12.1 C
Trikala
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κλιμάκιο της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημαρχείο Πύλης

Ευρεία σύσκεψη με θέμα το Αναπτυξιακό Συνέδριο που οργανώνει η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 10 και 11 /10 στην Λάρισσα, έλαβε χώρα την Κυριακή 17  Σεπτεμβρίου και ώρα 12μ.μ. στην αίθουσα του Δ.Σ. Πύλης μεταξύ του Δημάρχου Πύλης κ. Κωνσταντίνου Μαράβα  με τους τρείς βουλευτές   του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο, κ. Χρήστο Σιμορέλη, την κ. Παναγιώτα Δριτσέλη  συνοδευόμενοι από τον Γραμματέα κ. Σταύρο Νταούλα, τα μέλη της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

- Advertisement -

Από την πλευρά του Δήμου παρίσταντο ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κων/νος Μπαλατσούκας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Χρήστος Μπακάλης, οι δημοτικοί Σύμβουλοι  κ. Νίκος Τόλιας, κ. Αθανάσιος Γιαννοτάκης, κ. Κων/νος Ούτρας, ο Διευθυντής των Οικονομικών του Δήμου Πύλης κ. Παναγιώτης Τσαχρήστος  και η Γεωπόνος  του Δήμου κ. Ντίνα Μπέκου.

Στην εισηγητική του ομιλία ο δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους   βουλευτές τον Γραμματέα  και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τους ευχαρίστησε για μία ακόμα φορά για την βοήθεια που παρείχατε ούτως ώστε να υπογραφεί η ΑΕΠΟ για την λειτουργία του Υδροηλεκτρικού στην Μεσοχώρα  από τον κ. Φάμελλο.

Η σημερινή μας συνάντηση αποτελεί άμεση επικοινωνία με  εσάς τους Κυβερνητικούς Βουλευτές, με τις Υπηρεσίες του Δήμου μας και ελπίζουμε να βγει κάτι καλό.

Ο Δήμος μας έχει ιδιαιτερότητες   είναι μία περιοχή που το 85% είναι ορεινό και  αντιμετωπίζουμε πολλές  δυσκολίες τους  χειμερινούς μήνες.

Έχει όμως το πλεονέκτημα να έχει πολλά  προτερήματα με εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον , με την δεύτερη τουριστική υποδομή στο Ν. Τρικάλων. Επίσης και το πεδινό τμήμα είναι εξ’ ίσου σημαντικό.

Μπορεί να έχουν δοθεί αρμοδιότητες από την πολιτεία αλλά δεν δόθηκαν πόροι.

Τελειώνοντας ο κ. Μαράβας  ανέφερε μερικά έργα που έβαλε σε προτεραιότητα ο Δήμος, όπως το Πάρκο των Γεφυριών, Ανάπλαση του παραποτάμιου χώρου στην  Γέφυρα της Παλαιοκαρυάς, του Προπονητικού Κέντρου στην θέση «ΚΟΡΠ», την κατασκευή στεγασμένης  αγοράς στην Πύλη και άλλα στο υπόλοιπο Δήμο.

Επίσης να ενταχθεί και να ενταχθεί άμεσα το ΣΧΟΟΑΠ των Δ.Ε. Πιαλείων  και Αιθήκων για την ένταξη Έργων σε Αναπτυξιακά προγράμματα.

Στην συνέχει το λόγο πήρε ο κ. Παπάς Κων/νος που μίλησε για τα προγράμματα που πήραμε από της Ε.Ε. αλλά δεν  έγινε καλή οργάνωση, και πρέπει  δούμε καλλίτερα τα προγράμματα  και την καλλίτερη εκμετάλλευση αυτών. Και αυτά όλα πρέπει να τα θέσουμε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Εκεί ο Δήμος Πύλης όπως και οι υπόλοιποι νε θέσουν συγκεκριμένες προτάσεις   για Αναπτυξιακά Προγραμμάτων.

Τοποθέτηση έκανε και η κ. Μπέκου υπεύθυνη Γεωπόνος των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων από τον Δήμο Πύλης, όπως και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ