21.9 C
Trikala
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο trikalaola.gr ο Χρ. Μιχαλάκης: “Μετά από 60 χρόνια κάναμε τη διάνοιξη του Ληθαίου ποταμού” (βίντεο-φωτό με drone)

Ένα ακόμη μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα Τρίκαλα, ολοκληρώνεται και εντάσσεται στον ευρύτερο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό του Νομού.

- Advertisement -

Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας τα τελευταία χρόνια, αλλά και το μπάζωμα που είχαν υποστεί οι κοίτες των ποταμών και των χειμάρρων της λεκάνης απορροής του Πηνειού ποταμού, ήταν επιτακτική ανάγκη να γίνουν οι διανοίξεις για να διασφαλιστεί κατά το μεγαλύτερο ποσοστό η αντιπλημμυρική θωράκιση των οικισμών, κυρίως των παραποτάμιων περιοχών και των περιουσιών των πολιτών.

Σήμερα το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων βρέθηκε στην περιοχή της Βασιλικής και των Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας, απ’ όπου περνά ο Ληθαίος ποταμός (χωρίς τρεχούμενο νερό αυτή την περίοδο) για να δει την πρόοδο των εργασιών που συνεχίζονται.

Το trikalaola.gr κατέγραψε με drone μέρος της κοίτης που έχει γίνει η διάνοιξη, καθώς και το σημείο αυτόματης υπερχείλισης του Ληθαίου ποταμού. Δηλαδή σε περίπτωση υπερβολικού όγκου νερών που δεν μπορεί να απορροφηθεί από την μόνιμα ανοιχτή δίοδο του Ληθαίου, θα διοχετεύονται με κανάλι στον Πηνειό ποταμό που καθαρίστηκε και αυτό.

Στην κάμερα μιλά για το συγκεκριμένο έργο αλλά και γι τις άλλες παρεμβάσεις, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Δείτε το σχετικό βίντεο και τις φωτογραφίες.


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ