14.4 C
Trikala
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δραστηριότητα Βουλευτών, πολιτευτών, υποψηφίων, κομματικών φορέων, σωματείων Τρικάλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

- Advertisement -

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΗ 1967

 

Η συμπλήρωση 52 χρόνων από τη μαύρη επέτειο του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, αποτελεί ευκαιρία για να διδαχτούμε και να τιμήσουμε την προσφορά και τη μνήμη των θυμάτων της χούντας, όλων όσοι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, υπέστησαν βασανιστήρια, συνέβαλλαν με κάθε μορφή στην ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης. Το ΚΚΕ αποτίει φόρο τιμής στους μεγάλους αγώνες του λαού κατά τη διάρκεια της 7ετούς δικτατορίας, χαιρετίζει τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση των αγωνιστών, την προσφορά των χιλιάδων μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που ιδρύθηκε το 1968, μεσούσης της δικτατορίας.

Η επιβολή της δικτατορίας, το 1967, δεν ξεπήδησε από το κενό, γεννήθηκε από την κρίση του αστικού πολιτικού συστήματος και βρήκε έτοιμο το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο, με κύριο χαρακτηριστικό τον αντικομμουνισμό και τους μηχανισμούς καταστολής του μετεμφυλιακού κράτους. Είχε την ανοχή και στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, υπηρέτησε τους σχεδιασμούς τους, άνοιξε το δρόμο για την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.

Αυτές τις δήθεν “αξίες” πλήρωσε τότε ο λαός, αυτές αντιπάλεψαν οι αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης. Αποτελούν πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό και την ιστορία οι συχνές αναφορές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις “κοινές αξίες” που μοιράζεται με τις ΗΠΑ, έχοντας καταστεί σημαιοφόρος των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών.

Η εγκαθίδρυση της χούντας αποτελεί απτή απόδειξη πως η αστική τάξη, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά της, καταφεύγει σε κάθε μέσο, εναλλάσσοντας την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία με ανοιχτά δικτατορικές μορφές διακυβέρνησης, ότι οι αντιδραστικές, φασιστικές δυνάμεις είναι γέννημα θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος.

Το ΚΚΕ, παρότι βρισκόταν σε συνθήκες σκληρής παρανομίας από το 1947 και χωρίς Κομματικές Οργανώσεις από το 1958, αποτέλεσε την ψυχή της αντιδικτατορικής πάλης. Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που προωθούσε την οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της χούντας. Δεν την ανέθεσε στον διεθνή καπιταλιστικό παράγοντα -ευρωπαϊκό, αμερικανικό και γενικά ΝΑΤΟϊκό- ή στις εγχώριες αστικές πολιτικές δυνάμεις, καταδίκασε τις προσπάθειες μεταμφίεσης της χούντας, με τη λεγόμενη “φιλελευθεροποίηση”. Χιλιάδες στελέχη και μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ κατέθεσαν μεγάλες θυσίες σε αυτή την υπόθεση και γι’ αυτό αποτέλεσαν τον πιο μισητό στόχο της χούντας.

Η πείρα και τα συμπεράσματα από την πάλη κατά της χούντας αποκτούν σημαντική και διαχρονική αξία, ιδιαίτερα σήμερα, που οι νοσταλγοί της χούντας και απόγονοι των βασανιστών του ΕΑΤ-ΕΣΑ, η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, προσπαθεί να χύσει το φασιστικό, ρατσιστικό της δηλητήριο. Που, ενόψει και των ευρωεκλογών, στήνονται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κι άλλες δυνάμεις του κεφαλαίου, κάλπικα “προοδευτικά μέτωπα” για τη δήθεν αντιμετώπιση της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και την ΕΕ.

Πραγματικοί αντίπαλοι του φασισμού δεν μπορούν να είναι εκείνοι που κρατάνε τη σημαία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που συγκυβέρνησαν με ακροδεξιούς, που δεν παίρνουν μέτρα για να τελειώσει επιτέλους η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Αποδεικνύεται πως όταν εφαρμόζεις μια αντιλαϊκή πολιτική, στο όνομα μάλιστα της «προόδου, της αριστεράς και του αντιφασισμού», όχι μόνο δεν είσαι πραγματικός πολέμιος του φασισμού, αλλά αντίθετα, αρκετές φορές, καταντάς, εκ των πραγμάτων, χορηγός και τροφοδότης του.

Αυτή τη μάχη, δεν μπορούν να τη δώσουν, βέβαια, ούτε δυνάμεις, όπως η ΝΔ, που ψαρεύουν στα βρωμόνερα της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και του ρατσισμού.

Το ΚΚΕ αποτελεί το μόνο συνεπή αντίπαλο της ακροδεξιάς και του ναζισμού, γιατί αντιπαλεύει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που θρέφει το φασιστικό ρεύμα. Γιατί μπαίνει μπροστά, για να απομονωθούν οι φασίστες από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, να συμπορευτούν μαζί του, για να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και την εξουσία του κεφαλαίου, που τότε αποτέλεσαν τους βασικούς παράγοντες επιβολής της στρατιωτικής δικτατορίας και σήμερα, εντείνουν τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, την επίθεση στις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα, οδηγούν τους λαούς σε πολεμικές περιπέτειες. Να δυναμώσουμε τον αγώνα για κοινωνική πρόοδο και λαϊκή ευημερία, για το δικαίωμα να αποφασίζει ο λαός με κριτήριο το δικό του συμφέρον.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Το αντιδραστικό νομοσχέδιο για το Λύκειο να μην ψηφιστεί!

Όλοι στην κινητοποίηση Μ. Δευτέρα – 22 Απρίλη,

19:30 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά, σαν τον κλέφτη, φέρνει στη Βουλή ένα ακόμα αντιλαϊκό νομοσχέδιο. Στα «μουλωχτά» φέρνει τη Μεγάλη Δευτέρα για ψήφιση τις αλλαγές στη Γ’ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΤΕΙ με κλειστά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.

Η μεθόδευση αυτή της κυβέρνησης δεν είναι τυχαία. Θέλει να περάσει στα κρυφά και εσπευσμένα ένα ακόμα αντιδραστικό νομοσχέδιο μακριά από τις «ενοχλητικές αντιδράσεις», μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που επιχειρεί η κυβέρνηση κάτι τέτοιο. Το 3ο μνημόνιο το ψήφισε κατακαλόκαιρο του 2015, το νόμο – λαιμητόμο του Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό μέσα στο Πάσχαtoy 2016, το «νέο σύστημα απολύσεων» των αναπληρωτώντoέφερε τα Χριστούγεννα και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας φτιάχνει ένα Λύκειο πιο ταξικό, ένα Λύκειο εξεταστικό κέντρο, αποστεωμένο από κάθε έννοια Γενικής Παιδείας και με μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ένα συνεχή αγώνα δρόμου για την κάλυψη της ύλης. Αυξάνει την ανάγκη των μαθητών μας για φροντιστήρια, ακυρώνοντας και με τη βούλα μια ολόκληρη τάξη και μετατρέποντας την σε προπαρασκευαστικό έτος για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά τον δρόμο του αγώνα. Γνωρίζουμε τι περιμένει τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές ένα Λύκειο ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό και μια πολιτική που κοιτά ακόμα περισσότερο τους μαθητές και τους γονείς τους στην τσέπη.

Μετά την άρνηση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΤρικάλων (ΔΑΚΕ και Πρωτοβουλία) στην πρόσκληση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών να ανταποκριθεί στην κινητοποίηση ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο για το Λύκειο, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και καλούμε σε κινητοποίηση.  Η στάση των επικαφαλής των παρατάξεων της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Ουρανίας Παπαζεύκου και της ΔΑΚΕ Νίκου Πασχάλη να κάνουν «τα σταρβά μάτια», ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης και την διευκολύνουν να περάσει στα «μουλωχτά» τη Μεγάλη Δευτέρα τις αλλαγές στη Γ’ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΤΕΙ με κλειστά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.Αυτός είναι ο ορισμός του κυβερνητικού συνδικαλισμού, παλιού και νέου! Άξιος ο μισθός τους!

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο να προβληματιστεί και να βγάλει συμπεράσματα.

Διεκδικούμε:

  • Αποσύνδεση του Λυκείου από την είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
  • Απεριόριστη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών προτίμησης, με δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν οι υποψήφιοι και κατοχύρωση βαθμολογίας μαθημάτων και για τις επόμενες χρονιές.
  • Όχι στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα και τα προγράμματα σπουδών.Όχι στην απαξίωση μαθημάτων και αντικειμένων.
  • 20 μαθητές στα τμήματα Γυμνασίου και Γενικής Παιδείας του Λυκείου – 15 μαθητές στους προσανατολισμούς- 10 μαθητές στα εργαστήρια.
  • Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Ενισχυτική Διδασκαλία από την έναρξη της σχολικής χρονιάς με όλο το απαραίτητο προσωπικό.

Καλούμε

κάθε συνάδελφο εκπαιδευτικό, κάθε γονιό, κάθε εργαζόμενο, τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς λαϊκούς φορείς του νομού μας να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση τη Μ. Δευτέρα 22 Απρίλη, 19:30 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.


Να μην ψηφιστούν οι αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Τη μεγάλη εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο και τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ- ΤΕΙ προς ψήφιση στη Βουλή, επαναλαμβάνοντας ως φάρσα την κατάθεση του «προσοντολογίου» μέσα στα Χριστούγεννα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τόσο πολύ το εκπαιδευτικό κίνημα, που κάνει ότι μπορεί για να το κρατήσει κοιμισμένο.

Δε θα τους περάσει! Φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί στο δρόμο για την ανατροπή!

Ξέρουμε καλά τι φέρνει και αυτός ο νόμος και θα πλημμυρίσουμε τους δρόμους για να μην κατατεθεί. Οι καταλήψεις των σχολείων για το Νέο Λύκειο, τα περσινά μηνύματα του μαθητικού κινήματος μέσα στο γραφείου του Γαβρόγλου , οι φοιτητικές καταλήψεις ενάντια στις συγχωνεύσεις, ήταν μόνο η αρχή!

Το νομοσχέδιο αυτό

-μας αυξάνει την εξεταστέα ύλη/ μειώνει τα μαθήματα γενικής παιδείας. Αντί για ολόπλευρη μόρφωση δηλαδή, μας επιφυλάσσει περισσότερη παπαγαλία και κατήχηση!

-μετατρέπει την Γ Λυκείου σε φροντιστήριο και όχι πραγματικό σχολείο. Χάνουμε μια ολόκληρη χρονιά εν δυνάμει μόρφωσης, «κερδίζουμε» μια ολόκληρη χρονιά- εξεταστικό κάτεργο!

-μας αναγκάζει να αποφασίσουμε στα 15 τι θα κάνουμε στη ζωή μας, ταξινομεί εμάς και τις σχολές με όρους εμπορεύματος, χαμηλής και υψηλής ζήτησης.

-μας διώχνει από τα Γενικά Λύκεια/ κατατάσσει τα ΕΠΑΛ σαν σχολεία β’ κατηγορίας. Την ίδια στιγμή που δυσκολεύει την απόκτηση του απολυτηρίου- μας σπρώχνει προς την τεχνική εκπαίδευση, όπου εκεί η όποια δυνατότητα πρόσβασης υπήρχε στην τριτοβάθμια μειώνεται, καθώς σιγά-σιγά τα ΤΕΙ δεν θα υπάρχουν στα μηχανογραφικά.

«Ανωτατοποιήσεις«, «αναβάθμιση» και άλλες τέτοιες εύσχημες διατυπώσεις, κρύβουν από πίσω την περαιτέρω επιχειρηματική ανασυγκρότηση των ιδρυμάτων και τη σύνδεσή τους με τις ανάγκες του κεφαλαίου, όπως αυτή προωθείται με τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ. Θα δημιουργηθούν προγράμματα σπουδών σε πλήρη σύμπνοια με την αγορά, επιλεκτική χρηματοδότηση στα «ανταγωνιστικά» τμήματα, 2 και 3 σχολές πάνω στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο και διετή προγράμματα «fast-track» κατάρτισης για τις πρόσκαιρες ανάγκες του κεφαλαίου. Τα τμήματα αυτά ιδρύονται χωρίς καμία μέριμνα για το προσωπικό και τα λειτουργικά τους έξοδα, ακόμα και την εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων όπως δείχνουν οι πρώτοι μήνες λειτουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Κοινή συνισταμένη αυτής της «μεταρρύθμισης» είναι το σπρώξιμο της εργασιακής προοπτικής όλων των αποφοίτων προς τα κάτω.

Τώρα ξεκινάμε!

Το μέλλον μας δεν είναι χαμηλής ζήτησης, εμείς θα αποφασίσουμε για αυτό!

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Η κυβέρνηση φέρνει στα μουλωχτά και σαν τον κλέφτη το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Να μην περάσει!
Με μια άθλια μεθόδευση η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει στα κρυφά το νομοσχέδιο για την Παιδεία , φέρνοντάς το τη Μεγάλη Δευτέρα για ψήφιση στη Βουλή!
Δείχνει από τη μία τις προθέσεις της κυβέρνησης να περάσει την πολιτική της εν κρυπτώ σε μία περίοδο που τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά και από την άλλη αγνοεί επιδεικτικά το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, γονείς) που αγωνίζονται να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο.
Το αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Παιδεία, ενισχύει τον εξεταστικό χαρακτήρα του Λυκείου. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας φτιάχνει ένα Λύκειο εξεταστικό κέντρο, αυξάνει την ανάγκη των μαθητών μας για φροντιστήρια. Με μαθητές και γονείς σε ένα συνεχή σκληρό και ανταγωνιστικό αγώνα δρόμου Η κυβέρνηση ασκεί μια σκληρή ταξική πολιτική στην παιδεία , όπου όποιος έχει πιο βαθιά τσέπη θα αντέξει .

Το πολυνομοσχέδιο-σκούπα της κυβέρνησης έρχεται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων να αλώσουν την Ανώτατη Εκπαίδευση χτυπώντας τα δικαιώματα στη μόρφωση και τη δουλειά. Καταργεί ουσιαστικά το άρθρο 16 με την εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τριετείς τίτλους σπουδών που προσφέρουν διάφορα ιδιωτικά κολέγια, τη συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων, την επέκταση των διδάκτρων κλπ.

Καταγγέλλουμε τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που φέρνει το νομοσχέδιο για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια τη Μεγάλη Δευτέρα, με κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια, για να αποφύγει τις αντιδράσεις μαθητών και φοιτητών.

Η υπόθεση της Παιδείας δεν αφορά μόνο τους μαθητές, τους φοιτητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, αλλά αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης . Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του συνεπούς αγωνιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών , ενάντια στις μεθοδεύσεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού που δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, για αγωνιστική κινητοποίηση.

Καλούμε κάθε συνάδελφο κάθε εργαζόμενο, τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς λαϊκούς φορείς του νομού μας να συμμετάσχουν στην

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

τη Μ. Δευτέρα 22 Απρίλη, 19:30 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών
Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων
Σύλλογος Λογιστών &Βοηθών Λογιστών
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στους Ιδιωτ. Υπαλλήλους
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο Νοσοκομείο & Κ.Υ.
Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν.Τρικάλων.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, τους εργαζόμενους να καταγγείλουν την ουσιαστική Να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι τη Μ. Δευτέρα 22 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Η υπόθεση της Παιδείας δεν αφορά μόνο τους μαθητές, τους φοιτητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, αλλά αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης»

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η χθεσινή ομιλία του πολιτικού φορέα «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» στο συνεδριακό κέντρο του δημαρχείου του δήμου Λοκρών στην Αταλάντη, με την παρουσία πολιτών της περιοχής οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που προηγήθηκε μέσω δράσεων με διανομή της πρόσκλησης, διαφόρων εντύπων αλλά και μέσω μικροφωνικής.

Την εκδήλωση άνοιξε με έναν σύντομο χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους  ο Απόστολος Γκουζιώκας υπεύθυνος του πολιτικού φορέα για την περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδος και Θεσσαλίας, ενώ στην συνέχεια παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Δημήτριο Αλαμπάνο, Ελένη Μίαρη και Αντώνιο Μπλιάτσιο που ήταν και οι κύριοι ομιλητές, καθώς και τις υποψήφιες ευρωβουλευτές Ελένη Γκίκα και Μαρία Δερδελάκου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.  Κατά το κλείσιμο της ομιλίας απηύθυναν με την σειρά τους χαιρετισμό καθώς και κάλεσμα γενικής συστράτευσης των Ελλήνων.

Η ενορχηστρωμένη δημιουργία νέων μοντέλων οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης από τους λεγόμενους πολιτισμένους βόρειους εταίρους μας με συνεργούς τους εγχώριους επαγγελματίες πολιτικούς οδήγησαν την χώρα σε έναν τεχνητό στραγγαλισμό συρρικνώνοντας ή εξαφανίζοντας κάθε τι που θυμίζει κράτος δικαίου. Η πραγματική δημοκρατία υπονομεύεται με δόλια μέσα και ύπουλους τρόπους και οδηγεί τους πολίτες σε αφελείς και λανθασμένες αποφάσεις, επιλέγοντας για την εκπροσώπησή τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται μόνο για την δική τους υστεροφημία και τους καθιστά πειθήνια όργανα στα σχέδια του κάθε αχυρανθρώπου που εμφανίζεται με την μορφή του κομματάρχη. Αυτή την φορά η επιλογή θα πρέπει να γίνει συνειδητά. ‘Αξιοι ‘Ελληνες οι οποίοι δεσμεύονται μόνο από την ιδιότητα τους πρέπει να είναι αυτοί που θα καταλάβουν τις έδρες του ευρωκοινοβουλίου.

 

Η εκπρόσωπος τύπου της Κεντρικής Ελλάδος και Θεσσαλίας

Ιωάννα Κάιδα

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Η κυβέρνηση φέρνει στα μουλωχτά και σαν τον κλέφτη το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Να μην περάσει!
Με μια άθλια μεθόδευση η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει στα κρυφά το νομοσχέδιο για την Παιδεία , φέρνοντάς το τη Μεγάλη Δευτέρα για ψήφιση στη Βουλή!
Δείχνει από τη μία τις προθέσεις της κυβέρνησης να περάσει την πολιτική της εν κρυπτώ σε μία περίοδο που τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά και από την άλλη αγνοεί επιδεικτικά το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, γονείς) που αγωνίζονται να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο.
Το αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Παιδεία, ενισχύει τον εξεταστικό χαρακτήρα του Λυκείου.
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας φτιάχνει ένα Λύκειο εξεταστικό κέντρο, αυξάνει την ανάγκη των μαθητών μας για φροντιστήρια. Με μαθητές και γονείς σε ένα συνεχή σκληρό και ανταγωνιστικό αγώνα δρόμου Η κυβέρνηση ασκεί μια σκληρή ταξική πολιτική στην παιδεία , όπου όποιος έχει πιο βαθιά τσέπη θα αντέξει .

Το πολυνομοσχέδιο-σκούπα της κυβέρνησης έρχεται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων να αλώσουν την Ανώτατη Εκπαίδευση χτυπώντας τα δικαιώματα στη μόρφωση και τη δουλειά.

Καταργεί ουσιαστικά το άρθρο 16 με την εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τριετείς τίτλους σπουδών που προσφέρουν διάφορα ιδιωτικά κολέγια, τη συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων, την επέκταση των διδάκτρων κλπ.

Καταγγέλλουμε τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που φέρνει το νομοσχέδιο για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια τη Μεγάλη Δευτέρα, με κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια, για να αποφύγει τις αντιδράσεις μαθητών και φοιτητών.

Η υπόθεση της Παιδείας δεν αφορά μόνο τους μαθητές, τους φοιτητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, αλλά αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης . Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του συνεπούς αγωνιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών , ενάντια στις μεθοδεύσεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού που δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, για αγωνιστική κινητοποίηση.

Καλούμε κάθε συνάδελφο κάθε εργαζόμενο, τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς λαϊκούς φορείς του νομού μας να συμμετάσχουν στην

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

τη Μ. Δευτέρα 22 Απρίλη, 19:30 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών
Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων
Σύλλογος Λογιστών &Βοηθών Λογιστών
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στους Ιδιωτ. Υπαλλήλους
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο Νοσοκομείο & Κ.Υ.
Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν.Τρικάλων.

Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά, με μεγαλύτερη ορμή στις νέες απαιτήσεις που βγαίνουν στο προσκήνιο.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ