11.9 C
Trikala
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πολιτική δραστηριότητα βουλευτών, πολιτευτών, κομματικών φορέων, σωματείων

Πέντε χρόνια από τη Δολοφονία του Π. Φύσσα
Απαντάμε Στον Φασισμό Δυναμώνοντας Τον Αγώνα Για Το Δίκιο Του Λαού Και Των Εργαζομένων
Την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις μέρες μετά την δολοφονική ενέδρα που έστησαν οι φασίστες σε συναδέλφους μας συνδικαλιστές, κομμουνιστές της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος και αφού είχαν δοκιμάσει τη δολοφονική τους δράση σε μετανάστες εργάτες και σε νέους ανθρώπους.
Οι φασίστες της Χ.Α, ο μηχανισμός μπράβων των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών κτλ, ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα συνεχίζει την βρώμικη δουλειά του. Πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής και το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο, οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η προηγούμενη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έχουν βαρύτατες ευθύνες για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δίκης, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες και να μπουν επιτέλους οι εγκληματίες στη φυλακή.
Αποδεικνύεται ότι η επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα πάει χέρι-χέρι με το χτύπημα στο δικαίωμα στην Απεργία, τις διώξεις και τις επιθέσεις εναντίον συνδικαλιστών-αγωνιστών, την περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων, την εκκόλαψη του ρατσισμού-εθνικισμού-φασισμού.
Η ναζιστική Χ.Α., ως γνήσιο τέκνο του συστήματος της εκμετάλλευσης, μαντρόσκυλο των αφεντικών, αναλαμβάνει πάντα την πιο βρώμικη δουλειά, ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα, ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, ορθώνοντας τείχος προστασίας στα κέρδη των εργοδοτών.
Η όξυνση της εκμετάλλευσης, της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, η εργοδοτική τρομοκρατία, είναι νύχι κρέας με το φασισμό, για αυτό μαζί με το αυγό στοχεύουμε τη φωλιά που επωάζεται.
Η απάντηση στους φασίστες της ΧΑ και τα αφεντικά τους θα δοθεί από ένα ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα που θα διεκδικεί την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού. Στόχος του ταξικού εργατικού κινήματος θα πρέπει να είναι η αποκάλυψη και η απομόνωση των φασιστών, ως μαντρόσκυλα των εργοδοτών.
Καλούμε τα Συνδικάτα, Σωματεία, Συλλόγους του μαζικού κινήματος στο Νομό μας, με αποφάσεις τους, να απαιτήσουν:
Άμεσα να ολοκληρωθεί η δίκη της εγκληματικής-ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Τη στιγμή μάλιστα που κάτω από το βάρος της σωρείας των αποκαλυπτικών εγγράφων, φωτογραφιών, βίντεο, συνομιλιών κλπ υποχρεώθηκαν, πλέον, σε αναδίπλωση της υπερασπιστικής τους γραμμής.

- Advertisement -

Απαντάμε Στον Φασισμό Δυναμώνοντας Τον Αγώνα
Για Το Δίκιο Του Λαού Και Των Εργαζομένων.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Οι παρερμηνείες και η αλήθεια για τα Δημόσια ακίνητα
Οι «θολές» δηλώσεις συμπολίτη μας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, δημιούργησαν μια ασύμβατη και εξωπραγματική εικόνα για την τύχη και την προοπτική κάποιων ακινήτων του Δημοσίου στα Τρίκαλα.
Ο λόγος για την Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών [ΦΕΚ 2320/Β’/19.6.2018], η πλημμελής γνώση της οποίας οδηγεί σε αυθαίρετα συμπεράσματα, ότι δήθεν εκχωρούνται “δημόσιοι χώροι, κτίρια, πλατείες, αλσύλλια, περιουσίες ιδιωτών κ.ά., στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), προκαλώντας εύλογες ανησυχίες στους πολίτες. Προς διευκρίνηση, από την προσεκτική ανάγνωση της συγκεκριμένης απόφασης και του νομοθετικού πλαισίου, βάσει του οποίου αυτή εκδόθηκε. προκύπτει ότι:
Με τον Ν. 4389/2016 συστάθηκε η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε., γνωστή και ως «Υπερταμείο». Μια εταιρία με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο, που εκπροσωπείται από τον Υπουργό Οικονομικών, που διέπεται από το Ελληνικό Δίκαιο και έχει την έδρα του στην Ελλάδα. Προέκυψε από τις σκληρές και δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές το καλοκαίρι του 2015, αφού αποτράπηκαν τελικά οι υπερβολικές αξιώσεις των πιο ακραίων κύκλων (βλέπε Σόιμπλε).
Βασικός σκοπός του «Υπερταμείου» είναι η αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και η απόδοση εσόδων σ’ αυτό, με ποικίλες μορφές (ενοικίαση – μακρόχρονη παραχώρηση, επενδύσεις και εκποίηση κλασικών εμπορικών ακινήτων, άσχετων από την κοινή χρήση).
Από τα πολύμορφα έσοδα της αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου, το 50% θα κατευθύνεται στην ανάπτυξη και τις ανάγκες της χώρας και το 50% στην αποπληρωμή του χρέους της τρίτης δανειακής σύμβασης. Από τα παραπάνω είναι προφανείς δύο παραδοχές:
α) η ασφυκτική πίεση των δανειστών στην παρούσα κυβέρνηση το 2015, πέραν των άλλων παραμέτρων, είχε κύρια στόχευση να εξασφαλίσει την πληρωμή του τεράστιου χρέους που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, φτάνοντας τη χώρα στα όρια της πτώχευσης.
β) η ίδρυση, η λειτουργία και ο σκοπός του «Υπερταμείου» έχει εντελώς διαφορετικό πλαίσιο και πνεύμα από το προβληματικό ΤΑΙΠΕΔ των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, του οποίου αποκλειστικός σκοπός ήταν η πώληση των ακινήτων του Δημοσίου, που περιέρχονταν σ’ αυτό. Είναι γνωστή η υπόθεση της πώλησης,με χαμηλό τίμημα, ακινήτων του δημοσίου που στεγάζονταν υπηρεσίες του, όπως Υπουργείο Δικαιοσύνης, η ΓΑΔΑ κλπ, που οι αγοραστές τα ενοικίασαν (!) στο Ελληνικό Δημόσιο.
Ως ένα από τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και στο πλαίσιο της εφαρμογής του ν. 4389/2016, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μεταβιβάστηκαν στην ΕΕΣΥΠ ακίνητα του Δημοσίου. Εδώ πρέπει να επισημανθεί, ότι τόσο στο νόμο 4389/2016, όσο και στην Υπουργική Απόφαση, γίνεται αναφορά σε ακίνητα που βρίσκονται στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου με την στενή έννοια. Δεν συμπεριλαμβάνονται δηλαδή ακίνητα της κυριότητας των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ, των ασφαλιστικών ταμείων, των ΔΕΚΟ κλπ.
Τα στοιχεία των ακινήτων του δημοσίου, που μεταφέρονται στην ΕΕΣΥΠ, λαμβάνονται από τις διαθέσιμες βάσεις δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου και του Κτηματολογίου. Όμως η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης δεν σημαίνει αυτομάτως την μεταφορά των ακινήτων αυτών από το δημόσιο στην ΕΤΑΔ/ΕΕΣΥΠ. Θα πρέπει να γίνουν πρώτα οι απαραίτητοι έλεγχοι για να διασφαλιστεί ότι τα προς μεταβίβαση ακίνητα είναι σύμφωνα με το νόμο δεκτικά μεταβίβασης. Και αυτό γιατί η πληροφορία που υπάρχει στις διαθέσιμες βάσεις δεδομένων είναι πολύ συχνά ελλιπής, καθώς οι φορείς δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες επικαιροποιήσεις και ενημερώσεις με τα πλήρη στοιχεία των ακινήτων που έχουν στην κυριότητά τους.. Η διαδικασία της μεταφοράς των ακινήτων του Δημοσίου στην ΕΤΑΔ/ΕΕΣΥΠ, θα ολοκληρωθεί με την εγγραφή στο οικείο κτηματολόγιο/ υποθηκοφυλακείο, αφού προηγηθεί ο σχετικός έλεγχος.
Κατά τη διαδικασία του τελικού ελέγχου και της μεταγραφής, θα εξαιρεθούν ακίνητα που δεν είναι δυνατόν να μεταβιβαστούν στην ΕΤΑΔ/ΕΕΣΥΠ και αυτό είναι ξεκάθαρο, τόσο στην Υπουργική Απόφαση του Ιουνίου, όσο και στον ιδρυτικό νόμο της ΕΕΣΥΠ. Συγκεκριμένα, στην Υπουργική Απόφαση αναφέρονται ρητά ότι «από τη μεταβίβαση εξαιρούνται όσα τυχόν από τα ανωτέρω ακίνητα εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παρ. 4 του άρθρου 196 του ν. 4389/2016 ή γενικά, η μεταβίβαση τους είναι αντίθετη στις κείμενες διατάξεις”.
Αυτές οι εξαιρέσεις είναι
α. Αιγιαλοί, παραλίες και παρόχθιες εκτάσεις, υδρότοποι,
β. περιοχές Ramsar,
γ. περιοχές Natura,
δ. αρχαιολογικοί χώροι,
ε. αμιγώς δασικές εκτάσεις, και λοιπά πράγματα εκτός συναλλαγής. (Όπως πλατείες, πεζοδρόμια , δρόμοι, γιαλοί, λιμάνια, όρμοι, λίμνες , κλπ, καθώς και όλα τα κοινόχρηστα, δηλαδή όλα όσα είναι προορισμένα για την εξυπηρέτηση δημόσιων, δημοτικών, κοινοτικών ή θρησκευτικών σκοπών)
Συμπερασματικά: Καμία μεταφορά ακινήτου δεν συντελείται εάν συντρέχει περίπτωση της παρ. 4 του άρθρου 196 του ν.4389/2016.
Οτιδήποτε άλλο διακινείται ή τάχα “αποκαλύπτεται” είναι αποτέλεσμα είτε άγνοιας του νόμου είτε πάσης φύσεως σκοπιμοτήτων.

Τρίκαλα,19.09.2018
Γραφείο Τύπου ΝΕ Τρικάλων

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

“Συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας”.

 

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κύριο Σωκράτη Φάμελλο συναντήθηκε αντιπροσωπεία κατοίκων του Μαλακασίου, συνοδευόμενη από τους βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, Σάκης Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης. Η συνάντηση προγραμματίστηκε σε συνέχεια της επίσκεψης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Δριτσέλη και Σάκη Παπαδόπουλου στο Μαλακάσι. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ενημέρωση του Υπουργού σε σχέση με το δάσος του Μαλακασίου, το οποίο μέσω δικαστικών και διοικητικών αποφάσεων έχει αποδοθεί στην δικαιοδοσία του Δήμου Μετσόβου.

Όπως ανέλυσε ο νομικός σύμβουλος των κατοίκων του Μαλακασίου, οι εφαρμοστικές διοικητικές πράξεις των σχετικών δικαστικών αποφάσεων θα πρέπει να ελεγχθούν, για να διαπιστωθεί κατά πόσο συμβαδίζουν με την δεδομένη νομολογία. Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των κατοίκων του Μαλακασίου, η δικαστική απόφαση εσφαλμένα ερμηνεύτηκε ως απονομή του δάσους στο Δήμο Μετσόβου και στο πλαίσιο αυτό αιτήθηκαν τη συμβολή των βουλευτών και του Υπουργείου για τη διερεύνηση των νομικών και διοικητικών περιθωρίων που υπάρχουν, ώστε να επανεκκινήσει η διαδικασία εξέτασης της ιδιοκτησίας του συγκεκριμένου δάσους.

Οι βουλευτές, επίσης, συζήτησαν με τον Υπουργό για την πρόοδο των έργων που περιλαμβάνονται στα νέα διαχειριστικά σχέδια υδάτων για το Νομό Τρικάλων. Ο Υπουργός επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα ωρίμανσης και ένταξης των έργων αυτών στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, ενώ εξέφρασε την αγωνία του για την επίτευξη αυτών των στόχων, σε περίπτωση που υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση δρομολόγησης αυτού του κοινού στόχου, όπως άλλωστε αποκρυσταλλώθηκε και στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Λάρισας.

Τέλος, εκφράστηκε η ικανοποίηση όλων για τη συγκρότηση και σύγκλιση της επιτροπής για την Κρατική βιομηχανία ξυλείας της Καλαμπάκας, η οποία σε εύλογο χρονικό διάστημα θα καταθέσει στον Υπουργό το πόρισμά της, ώστε να αναζωογονηθεί η δραστηριότητα στην κρίσιμη αυτή παραγωγική δομή.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Με κάλπικη κυβερνητική προπαγάνδα η ανακοίνωση για τα αναδρομικά

 

Τη χορήγηση αναδρομικών προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση μετά από σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Επενδύοντας προπαγανδιστικά την ανακοίνωση, κάνει λόγο για «αναγνώριση της διαχρονικής προσφοράς των γιατρών του ΕΣΥ στην προάσπιση της δημόσιας περίθαλψης και στην αξιόπιστη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της κοινωνίας (…) Σταθερή μας βούληση είναι η ενίσχυση του προϋπολογισμού για την Υγεία, ώστε σε βάθος 5ετίας να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (…) Κεντρικοί πολιτικοί στόχοι για τη μεταμνημονιακή εποχή είναι η κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού που κενώθηκαν κατά την καταστροφική 5ετία 2010 – 2014, καθώς και η αύξηση των μισθών των ειδικευόμενων γιατρών και η σταδιακή αποκατάσταση των περικοπών στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο».

Αλήθεια, τι θέλουν να μας πει η κυβέρνηση ;  Ότι  κάνουν και χάρη στους Γιατρούς γιαυτά που έχουν χιλιοδουλέψει;  

Η απόφαση του ΣτΕ για την επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012 είναι δεσμευτική από τις 28/2/2018. Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με απόφασή του έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές που είχαν πραγματοποιηθεί με μνημονιακό νόμο το 2012.

Γιατί η κυβέρνηση δεν λέει τίποτα γι’ αυτό; Γιατί δεν επαναφέρουν τους μισθούς μας;

Παράλληλα, συνεχίζονται καθημερινά οι απολύσεις επικουρικών γιατρών ενώ το επόμενο διάστημα κινδυνεύουν με απόλυση χιλιάδες συνάδελφοι μας που καλύπτουν σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων.

Όσο για τα αναδρομικά δεν δεχόμαστε οι ανάγκες μας να μπαίνουν στην πρέσα των δημοσιονομικών στόχων τους.  

Είναι οι ίδιοι στόχοι που επιτρέπουν δαπάνες 4 δισ. ευρώ για τα σφαγεία του ΝΑΤΟ, αλλά όχι 300 εκατομμύρια ευρώ για τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Αν αναγνωρίζει την προσφορά των Γιατρών η Κυβέρνηση, να μονιμοποιήσει Τώρα!!  Όλους τους επικουρικούς.

Να κάνει μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων. Να αποκαταστήσει τώρα το ιατρικό μισθολόγιο και να δώσει τα αναδρομικά.

Οι διακηρύξεις της κυβέρνησης κρύβουν ότι η ανάπτυξη, εκτός από το τσάκισμα των μισθών, απαιτεί τη μείωση και του «μη μισθολογικού κόστους» μέσω της περικοπής των κρατικών και εργοδοτικών δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη και την μετατροπή της σε ολοένα ακριβότερο εμπόρευμα για τις λαϊκές οικογένειες και ευνοϊκό πεδίο επενδύσεων και κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η ανάπτυξη που υπηρετούν θέλει νοσοκομεία – επιχειρήσεις με έσοδα από τους ασθενείς και όλο και μεγαλύτερη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για να εξοικονομούν “ζεστό” κρατικό χρήμα για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, με γιατρούς με πετσοκομμένα δικαιώματα.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Με τους αγώνες μας και με κριτήριο τις ανάγκες μας

θα επιβάλουμε το δίκιο μας.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ΓΙΑ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δίκη – και γι’ αυτό, αλλά και για τα άλλα εγκλήματά τους – δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και οι ναζιστές της Χ.Α. κυκλοφορούν ελεύθεροι παρά το πλήθος των συντριπτικών στοιχείων, που αποδεικνύουν το ναζιστικό – εγκληματικό χαρακτήρα αυτού του μορφώματος.
Όλα αυτά τα χρόνια έγινε ακόμη πιο φανερό στο λαό και τη νεολαία ότι τέτοιες φασιστικές αντιδραστικές δυνάμεις, είναι προϊόντα του σάπιου συστήματος, που τους αξιοποιεί με διάφορους τρόπους. Αποθρασύνονται απ’ την αντικομμουνιστική ιδεολογία και πρακτική της ΕΕ, στηρίζονται από τμήματα του κεφαλαίου και ιμπεριαλιστικά κέντρα, που δε διστάζουν ακόμη και να στηρίξουν τέτοιες δυνάμεις, για την προώθηση των σχεδιασμών τους (π.χ. Ουκρανία).
Πάνω απ’ όλα, αυτές οι δυνάμεις αξιοποιούνται απ’ το σύστημα, έτσι ώστε η δυσαρέσκεια και η οργή απ’ την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, να εγκλωβίζονται στο ρατσισμό και το φασισμό, για να μένει στο απυρόβλητο ο πραγματικός αντίπαλος.
Γι’ αυτό το λόγο 5 χρόνια μετά πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας, όχι μόνο για την απομόνωσή τους, αλλά και για την ανατροπή του συστήματος, που τους γεννά και τους θρέφει.

ΤΡΙΚΑΛΑ 18/9/2018 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Διαρκής ο αγώνας ενάντια στη φασιστική απειλή

Πέρασαν κιόλας πέντε χρόνια από την πιο στυγνή εγκληματική ενέργεια της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, τη δολοφονία του αντιφασίστα ακτιβιστή Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Η μνήμη του Παύλου παραμένει ζωντανή, η στάση ζωής του αποτελεί παράδειγμα για τη νέα γενιά. Η μαζική συμμετοχή στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις των ημερών αποτελεί δημοκρατικό καθήκον.

Τα στοιχεία που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας από τη δίκη της Χ.Α., είναι σοκαριστικά. Η καταδίκη των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής αποτελεί αναγκαίο βήμα για την οριστική επιστροφή τους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.  Δεν φτάνει όμως αυτό. Ο αγώνας ενάντια στην φασιστική απειλή, στον οποίο είχε στρατευθεί ολόψυχα ο νεαρός καλλιτέχνης, πρέπει να είναι καθημερινός, διαρκής και πολύμορφος.

Η δράση των φασιστικών στοιχείων στις περιοχές του Πειραιά συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, παρά τις δικαστικές περιπέτειες της Χ.Α. μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Προχθές το Σάββατο ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ, μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, γρονθοκοπήθηκε άγρια και διακομίστηκε στο νοσοκομείο από ακροδεξιά στοιχεία που φώναζαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής. Η ενέδρα που στήθηκε σε βάρος του, καθώς είχε στοχοποιηθεί λόγω της αντιφασιστικής του δράσης στην περιοχή του Πειραιά, είναι μόνο ένα επεισόδιο από τις δράσεις των φασιστών με επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους, καταστροφές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, δολοφονικού χαρακτήρα ενέδρες εναντίον προσώπων, όπως η προχθεσινή. Και σε αυτές θα πρέπει να προστεθούν οι δεκάδες επιθέσεις εναντίον μεταναστών, που δεν καταγγέλλονται, λόγω της αδύναμης θέσης στην οποία βρίσκονται τα θύματα.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται. Η Αστυνομία έχει αποδείξει, σε άλλες περιπτώσεις, ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων. Είναι επιτακτικό ζήτημα να καθαρίσουν οι γειτονιές του Πειραιά από τα στοιχεία αυτά και να εξαρθρωθούν πλήρως οι ναζιστικοί μηχανισμοί.

Προκαλεί πάντως εντύπωση το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν βρήκε ούτε μισή λέξη για να καταδικάσει την προχθεσινή επίθεση, η οποία από τύχη δεν είχε χειρότερο αποτέλεσμα. Ούτε το κόμμα μίλησε ούτε οι κατά τα άλλα λαλίστατοι, στα κοινωνικά δίκτυα και επί παντός επιστητού, εκπρόσωποί της. Η σιωπή αυτή είναι εξοργιστική. Ακόμα πιο εξοργιστική είναι η ανοχή σε στελέχη του κόμματος που εξέφρασαν, περίπου, την ικανοποίησή τους για το γεγονός. Είναι προφανές ότι η Ν.Δ. επιλέγει να μην ταράξει την ήσυχη συνείδηση του ακροδεξιού της ακροατηρίου καταγγέλλοντας τη φασιστική βία. Ίσως να φταίει το ότι στη Ν.Δ. δεν υπάρχουν ακροδεξιοί, όπως μας διαβεβαίωσε και ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Τρίκαλα, 19.09.2018

Γραφείο Τύπου ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ