9.5 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα, κομμάτων, σωματείων, οργανώσεων, βουλευτών, πολιτευτών

Π. Δριτσέλη : Η συνεχής εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας και Βουλγαρίας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

- Advertisement -

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η επίσκεψη της ελληνικής κοινοβουλευτικής αποστολής στη Βουλγαρία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση. Τον Πρόεδρο συνόδευσαν η βουλευτής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Βουλγαρίας Παναγιώτα Δριτσέλη και η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κουνεβα. Η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την Εθνοσυνέλευση της Βουλγαρίας, στην Ολομέλεια της οποίας ο Πρόεδρος της Βουλής απηύθυνε ομιλία, ενώ ακολούθησαν διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Ρούμεν Ράντεφ, με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βουλγαρίας κ. Ντιμίταρ Γκλάβτσεβ, καθώς και με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Βουλγαρίας κ. Τομισλάβ Ντόντσεβ. Στις συναντήσεις συμμετείχαν από βουλγαρικής πλευράς, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Βουλγαρίας – Ελλάδας κ. Ντανιέλα Σαβεκλίεβα και η Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής της Εθνοσυνέλευσης της Βουλγαρίας κ. Τζέμα Γκροζντάνοβα.
Η επίσημη επίσκεψη της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Βουλγαρία είχε ως στόχο την ακόμα μεγαλύτερη προώθηση της ατζέντας κοινών δράσεων, με σημεία αιχμής την εμβάθυνση της εταιρικής σχέσης των δύο χωρών, την κοινή αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων του προσφυγικού και της καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων, ενώ συζητήθηκε και η μεταφορά τεχνογνωσίας από την Ελλάδα προς τη Βουλγαρία, ενόψει της επικείμενης ανάληψης της Προεδρείας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την τελευταία. Ακόμη, αναπτύχθηκαν οι δυνατότητες επιτάχυνσης των κοινών αναπτυξιακών σχεδίων για την ενεργειακή και μεταφορική συνδεσιμότητα των δύο χωρών, όπως αυτά παρουσιάστηκαν από τους Πρωθυπουργούς Αλέξη Τσίπρα και Μποίκο Μπόρισοφ στη Βάρνα. Οι αντιπροσωπείες συζήτησαν επίσης τις δυνατότητες προώθησης μιας κοινωνικής ατζέντας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έμφαση στην αλληλεγγύη, στην ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Κρατών μελών και στην κοινή προσπάθεια για την ανάσχεση της τάσης φυγής των νέων επιστημόνων από τις χώρες του Νότου και των Βαλκανίων προς τη Βόριεα Ευρώπη.
Σε σχέση με τα ζητήματα ανάπτυξης της κοινοβουλευτικής φιλίας, η κ. Δριτσέλη είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την ομόλογό της κ. Σαβεκλίεβα μια σειρά από ευκαιρίες κοινής δράσης στο πλαίσιο της επικείμενης Βουλγαρικής Προεδρείας, στους τομείς της οικονομίας, του αθλητισμού και του τουρισμού. Αποτέλεσε κοινή διαπίστωση ότι οι πολιτιστικές, εμπορικές και τουριστικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες βρίσκονται σε υψηλότατο επίπεδο, ενώ επαναβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για ακόμα μεγαλύτερη σύσφιξη της διμερούς κοινοβουλευτικής συνεργασίας. Η κ. Δριτσέλη εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της στο πλαίσιο αυτό, για με την επικείμενη επίσκεψη αντιπροσωπείας Βούλγαρων βουλευτών, με επικεφαλής την Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής στη Βουλή στα τέλη Οκτωβρίου, μετέφερε το ενδιαφέρον της Βουλής για την διοργάνωση μιας κοινής συνάντησης των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας στη Βόρεια Ελλάδα το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ προσκάλεσε την κ. Σαβεκλίεβα να επισκεφτεί το Νομό Τρικάλων και τα Μετέωρα τα Χριστούγεννα, με την ευκαιρία της ανάπαυλας των κοινοβουλευτικών εργασιών στις δύο χώρες.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Στην Καλαμάτα ο κ.Βλαχογιάννης ,ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρ. Νομάρχης και Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Ηλίας Γ Βλαχογιάννης,με την ιδιότητα και του Συντονιστή του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του κόμματος,θα μεταβεί την προσεχή Δευτερα (23/10) στην Καλαμάτα,όπου θα εκπροσωπήσει τη Νέα Δημοκρατία στο 28ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας.
Κατά την εκεί παραμονή του,θα έχει συνάντηση με την τοπική ΝΟΔΕ και φορείς της περιοχής.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Αύριο Κυριακή 22 Οκτώβρη στις 12 το πρωί σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΝΤΙΝΑΣ» συγκαλείται η συνέλευση των μελών της Πολιτικής Επιτροπής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
Με την παρουσία του πρώην βουλευτή Μαγνησίας Κώστα Δελημήτρου , που θα παρουσιάσει την πρόσφατη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου , θα συζητηθούν, τόσο τα θέματα της πολιτικής συγκυρίας που διατρέχεται από την σκληρή πολιτική της συνεχιζόμενης λιτότητας των μνημονίων, που έχει εισέλθει στο όγδοο έτος της και φτωχοποιεί συνεχώς και καθημερινά την κοινωνία, αλλά και οργανωτικά ζητήματα δράσης και συγκρότησης της τοπικής οργάνωσης του κόμματος.
Η ΛΑΕ με την πρόσφατη απόφαση του Π.Σ. εκτιμά ότι η χώρα μπαίνει σε ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα με πυκνές κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις και σε μία παρατεταμένη άτυπη προεκλογική περίοδο με σοβαρό ενδεχόμενο το 2018 να είναι εκλογική χρονιά, για αυτό και αποτελεί πρωταρχικό καθήκον των οργανώσεων να σχεδιάσουν ένα μεσοπρόθεσμο πολιτικό σχεδιασμό και να συνεχίσουν την προσπάθειά για ανασύνθεση και επαναθεμελίωση της ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά και ταυτόχρονα να είναι σε ετοιμότητα για ενδεχόμενες έκτακτες εξελίξεις, που μπορεί να προκληθούν σε κάθε στιγμή.
Προς αυτήν την κατεύθυνση θα εκλεγεί και τα μέλη της νέας Συντονιστικής Επιτροπής και νέος συντονιστής της Πολιτικής Επιτροπής Τρικάλων που θα σχεδιάσουν και θα οργανώσουν τον επόμενο χρόνο τη λειτουργία και τις δράσεις της ΛΑ.Ε. στην περιοχή μας .
Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την αποδόμηση του κυβερνητικού success story και την αποκάλυψη στο λαό ότι ο σημερινός μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Αριστερά, ότι οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει βρίσκονται στον αντίποδα των αρχών και αξιών της Αριστεράς και ότι είναι δεξιές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που δεν προσφέρουν καμία θετική διέξοδο από την κρίση για το λαό και τη χώρα αλλά και μέσα από την επιβεβαίωση της οικοδόμησης του ιδεολογικού και πολιτικό μας μετώπου ενάντια στη ΝΔ, στις άλλες μνημονιακές δυνάμεις και στην ακροδεξιά.
Οι δυνάμεις της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Τρικάλων θα εντείνουν την προσπάθεια τους ενάντια στην κυρίαρχη συστημική προπαγάνδα ότι δήθεν δεν υπάρχει εναλλακτική στα μνημόνια πολιτική και ότι αυτά αποτελούν πλέον μία κανονικότητα για το λαό και τη χώρα μας. Υπάρχει αναγκαιότητα να πείσουμε τα λαϊκά στρώματα ότι υπάρχει εναλλακτική πολιτική, ότι αυτή έχει επεξεργαστεί και προβάλλει η ΛΑΕ και ότι είναι όχι μόνο ριζοσπαστική και ανατρεπτική στα μνημόνια και στον ευρωμονόδρομο, αλλά και ρεαλιστική και βιώσιμη με κεντρικό μας σύνθημα :

Ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΝΔ, Υπάρχει εναλλακτική λύση, ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΡΑ.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Με κινήσεις ουσίας και όχι μόνον επικοινωνίας, η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου και όλων των στελεχών που τον πλαισιώνουμε ως απλοί στρατιώτες, συνεχίζει την προγραμματική και οργανωτική πορεία της προς το 11ο Συνέδριο του Δεκεμβρίου, με το 2ο Προσυνέδριο το οποίο έλαβε χώρα στην Πάτρα, αφιερωμένο στους Νέους.
Τρεις ημέρες μετά τη συνάντηση της Τρίτης η οποία ανέδειξε τα νέα στελέχη του
Μητρώου της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος ανοίγει εμπράκτως τον διάλογο της ανανέωσης και της αλλαγής του πολιτικού σκηνικού -που διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια της κρίσης και της κυβερνητικής ανευθυνότητας- με το δυναμικότερο κομμάτι της κοινωνίας, τις νέες και τους νέους της χώρας. Παρουσιάζοντας όλες τις πτυχές του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τη Νέα Γενιά. Γιατί σήμερα, «Το μέλλον αρχίζει από την Πάτρα» όπου ένα κόμμα ανοιχτό πλέον στους νέους, μιλάει με τους νέους και προτείνει ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. Γιατί, αξίζουμε καλύτερα.
Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών

 

 

 

 

 

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ