13.3 C
Trikala
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Περιστατικό οικολογικής ευαισθησίας μαθητών 5ου ΓΕΛ Τρικάλων

Ένα πουλάκι (περιστέρι) ψάχνοντας προφανώς μέρος να κτίσει τη φωλιά του, είχε την ατυχία να εγκλωβιστεί ανάμεσα στο τζάμι και το σιδηρόπλεγμα του επάνω παραθύρου του γυμναστηρίου του 5ου Γυμνασίου-Λυκείου Τρικάλων.

- Advertisement -

Τις απεγνωσμένες του προσπάθειες να ελευθερωθεί παρατήρησαν κάποιοι μαθητές και σε λίγο το θέμα έφτασε να απασχολεί τους περισσότερους. Αυτό αναφέρθηκε με έμφαση στον εφημερεύοντα καθηγητή, ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε την διευθύντρια κ. Ηλιάδη Αμαλία. Η αντίδρασή της υπήρξε άμεση και ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία. Σε μερικά λεπτά κατέφθασε στο χώρο του 5ου ΓΕΛ  ένα πυροσβεστικό όχημα και το προσωπικό του. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό ανέλαβε τη διάσωση: με μια πανύψηλη σκάλα ένας πυροσβέστης έφθασε στο άτυχο περιστέρι  και με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία, μετά από αρκετά λεπτά, κατόρθωσε να το απεγκλωβίσει. Το πουλάκι κατέβηκε στα χέρια των πυροσβεστών και το φτερούγισμά του προς την ελευθερία έδωσε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση στους συγκεντρωμένους μαθητές, σημαίνοντας τέλος στο μαρτύριό του και χάνοντας μόνο μερικά πούπουλα.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων για την άμεση ανταπόκριση στο οικολογικό μας αίτημα και δηλώνουμε ότι παραμένουμε συγκινημένοι από την ευαισθησία και την επιμονή των μαθητών να «κάνουμε κάτι επιτέλους»!

Γεωργόπουλος Γιάννης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής 5ου ΓΕΛ Τρικάλων

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ