22.5 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ομοφωνία για το Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων

Ομόφωνα και με πλήρη γνώση, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων στέκεται δίπλα στους μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Τρικάλων. Και εκδίδει ψήφισμα, το οποίο απευθύνεται στον Υπουργό Παιδείας, υιοθετώντας τα αιτήματα των μαθητών, για αλλαγή του νέου ωραρίου διδασκαλίας. Ενός ωραρίου, που υιοθετήθηκε στην αρχή του σχολικού έτους 2018-19 και ουσιαστικά μετατρέπει το Εσπερινό Σχολείο σε Βραδινό, καθώς τα μαθήματα θα γίνονται ή τις ώρες 18:00 – 22:30 ή 18:30 – 23:00. Αυτό ακριβώς το θέμα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από την πρόεδρο του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου του σχολείου κ. Παρασκευή Δήμου , που παρέστη μαζί με το προεδρείο του Συμβουλίου και μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων. Ο δε Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, αφού ενημέρωσε το Σώμα και για την προηγηθείσα επίσκεψη αντιπροσωπείας μαθητών και εκπαιδευτικών στον ίδιο, τόνισε ότι μετά τη συζήτηση μπορεί να αποσταλεί επιστολή στο Υπουργείο, για να επανέλθει η λειτουργία του σχολείου στα μέχρι σήμερα δεδομένα

- Advertisement -

Τα βασικά ζητήματα που θέτουν οι μαθητές, είναι πως, με το νέο ωράριο:
– πολλοί μαθητές δεν μπορούν να επιστρέψουν στα χωριά τους, αφού τα λεωφορεία σταματούν στις 21:15
– έχει γίνει ήδη ο οικογενειακός προγραμματισμός, καθώς πολλοί μαθητές είναι οικογενειάρχες
– υπάρχουν εργαζόμενοι κατά τις βραδινές ώρες, μετά τις 21:00
– τίθεται ζήτημα αντοχών
– η απόφαση παρακολούθησης των μαθημάτων ελήφθη με βάση το προηγούμενο ωράριο
Καταλήγουν οι μαθητές, ότι «αν εφαρμοστεί το νέο ωράριο, θα έχουμε μεγάλες διαρροές μαθητών, που εκ των πραγμάτων ή θα αναγκαστούν να παρακολουθήσουν τις μισές διδακτικές ώρες ή να διακόψουν τη φοίτηση».
Ετσι, το βασικό αίτημα είναι η τροποποίηση του ωραρίου το διάστημα 16:50 – 21:10 (ή 20:30 για τις τάξεις τετραετούς φοίτησης), επαναφέροντας, ουσιαστικά, το προηγούμενον ωράριο, διευκολύνοντας τους μαθητές. Μαθητές, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, με υποχρεώσεις, όπως πολλές φορές τόνισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που έλαβαν τον λόγο.
Η δημοτική σύμβουλος και προϊσταμένη Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Β. Κάκλα επεσήμανε τις δικές της ενέργειες, όπως και της αντίστοιχες της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης κ. Ελ. Αναστασοπούλου.
Ακατανόητη η απόφαση για τον κ. Θεοδ. Σπανό, ενώ ο κ. Καΐκης χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την απόφαση του υπουργείου και ζήτησε πρόσθετη πίεση. Ο κ. Χατζηγάκης χαρακτήρισε ως δικαιότατο το αίτημα των μαθητών, αναρωτήθηκε, γιατί δεν ρωτήθηκε η σχολική κοινότητα και συμφώνησε στη συνδρομή του Σώματος.

Από το γραφείο Τύπου


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ