28.8 C
Trikala
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Παπαστεργίου σε Καραμανλή: Δήμος Τρικκαίων με υποδομές και δίκτυα

Τρόπους, δράσεις και αιτήματα για ισχυρή παρουσία του Δήμου Τρικκαίων στην εποχή των αλλαγών, έθεσε με υπόμνημά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων, στον τομεάρχη Μεταφορών – Υποδομών και Δικτύων της ΝΔ.

- Advertisement -

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε το πρωί της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου 2018 τον βουλευτή Σερρών της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή. Ευρισκόμενος στα Τρίκαλα για κομματική εκδήλωση και μετά από σύσκεψη στην ΠΕ Τρικάλων, ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το Δημαρχείο Τρικκαίων.
Ο κ. Παπαστεργίου με το υπόμνημα και με φάκελο έργων – εργασιών της e-trikala ΑΕ που του παρέδωσε, χάραξε ουσιαστικά και το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο Δήμος Τρικκαίων σε θέματα υποδομών, μεταφορών και δικτύων.
Στα θέματα άμεσου ενδιαφέροντος, ο κ. Παπαστεργίου ενέταξε τον Ε65, ζητώντας, πλέον, «να ξεκινήσει άμεσα το νότιο τμήμα και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για το βόρειο, έτσι ώστε να αρθεί η οδική απομόνωση της Δυτικής Θεσσαλίας».

Ανά κατηγορία, ο κ. Παπαστεργίου έθεσε:

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΩΝ
Οπτική ίνα (να ξεκαθαρίσει το θέμα με τις αρμοδιότητες συντήρησης και τον προσπορισμό εσόδων)

– Οπτική ίνα μέχρι την κατοικία (να προχωρήσουν ταχύτερα οι διαδικασίες με τους παρόχους ώστε να επωφεληθούν οι χρήστες από τις τεράστιες δυνατότητες)

– Δίκτυο 5G (να υλοποιηθεί άμεσα το δίκτυο στον Δήμο Τρικκαίων, όπως ήδη έχει αποφασιστεί)

 

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ  

Εκσκαφές στους ασφαλτοτάπητες των πόλεων (Βελτίωση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και επιπρόσθετες χρηματοδοτήσεις προς τους Δήμους)

– Δανειοδότηση Δήμων για έργα εξοικονόμησης ενέργειας & οδοφωτισμού (κατ’ εξαίρεση δανειοδότηση Δήμων για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και  χρηματοδότηση των Ενεργειακών Κοινοτήτων μέσω του ΤΠ&Δ.

– Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου (Να ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα των αρμοδιοτήτων και χρηματοδοτήσεων ανάμεσα σε Περιφέρειες και Δήμους)

 

ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

– Ηλεκτροκίνηση οχημάτων (προώθηση ηλεκτροκίνησης ή κυψελών υδρογόνου με κίνητρα στους Δήμους κίνητρα για την αλλαγή του στόλου οχημάτων τους. Αλλά και στήριξη του Δήμου Τρικκαίων για το πιλοτικό πρόγραμμα χρήσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων για car sharing ).

– Χρήση του ποδηλάτου (χρηματοδοτικά εργαλεία, για την ανάπτυξη ποδηλατόδρομων και έμφαση στη δημιουργία ασφαλών διαδρομών προς τα σχολεία, αθλητικούς χώρους, κ.λπ.).

ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ένα βασικό ζήτημα που επαναφέρει ο Δήμαρχος Τρικκαίων, είναι η δημιουργία εμπορευματικού σταθμού (logistic centre).
Με δεδομένη την κεντροβαρική θέση της πόλης και τον πλούσιο γεωργική – κτηνοτροφική παραγωγή, τα Τρίκαλα μπορούν να καταστούν ένας μεγάλος πρότυπος εμπορευματικός σταθμός αγροτο-κτηνοτροφικών προϊόντων στα όρια της πόλης (agro logistic center). Κάτι τέτοιο, θα έχει οφέλη, τόσο σε παραγωγούς και επιχειρήσεις, οόσο και σε θέσεις εργασίες.

Το δεύτερο θέμα, αφορά στην ανάγκη διάσωσης της μεταλλικής γέφυρας  στη θέση «Καραβόπορος». Ως ιστορικό μνημείο και τοπόσημο της ευρύτερης περιοχής, η γέφυρα χρήζει διάσωσης μέσω συγκεκριμένων ενεργειών.

Ακολούθως, ο κ. Καραμανλής ενημερώθηκε για το Smart Trikala ως εγχείρημα και δράση, μέσα από το Control Room, καθώς και για το e-ΚΕΠ που έχει ήδη ολοκληρώσει ο Δήμος Τρικκαίων.
Παρέστησαν στη συνάντηση, ο βουλευτής κ. Κώστας. Σκρέκας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Μιχαλάκης, οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων κ.κ. Ψύχος, Αλεστά, Βασταρούχας, οι τ. αντιδήμαρχοι κ.κ. Χρυσάνθη Γάλλου – Δαλκαφούκη, Χρήστος Αναστασίου, Ηλίας Παπανικολάου, ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Κωτούλας, οι π. βουλευτές κ. Βλαχογιάννης και Ταμήλος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων της ΝΔ κ. Μπαγιώτης, υποψήφιοι της ΝΔ οι κ. Λιούτας και Τσαντήλας.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ