18.8 C
Trikala
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δραστηριότητα Βουλευτών, πολιτευτών, υποψηφίων, κομματικών φορέων, σωματείων Τρικάλων

Δήλωση Παναγιώτας Δριτσέλη

- Advertisement -

“Δημιουργία και δεύτερου Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Ινστιτούτου στα Τρίκαλα”.

Στην εν εξελίξει συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, στο νομοσχέδιο για τις συνέργειες ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας, με το οποίο δημιουργούνται 2 νέα Τμήματα (ένα ελληνόγλωσσο και ένα αγγλόφωνο) στα Τρίκαλα και αναβαθμίζεται η Σχολή Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έκανε δεκτή μία σημαντική τροπολογία της Παναγιώτας Δριτσέλη, την οποία συνυπογράφουν και οι άλλοι δύο βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Παιδείας έκανε δεκτή τη βουλευτική τροπολογία υπ. αριθμ. 1911/208, με την οποία δημιουργείται στα Τρίκαλα Ινστιτούτο Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών, με αντικείμενο την έρευνα αιχμής στο πολύ δυναμικό πεδίο πεδίο της φαρμακευτικής βοτανικής.

Έτσι στα Τρίκαλα, εκτός από τη νέα Σχολή με τα τρία συνολικά πανεπιστημιακά Τμήματα, θα λειτουργήσουν και δύο πανεπιστημιακά ερευνητικά Ινστιτούτα, ένα με θέμα την κινησιολογία και ένα με θέμα την φαρμακευτική βοτανική. Ο νέος ακαδημαϊκός πόλος ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας που δημιουργείται στα Τρίκαλα είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που μηδένιζαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης, σε σχέση με την νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τροπολογίας που έγινε δεκτή :

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ- ΠΡΟΣΘΗΚΗ

στο σχέδιο νόμου “Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι.Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις”

Θέμα “Ινστιτούτο Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου “ΙΑΣΩΝ” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας”

Α. Αιτιολογική Έκθεση

Με την προτεινόμενη διάταξη ιδρύεται «Ινστιτούτο Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών» στο Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο“ΙΑΣΩΝ” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με έδρα τα Τρίκαλα.Η δημιουργία του Ινστιτούτου αναμένεται να προσδώσει σημαντική ακαδημαϊκή και ερευνητική υπεραξία στο νέο Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο, συνδέοντας τα πλεονεκτήματα της τοπικής ανάπτυξης και παραγωγής, με την έρευνα αιχμής σε ένα πολύ δυναμικό κλάδο, αυτόν της φαρμακευτικής βοτανικής.

Β. Τροπολογία

Άρθρο…

Στην παρ. 4 του άρθρου 23 του σχεδίου νόμου πριν από την περίπτ. ια΄ προστίθεται περίπτωση που έχει ως εξής: «φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών, με έδρα τα Τρίκαλα».

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2019

Οι προτείνοντες βουλευτές

 

Δριτσέλη Παναγιώτα

Παπαδόπουλος Αθανάσιος

Σιμορέλης Χρήστος

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Στην εκπομπή του γνωστού και καταξιωμένου δημοσιογράφου Άκη Παυλόπουλου “ΠΡΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ”, στον τηλεοπτικό σταθμό των Αθηνών Blue Sky, εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης, ο γιατρός και Διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης, με την ιδιότητα του Μέλους του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Ο κ. Λιάπης αντιπαρατέθηκε τόσο με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με τους εκπροσώπους του ΚΙΝΑΛ και της Ένωσης Κεντρώων, απαντώντας παράλληλα στις ερωτήσεις των έγκριτων δημοσιογράφων που πλαισίωναν το τηλεοπτικό πάνελ. Στηλίτευσε το στημένο κοινοβουλευτικό θέατρο που ενορχήστρωσε ο κ. Πρωθυπουργός, με τον μέχρι πρότινος Υπουργό του κ. Καμμένο, με μικροπολιτικό στόχο να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ μερικές ακόμη εβδομάδες κολλημένος στην εξουσία,να κυρωθεί η εθνικώς επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών και να διατηρηθεί ως Κοινοβουλευτική Ομάδα το ΑΝΕΛικό μόρφωμα, ώστε να μην απωλέσει τα προνόμιά του ο Αρχηγός τους, που πλέον δεν θα μπορεί να παίζει “τα στρατιωτάκια”. Την ώρα της ανακοινώσεως των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, ο Δρ. Λιάπης σχολίασε πως μπορεί η Κυβέρνηση να πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης, μέσα από μια συρραφή ανταλλαγμάτων και κοινοβουλευτικώς και κομματικώς περιπλανώμενων βουλευτών, έχει όμως απωλέσει προ πολού την εμπιστοσύνη των πολιτών. Γιατί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ξέρουμε πια πως την τετραετία Τσίπρα, η ζωή μας έγινε χειρότερη. Τα εισοδήματά μας μειώθηκαν και ότι οι φόροι αυξήθηκαν από μια κυβέρνηση που άλλα υποσχέθηκε και άλλα έκανε. Πληρώσαμε με περισσότερα από 100 δις, με κλειστές τράπεζες και με ένα 3ο Μνημόνιο τους τραγικούς χειρισμούς των Τσίπρα-Βαρουφάκη του πρώτου εξαμήνου του 2015. Κληθήκαμε να υποστούμε 29 αυξήσεις φόρων και 17 παρεμβάσεις που μείωσαν το εισόδημα των συνταξιούχων μας. Η Πατρίδα μας επιτηρείται ακόμη στο πλαίσιο ενός 4ου,άτυπου, αλλά υπαρκτού και πάνω από όλα αχρείαστου Μνημονίου, το οποίο φέρει την υπογραφή μόνον του κου Τσίπρα και της ανίκανης Κυβέρνησής του,  ναρκοθετώντας την οικονομία μας με υπερβολικά πλεονάσματα μέχρι το 2022. Με ενέχυρο για 99 χρόνια τον δημόσιο πλούτο. Μέχρι και τα αρχαία μνημεία μας. Είναι πραγματικά τραγικό να εμφανίζει ο κ. Η Κυβέρνηση δεν έχει την εμπιστοσύνη του λαού, ουπτε για τη Μακεδονία, ούτε για την Οικονομία. Είναι θλιβερό να εμφανίζει ο κ. Τσίπρας την οικονομία ως ατού του. Με τον ίδιο τρόπο που εμφάνιζε αρχικώς τον κ. Βαρουφάκη ως “asset” της πρώτης Κυβέρνησής του. Είναι ο ίδιος Πρωθυπουργός της μειοψηφίας που υποθήκευσε το μέλλον της χώρας για δεκαετίες, για να κρατηθεί στην εξουσία λίγα χρόνια. Και είναι ο ίδιος Κομματάρχης των ανταλλαγμάτων και των συναλλαγών που σήμερα βάζει τη χώρα σε νέες περιπέτειες για να αποφύγει τις εκλογές για μερικούς μήνες.
Σε σημερινό, σχόλιό του δε, προς τα τομικά Μέσα μαζικής Ενημερώσεως των Τρικάλων, ο Δρ. Λιάπης τόνισε πως: “Αυτές τις κρίσιμες εθνικά ώρες, ο τόπος μας και η Παράταξή μας, δεν έχει ανάγκη από αυτόχριστους υποψηφίους για τις Βουλευτικές Εκλογές. Η περιφερόμενη ονοματολογία, απλώς δυσχεραίνει τον αντιπολιτευτικό ρόλο όσων δίνουμε καθημερινά ουσιαστική μάχη απέναντι στην ανεύθυνη και επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική. Ο καιροσκοπισμός και το κυνήγι της καρέκλας χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και την κοινοβουλευτική “κουρελού” που μπάλωσε με ανταλλάγματα για να κρατηθεί, λίγο ακόμη, στην εξουσία. Όχι τη Νέα Δημοκρατία που εμπνέει καθημερινώς τόσο τα πραγματικά νέα όσο και τα εμπειρότερα στελέχη, να βγούμε μπροστά, από όποιο μετερίζι της ενημέρωσης και της πολιτικής ζωής μπορεί ο καθένας και καθεμία από εμάς, στηρίζοντας την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για να έρθει η πολυπόθητη πολιτική αλλαγή που αποζητά η πατρίδα μας”.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Τάσου Τσιαπλέ

Καμία αύξηση από την ΔΕΗ, αλλά να μειώσει τώρα 30% την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για οικιακή κατανάλωση

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της ΔΕΗ, η εταιρεία θέλει να αυξήσει και πάλι τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, που θα πληρώσουν τα λαικά νοικοκυριά γιατί δεν μπορεί πλέον να απορροφά τις επιβαρύνσεις. Ποιες είναι αυτές οι επιβαρύνσεις που επικαλείται ο πρόεδρος της ΔΕΗ;   Το αυξημένο κόστος ρύπων που καταβάλλει η ΔΕΗ και που στο μεγαλύτερο μέρος του επιδοτεί τους επενδυτές των ΑΠΕ, αλλά και τη στήριξη των βιομηχανικών τιμολογίων. Και οι δύο αυτοί παράγοντες που επιβαρύνουν το κόστος θα συνεχίσουν να υφίστανται, αφού είναι δεδομένη η προσήλωση της κυβέρνησης στις πολιτικές της Ε.Ε, που ενισχύει τις «πράσινες μπίζνες», όπως επίσης και στη στήριξη του ενεργειακού κόστους των μεγάλων βιομηχανικών ομίλων.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση προχωρά την ιδιωτικοποίησης των λιγνιτικών μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη, που αποδυναμώνουν ακόμη περισσότερο το χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ, ενισχύοντας έτσι την τάση για αύξηση των τιμολογίων, ενώ παράλληλα ετοιμάζει μείωση του προσωπικού στις υπό ιδιωτικοποίηση μονάδες.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, αξιώνει από την κυβέρνηση και την ΔΕΗ, να σταματήσουν κάθε σκέψη για αύξηση των οικιακών τιμολογίων ρεύματος και να μην κάνουν καμία διακοπή ρεύματος σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό, γιατί έμειναν άνεργοι ή μειώθηκε δραστικά το εισόδημά τους.

Να μειωθεί κατά 30% η τιμή της κιλοβατώρας για την λαϊκή κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων και να υπάρχουν ευνοικές ρυθμίσεις, χωρίς να απαιτείται προκαταβολή.

Η ενέργεια να πάψει να είναι εμπόρευμα στα χέρια των επιχειρηματιών και να διεκδικήσει ο λαός να γίνει λαϊκή περιουσία, μέσα στο πλαίσιο μιας άλλης οργάνωσης της κοινωνίας, με το κουμάντο να το κάνουν οι εργαζόμενοι.

……………………………………………………………………………………………………..

Κάθε μέρα και σε άλλο χωριό ο Μικέλης Χατζηγάκης

Καθημερινά δίπλα στον κόσμο βρίσκεται ο Μικέλης Χατζηγάκης ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε τον Άγιο Βησσαρίωνα. Ο Μικέλης άκουσε προσεκτικά τους πολίτες και ανέπτυξε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας καθώς και τις θέσεις του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νομού μας. Συγκεκριμένα, μετά την επίσκεψη του στον Άγιο Βησσαρίωνα, ο Μικέλης έγραψε:

«Σήμερα βρέθηκα στον Άγιο Βησσαρίωνα συνεχίζοντας την περιοδεία μου στα χωριά των Τρικάλων για να ακούσω τα προβλήματα και τις ανάγκες τους. Κάθε μέρα που περνάει προσπαθώ να είμαι δίπλα στους πολίτες και να διαμορφώσω μαζί τους προτάσεις για το πως μπορούν να λυθούν τα προβλήματα τους. Ελπίζω και εύχομαι μια μέρα να μπορέσω να τους βοηθήσω να τα λύσουμε». 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ