12.6 C
Trikala
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Όλη η πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα

Αν δεν αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής δεν πρόκειται να γίνει τίποτα

- Advertisement -

 

“Αν δεν αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής δεν πρόκειται να γίνει τίποτα τον Αύγουστο του 2018” τόνισε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

“Το μείγμα της οικονομικής πολιτικής δεν αλλάζει. Μετά από 37 νέους φόρους και πάνω από 12 δισ. επιπλέον επιβαρύνσεις, τα ετήσια έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού είναι πάνω-κάτω ίδια με αυτά που είχαμε το 2014” σημείωσε ο κ. Σκρέκας, υπογραμμίζοντας πως “αυτή η οικονομική πολιτική απέτυχε” κι επισημαίνοντας πως χρειάζονται “λιγότεροι φόροι και εισφορές για να πάρει μπροστά η οικονομία”.

Για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων, που εγκαινίασε χθες ο πρωθυπουργός, ο κ. Σκρέκας επισήμανε πως πρόκειται για “έργο που έχει πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία”, το οποίο “το οραματίστηκε, το σχεδίασε, το μελέτησε και υπέγραψε και τη σύμβαση κατασκευής του η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”.

“Μου κάνει εντύπωση”, σημείωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, “πως ακόμα και στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού, ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας, έστησε μια πανηγυρική φιέστα και δεν αναφέρθηκε καθόλου σ’ αυτούς τουλάχιστον που προετοίμασαν το έδαφος, υπέγραψαν τη σύμβαση κατασκευής και ξεκίνησε να κατασκευάζεται το έργο πριν αυτός αναλάβει τη διακυβέρνηση αυτής της χώρας. Έστησε μια φιέστα, όπως και στον ΤΑΡ, τον αγωγό φυσικού αερίου, το εμβληματικό αυτό έργο που έβαλε την Ελλάδα στον γεωπολιτικό χάρτη της ενέργειας, το οποίο έργο, ο κ. Τσίπρας ως αρχηγός της αντιπολίτευσης το είχε καταψηφίσει μαζί με όλη του την κοινοβουλευτική ομάδα”.

Ο κ. Σκρέκας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι “σφετερίζεται έργα άλλων” και “στήνει πανηγυρικές φιέστες χωρίς τουλάχιστον να έχει τον πολιτικό πολιτισμό και την ευθιξία την πολιτική τού να αναγνωρίζει ότι κάποιος άλλος είναι αυτός που το ξεκίνησε, το οραματίστηκε και ξεκίνησε να το κατασκευάζει”.

Σημείωσε, δε, ότι “αυτό το έργο καθυστέρησε, με ευθύνη της κυβέρνησης κατά 18 μήνες, που σημαίνει ότι επιβάρυνε τους Έλληνες πολίτες με πάνω από 100 εκατ. ευρώ γιατί είχε χρόνο ολοκλήρωσης το 2016”.

Για την υπόθεση Novartis, ο κ. Σκρέκας είπε ότι “δεν υπάρχει πιο ανυπόληπτη και πιο ανήθικη πολιτική πράξη από την πράξη του πολιτικού που προσπαθεί να καταστρέψει τον αντίπαλό του συκοφαντώντας τον και προσπαθώντας να βλάψει την ηθική του υπόσταση χωρίς αποδείξεις” και υπογράμμισε την ανάγκη “η Δικαιοσύνη να αφεθεί ελεύθερη και να κρίνει, να ερευνήσει και να ρίξει φως άμεσα”.

Όπως, μάλιστα, σημείωσε, “όσο δεν το κάνει κι όσο καθυστερεί θα μου επιτρέψετε να πω ότι μπαίνουν άλλες σκέψεις ότι δυστυχώς αυτό απλά και μόνο είναι μια προσπάθεια του κ. Τσίπρα να διασωθεί πολιτικά. Γιατί η κυβέρνησή του μέχρι τώρα πέρα από το να στήνει πανηγυρικές φιέστες και να σφετερίζεται έργα άλλων τα οποία εγκαινιάζει, πέρα από το να βάζει φόρους, εισφορές, πέρα από τη φτώχεια και τη μιζέρια δεν έχει πετύχει τίποτα άλλο μέχρι τώρα”.

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, ο κ. Σκρέκας ευχήθηκε “αυτοί οι άνθρωποι να γυρίσουν το συντομότερο, αν είναι δυνατόν σήμερα, σώοι και αβλαβείς”, εξέφρασε την ελπίδα “η κυβέρνηση σ’ αυτό το κομμάτι να αποδειχθεί αποτελεσματική” και πρόσθεσε: “Εμείς στηρίζουμε ό,τι πρέπει να γίνει ώστε αυτοί οι άνθρωποι να γυρίσουν άμεσα πίσω. Και σ’ αυτό το θέμα δεν χωράει κομματική αντιπαράθεση”.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Για την επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών  κ. Σκουρλέτη στα Τρίκαλα

 

Προξενητής συμφώνων συμβίωσης  σε δήμους και περιφέρειες  ο κ. Σκουρλέτης

 

Άλλη μια επίσκεψη υπουργού της συγκυβέρνησης στα Τρίκαλα  με ανέξοδες υποσχέσεις , μπόλικες  αυταπάτες και μερικές πικρές αλήθειες για το λαό. Ο κ. Σκουρλέτης δεν έχασε την ευκαιρία να λανσάρει και από τα Τρίκαλα το κυβερνητικό παραμύθι  περί «δίκαιης ανάπτυξης» και του «τέλους των μνημονίων»  ,αποσιωπώντας  τα δεκάδες «προαπαιτούμενα» που έχει σκοπό να φέρει με την 4η αξιολόγηση ως τον Ιούνη, «ξεχνώντας» την επιτήρηση-μνημόνια διαρκείας και τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα  μέχρι  το 2060, τη διατήρηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων που έχουν  ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια.

Οι αναφορές του υπουργού περί «έγκαιρης οικονομικής ανταπόκρισης» σε έκτακτα προβλήματα στην περιοχή μας και στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των δήμων δεν είναι τίποτε άλλο παρά  η προσπάθεια να κρύψει την τεράστια υποχρηματοδότηση του κράτους προς την τοπική διοίκηση – η μείωση ξεπερνά  το 60% από το 2010 –  τη συνεχή παρακράτηση θεσμοθετημένων πόρων προς τους δήμους, τη δέσμευση των αποθεματικών των δήμων από το κράτος.

Από τα λεγόμενα του κ. Σκουρλέτη επιβεβαιώνεται ότι την πολιτική που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στη τοπική διοίκηση συνεχίζει ακάθεκτα και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ . Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης παγιώνεται, ο ισοσκελισμός των προϋπολογισμών  δήμων και περιφερειών συνεχίζεται και  ο δανεισμός  που θα προκύψει φορτώνεται στις πλάτες του λαού. Έτσι,  δυναμώνει η φοροεισπρακτική λειτουργία της τοπικής διοίκησης με πρόσχημα την οικονομική αυτοτέλεια των δήμων . Μεγεθύνονται οι στόχοι για τα ίδια  έσοδα των δήμων ( φόροι, τέλη, ανταπόδοση) . Τα αυξημένα μεγέθη θα αποτυπώσουν άμεσα και νέα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα , τα νοικοκυριά θα πιεστούν με νέο κύμα κατασχέσεων από τους δήμους.  Η ρύθμιση των  100 δόσεων για χρέη δημοτών , την οποία πέρασε η σημερινή κυβέρνηση και την παρουσιάζει ως διευκόλυνση των νοικοκυριών, δεν είναι παρά ένας ακόμη μηχανισμός για να ξετινάξουν οι δήμοι ακόμη και τα ψιλά από τις τσέπες των άγρια χαρατσωμένων λαϊκών νοικοκυριών.

Γι’ αυτό , όταν ο υπουργός αναφέρεται σε «ορθολογικά κριτήρια – ποιοτικά χαρακτηριστικά» για τη χορήγηση της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους, σε αντίθεση με τα πληθυσμιακά που ισχύουν τώρα ,  εννοεί  ότι το κράτος κλείνει την κάνουλα και οι δήμοι κόβουν το λαιμό των δημοτών  για να λειτουργήσουν..

Όσον αφορά  το εκλογικό σύστημα που εξήγγειλε ο υπουργός , θα αποτελέσει στην ουσία ένα ακόμη εργαλείο για την προώθηση της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής μέσω της τοπικής διοίκησης. Οι ευρύτερες συναινέσεις που αναζητά να πετύχει  η κυβέρνηση μέσω του  «αναλογικού» συστήματος που διαφημίζει είναι ήδη υπαρκτές σε όλα τα επίπεδα. Από τη συντριπτική πλειοψηφεία  των δήμων, τις περιφέρειες , εως την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ. Σ’ όλα αυτά τα «θεσμικά όργανα» υπάρχει ήδη η συναίνεση των κυρίαρχων  δυνάμεων , δηλ  του ΣΥΡΙΖΑ , της ΝΔ , του ΠΑΣΟΚ … στην προαναφερόμενη αντιλαϊκή στρατηγική . Με το νόμο της αυτοαποκαλούμενης «αναλογικής» του κ. Σκουρλέτη η  προϋπάρχουσα συνεργασία στην αντιλαϊκή επέλαση θα νομιμοποιηθεί με γάμο ή με σύμφωνο συμβίωσης…Άλλωστε και στα Τρίκαλα τέτοιου είδους πολιτικά φλέρτ εκφράζονται πλέον  και δημόσια…

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

 

            Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού, το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων και των διακρίσεων.

Απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης και κοινού αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων με τους πρόσφυγες και μετανάστες εργάτες, ενάντια στον κοινό ταξικό αντίπαλο, το κεφάλαιο, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τις αστικές κυβερνήσεις που τσακίζουν δικαιώματα και ζωές την περίοδο της ιμπεριαλιστικής «ειρήνης» και ρίχνουν τους λαούς στα «σφαγεία» των ιμπεριαλιστικών πολέμων, όταν οι ανταγωνισμοί τους δεν μπορούν να λυθούν αλλιώς. Αυτοί ευθύνονται για τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων και για τους νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα, όπως οι 16 που έχασαν τη ζωή τους, πριν λίγες μέρες, στο Αγαθονήσι.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που καλλιεργούν τον εθνικισμό και το ρατσισμό, που εκτρέφουν τις -πολύτιμες για το σύστημα- φασιστικές εφεδρείες, όπως οι ναζιστές της «Χρυσής Αυγής». Την ίδια στιγμή πρακτικές, όπως η πρόσφατη αθώωση μητροπολίτη,  παρά το ρατσιστικό του παραλήρημα σε βάρος ομοφυλοφίλων, ρίχνουν νερό στο μύλο του ρατσισμού και αναδεικνύουν την ανεπάρκεια των όποιων “αντιρατσιστικών νόμων”.

Το ΚΚΕ καλεί τους εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες που ζουν κι εργάζονται σκληρά στη χώρα μας, τους 50.000 εγκλωβισμένους πρόσφυγες από τις πολιτικές της ΕΕ και τη συμφωνία ΕΕ – Ελλάδας – Τουρκίας, να παλέψουν μέσα από τα ταξικά συνδικάτα και τις άλλες λαϊκές συσπειρώσεις, να συμπορευθούν στον αγώνα με το ΚΚΕ για:

– Τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και την Ελλάδα και την ασφαλή μεταφορά τους στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

– Ανθρώπινες συνθήκες ζωής στους προσφυγικούς καταυλισμούς και τις δομές.

– Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα με απλές και δωρεάν διαδικασίες.

–  Ισότιμα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

– Απομόνωση των φασιστών και ρατσιστών.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε με τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, σήμερα, που η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  για γεωστρατηγική αναβάθμιση αυξάνει επικίνδυνα τις πιθανότητες για πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, χρειάζεται να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο κοινός αγώνας για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, από τη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, ενάντια στα σχέδια για αλλαγές συνόρων. Για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους, χωρίς ρατσισμό και εθνικισμό.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Ανακοίνωση από την επίσκεψη κλιμακίου της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία στην Πιαλεία Τρικάλων την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 κλιμάκιο της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή επισκέφτηκε τις καταστραμμένες, από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα οικίες, στην Πιαλεία Τρικάλων και μίλησε με τους πληγέντες και με εκπρόσωπους του Δήμου Πύλης.

Από την επίσκεψη αυτή διαπιστώθηκε ότι, εδώ και σχεδόν έναν μήνα από τότε που προκλήθηκαν οι ανεπανόρθωτες ζημιές σε κατοικίες της Πιαλείας δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, εκτός από ένα επίδομα των 1.000 ευρώ που χορηγήθηκε από τον Δήμο Πύλης σε κάθε μία από τις οικογένειες που αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν χωρίς να δοθεί καμία άλλη αποζημίωση για καταστροφές σε οικοσκευές, εξοπλισμό κ.α.

Οι πληγέντες διαμένουν «προσωρινά» σε φιλικά και συγγενικά τους πρόσωπα, χωρίς μέχρι τώρα να έχει γίνει καμία ενέργεια για τη μόνιμη ή έστω για τη προσωρινή στέγασή τους. Επίσης, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ενημέρωση των κατοίκων, για τα δικαιώματά τους που προκύπτουν από την κήρυξη του χωριού τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τέλος, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για τη μόνιμη λύση του προβλήματος, αφού το όλο θέμα – σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων – βρίσκεται γενικά στην αναζήτηση των χρημάτων για την εκπόνηση μελέτης που θα προτείνει έργα για την επίλυση του προβλήματος αργότερα.

Δυστυχώς, από την επίσκεψη μας αυτή διαπιστώθηκε η αλήθεια των προβλέψεων μας όταν λέγαμε ότι, αυτοί που μας κυβερνούν (Ε.Ε., Κυβέρνηση, Περιφέρεια) είναι αυτοί που θα έρθουν και πάλι να παίξουν τον ρόλο του σωτήρα, μοιράζοντας υποκριτικές υποσχέσεις και ότι λύση δεν πρόκειται να δούμε αν δεν τελειώσουμε με την πολιτική που από τη μία αφήνει τον λαό να πνίγεται και να καταστρέφεται η περιουσία του και από την άλλη χαρίζει δις σε μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες, εκδότες και βιομήχανους.

Κατά τη συζήτησή μας με τους κατοίκους τους ενημερώσαμε αναλυτικά για τα δικαιώματά τους και τους υποσχεθήκαμε ότι η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία θα φέρει σύντομα το θέμα τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο απαιτώντας άμεση λήψη μέτρων στις κατεπείγουσες ανάγκες τους και ότι θα παραμείνει συνεχώς δίπλα τους μέχρι την τελική λύση των προβλημάτων τους.

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία διεκδικεί:

  • Άμεση αποζημίωση στο 100% της καταστραμμένης περιούσιας των πληγέντων
  • Τάχιστη λύση στο πρόβλημα της στέγασης τους
  • Απαλλαγή των κατοίκων από την καταβολή φόρων, εισφορών, ΕΝΦΙΑ κ.λπ.
  • Άμεση αποκατάσταση των υποδομών.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται το εξοικονομώ ΙΙ

 

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, με αφορμή την δυσλειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται το εξοικονομώ ΙΙ.

«Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται η ανικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Σήμερα, έπειτα από  τρία  χρόνια αναμονής, τρεις αναβολές, την αλλαγή του τρόπου υποβολής των αιτήσεων, την δημόσια συγνώμη του Υπουργού και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι όλα τα τεχνικά προβλήματα έχουν επιλυθεί, το πληροφοριακό σύστημα  του προγράμματος «εξοικονόμηση κατ οίκον ΙΙ», κατέρρευσε και πάλι.

Δυστυχώς δεν μας εκπλήσσει. Είναι αναμενόμενο από μια Κυβέρνηση που είναι ικανή μόνο για να εγκαινιάζει τα έργα των προηγούμενων.»

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ