει από την συμμετοχή τους στους αγώνες, ή τις αγωνιστικές διαθέσεις που έδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα, κατανοούν καλύτερα ότι οι δυνάμεις τους εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού και οι διάφοροι αυτοαποκαλούμενοι «αριστεροί» κολαούζοι τους, δεν ήθελαν, δεν θέλουν και δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν επί της ουσίας με τα αντιλαϊκά μέτρα, με την εργοδοσία και τα κόμματα που υποστηρίζουν αυτή τη στρατηγική.
Η παρέμβασή μας σήμερα, δηλώνει ότι είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη για ένα Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών, όχι σύμμαχο των αφεντικών.
Για να σταματήσει ο εκφυλισμός και η διάλυση και η νοθεία στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.
Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο, εκλεγμένο αντιπρόσωπο που ακολουθούσε αυτές τις παρατάξεις μέχρι και σήμερα, πρέπει να διαχωρίσει τη θέση του, να τους γυρίσει την πλάτη.
Απευθυνόμαστε σε κάθε τίμιο εργάτη, κάθε τίμιο συνδικαλιστής για την κατάσταση που επικρατεί στο Ε.Κ. του Νομού μας, πρέπει καθαρά να πάρει θέση.
Αντίθετα με την προδοτική στάση της Πλειοψηφίας της Διοίκησης του ΕΚ , η Δ.Α.Σ. αλλά και σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πήραν αποφάσεις και κινητοποιήθηκαν για Ασφαλιστικό, ΣΣΕ, τους ανέργους.
Πρωτοστάτησαν στην οργάνωση των αγώνων, με απεργίες, κλαδικές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας, ενάντια στην “απλήρωτη εργασία”, τις απολύσεις, για το δικαίωμα στην Υγεία, για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, την συνέχιση των Λαϊκών Φροντιστηρίων «Αλληλεγγύης» μαζί με Επιτροπές Αγώνα σε κλάδους ώστε να καλυφθούν ανάγκες σε παιδιά(ανέργων, φτωχών εργατοϋπαλλήλων), για την Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους Μετανάστες στο νομό μας. Οι δυνάμεις και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ είναι αυτά που δίνουν ζωή στο ΕΚ , λειτουργούν τα γραφεία τους , συντονίζουν από εδώ τις παραπάνω δράσεις τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο νομό μας να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να μην περιμένουν άλλο. Να βάλουν στην άκρη τους εκπροσώπους του παλιού και νέου κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού. Να αποδεσμευτούν, να απαλλαγούν από ¨συνδικαλιστές¨ που είναι συμβιβασμένοι και στην ουσία παίζουν το παιχνίδι της εργοδοσίας Να πάρουν το τιμόνι τίμιοι και ανιδιοτελείς εργαζόμενοι!
Μόνο αν κάνουμε βήματα οργάνωσης της πάλης στους χώρους δουλειάς, στο σωματείο μας, θα ισχυροποιήσουμε τη φωνή μας.
Τότε που η διεκδίκηση αιτημάτων σε κάθε κλάδο θα γίνει υπόθεση και του τελευταίου εργάτη. Τότε να είμαστε σίγουροι ότι στους ενωμένους και οργανωμένους εργάτες δεν υπάρχει δύναμη που να μπορεί να βάλει εμπόδια.
Θέλουμε ΕΚ αποκούμπι και πραγματικό στήριγμα των εργατών και των αγώνων τους, και όχι παραμάγαζο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Το καθήκον που έχουμε αναλάβει απέναντι στους εργάτες του Νομού μας είναι να πάρουμε μέτρα! Η βρωμιά τους έχει ξεχειλίσει.
Βροντοφωνάζουμε!
Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών και όχι σύμμαχος των αφεντικών!
Κατά τη διάρκεια της συμβολικής κατάληψης συνθήματα όπως
«Σωματεία εργατών και όχι των εργοδοτών» και «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη!» δονούσαν την ατμόσφαιρα.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε, μαζί με το κράτος του Ισραήλ, επι δεκαετίες δολοφονούν και εξαθλιώνουν τον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης.
Η νέα αυτή πρόκληση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, είναι η συνέχεια της πολιτικής που προκαλεί φτώχεια, ανεργία, πολέμους και προσφυγιά, και επιδιώκει να βάλει ταφόπλακα στο δίκαιο αίτημα του Παλαιστινιακού λαού για Ανεξάρτητο, Βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου τους για τη «Μεγάλη Μέση Ανατολή» που θα προκύψει από τις στάχτες της Συρίας, της Λιβύης, του Ιράκ και των υπόλοιπων χωρών, που ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ έσπρωξαν στις φλόγες του πολέμου.
Καταγγέλλουμε τις υποκριτικές δήθεν διαμαρτυρίες οργανισμών και κυβερνήσεων, οι οποίοι χρόνια στηρίζουν και συνεργάζονται με το Ισραήλ που δολοφονεί Παλαιστινίους και καταπατά τη γη και το δικαίωμα των Παλαιστίνιων να έχουν τη δική του ελεύθερη πατρίδα και σήμερα δήθεν λυπούνται για αυτήν την αρνητική εξέλιξη.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, τάσσεται υπέρ:
 Της απελευθέρωσης του Παλαιστινιακού λαού από την βαρβαρότητα των κατοχικών δυνάμεων του στρατού του Ισραήλ.
 Της αποχώρησης του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη του 1967.
 Της ύπαρξης Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
 Του γκρεμίσματος του τείχους διαχωρισμού και της άρσης κάθε μορφής αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
 Του σταματήματος των εποικισμών και υπέρ της αποχώρησης όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα απο τα σύνορα του 1967.
 Της άμεσης απελευθέρωσης όλων των Παλαιστίνιων και των πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ.
 Της εξασφάλισης της επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προσφύγων με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
Τσιαπλές Αναστάσιος
Λούμας Γεώργιος
Χαλάτσης Αστέριος

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντήτου ΟΠΕΚΕΠΕ,κ. Γιάννη Καρυώτη και τον Αντιπρόεδρο κ. Γεώργιο Κέντρο,πραγματοποίησε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χρήστος Σιμορέλης.Στη συνάντηση συζητήθηκαντα προγράμματα που υλοποιεί ο οργανισμός, το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών, αλλά και προβλήματα που υπάρχουν σε πληρωμές παλαιότερων ετών για δράσεις όπως η «δάσωση γεωργικών γαιών».

Ενημερώθηκε ότι με την Κ.Υ.Α 5709/29-5-2017, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,είχε εγκρίνει πίστωση 7,5 εκατομμυρίων Ευρώ,γιατην πληρωμή ανειλημμένων υποχρεώσεων και ο ΟΠΕΚΕΠΕ,είχε ήδη προχωρήσει στην εφαρμογή του νέου πληροφοριακούσυστήματος υποστήριξης του μέτρου «Δάσωση γεωργικών γαιών». Μάλιστα, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί σχετικές πληρωμές σε αρκετούς δικαιούχους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επίσης έγινε γνωστό ότι οι όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται σε πληρωμές ακόμα και παλαιότερων ετών,οφείλονται στη μη αποστολή από τίς κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες,των φακέλων πληρωμής δικαιούχων στον ΟΠΕΚΕΠΕ.Ο οργανισμός αμέσως μετά την παραλαβή των φακέλων και μετά τους σχετικούςελέγχους, θα εκδώσειτις εντολές πληρωμής.Μέχρι σήμερα οι φάκελοί πληρωμής δεν έχουν αποσταλεί στην αρμόδια Διεύθυνση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμήτων δικαιούχων της περιοχής μας,αφού και για αυτούς υπάρχουν εκκρεμότητες προηγούμενων ετών.

 

 

Σιμορέλης Χρήστος

Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την εργοδοσία των σούπερ μάρκετ Market In για την προσπάθεια βίαιη καταστολή της απεργιακής περιφρούρησης σήμερα το πρωί στα Γιάννενα.

Σήμερα, τη μερα της πανεργατικής απεργίας, και μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, απεργοί και συνδικαλιστές που συγκεντρώθηκαν έξω από το σούπερ μάρκετ Market In στα Γιάννενα για να περιφρουρήσουν την απεργία, αντιμετώπισαν ξύλο και προπηλακισμούς από επαγγελματίες μπράβους!

Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες φορές η εργοδοσία των Market In είχε καλέσει για περιφρούρηση την αστυνομία, η οποία είχε προβεί σε συλλήψεις, ακόμη και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, ενώ με την πίεση της εργοδοσίας έχουν ασκηθεί και διώξεις σε απεργούς και συνδικαλιστές. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό και αυτή τη φορά προσέλαβε επαγγελματίες μποξέρ, πορτιέρηδες και “φουσκωτούς” για να εμποδίσει τους απεργούς. Φαίνεται μάλιστα ότι προσέλαβε και “επαγγελματίες” εκτός Ιωαννίνων.

Σε πείσμα της εργοδοσίας και των έμμισθων μπράβων της, η απεργιακή συγκέντρωση είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, έξω από το σούπερ μάρκετ.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του Market In για τις απολύσεις εργαζομένων και την προσπάθεια καταστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Δεν μας πτοούν. Κάθε φορά θα μας βρίσκουν πιο δυναμικά μπροστά τους.
Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, κάτω τα χέρια από την απεργία.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Καταγγελία για τρομοκρατικές αποβολές μαθητών στο 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων

που συμμετείχαν στην χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση

Χτες, Πέμπτη 14 Δεκέμβρη ,ήταν μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας όπου χιλιάδες λαού  σε όλη τη χώρα βγήκαν στο δρόμο απέναντι στο νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων και στον προϋπολογισμό φτώχειας που  φέρνει   η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Όλοι αυτοί  σήκωσαν ψηλά το κεφάλι, δεν έμειναν αμέτοχοι- αντίθετα διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους σε δουλειά – ζωή. Το Συνδικάτο μας έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στα Τρίκαλα και συνέβαλε αποφασιστικά – μαζί με τα ταξικά συνδικάτα του νομού μας –στη διοργάνωση της  μεγάλης απεργιακής συγκέντρωσης  στην κεντρική πλατεία της πόλης μας. Στην συγκέντρωση , εκτός των εργατών  και εκατοντάδων ανθρώπων του μόχθου , συμμετείχαν και αρκετοί μαθητές,  διαδηλώνοντας για ένα  “σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει” , διεκδικώντας μαζί με τους εργαζόμενους , απλήρωτους ή και άνεργους γονείς τους ένα μέλλον με δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Διαδήλωσαν μαζί  γιατί δεν αντέχουν  να βλέπουν  τους γονείς τους να  κοιτάνε κάθε μέρα τι θα κόψουν για να τα βγάλουν πέρα.

Η αγωνιστική στάση των μαθητών , όμως, μπήκε στο στόχαστρο   της διεύθυνσης του σχολείου τους. . Συγκεκριμένα , η διεύθυνση του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων προχώρησε σε μια πράξη ωμής τρομοκράτησης , δίνοντας αποβολή σε μαθητές του σχολείου που συμμετείχαν  στην κινητοποίηση και που πρωτοστάτησαν στη  διοργάνωση της συμμετοχής των συμμαθητών τους . Η ενέργεια αυτή ήταν συνέχεια εκφοβιστικών «συστάσεων» σε μαθητές μέλη 5μελους και 15μελούς συμβουλίου ,ιδιαίτερα μετά τη συμμετοχή τους σε μαθητική κινητοποίηση τον περασμένο Οκτώβρη . Ανάμεσα στους αποβληθέντες μαθητές είναι και παιδί συναδέλφου , μέλους του ΔΣ του συνδικάτου μας , εργαζόμενου σε βιομηχανία γάλακτος που είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες .

Αντί , λοιπόν,  ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου  να συμμετάσχει μαζί με τους συναδέλφους του στην απεργία , φρόντισε να κάνει τηλεφωνικές «συστάσεις» σε γονείς για να αποτρέψει τη συμμετοχή των παιδιών τους  στην κινητοποίηση και να ετοιμάζει τρομοκρατικές αποφάσεις αποβολών. Αντί , λοιπόν, να μαθαίνει στους μαθητές του να παλεύουν για τα δικαιώματά τους ,να τους μαθαίνει  να είναι μαχητές στη ζωή τους, τους τρομοκρατεί ώστε να μάθουν να  σκύβουν το κεφάλι μπροστά στο μέλλον της ανέχειας που τους ετοιμάζουν, να δέχονται μοιρολατρικά όσα θέλουν να τους επιβάλουν.

Καλούμε τη διεύθυνση  του 9ου Γυμνασίου να ανακαλέσει τις τρομοκρατικές αποβολές των μαθητών , να μην υπάρξει καμιά ποινή για την αγωνιστική τους δράση .

Καλούμε τον καθένα εργαζόμενο, γονέα και εκπαιδευτικό  να βγάλει συμπεράσματα και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Καλούμε τα εργατικά σωματεία , τους συλλόγους εργαζομένων , των εκπαιδευτικών ,  τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν το περιστατικό και να σταθούν στο πλευρό των μαθητών ενάντια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο και στη ζωή.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Συμβολική κατάληψη στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων από τα ταξικά σωματεία ενάντια στον εκφυλισμό και τη διάλυση που έχουν οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας

«Εργατικό Κέντρο των Εργατών και όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

Τη μαζική απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών σωματείων στα Τρίκαλα διαδέχτηκε μια μεγάλη και μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα όπως «Των εργατών δικαίωμα η απεργία, μ’ αγώνες κατακτήθηκε μ’ αίμα και θυσία» και «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο οργάνωση παντού να ‘ρθούν τα πάνω κάτω» να κυριαρχούν.
Η πορεία κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων όπου έγινε συμβολική κατάληψη με ανάρτηση γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου με σύνθημα: «Εργατικό Κέντρο των Εργατών και όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών».
Κατά τη διάρκεια της συμβολικής κατάληψης στους διαδηλωτές μίλησε η Κωνσταντίνα Παππή, πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων η οποία τόνισε χαρακτηριστικά:
« Με αίσθημα ευθύνης θέλουμε να καταγγέλλουμε για ακόμη μια φορά τα «παιχνίδια» που παίζονται 2,5 χρόνια ΤΩΡΑ! στο Εργατικό Κέντρο της πόλης μας, στις πλάτες των εργαζόμενων και των σωματείων με πρωταγωνιστές τις παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συμβιβασμένου συνδικαλιστικού κινήματος ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ.
Στην ουσία στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων δεν υπάρχει διοίκηση , αφού η προσωρινή και διορισμένη διοίκηση δεν προχώρησε σε εμπρόθεσμη διενέργεια εκλογοααπολογιστικού συνεδρίου και η προσφυγή της στα δικαστήρια για παράταση θητείας ορίστηκε να εκδικαστεί το Γενάρη του 2018! Αυτή η κατάσταση έχει προκύψει από την προσφυγή των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ στα δικαστήρια μετά από το αδιέξοδο που είχαν τα μεταξύ τους παζάρια για το μοίρασμα των καρεκλών στο προεδρείο του ΕΚΤρικάλων μετά το συνέδριο του 2015! Μπορεί μεταξύ τους να μην τα έβρισκαν στο μοίρασμα των καρεκλών , αλλά είχαν πλήρη σύμπνοια στο να πετάξουν έξω από την προσωρινή διοίκηση τα 2 εκλεγμένα μέλη της ΔΑΣ , της παράταξης που στηρίζει τη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ.
Οι συνδικαλιστές της διορισμένης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου όλο το προηγούμενο διάστημα των απεργιών, κινητοποιήσεων, με την αντιλαϊκή επίθεση που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι ήταν απλώς εξαφανισμένοι. Για τη σημερινή απεργία δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση , δε διοργάνωσαν καν συγκέντρωση. Με τις δικαστικές περιπέτειες που έχουν μπλέξει, το Εργατικό Κέντρο στην ουσία δε λειτουργεί , η υπάλληλός του είναι απλήρωτη μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει βγει σε επίσχεση εργασίας, ενώ είναι άμεσος ο κίνδυνος διακοπής ρεύματος στο κτίριο λόγω απλήρωτων λογαρισμών.
Οι εργαζόμενοι με την πείρα που έχουν αποχτήσει από την συμμετοχή τους στους αγώνες, ή τις αγωνιστικές διαθέσεις που έδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα, κατανοούν καλύτερα ότι οι δυνάμεις τους εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού και οι διάφοροι αυτοαποκαλούμενοι «αριστεροί» κολαούζοι τους, δεν ήθελαν, δεν θέλουν και δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν επί της ουσίας με τα αντιλαϊκά μέτρα, με την εργοδοσία και τα κόμματα που υποστηρίζουν αυτή τη στρατηγική.
Η παρέμβασή μας σήμερα, δηλώνει ότι είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη για ένα Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών, όχι σύμμαχο των αφεντικών.
Για να σταματήσει ο εκφυλισμός και η διάλυση και η νοθεία στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.
Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο, εκλεγμένο αντιπρόσωπο που ακολουθούσε αυτές τις παρατάξεις μέχρι και σήμερα, πρέπει να διαχωρίσει τη θέση του, να τους γυρίσει την πλάτη.
Απευθυνόμαστε σε κάθε τίμιο εργάτη, κάθε τίμιο συνδικαλιστής για την κατάσταση που επικρατεί στο Ε.Κ. του Νομού μας, πρέπει καθαρά να πάρει θέση.
Αντίθετα με την προδοτική στάση της Πλειοψηφίας της Διοίκησης του ΕΚ , η Δ.Α.Σ. αλλά και σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πήραν αποφάσεις και κινητοποιήθηκαν για Ασφαλιστικό, ΣΣΕ, τους ανέργους.
Πρωτοστάτησαν στην οργάνωση των αγώνων, με απεργίες, κλαδικές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας, ενάντια στην “απλήρωτη εργασία”, τις απολύσεις, για το δικαίωμα στην Υγεία, για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, την συνέχιση των Λαϊκών Φροντιστηρίων «Αλληλεγγύης» μαζί με Επιτροπές Αγώνα σε κλάδους ώστε να καλυφθούν ανάγκες σε παιδιά(ανέργων, φτωχών εργατοϋπαλλήλων), για την Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους Μετανάστες στο νομό μας. Οι δυνάμεις και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ είναι αυτά που δίνουν ζωή στο ΕΚ , λειτουργούν τα γραφεία τους , συντονίζουν από εδώ τις παραπάνω δράσεις τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο νομό μας να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να μην περιμένουν άλλο. Να βάλουν στην άκρη τους εκπροσώπους του παλιού και νέου κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού. Να αποδεσμευτούν, να απαλλαγούν από ¨συνδικαλιστές¨ που είναι συμβιβασμένοι και στην ουσία παίζουν το παιχνίδι της εργοδοσίας Να πάρουν το τιμόνι τίμιοι και ανιδιοτελείς εργαζόμενοι!
Μόνο αν κάνουμε βήματα οργάνωσης της πάλης στους χώρους δουλειάς, στο σωματείο μας, θα ισχυροποιήσουμε τη φωνή μας.
Τότε που η διεκδίκηση αιτημάτων σε κάθε κλάδο θα γίνει υπόθεση και του τελευταίου εργάτη. Τότε να είμαστε σίγουροι ότι στους ενωμένους και οργανωμένους εργάτες δεν υπάρχει δύναμη που να μπορεί να βάλει εμπόδια.
Θέλουμε ΕΚ αποκούμπι και πραγματικό στήριγμα των εργατών και των αγώνων τους, και όχι παραμάγαζο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Το καθήκον που έχουμε αναλάβει απέναντι στους εργάτες του Νομού μας είναι να πάρουμε μέτρα! Η βρωμιά τους έχει ξεχειλίσει.
Βροντοφωνάζουμε!
Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών και όχι σύμμαχος των αφεντικών!
Κατά τη διάρκεια της συμβολικής κατάληψης συνθήματα όπως
«Σωματεία εργατών και όχι των εργοδοτών» και «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη!» δονούσαν την ατμόσφαιρα.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Εκατοντάδες Απεργοί & Διαδηλωτές σήμερα

στη συγκέντρωση των ταξικών σωματείων στα Τρίκαλα

Με εκατοντάδες  απεργούς και διαδηλωτές γέμισε σήμερα η κεντρική πλατεία των Τρικάλων , στέλνοντας μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική , διατρανώνοντας ότι στην επίθεση διαρκείας κυβέρνησης – αφεντικών αντιπαραθέτουν  μαζικό, οργανωμένο αγώνα με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες.

Παράλληλα, η σημερινή απεργία και κινητοποίηση , στέλνει μήνυμα αντεπίθεσης των εργαζομένων στη βάρβαρη πραγματικότητα που βιώνουν, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα. Ενάντια στην προσπάθεια κυβέρνησης – εργοδοσίας να χτυπήσουν το απεργιακό δικαίωμα.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια τους, κάνοντας στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αρκετοί αγρότες , ενώ το «παρόν» στην κεντρική πλατεία έδωσαν και αγροτικά οχήματα . Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό του Αποστόλη Θωμόπουλου , προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη» ο οποίος τόνισε : «Οι αγώνες των αγροτών δεν σταματούν. Όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο συνεχίστηκε η οργάνωση και οι κινητοποιήσεις από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Η σημερινή κινητοποίηση δίνει το έναυσμα για νέους πανελλαδικούς αγώνες, ενιαίους με ενιαία αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων» και καταλήγοντας κάλεσε τους αγρότες να οργανωθούν στους Αγροτικούς Συλλόγους και να συμμετάσχουν στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων που θα γίνει την Κυριακή 17 Δεκέμβρη στη Λάρισα.

Η συγκέντρωση  συνεχίστηκε με χαιρετισμό από το Βαγγέλη Καλύβα , μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων ο οποίος τόνισε ότι οι συνταξιούχοι συνεχίζουν απτόητοι και αύριο Παρασκευή 15 Δεκέμβρη συμμετέχουν με λεωφορεία στην πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – Δημοσίου – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – AEE – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ – Δικηγόρων, στην πλατεία Συντάγματος.

 

Η κεντρική ομιλία  πραγματοποιήθηκε από το  Γιώργο Λιατίφη, πρόεδρο του συνδικάτου εργαζομένων στον κλάδο γάλακτος- τροφίμων-ποτών ο οποίος ανέφερε :

«Χαιρετίζουμε τους απεργούς που προσπέρασαν μαχητικά την εργοδοτική τρομοκρατία και την κυβερνητική προπαγάνδα, συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία και στην  απεργιακή  συγκεντρώση του ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα» , προσθέτοντας ότι «ήταν μια απάντηση σε κυβέρνηση, εργοδοσία και τους ανθρώπους της, μήνυμα συνέχισης».

Συνεχίζοντας σημείωσε : «Το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης συνοδεύεται με νέα αντεργατικά μέτρα που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση – ΔΝΤ – ΕΕ και στηρίζουν τα κόμματα του συστήματος. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση και τα αφεντικά, αν θεωρούν πως με τερτίπια και κόλπα θα μας αιφνιδιάσουν. Με διάφορους τρόπους και μορφές, θα πάρουν άμεση και αγωνιστική απάντηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε συνεχή επαγρύπνηση και οργάνωση της πάλης, να συζητήσουν, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις στα σωματεία.

Με τον αγώνα μας θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση, τα αφεντικά και τις δυνάμεις τους όχι μόνο να μας βλέπουν καθημερινά μπροστά τους, εμπόδιο στα αντεργατικά τους μέτρα, αλλά θα γίνουμε εφιάλτες και στον ύπνο τους.

Κανένας εργάτης, κανένας άνεργος δεν πρέπει να ξεγελαστεί, να πιστέψει ότι η επίθεση θα σταματήσει, ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος, εκτός από εμάς. Εμείς θα επιβάλουμε το δίκιο μας και θα ανατρέψουμε την κατάσταση. Κανένας άλλος δεν μπορεί.

Δίνουμε τη μάχη ακόμα πιο αποφασιστικά, δυναμώνουμε τους αγώνες που αναπτύσσονται στους κλάδους και σε επιχειρήσεις.

Συνεχίζουμε τον αγώνα διεκδικώντας:

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
  • Κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα. Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!».

    Τη συγκέντρωση διαδέχτηκε μεγάλη και μαχητική  πορεία στους δρόμους των Τρικάλων με συνθήματα όπως «Των εργατών δικαίωμα η απεργία, μ’ αγώνες κατακτήθηκε μ’ αίμα και θυσία» και «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο οργάνωση παντού να ‘ρθούν τα πάνω κάτω» να κυριαρχούν.

Η πορεία κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων όπου έγινε συμβολική κατάληψη με ανάρτηση γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου με σύνθημα: «Εργατικό Κέντρο των Εργατών και όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ