20.1 C
Trikala
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα Βουλευτών, πολιτευτών, υποψηφίων, κομματικών φορέων, σωματείων Τρικάλων

Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ …!

- Advertisement -

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

Όλοι γνωρίζουν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει απογοητεύσει τους Έλληνες και ότι «τα ψωμιά της είναι λίγα». Πολύ περισσότερο το γνωρίζουν αυτό τα τρωκτικά του Μαξίμου, γι’ αυτό το σύστημα Τσίπρα – Καμμένου κάνει τα πάντα, για να αλλάξει το εις βάρος τους πολιτικό κλίμα, γιατί η Εξουσία είναι γλυκειά και πιο γλυκό ακόμα είναι το πολιτικό χρήμα, που γέμισε τις τσέπες των ψευτοΑριστερών και των ψευτοΔεξιών της Συγκυβέρνησης.

Γι’ αυτό … ξεθάβουν υποθέσεις, που έκλεισαν στο παρελθόν με νόμιμο τρόπο. Ανοίγουν λογαριασμούς πολιτικών προσώπων και μελών των οικογενειών τους. Αμφισβητούν γνωστούς και πολιτικά έντιμους ανθρώπους. Διαφωνούν με πολιτικές που οι ίδιοι τις στήριξαν προεκλογικά. Στήνουν ένα πρωτοφανές Διχαστικό σκηνικό. Υπόσχονται 15.000 διορισμούς στην Υγεία σε βάθος … πενταετίας. Ρίχνουν γέφυρες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.) αφού οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να κατεβάσουν δικούς τους συνδυασμούς, εξάλλου γι’ αυτό ψήφισαν και την Απλή Αναλογική στην Τ.Α.

Το Μαξίμου επιλέγει την τακτική της τυφλής έντασης και αγνοεί την μεγάλη ζημιά, που υφίσταται η οικονομία της χώρας. Έφεραν την Συνταγματική Αναθεώρηση για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών, ελπίζοντας έτσι πως θα ξεγελάσουν τον κόσμο, όπως έκαναν το 2015, για να τους υφαρπάξουν την ψήφο. Η πολιτική ζωή του τόπου μοιάζει με ένα ωραίο χαλί που ‘ναι στρωμένο με λάσπη και με αβεβαιότητα. Όποιος δεν είναι μαζί τους θεωρείται Εχθρός του Κράτους και του Πολιτεύματος. Πάντως η προεξόφληση της ΗΤΤΑΣ τους είναι γεγονός., γι’ αυτό είναι και επικίνδυνοι, όπως το τραυματισμένο άγριο ζώο.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ξέσπασε και η ΜΗΤΕΡΑ των ΜΑΧΩΝ ανάμεσα στην Εκκλησία και στους Άθεους του ΣΥΡΙΖΑ. Παλαιά, οι σημερινοί διώκτες της εκκλησίας, την θεωρούσαν ως «το όπιον του Λαού». Γι’ αυτό ούτε έκαναν Χριστιανικούς γάμους, ούτε έδωσαν Χριστιανικά ονόματα στα παιδιά τους, ούτε … πατούσαν ποτέ στις εκκλησίες. Επόμενο ήταν να ξεκινήσει και αυτή η μάχη και φυσικά να διαταραχθούν οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους.

Μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό έχει και ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος επί τρία χρόνια συζητούσε, με κάθε μυστικότητα, τα θέματα αυτά. Ούτε το Οικουμενικό Πατριαρχείο γνώριζε κάτι, ούτε οι Αρχιερείς ούτε ο Κλήρος, ούτε οι Πολίτες. Η Επαίσχυντη Συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου σχεδόν ακυρώθηκε από τα οργισμένα ΡΑΣΑ. Οι αντιδράσεις των σωφρόνων Ιεραρχών ήταν καταλυτικές. Ούτε λίγο, ούτε πολύ τον απεκάλεσαν τον Ιερώνυμο ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ και ΔΟΛΙΟ.

Παρά την ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, που είναι το κυρίαρχο όργανο της Εκκλησίας, οι ΑΘΕΟΙ του Μαξίμου διεκήρυξαν πως «το καθεστώς της μισθοδοσίας των Εκκλησιαστικών λειτουργών αποτελεί ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας». Κρίμα που ο Αρχιεπίσκοπος είχε τονίσει στο ΑΜΠΕ πως «η από κοινού συνεργασία αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα για την εμβάθυνση των διακριτών ρόλων».

Η Ιεραρχία ακύρωσε τον Αρχιεπίσκοπο και η Σύνοδος έβγαλε τους διαδόχους του. Από το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου διαφαίνεται η προσωπική Ήττα του Μακαριωτάτου και το βαρύ πλήγμα που έφερε ο Τσίπρας στο σώμα της Εκκλησίας. Οι βολές κατά του Ιερώνυμου προέρχονταν από φίλους του, από συμμάχους του και φυσικά και από τους αντιπάλους του. Μπορεί η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να νομοθετήσει και να βγάλει το «ΡΑΣΟ» από το κρατικό μισθολόγιο, το πλήγμα όμως, που θα υποστεί θα είναι ανυπολόγιστο, όπως αβέβαια θα είναι πλέον και η παραμονή του Ιερωνύμου στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο. Οι διάδοχοί του φάνηκαν καθαρά ποιοι θα ‘ναι.

Ο Διάλογος είναι ουσιαστικός μόνο όταν η Εκκλησία και η Πολιτεία έχουν αμοιβαία εμπιστοσύνη. Στην προκειμένη περίπτωση οι ΑΘΕΟΙ του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχθούν το ΟΜΟΘΡΗΣΚΟ του Ελληνικού Γένους και γι’ αυτό θα κάνουν το παν να υποσκάψουν το κύρος του Κλήρου, να ταπεινώσουν την Εκκλησία, να διώξουν 10.000 Ιερείς από το κράτος και να διορίσουν 10.000 «ΠΑΙΔΙΑ» του ΣΥΡΙΖΑ.

Η φράση ότι ο πρωθυπουργός «όχι μόνο σέβεται τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και τον … αγαπά» ανατρέπεται από τα σχέδια του Άθεου Τσίπρα να βγάλει τους Ρασοφόρους από το μισθολόγιο. Εάν «ο Σαούλ έγινε Παύλος», ας μην ελπίζει ο Ιερώνυμος ότι και ο Πρωθυπουργός μπορεί να γίνει Χριστιανός…!

Η Μητέρα των Μαχών άρχισε και οι μεγάλοι ηττημένοι θα ‘ναι τρεις, δηλαδή ο Τσίπρας, ο Καμμένος και ο Ιερώνυμος. Η Εκκλησία θα πληγωθεί αλλά θα ζει για πάντα στις καρδιές και συνείδηση του 95% του Ελληνικού Λαού.

Τα Γιάννενα είναι «σιμά και κοντά».

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων: Η πορεία συνεχίζεται.. οι “αύρες” ξαναγύρισαν..

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους χιλιάδες διαδηλωτές, που χτες πορεύτηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, δείχνοντας ότι τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» και τα αντιιμπεριαλιστικά του αιτήματα παραμένουν επίκαιρα και εμπνέουν χιλιάδες αγωνιστές. Η μαζικότητα της διαδήλωσης αποτελεί επιβεβαίωση της αγωνιστικής διάθεσης του κόσμου να συγκρουστεί με την κυβερνητική πολιτική της λιτότητας, του ρατσισμού και ενάντια στις ιμπεριαλιστικές εξορμήσεις και τη φασιστική απειλή. Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία της νεολαίας, όπως και η μαζικότητα των μπλοκ της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Στον δρόμο του Νοέμβρη συνεχίζουμε τους αγώνες ενάντια στα μνημόνια, τον φασισμό, την πολεμική απειλή.

Καταγγέλλουμε τη στάση της αστυνομίας, που όχι μόνο είχε σε «κλοιό» μια απόλυτα ειρηνική αντιιμπεριαλιστική πορεία, αλλά επιτέθηκε εντελώς αναίτια και απρόκλητα στο μπλοκ της Αναρχικής Ομοσπονδίας και άλλους διαδηλωτές που κατευθύνονταν στη στάση Μετρό «Αμπελόκηποι» στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, με αποτέλεσμα δύο τραυματίες! Έχει καταστεί πια «παράδοση» οι αστυνομικές δυνάμεις που σε όλη τη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου στέκονται προκλητικά απέναντι στους διαδηλωτές, αν δεν τους δοθεί άλλη ευκαιρία, να βγάζουν όλη τους την αγριότητα μετά το πέρας της πορείας στη Λ. Αλεξάνδρας. Αντί να στιγματιστεί αυτή η άθλια στάση της αστυνομίας, η υπουργός προστασίας του πολίτη Ο. Γεροβασίλη έσπευσε να δώσει «συγχαρητήρια» στις αστυνομικές δυνάμεις για την στάση τους, επιβραβεύοντας την αγριότητα και αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για αυτά και για όσα ακολούθησαν.

Καμία σχέση με το κίνημα δεν έχει η στάση συγκεκριμένων ομάδων που στο όνομα της αναρχίας στήνουν κάθε χρόνο το ίδιο απολίτικο σόου «πολέμου με τα ΜΑΤ» με καταστροφές και βανδαλισμούς στο Πολυτεχνείο και μετατρέπουν σε πεδίο μάχης τη γειτονιά των Εξαρχείων. Πρόκειται για τις ίδιες ομάδες που προσπαθούν να υποβαθμίσουν το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην καλύτερη περίπτωση σε ένα μηδενιστικό πόλεμο με τις δυνάμεις καταστολής χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, ενώ στη χειρότερη περίπτωση λειτουργούν απλώς ως άλλοθι για τους σχεδιασμούς της αστυνομίας και των ΜΜΕ που θέλουν να προβάλλουν «χάος» για να νομιμοποιήσουν την καταστολή. Οι συγκρούσεις και τα οδοφράγματα που έλαβαν χώρα το τριήμερο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που κορυφώθηκαν με την ηρωική προσπάθεια κατάληψης του κτιρίου του τότε Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ήταν μαζική λαϊκή βία και αυτοάμυνα απέναντι στην Χούντα και τους μηχανισμούς της, κι όχι ατομικά «σόου» για τα δελτία του ΣΚΑΪ.

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την χρήση, με την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των οχημάτων εκτόξευσης νερού και άλλων υγρών «Αίας». Τα οχήματα αυτά, οι επονομαζόμενες «αύρες», που αγοράστηκαν το 2004 και την εποχή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, δεν είχαν χρησιμοποιηθεί από τότε ως τώρα, που τα έβγαλε ξανά στον δρόμο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη και αντιδημοκρατική επιλογή, καθώς τα συγκεκριμένα οχήματα, όπου έχουν χρησιμοποιηθεί, ευθύνονται για βαρείς τραυματισμούς ακόμη και θανάτους διαδηλωτών. Η χρήση τους, και μάλιστα εντός κατοικημένης περιοχής, πρέπει να καταγγελθεί και να απαγορευτεί για πάντα, πριν φτάσουμε στο σημείο και στη χώρα μας να θρηνήσουμε για βαριά τραυματίες ή νεκρούς διαδηλωτές.

Ο «επιχειρησιακός σχεδιασμός» της αστυνομίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χτες βράδυ στην Αθήνα δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι, όσες αγωνιστικές περγαμηνές κι αν επιστρατεύσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από το πρόσφατο ή το απώτερο παρελθόν, δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτική τους ευθύνη για τις μνημονιακές πολιτικές καταστροφής του λαού και για τις κατασταλτικές πρακτικές που ψηφίζουν και εφαρμόζουν.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ  ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ  ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.

Οι βάρβαρες πολιτικές κυβέρνησης, δημάρχων  γεννούν τα εργοδοτικά εγκλήματα.

Στις 30 Απριλίου 2018 στο χωριό Ποταμιά της Τήνου είχαμε δύο νεκρούς και έναν τραυματία. Τον Αύγουστο εργάτρια τραυματίστηκε στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού. Τις τελευταίες ημέρες δύο ακόμα νεκροί εργάτες, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο-Λιόσια προστέθηκαν στη μαύρη λίστα των εργατικών εγκλημάτων στους Δήμους. Σε πολλούς Δήμους, έχουμε εργατικά ατυχήματα που άλλοτε καταγράφονται και άλλοτε ΟΧΙ. Σχεδόν καθημερινά έχουμε μικρούς και μεγάλους τραυματισμούς εργαζομένων κυρίως στην υπηρεσία καθαριότητας. ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ.

Οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού και στην εντατικοποίηση της εργασίας. Ελάχιστοι εργαζόμενοι, συχνά παλεύουν με πίεση, με κάθε τρόπο να καλύψουν τα κενά, για να είναι καθαρές οι πόλεις και τα χωριά, να μαζευτούν τα απορρίμματα. Εργαζόμενοι ανεκπαίδευτοι καλούνται να εργαστούν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες εργασίες, δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στους  περισσότερους δήμους. Αλήθεια σε πόσους Δήμους δόθηκαν τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) στους εργαζόμενους που εργάζονται από τις αρχές Οκτωβρίου με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ; Πολλές φορές επικαλούμενη την έλλειψη προσωπικού, υπηρεσιακοί παράγοντες και αιρετοί αναθέτουν εργασίες σε εργαζόμενους άσχετες με την ειδικότητα και την πρόσληψη τους.

Οφείλεται στο ότι δεν εφαρμόζεται  η νομοθεσία για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων, δεν υπάρχουν ούτε δελτία καταλληλότητας. Τα αυτοκίνητα παρουσιάζουν τεχνικές ελλείψεις, γίνεται ελλιπής συντήρηση, φθαρμένα ελαστικά κ.λπ. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, επιθεωρήσεις εργασίας, είναι ανύπαρκτοι. Οι αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες δεν ελέγχονται και δεν τιμωρούνται. Τα ρουσφέτια, οι  επιλεκτικές μετακινήσεις και εξυπηρετήσεις καλά κρατούν και θα ενταθούν εν όψη και των εκλογών.

Για τις τραγικές αυτές καταστάσεις η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση και τους δημάρχους.                        Γι αυτούς είμαστε αναλώσιμοι.

Κυβέρνηση και δήμαρχοι βλέπουν τα πάντα ως οικονομικό κόστος, δεν τους νοιάζουν οι ζωές των εργατών. Δεν διαθέτουν τα αναγκαία χρήματα για  την ανανέωση μηχανημάτων και υποδομών, για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, τις ιατρικές εξετάσεις, την εκπαίδευσή τους. Δεν κάνουν  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Θέλουν να καταργηθεί ή μειωθεί το ανθυγιεινό επίδομα.

Οι Δήμοι λειτουργούν κράτος εν κράτη, ασύδοτοι αφού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν τους ελέγχουν, κάνουν στραβά  μάτια, δεν τηρούνται οι νόμοι ακόμα και αυτοί που προβλέπονται. Οι τεχνικοί ασφαλείας ακόμη και εκεί που υπάρχουν με σύμβαση, πολλές φορές δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους  γιατί θέλουν να τα έχουν καλά με τους δήμαρχους, για ευνόητους λόγους.

ΑΝ θέλεις να λέγεσαι Άνθρωπος……….

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποδεχθούμε ως κανονικότητα κάθε λίγο ένας εργάτης, μια εργάτρια  να πεθαίνει ή να  τσακίζεται. Να οργανώσουμε την πάλη μας και να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωή μας.

        ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018                                                              ΝΑ   ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΑΡΑΖ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.                                          Να συνεχίσουμε μετατρέποντας την οργή και αγανάκτηση σε ένα αγώνα διαρκείας με διάφορες μορφές. Για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας.  Να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωή μας. Να μην καταργηθεί ή μειωθεί το ανθυγιεινό επίδομα.

Ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές, είναι να ανατρέψουμε με τον αγώνα μας τις βάρβαρες πολιτικές που γεννούν τα εργοδοτικά εγκλήματα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τους δημάρχους μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους ΤΩΡΑ! Καμία απόλυση! Όχι στις φτηνές και με ημερομηνία λήξης ελαστικές σχέσεις εργασίας διαφόρων συμβάσεων και προγραμμάτων, π.χ. κοινωφελή εργασία. Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους. Να αγοραστούν νέα μηχανήματα, να δημιουργηθούν νέες υποδομές, να παρθούν μέτρα για καλύτερες  συνθήκες εργασίας.  Όχι στο καθεστώς της εργολαβίας που υπάρχει σε πολλούς δήμους και φέρνει εντατικοποίηση και ατυχήματα.

Εκφράζουμε για άλλη μια φορά τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των νεκρών συναδέλφων μας. Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών που σκοτώνονται εργάτες, εργάτριες  στους Δήμους. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Νοέμβριος  2018

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ

Τρία Κόκκινα Γράμματα… Κάπα Κάπα Έψιλον!         

Μια μεγάλη μέρα για χιλιάδες κομμουνιστές, για τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, για την εργατική τάξη της χώρας μας ξημέρωσε το Σάββατο 17 Νοέμβρη. Είναι η μέρα εκείνη που πριν από 100 χρόνια, στον απόηχο της νικηφόρας Οκτωβριανής Επανάστασης, ξεκινούσε στον Πειραιά το Α’ Πανελλαδικό Συνέδριο, το ιδρυτικό δηλαδή Συνέδριο του «ώριμου τέκνου» της εργατικής τάξης, του ΣΕΚΕ, που μετονομάστηκε αργότερα σε ΚΚΕ. Μαζί με το Συνέδριο αυτό, στο οποίο συμμετείχαν αντιπρόσωποι από τις σοσιαλιστικές οργανώσεις της εποχής, ξεκινούσε και η θυελλώδης πορεία του Κόμματος, που φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Μια πορεία που από τα πρώτα της βήματα έφερνε στην πολιτική ζωή της χώρας τα πιο σύγχρονα, προοδευτικά, ριζοσπαστικά στοιχεία, για να έρθουν οι εργαζόμενοι και οι ανάγκες τους στο προσκήνιο, να διεκδικήσουν το μέλλον που τους ανήκει, τη δική τους εξουσία.

Σήμερα, έναν αιώνα μετά, οι κομμουνιστές μπορούμε να κοιτάμε περήφανοι την εργατική τάξη στα μάτια, γιατί το Κόμμα μας όλα αυτά τα χρόνια δεν λύγισε, δεν έχασε τον προσανατολισμό του, αντίθετα βγήκε όρθιο από ανέμους και θύελλες, έμεινε πιστό στο λόγο για τον οποίο ιδρύθηκε, παρά το προσωρινό ιστορικό πισωγύρισμα της αντεπανάστασης, ώστε να σαλπίσει την αντεπίθεση. Σήμερα, μπαίνοντας στο δεύτερο αιώνα ζωής και δράσης, εξοπλισμένοι με τη σύγχρονη στρατηγική μας, διδαγμένοι από την ιστορική μας πείρα, σίγουροι για το δρόμο που βαδίζουμε, βάζουμε ακόμα πιο υψηλούς στόχους.

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία της κορύφωσης μιας πενταετίας που διαρκούν οι εορτασμοί για τα 100χρονα του Κόμματος. Και αυτή η κορύφωση γίνεται με τον τρόπο που γνωρίζουμε καλά: Πρωτοστατώντας στη λαϊκή οργάνωση και πάλη, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, μπροστά στις μεγάλες μάχες που έρχονται, όπως αυτή της απεργίας στις 28 Νοέμβρη. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να είναι αυτή η απεργία ένα αποφασιστικό βήμα κλιμάκωσης, κόντρα σε κυβέρνηση – κεφάλαιο – ΕΕ, διεκδίκησης της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας. Μια απεργιακή μάχη που μπορεί να αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στην προσπάθεια ανασύνταξης του κινήματος, ενίσχυσης της Κοινωνικής Συμμαχίας.

Στο ΣΕΦ η μεγάλη εκδήλωση

Το μεγάλο ραντεβού για την κορύφωση της συγκλονιστικής 100ής επετείου δίνεται από το ΚΚΕ για την Κυριακή 25 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Εκεί, στη μεγάλη πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στα 100 χρόνια του Κόμματος.

Βασικός άξονάς της θα είναι το ποίημα του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσου, «Στο ΚΚΕ», που άλλωστε οι στίχοι του συνόδευαν και όλη αυτήν την 5χρονη διαδρομή γιορτασμού των 100 χρόνων του Κόμματος: «Τρία κόκκινα γράμματα, σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος».

Στη σκηνή του ΣΕΦ θα ακουστούν τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Απόστολου Καλδάρα, Σταύρου Κουγιουμτζή, Χρήστου Λεοντή, Μάνου Λοΐζου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Θάνου Μικρούτσικου, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Χατζιδάκι. Τη δική τους ξεχωριστή θέση θα έχουν τα αντάρτικα καθώς και διεθνή επαναστατικά τραγούδια.

Το «παρών» θα δώσουν ορισμένοι από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές του τόπου μας: Ρίτα Αντωνοπούλου, Καλλιόπη Βέττα, Γλυκερία, Παντελής Θαλασσινός, Βασίλης Λέκκας, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης και Μαρία Φαραντούρη.

Θα ακουστούν οι ηθοποιοί Νικολέτα Βλαβιανού, Δημήτρης Καταλειφός, Γιώργος Κιμούλης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Φίλιππος Σοφιανός.

Την ορχήστρα διευθύνει ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Τη σκηνοθεσία της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Δανάη Κατσαμένη.

Μεγάλη πανεξόρμηση με τον επετειακό «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Σήμερα Σάββατο, οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ υποδέχονται από το πρωί τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», με ειδικό ένθετο τα Πρακτικά του Α’ Πανελλαδικού Σοσιαλιστικού Συνεδρίου, που «γέννησε» το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας.

Τα πρακτικά πρωτοδημοσιεύτηκαν το 1982, σε έκδοση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ προς τιμήν του 11ου Συνεδρίου του Κόμματος, και αφορούν τις πέντε από τις εφτά συνολικά μέρες που διήρκεσε το Πρώτο (Ιδρυτικό) Συνέδριο του ΣΕΚΕ (ΚΚΕ).

Τιμώντας τα 100 χρόνια ηρωικής ζωής και δράσης του ΚΚΕ, οι ΚΟ του Κόμματος έχουν βάλει υψηλούς στόχους διακίνησης, ώστε να φτάσει η εφημερίδα πλατιά στην εργατική τάξη, στα λαϊκά σπίτια, σε χιλιάδες ανθρώπους που τιμάνε την Ιστορία και τους αγώνες μας, παρακολουθούν τις θέσεις μας και συμπορεύονται στο κίνημα, έστω κι αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του.

Συνεχίζεται η Έκθεση της ΚΕ του ΚΚΕ στην Αθήνα

Παράλληλα, συνεχίζεται η μεγάλη Έκθεση που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος, με τίτλο «Μια κόκκινη γραμμή τον δρόμο μάς δείχνει». Η Έκθεση φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, στο Θησείο, κοντινότερος σταθμός πρόσβασης το μετρό «Κεραμεικός»).

Η είσοδος στην Έκθεση, που θα λειτουργεί μέχρι τις 30 Νοέμβρη, είναι ελεύθερη.

Το Ντοκιμαντέρ για τα 100χρονα στους κινηματογράφους

Στις 29 Νοέμβρη βγαίνει στις αίθουσες των σινεμά, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, το Ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας», που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Η ταινία, καρέ καρέ μέσα σε 100 λεπτά, διατρέχει τα 100 χρόνια της πλούσιας Ιστορίας του ΚΚΕ. Σπάνια αρχειακά ντοκουμέντα, δραματοποιημένο οπτικοακουστικό υλικό, πρωτότυπη μουσική και πάνω από 100 συντελεστές, οι οποίοι δούλεψαν ακούραστα και εθελοντικά, συνθέτουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα, που εμπνέει, διδάσκει και παρακινεί για δράση μαζί με το ΚΚΕ.

Ενός αιώνα ντοκουμέντα σε μια πρωτοποριακή έκδοση – λεύκωμα

  • Περιλαμβάνει πάνω από 1.500 ντοκουμέντα, αρχειακό υλικό και φωτογραφίες, που συνδέονται με την Ιστορία του ΚΚΕ
  • Θα διατίθεται σε ειδική προσφορά από την Οργάνωση των Τρικάλων

Το Λεύκωμα αποτελεί μια νέα έκδοση, εμπλουτισμένη σε αναφορά αρχειακού υλικού. Αναδεικνύει σημαντικά και άλλα χαρακτηριστικά γεγονότα, αποτυπώνοντας την πάλη μελών και στελεχών του ΚΚΕ, της Νεολαίας του, των συμπορευόμενων αγωνιστών και αγωνιστριών, με σκληρό τίμημα θυσιών και αδιάλειπτης διεθνιστικής αλληλεγγύης.

ΤΡΙΚΑΛΑ  17/11/2018                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

«Ο δρόμος έχει τη δική του Ιστορία… Έλα να τη γράψουμε μαζί!»

Πολιτικά Επίκαιρη & συγκινητική  η

εκδήλωση της ΚΝΕ & του ΚΚΕ στα Τρίκαλα

για τα 45 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

«Ο δρόμος έχει τη δική του Ιστορία… Έλα να τη γράψουμε μαζί!». Μ’ αυτό το κάλεσμα η ΚΝΕ & το ΚΚΕ διοργάνωσαν στα Τρίκαλα μια επιτυχημένη εκδήλωση για τα 45 χρόνια από την εξέγερση στο  Πολυτεχνείο το 1973. Για τα 45 χρόνια από τις που ο “γίγαντας” λαός βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα στη χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Η εκδήλωση , που πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο της «Σουίτα» art café , ξεκίνησε με ένα ενδιαφέρον βίντεο που δημιούργησε η ΚΝΕ με ντοκουμέντα των ημερών του Νοέμβρη 1973, αναδεικνύοντας την επικαιρότητα των συνθημάτων του ξεσηκωμού στο Πολυτεχνείο. Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία εκ μέρους του ΤΣ Τρικάλων της  ΚΝΕ και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε , μ’  ένα συγκινητικό  μουσικό αφιέρωμα στις στιγμές της παράνομης δράσης της ΚΝΕ & του αντιδικτατορικού αγώνα.

Μεταξύ άλλων στην ομιλία τονίστηκε πως « τα συνθήματα «έξω οι ΗΠΑ» και «έξω το ΝΑΤΟ» που γράφτηκαν τότε στις πύλες του Πολυτεχνείου παραμένουν ακόμα και σήμερα επίκαιρα, μιας και με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναβαθμίζεται η εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή. Τα αιτήματα του λαϊκού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου δεν ικανοποιήθηκαν. Ειδικά η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αν περνούσε από το χέρι της, θα φρόντιζε να σβηστεί μια για πάντα. Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης από τη ΝΔ μέχρι τη ναζιστική ΧΑ, είναι μέσα σε όλα όσα λένε οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, για να πετύχουν τον πολυπόθητο σκοπό για τους πλουτοκράτες : Την αναβάθμιση, όπως λένε, της χώρας μας στην περιοχή, δηλαδή περισσότερα κέρδη για το κεφάλαιο μέσα κι από τους πολεμικούς σχεδιασμούς και το μπλέξιμο της χώρας μας σ’ αυτούς.  Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα τολμά να κάνει το μαύρο άσπρο  και να υπόσχεται ειρήνη και ανάπτυξη μέσα από την  περίφημη «γεωστρατηγική αναβάθμιση».

Επίσης, επισημάνθηκε ότι «τα γεγονότα εκείνων των ημερών αποδεικνύουν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι ακόμα και στο πιο βαθύ σκοτάδι υπάρχει ελπίδα. Πολλές φορές, ακόμα και όταν οι περισσότεροι πιστεύουν ότι “δεν αλλάζει τίποτα”, συντελούνται αλλαγές στις συνειδήσεις του κόσμου που δεν γίνονται φανερές με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης γεμίζει, ωριμάζουν διαθέσεις που μπορεί να μην εκφράζονται ακόμα έμπρακτα. Για να εκφραστούν οι διαθέσεις και να μετατραπούν σε αγώνα με προοπτική χρειάζεται η ακούραστη συνειδητή δράση μιας πρωτοπορίας των εκμεταλλευόμενων.   Τότε η ΚΝΕ  στο πλευρό του Κόμματος, αποτέλεσε την ψυχή του αντιδικτατορικού αγώνα. Ένας αγώνας που απαιτούσε τον ηρωισμό, την αυταπάρνηση, την συνεπή αφοσίωση μελών και στελεχών. Μες το πηχτό σκοτάδι, στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας, με  απόφαση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ιδρύεται τον Αύγουστο του 1968 η Κομουνιστική Νεολαία Ελλάδας…Σε συνθήκες παρανομίας και διώξεων, η ΚΝΕ, έδρασε ανυποχώρητα για τα συμφέροντα της νεολαίας, πρωτοστάτησε στην αντιδικτατορική πάλη και στον ξεσηκωμό του λαού

Έτσι και σήμερα η ΚΝΕ και το ΚΚΕ εργάζονται για τους νέους λαϊκούς ξεσηκωμούς. Και  ο Κάθε ένας μετρά στο μεγάλο αγώνα που έχουμε μπροστά μας! Κάθε νέος και νέα που οργανώνεται στην ΚΝΕ, σημαίνει μια μεγάλη αποτυχία του συστήματος να τον βάλει στο χέρι! Σημαίνει ότι κανένας δεν θα είναι μόνος του απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης.

Η οργάνωση πολλαπλασιάζει τη δύναμη του καθένα και της καθεμιάς, στον αγώνα για ένα μέλλον «στο μπόι των ονείρων» και των αναγκών μας! .

ΤΡΙΚΑΛΑ  17/11/2018                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ