9.5 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Καταγγελία για την αποβολή μαθητών στο 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταγγέλλει την ωμή τρομοκρατία που εξαπέλυσε ο διευθυντής του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων , δίνοντας μονοήμερη αποβολή σε μαθητές του σχολείου που συμμετείχαν στην κινητοποίηση τη μέρα της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

- Advertisement -

 

Λειτουργώντας τιμωρητικά και ποινικοποιώντας τη συμμετοχή των μαθητών στο συλλαλητήριο, ο διευθυντής αυθαίρετα και παραβιάζοντας τις κείμενες διατάξεις  έδωσε ομαδική αποβολή στους μαθητές. Αλήθεια, ποιο ήταν το παράπτωμά τους, ώστε η αποβολή να λειτουργήσει σωφρονιστικά; Μήπως επειδή μαζί με τους γονείς κατέβηκαν στο δρόμο,  διεκδικώντας ένα καλύτερο σχολείο και μια ζωή χωρίς ανεργία και ανασφάλεια; Δε θα έπρεπε κι ο ίδιος να είναι απεργός και να βρίσκεται στο δρόμο με τους μαθητές, αντί να είναι απεργοσπάστης και να δρα ως κυβερνητικός επιτετραμμένος τιμωρώντας όσους αγωνίζονται;

 

Αυτό που «ενόχλησε» το διευθυντή του συγκεκριμένου Γυμνασίου είναι αυτό που ενοχλεί και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ : να συναντηθούν οι μαθητές με τους εργαζόμενους γονείς τους στους δρόμους του αγώνα. Στόχος τους να καταστέλλεται όποιος σηκώνει κεφάλι ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, των αντιλαϊκών μέτρων που τσακίζουν το λαό και τη νεολαία της χώρας μας.  Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι προσπάθειες ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων και σε άλλα σχολεία πανελλαδικά, τα μέτρα της κυβέρνησης για το δικαίωμα στην απεργία, το κύμα καταστολής που έχει εξαπολύσει σε απεργούς εργάτες, σε εστιακούς φοιτητές, σε διαδηλωτές ενάντια στους πλειστηριασμούς, τα μαθητοδικεία και τα αγροτοδικεία.

 

Ο διευθυντής, λοιπόν του 9ου Γυμνασίου, ως εκπαιδευτικός και παιδαγωγός, αντί να εμπνεύσει ο ίδιος με την αγωνιστική του στάση και να αποτελέσει παράδειγμα για τους μαθητές του, αντί να τους οπλίσει με θάρρος, γνώση και τόλμη διδάσκοντάς τους το μεγάλο μάθημα της ζωής, αυτό του ΑΓΩΝΑ, τους τιμώρησε ώστε να σκύβουν το κεφάλι μπροστά στο μέλλον της ανέχειας που τους ετοιμάζουν, να δέχονται μοιρολατρικά όσα θέλουν να τους επιβάλλουν.

 

Εμείς οι εκπαιδευτικοί δίνουμε τη μάχη για τη μόρφωση των παιδιών μας κάθε μέρα μέσα στην τάξη, οφείλουμε να διδάσκουμε την αλήθεια, την όρθια στάση ζωής, ώστε οι μαθητές να βγάζουν σωστά συμπεράσματα για το ποιος φταίει για την ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια στο σπιτικό τους , να προετοιμάζονται πώς θα διεκδικούν τα δικαιώματά τους, πώς θα πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και πως δεν είναι μονόδρομος η εκμεταλλευτική κοινωνία. Στηρίζουμε πολύπλευρα τη νέα γενιά και γνωρίζουμε ότι καθήκον μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές και να διεκδικούμε από κοινού το σχολείο και τη ζωή που δικαιούμαστε.

Οι απειλές, η τιμωρίες, η τρομοκρατία δεν έχουν θέση στο σχολείο, όπως δεν έχουν θέση κι εκείνοι που γίνονται τιμωροί των μαθητών τους. Αυτές οι ενέργειες παραβιάζουν κάθε έννοια εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής πρακτικής.

 

Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα, τους Συλλόγους Διδασκόντων, την ΕΛΜΕΤ, το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, τις Μαθητικές Κοινότητες, τα Εργατικά Σωματεία, τους Συλλόγους Εργαζομένων, τους Συλλόγους Γονέων, τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν την ενέργεια και να ταχθούν στο πλευρό των μαθητών που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη μόρφωση σήμερα και στη ζωή με δικαιώματα αύριο.

               Απαιτούμε :

  • Να παρθεί πίσω η ποινή της αποβολής στους εφτά μαθητές και να σβηστούν οι απουσίες τους
  • Να σταματήσει κάθε σκέψη για τιμωρία και ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ