11.8 C
Trikala
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Διδακτική επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων

Την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 οι μαθητές της Γ ΄ τάξης της ειδικότητας τεχνικός οχημάτων του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων , πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης  ΒΗΤΑΣ Α.Ε( Ανταλλακτικά –Συνεργείο –Φανοποιείο – Βουλκανιζατέρ – Εξατμίσεις).Η συγκεκριμένη διδακτική επίσκεψη εντάσσεται στην προετοιμασία των μαθητών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ που έχει εγκριθεί στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων και αφορά την «Κατάρτιση Μαθητών και Καθηγητών των ΕΠΑΛ στο Σύγχρονο Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Περιβάλλον»  που ένα μέρος της θα πραγματοποιηθεί σύντομα στη Γερμανία, στις έδρες των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών (Volkswagenκαι Porsche).

- Advertisement -

Σκοπός της διδακτικής επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές από κοντά μια επιχείρηση στον χώρο του αυτοκινήτου που καλύπτει όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων, από τον τομέα των ανταλλακτικών μέχρι το συνεργείο και το φανοποιείο.

Οι μαθητές της ειδικότητας τεχνικός οχημάτων ήρθαν σε επαφή με τον χώρο του συνεργείου, τις υποδομές του και ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους στα τμήματαεγκατάστασης υγραεριοκίνησης, επισκευής κινητήρων,κιβωτίων ταχυτήτων, επισκευής συστήματος διεύθυνσης, επισκευής συστήματος μετάδοσης κίνησης, αλλαγής ελαστικών, ζυγοστάθμισης, ευθυγράμμισης και το φανοποιείο.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν υπεύθυνα για:

α. τη διαδικασία εισαγωγής αυτοκινήτου στο χώρο του συνεργείου και της καταγραφής των βλαβών για την συντήρηση και επισκευή του.

β. την προμήθεια των ανταλλακτικών

γ. τον τρόπο επικοινωνίας με τον πελάτη

δ. τους έγινε επίδειξη του τρόπου διάγνωσης βλαβών μέσω του συστήματος διάγνωσης

ε. τους έγινε ενημέρωση για τον τρόπο επισκευής αυτοκινήτου που προέρχεται από ατύχημα-τρακάρισμα ( καλιμπράρισμα, αποκατάσταση ζημιάς, βάψιμο).

στ. τους δόθηκαν  συμβουλές για την συνεχή ενημέρωση τους στις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και τις δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσουν κατά την εξάσκηση του επαγγέλματός των.

Ήταν μία από τις καλύτερες διδακτικές επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν από το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων και αυτό χάρη στους φιλόξενους ιδιοκτήτες της επιχείρησης ΒΗΤΑΣ ΑΕ, τους οποίους η διεύθυνση του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων και οι συνοδοί καθηγητές ευχαριστούν θερμά.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ