11.1 C
Trikala
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δραστηριότητα Βουλευτών, πολιτευτών, υποψηφίων, κομματικών φορέων, σωματείων Τρικάλων

Για τα πεπραγμένα  του Δημάρχου απέναντι στο πρόγραμμα ρομποτικής στα σχολεία και τη στάση του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

- Advertisement -

 

Συναδέλφισσες-οι

Στη συνεδρίαση της 13/3/19 του Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και μεταξύ αυτών η επιστολή του Δημάρχου Τρικάλων προς τους διευθυντές για τα προγράμματα ρομποτικής στα σχολεία και την απαίτησή του για επιστροφή του εξοπλισμού και το μοίρασμά του εκ νέου σε «πρόθυμους».

 Ο Δήμαρχος κανένα δικαίωμα και καμιά νομιμοποίηση από κανένα δεν έχει να παρεμβαίνει στο πρόγραμμα του Δημόσιου Σχολείου και πολύ περισσότερο να «τιμωρεί» και να ειρωνεύεται συναδέλφους εκπαιδευτικούς για τη μη παρουσία τους σε διαγωνισμό ρομποτικής!

Αντί λοιπόν, η πλειοψηφία του Δ.Σ. (ΔΗΣΥ-ΔΑΚΕ) και ΕΚΕ (;) να πάρει απόφαση για καταγγελία των ενεργειών του Δημάρχου, αποφασίζει (;) να συναντηθεί μαζί του!

Πώς και από πότε αποφασίστηκε αυτό;Εμείς σαν παράταξη γιατί δεν ενημερωθήκαμε; Γιατί δεν έγινε ξεχωριστό συμβούλιο για το πλαίσιο της συζήτησης στην συνάντηση αν γινόταν; Ξεχνούν ότι εκπροσωπούν 1.000 και πάνω εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση;

Ο πρόεδρος βέβαια που είναι και υποψήφιος με τον συνδυασμό του Δημάρχου μάλλον προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των συναδέλφων και του Τρικαλινού λαού μπροστά στις εκλογές που έρχονται. Ας μην ξεχνάμε ότι  Δήμαρχος, δήλωσε περήφανος για τις θέσεις του ,περί μεταφοράς των αρμοδιοτήτων της Δημόσιας Παιδείας στους οργανισμούς τοπικής Διοίκησης (Δήμους) , ύστερα από ερώτηση-παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής  Συσπείρωσης Γ. Καΐκη, σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για τους λόγους αυτούς η Αγωνιστική Συσπείρωση δεν θα παραβρεθεί στην συγκεκριμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο ούτε θα «ξεπλύνει» τη στάση του ίδιου και τωνθέσεων  του κόμματος της Ν.Δ. που τον στηρίζει, για την μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων της Δημόσιας Παιδείας στους Δήμους.

Καλούμε και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. να μην συμμετάσχουν σ’ αυτή τη συνάντηση-παρωδία και να γίνει συμβούλιο για το θέμα αυτό την Τρίτη 19/3/19  το απόγευμα.

Οι συνάδελφοι  βέβαια ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τον τρόπο που η πλειοψηφία του Δ.Σ.( ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΚΕ) αντιμετωπίζει τις επιθέσεις που δέχεται το Δημόσιο Σχολειό.

Για την Α.Σ.Ε. Π.Ε. Τρικάλων

Δημ.  Σπ. Παπασπύρου

Μέλος Δ.Σ. Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων

Τρίκαλα 17/3/19

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

« ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» ή ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ;

Οι Ευρωεκλογές της 26ης/5/2019 αντικειμενικά παίρνουν χαρακτήρα Δημοψηφίσματος. ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ή ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στην Ελλάδα και την Ευρώπη ; ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ή ΕΥΡΩΠΗ της ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ;

Προφανώς υπάρχουν και οι δυνάμεις του ΚΕΝΤΡΟΥ, η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ και η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ. Προφανώς υπάρχει και η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, οι ευρωσκεπτικιστές, οι λαϊκιστές κάθε απόχρωσης, αλλά και οι ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα ευρύ φάσμα Πολιτικών Κομμάτων – Κινήσεων.

Όμως στην Ελλάδα της νέας Εποχής – της χειραφέτησης από την ασφυκτική κηδεμονία των δανειστών της και απο τα μνημόνια εσωτερικής υποτίμησης, στην Ελλάδα που μετατρέπεται σε ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων, οι Ευρωεκλογές, λίγους μήνες πριν τις Βουλευτικές Εκλογές, παίρνουν αναγκαστικά χαρακτήρα απάντησης στο δίλημμα της κυβερνητικής πορείας της χώρας στη μετεκλογική πραγματικότητα για την Ενωμένη Ευρώπη. Στροφή προς τα ΔΕΞΙΑ – Παλινόρθωση των Δυνάμεων που υπερχρέωσαν την Ελλάδα σε μια Ευρώπη των ελίτ   ή   ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ στην Ελλάδα και την Ευρώπη ;

Η ΝΔ θέλει οι Ευρωεκλογές να γίνουν  Δημοψήφισμα « για να τιμωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ». Ο Μάκης Βορίδης, ιδεολογικός εκπρόσωπος της ΔΕΞΙΑΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ στο χώρο της ΝΔ, κάνει πιο σαφείς τις επιδιώξεις : « να εξοστρακιστεί η ΑΡΙΣΤΕΡΑ» επειδή « έχει ελαττωματικές ιδέες», να υπάρξει « Στρατηγική ήττα της  ΑΡΙΑΣΤΕΡΑΣ» κι όχι μόνον « στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» ( όπως θέλει το ΚΙΝΑΛΛ και όσοι στο χώρο της Κεντροαριστεράς προτιμούν επανάληψη της  συνεργασίας  με τη ΝΔ ).

Οι Ευρωεκλογές παίρνουν πραγματικά χαρακτήρα μεγάλης ιδεολογικοπολιτικής σύγκρουσης, « αποτελούν σημαντικό και κρίσιμο γεγονός τόσο για το μέλλον της ΕΕ όσο και για κάθε χώρα ξεχωριστά, καθώς διεξάγονται σε ένα περιβάλλον παρατεταμένης αβεβαιότητας, σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία, με τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας να είναι ιδιαίτερα σύνθετες …», όπως διαπιστώνει η πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.   Η απόφαση της ΚΕ αναλύει τα χαρακτηριστικά της σύγκρουσης ιδεών και πολιτικών στόχων. Περιγράφει την ρήξη με την Ευρώπη της ολιγαρχίας του πλούτου – της λιτότητας διαρκείας, με την εξουσία των αγορών, την υποτίμηση της εργασίας, την επαφή του Νεοφιλελευθερισμού με την Ακροδεξιά, τη νέα Μαύρη Διεθνή του σωβινισμού και των διακρίσεων… Παρουσιάζει τους στόχους, σε σχέση με το στρατηγικό όραμα του Σοσιαλισμού με δημοκρατία και ελευθερία. Αναλύει τις ριζικές αλλαγές  που μπορούν να κάνουν την Ενωμένη Ευρώπη ελκυστική για τους πολίτες της : την Ευρώπη « των πολλών», των ανθρώπινων δικαιωμάτων, του κοινωνικού κράτους, της συμμετοχικής δημοκρατίας, του Διαφωτισμού, της πολυδιάστατης φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής, της αλληλεγγύης, της σύγκλισης, της εμβάθυνσης, της ποιότητας ζωής…

Για τους λόγους αυτούς, που ταυτόχρονα προσδιορίζουν και ποια Ελλάδα θέλουμε στην ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, το κάλεσμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται πολύ συγκεκριμένο στη νέα πολιτική συμμαχιών που επιλέγει. Απευθύνεται « στον αστερισμό πολιτικών δυνάμεων, κινήσεων, συλλογικοτήτων, προσώπων από τα αριστερά της Αριστεράς, μέχρι τη Σοσιαλδημοκρατία – τους Οικολόγους – την ανένταχτη Αριστερά των κοινωνικών κινημάτων..», σε « κάθε προοδευτική πολιτική δύναμη, κάθε δημοκρατικό φορέα, κάθε δημοκράτη, κάθε έλληνα πολίτη που δεν θέλει να ξανασκεπάσει την Ευρώπη το μαύρο νέφος του φασισμού..». Προτείνει « να διαμορφωθεί μια λαϊκή, ριζοσπαστική, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ..», που θα σηκώσει το βάρος της ιστορικής πρόκλησης για να μην υπάρξει η παλινόρθωση της Δεξιάς, για να υπάρξει η προοπτική της Ολιστικής Ανασυγκρότησης, της Δίκαιης και Βιώσιμης Ανάπτυξης, της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ.  Η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη του ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ θα γίνει την 27/3/2019. Εκεί θα προκύψει και η Κοινή Πολιτική Διακήρυξη και η πλατιά Εκλογική Επιτροπή της συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων χωρίς ηγεμονισμούς – αγκυλώσεις – στείρες παρελθοντολογίες – δογματισμούς …

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΚΕ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Στη δημοσιότητα δόθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορά τις ένοπλες δυνάμεις. Σε αυτό προβλέπονται μια σειρά αλλαγών που έρχονται να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στην περιοχή, που φιλοδοξεί να κερδίσει ένα κομμάτι από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και την χάραξη των νέων ενεργειακών δρόμων, στο πλευρό των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν ανάγκη από μισθοφόρους στρατιώτες, οι οποίοι κατά προτεραιότητα θα ενισχύσουν τον ρόλο των ειδικών δυνάμεων. Εκμεταλλευόμενοι την ανεργία και την φτώχεια που έχουν φέρει οι πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας των τελευταίων χρόνων στη νεολαία, επεκτείνουν τον θεσμό των Ο.Β.Α. (Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης), οι οποίοι είναι φθηνότεροι σε σχέση με τους ΕΠ.ΟΠ (Επαγγελματίες Οπλίτες) και πιο εύκολα ανακυκλώσιμοι, καθώς δεν αποτελούν μόνιμο προσωπικό και μπορούν ανά πάσα στιγμή να απολυθούν.

Ταυτόχρονα, μέσα από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εκφράζονται με τον πιο καθαρό τρόπο πτυχές της ταξικής επίθεσης στη νεολαία. Μέσα από τις ρυθμίσεις για τους αντιρρησίες συνείδησης, δίνεται η δυνατότητα εξαγοράς της εναλλακτικής θητείας με την συμπλήρωση του 33ου έτους ηλικίας. Αυτό είναι το πρώτο βήμα διευκόλυνσης των μεσαίων και μεγαλοαστικών στρωμάτων, ώστε μέσα από την παράταση των σπουδών και την εργασία στο εξωτερικό να μπορέσουν να εξαγοράσουν την θητεία έναντι αρκετών χιλιάδων ευρώ. Πρόκληση αποτελεί η απαλλαγή όσων ακολουθήσουν την παραπάνω διαδικασία από την υποχρέωση στράτευσης σε περίπτωση πολέμου! Οι νέοι εργατικής και λαϊκής καταγωγής είναι αυτοί που προορίζονται να γίνουν κρέας στα κανόνια τους! Δεν είναι τυχαίο πως όσο εντείνεται η πολεμική απειλή προωθούνται ανάλογα νομοθετήματα από τις αστικές κυβερνήσεις σε Ελλάδα-Κύπρο και Τουρκία.

Ακόμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να θεσμοθετήσει συμβούλιο αμυντικής έρευνας και βιομηχανίας, με την συμμετοχή –πέραν των εκπροσώπων του στρατού- καθηγητών ΑΕΙ κι εκπροσώπων της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Την ώρα που εντείνεται η επιχειρηματικοποίηση και διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου, γίνεται ένα ακόμα βήμα στην προώθηση της εκμετάλλευσης των εργαστηρίων και του ερευνητικού προσωπικού για τις ανάγκες των κερδών και των στρατιωτικών σχεδιασμών του κεφαλαίου. Εκμεταλλεύονται το πλαίσιο μιας σειράς νόμων του Υπουργείου Παιδείας, που προωθούν την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, αλλά και την ίδρυση επώνυμων εδρών του Στρατού μέσω χορηγιών (π.χ. ΠΑΜΑΚ) αναγκάζοντάς τα να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της αγοράς. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση ικανοποιεί την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, που βλέπει τα κέρδη της στην κρίση να αυξάνονται ραγδαία, στην προοπτική μεγιστοποίησής τους μέσα από την φθηνή «αξιοποίηση» των δημόσιων ερευνητικών κέντρων.

Όλα αυτά αποκρύπτονται από τα κυβερνητικά φερέφωνα, οι οποίοι μιλούν για ένα νόμο που δήθεν κινείται σε προοδευτική κατεύθυνση. Στην πρώτη γραμμή διαφημίζεται η μείωση της θητείας, κόντρα στις ακροδεξιές και μιλιταριστικές φωνές που ζητούν αύξηση της θητείας για όλους. Η μισή αλήθεια ισοδυναμεί με ψέμα, αφού ελάχιστοι εν έτη 2019 θα δουν μείωση, όπως όλα τα αδέρφια οικογενειών με 5 παιδιά και πάνω, σε αντίθεση με τους δύο μεγαλύτερους όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Αντίθετα δεν βλέπουμε καμία μέριμνα γύρω από το δυσβάσταχτο κόστος της θητείας για τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών, που με μηνιαίο «μισθό» 8,8€, πρέπει να καλύψουν μια σειρά από ανάγκες, υπηρετώντας από 5 έως 9 μήνες στην παραμεθόριο. Την ώρα που δίνονται δισ. ευρώ για εξοπλισμούς και στρατιωτικές ασκήσεις, ο στρατός δεν καλύπτει ούτε την μετακίνηση σε άδειες κι εξόδους, ούτε παρέχει επαρκή ρουχισμό στους φαντάρους.

Δεν θα τους περάσει! Με αγώνες του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος ενάντια στον μιλιταρισμό, τους εθνικισμούς, τις πολεμικές απειλές και τον ιμπεριαλισμό, θα ακυρώσουμε τους νόμους και τις επιδιώξεις τους στο δρόμο. Ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και σε κάθε κυβέρνηση που θέλει να μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο και τη νεολαία σε αναλώσιμους μισθοφόρους για τα πετρέλαια των πολυεθνικών και τα κέρδη του ελληνικού κεφαλαίου.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Τρικάλων, Μάρτιος 2019

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

“Ενίσχυση της ισότητας στο σύνολο του δημόσιου βίου το διαρκές ζητούμενο.”

 

Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή επιχειρείται η -επί της ουσίας-, ενίσχυση της ισότητας των φύλων και στην πολιτική και στην αυτοδιοίκηση και στην δημόσια διοίκηση, αλλά και στην κοινωνική ζωή γενικότερα. Η προώθηση της πραγματικής ισότητας στο σύνολο του δημόσιου βίου αποτελεί ένα πεδίο διαρκούς προσπάθειας. Στο πλαίσιο αυτό, οι παρεμβάσεις του παρόντος νομοσχεδίου και σε θεσμικό επίπεδο και σε επίπεδο ενθάρρυνσης της ορθής διοικητικής πρακτικής και σε επίπεδο ενίσχυσης των δομών που εργάζονται στο κοινωνικό πεδίο για την προώθηση της έμφυλης διάστασης της ισότητας, κινούνται σε θετική και χρήσιμη κατεύθυνση.

Με το παρόν νομοσχέδιο επιχειρείται μία οριζόντια ανασυγκρότηση των θεσμικών παρεμβάσεων στα θέματα της ισότητας των φύλων. Σε ότι αφορά τη δημόσια διοίκηση, εκτός από την ενθάρρυνση της οριοθέτησης στόχων και καλών πρακτικών, εισάγονται και μια σειρά από μέτρα τα οποία ενισχύουν συνολικά τη διάσταση της ισότητας των φύλων στις δημόσιες πολιτικές. Τέτοια μέτρα είναι εκείνα που αφορούν για παράδειγμα στην οριζόντια εφαρμογή, σε όλη τη δημόσια διοίκηση, των κατευθύνσεων και του πλαισίου που σχετίζονται με την ορθή σύνταξη των διοικητικών εγγράφων. Στόχος είναι να σπάσει η αναπαραγωγή έμφυλων στερεοτύπων στα έγγραφα της δημόσιας διοίκησης. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η νομοθέτηση της ίσης εκπροσώπησης των δύο φύλων σε όλα τα συλλογικά όργανα της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης. Αυτό σημαίνει ότι δεν νοείται διοίκηση δημοσίου οργανισμού, νομικού προσώπου ή ακόμα και αυτοδιοικητικής δομής χωρίς ίση εκπροσώπηση των δύο φύλων.

Πολύ σημαντικό ζήτημα, επίσης, η ισχυροποίηση των δομών που εργάζονται στο πεδίο της καθημερινότητας και οι οποίες παλεύουν και για την έμφυλη ισότητα, αλλά και για την υποστήριξη και προστασία των θυμάτων έμφυλης βίας. Με το παρόν νομοσχέδιο ισχυροποιούνται τα κέντρα συμβουλευτικής υποστήριξης των δήμων, οι ξενώνες κακοποιημένων γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και και η γραμμή υποστήριξης των θυμάτων, διασφαλίζοντας πόρους για τη λειτουργία τους και για τα επόμενα χρόνια.

Και στο επίπεδο των αρχών της καλής νομοθέτησης, η υποχρεωτική συμπερίληψη στην έκθεση των συνεπειών της ρύθμισης των νομοσχεδίων της διάστασης του φύλου, αποτελεί στοιχείο βελτίωσης και της λειτουργίας της κυβέρνησης, αλλά και της λειτουργίας του κοινοβουλευτισμού συνολικότερα. Μία τέτοια πρόβλεψη σημαίνει ότι ο νομοθέτης υποχρεούται να διερευνήσει εάν η ρύθμισή του θα επιδράσει θετικά ή αρνητικά στο στόχο της ισότητας των φύλων. Εάν ο νομοθέτης είχε αυτή την υποχρέωση και παλαιότερα, θα είχε διαπιστώσει για παράδειγμα ότι η απόλυση εκπαιδευτικών δημοφιλών ειδικοτήτων της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης διευρύνει το χάσμα σε σχέση με την ισότητα πρόσβασης στην εργασία και στις αμοιβές ανάμεσα στα δύο φύλα.

Αντίστοιχα σημαντική και η διάταξη που σχετίζεται με τις υποχρεώσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να διασφαλίζει την ισότιμη προβολή των δύο φύλων και την μετάδοση θετικών αναπαραστάσεων σε σχέση με την ισότητα των φύλων σε όλα τα προγράμματα της ιδιωτικής και δημόσιας τηλεόρασης, με συγκεκριμένες διαδικασίες ελέγχου και κυρώσεων για τα ΜΜΕ που δεν εφαρμόζουν τις σχετικές οδηγίες και δεν σέβονται τους κανόνες δεοντολογίας στο συγκεκριμένο θέμα.

Κι επειδή η κατάκτηση της ισότητας πρέπει να βασίζεται στην ενίσχυση και την προώθηση θετικών κοινωνικών στάσεων είναι σημαντικό ότι το νομοσχέδιο εισάγει μια καλή ιδέα, εκείνη της απόδοσης του “σήματος ισότητας” στις επιχειρήσεις που σέβονται στην πράξη, μέσω του τρόπου αντιμετώπισης των εργαζομένων τους, την ισότητα στην πρόσβαση στη δουλειά, την ισότητα στις αμοιβές και τον σεβασμό στη μητρότητα. Η εταιρική κοινωνική ευθύνη στο θέμα αυτό πλέον θα πιστοποιείται και οι επιχειρήσεις αυτές θα ανταμείβονται, από την πλευρά τους, μέσω της κοινωνικής αναγνώρισης που θα λαμβάνει η δουλειά τους.

Τέλος, αξίζουν αναφοράς δύο ακόμα διατάξεις της συγκεκριμένης θεματικής του νομοσχεδίου. Η πρώτη αφορά στην πολύ θετική πρόνοια για άδεια με αποδοχές για τις υπαλλήλους στις οποίες εφαρμόζονται μέθοδοι ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Θέλουμε η διάταξη αυτή να ισχύσει για το σύνολο των εργαζομένων γυναικών και του ιδιωτικού τομέα. Το δεύτερο ζήτημα, με το οποίο θα ήθελα και να κλείσω, είναι το θέμα της αύξησης της ποσόστωσης φύλου σε επίπεδο εκλογικής περιφέρειας για τις εθνικές εκλογές στο 40%. Θα πρέπει το σύνολο του πολιτικού συστήματος να χαιρετίσει αυτό το μέτρο και όλοι μας συνολικά να δηλώσουμε έτοιμοι να κατακτήσουμε άμεσα και την απόλυτη ισότητα στο θέμα αυτό. Η πολιτική συμμετοχή των γυναικών κατακτήθηκε με πολύ μεγάλους αγώνες, με πολύ αργούς ρυθμούς και μέχρι σήμερα ακόμα, κάθε νέο βήμα, κάθε νέα κατάκτηση βρίσκει απέναντί της δυνάμεις της συντήρησης. Η συμμετοχή, λοιπόν, των γυναικών στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να ενισχύεται.

Επίσης, αξίζουν αναφοράς δύο ακόμα θεματικές του νομοσχεδίου. Πρώτη, εκείνη που εξορθολογίζει τις διαδικασίες πολιτογράφησης και ενισχύει το πλαίσιο αντικειμενικότητας του συγκεκριμένου πλαισίου. Επειδή, η διαδικασία απόδοσης της ιδιότητας του Έλληνα πολίτη σε ανθρώπους που ζουν χρόνια στη χώρα απασχολεί πάρα πολλούς συμπολίτες μας, η θωράκιση των σχετικών διαδικασιών από κωλυσιεργίες και παθογένειες είναι εξαιρετικά σημαντική. Η βασική τομή σε αυτή την κατεύθυνση δεν είναι άλλη από την αντικατάσταση της συνέντευξης από τεστ γνώσεων γλώσσας και ελληνικού πολιτισμού.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην γίνει και μία αναφορά στην οριστική επίλυση της αδικίας που υπέστησαν οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί που μετατάχθηκαν υποχρεωτικά το 2014 σε άλλες υπηρεσίες. Με τα σχετικά άρθρα του νομοσχεδίου αποκαθίστανται τα εργασιακά τους δικαιώματα και κλείνει έτσι ένα μακρύ κεφάλαιο διοικητικής αδικίες που ταλαιπώρησε την τοπική αυτοδιοίκηση τόσα χρόνια.

 

Παναγιώτα Δριτσέλη

Βουλευτής Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

                               ΜΕ ΕΥΡΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

 

Η Ελλάδα δε ζει με δανεικά. Οι τοκογλύφοι δανειστές ζουν από τα “δανεικά” της Ελλάδας. Η Ελλάδα δεν πληρώνει μισθούς και συντάξεις με δανεικά. Οι τοκογλύφοι δανειστές πληρώνονται και πλουτίζουν από τις συντάξεις, τους μισθούς, τους φόρους, την περιουσία ιδιωτική και δημόσια του ελληνικού λαού.

Από το 2000 μέχρι και το 2012, δηλαδή από τα πρώτα χρόνια ένταξης της Ελλάδας στο ευρώ, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει για τόκους και χρεολύσια 400,5 δισ. μακροπρόθεσμων δανείων και 240 δισ. για έντοκα και βραχυπρόθεσμους τίτλους (εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2013). Άθροισμα 640,5 δισ., δηλαδή πλήρωσε στους τοκογλύφους περισσότερα από 3 ΑΕΠ!
Το διάστημα 2010 – 2018 ο ελληνικός λαός πλήρωσε για τοκοχρεολύσια 296.5 δισ., για εξοφλήσεις βραχυπρόθεσμων τίτλων και εντόκων 541 δισ. (προϋπολογισμός 2018, Πίνακες 4.6, σελ 124). Για ένα δημόσιο χρέος που μετά από 3 άγρια μνημόνια ΑΥΞΗΘΗΚΕ κατά 58 δισ.: 301 δισ. τέλος του 2009, 358,9 δισ. το 2018.

Όπως αποκαλύπτει το γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών ερευνών της Χάλε (IwI), σε έκθεσή του, η Γερμανία κέρδισε από την ελληνική κρίση χρέους περισσότερα από 100 δισ. ευρώ.

Τον Αύγουστο του 2018 οι πολιτικοί αγύρτες του ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν για την έξοδο από τα μνημόνια!

Μέχρι το 2060 (για τη δημόσια περιουσία το 2114) βρίσκονται σε εφαρμογή 714 μνημονιακοί νόμοι, 30000 μνημονιακές διατάξεις. Ο  ελληνικός λαός θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα από 320 δισ. σε τοκοχρεολύσια. Μόνο οι τόκοι (το κέρδος των τοκογλύφων) ανέρχεται στα 157 δισ. ευρώ (στοιχεία, Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους). Για το διάστημα 2021-2024 οι τόκοι θα είναι 47 δισ. Τα ετήσια πλεονάσματα προϋπολογισμού των 3,50% μέχρι το 2022 ισοδυναμούν με 40 δισ., μέχρι το 2060 ισοδυναμούν με αφαίμαξη 180 δισ.!

Όλα αυτά για να διασφαλιστούν οι τοκογλύφοι δανειστές, σε μια χώρα που έχει χάσει σε λίγα χρόνια: 27% του ΑΕΠ της, 700000 Έλληνες που μετανάστευσαν στο εξωτερικό, κυρίως νέοι επιστήμονες, για τους οποίους έχει πληρώσει περισσότερα από 170 δισ.,  400.000 πληθυσμό και όλη τη δημόσια περιουσία της υποθηκευμένη για 100 χρόνια!

Όλα αυτά σε βάρος και ερήμην του ταξικά διαρθρωμένου ελληνικού λαού, που έχει χάσει: 40% της αγοραστικής του δύναμης, 40% της αξίας της ακίνητης περιουσίας του, 80 δισ. από τις συντάξεις του, έχει από τους χαμηλότερους μισθούς στον κόσμο, πληρώνει κάθε χρόνο 50 δις. σε άμεσους και έμμεσους φόρους και “έσωσε” με περισσότερα από 300 δισ. το τραπεζικό σύστημα.

Κανένα μνημονιακό μέτρο που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα δεν πρόκειται να καταργηθεί, υπέγραψε ο Τσακαλώτος στο Eurogroup του Ιουνίου 2018.
Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς που οι τοκογλύφοι δανειστές και οι πολιτικοί τους υπηρέτες ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ΕΥΡΩ.
Όποιος υποστηρίζει άμεσα ή έμμεσα τη στρατηγική επιλογή ΟΛΩΝ των κομμάτων της Βουλής για παραμονή της χώρας στο Ευρώ
Όποιος υποστηρίζει ότι με δραχμή (δηλαδή με ανάκτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της καπιταλιστικής Ελλάδας, σαν αναγκαίας προϋπόθεσης για υλοποίηση ΠΑΥΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ στους τοκογλύφους, ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις κλπ.) θα καταστραφούμε, θα πρέπει να κάνουμε κι άλλες θυσίες, θα παρεκκλίνουμε από το σοσιαλισμό ή είναι αδαής (αγνοεί την αλήθεια ότι η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα, με υπέργειο, υπόγειο, θαλάσσιο και υποθαλάσσιο πλούτο, με φυσικό περιβάλλον και κλίμα απαράμιλλο, με μέσα παραγωγής και ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις ικανές να εξασφαλίσουν όχι μόνο ευμάρεια αλλά και ευημερία σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα), ή είναι αφελής (εθελοτυφλεί στην πραγματικότητα που “φωνάζει” ΜΕ ΕΥΡΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ), ή είναι τοκογλύφος

 

-«Ή ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ»

-ΜΕ ΕΥΡΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

-ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 

Βαγγέλης Πέττας, μέλος του ΑΚΕΠ και του συντονιστικού ΛΑΕ Ν.Τρικάλων

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ