11.7 C
Trikala
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παγκόσμια ημέρα διαβήτη στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων

Στις 14 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη, είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχθούμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού κτιρίου τον γιατρό κ. Δημήτρη Καραλή, Ενδοκρινολόγο, MD, MSc, PhD, Διδάκτορα Ιατρικής Ε.Κ.Π.Α., Εκτ. Καθηγητή τμήματος ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας κάνοντας μια σημαντική και πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Τρικάλων σχετικά με τους τύπους του Σακχαρώδη Διαβήτη, τον τρόπο εξέλιξης της νόσου, τους παράγοντες κινδύνου, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές, τους τρόπους θεραπείας και την αξία της πρόληψης ενώ απάντησε πρόθυμα πλήθος ερωτήσεων των παρευρισκόμενων.

- Advertisement -

Στο τέλος της παρουσίασης αρκετοί εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου, με τη βοήθεια του γιατρού, πραγματοποίησαν το τεστ μέτρησης σακχάρου με τις γνωστές ταινίες ελέγχου.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Καραλή για την παρουσία του και την συμβολή του στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας απέναντι σε μία από τις πιο κοινές χρόνιες ασθένειες που εξαπλώνεται ανησυχητικά και αποτελεί σοβαρό πρόβλημα υγείας στον παγκόσμιο πληθυσμό.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ