19.9 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιατί κόπηκαν μεγάλα δέντρα στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων-αναλυτικό ρεπορτάζ trikalaola.gr (βίντεο-20 φωτό)

Το trikalaola.gr πραγματοποίησε σήμερα επιτόπιο ρεπορτάζ στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων και στην κάμερα μίλησαν οι ηλικιωμένοι θαμώνες που κάθονται και περνάνε την ώρα τους στα παγκάκια, κάτω από τους ίσκιους των μεγάλων δέντρων.

- Advertisement -

Στη συνέχεια μιλήσαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος του δήμου Τρικκαίων κ. Χρήστο Γούλα, ο οποίος μας ανέλυσε τους λόγους που κόπηκαν τα μεγάλα δέντρα και που θα κοπούνε κι άλλα στη συνέχεια.

Οι ηλικιωμένοι που καθημερινά γεύονται την ανάπαυλα της κεντρικής πλατείας, θεωρούν στην πλειοψηφία πως καλώς κόπηκαν τα δέντρα, καθώς το ριζικό τους σύστημα, όπως φαίνεται καθαρά και στις φωτογραφίες του trikalaola.gr που προστέθηκαν μέσα στο βίντεο (είναι τα δέντρα που έπεσαν, ένα πέρυσι με το Αυγουστιάτικο μπουρίνι ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και ένα φέτος χωρίς καν να φυσήξει αέρας ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), δεν είναι επαρκές και κατά τον κ. Γούλα έχουν και πρόβλημα από κάποια αρρώστια όπως μας εξηγεί.

Οι ηλικιωμένοι μάλιστα ήταν μπροστά στην τελευταία πτώση του δέντρου που έπεσε χωρίς λόγο. Ο έναν απ’ αυτούς, καθόταν ακριβώς κάτω από το δέντρο στο παγκάκι και είδε έντρομος το δέντρο νε γέρνει πάνω του.

Για την κοπή των δέντρων και των άλλων που θα κοπούν, υπάρχει ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση 5 Γεωπόνων των Υπηρεσιών του δήμου Τρικκαίων.

Ένας από τους ηλικιωμένους θαμώνες της πλατείας, εξηγεί στην κάμερα του trikalaola.gr με ενδείξεις ενός εκ των  δέντρων που είναι άρρωστα που υπάρχει πρόβλημα και πως θα πρέπει να κοπούνε για την ασφάλεια των πολιτών. Όλοι θέλουν τα δέντρα της κεντρικής πλατείας να απολαμβάνουν τον παχύ ίσκιο, αλλά όπως αποδεικνύεται εφόσον έχουν πρόβλημα, καλό θα ήταν να κοπούν αυτά που έχουν πραγματικά πρόβλημα, για να μη φτάσουμε να θρηνήσουμε και ανθρώπινη ζωή γιατί με τις προηγούμενες πτώσεις από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινη ζωή…

Και οι φωνασκούντες και οι υπερευαίσθητοι σ’ αυτή την πόλη, εάν δεν γνωρίζουν, καλό είναι να μην εκφέρουν τη γνώμη τους… Και δεν είναι κανείς βεβαίως που θέλει τα μεγάλα δέντρα της πλατεία κομμένα, αλλά…

Δείτε το αναλυτικό βίντεο-ρεπορτάζ του trikalaola.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ