18.6 C
Trikala
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων σε πρόγραμμα Erasmus+ (φωτο)

Το τελευταίοσκέλος του προγράμματος Erasmus+ για το 1ο ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ολοκληρώθηκε με την κατάρτιση πάνω στηνεπιχειρηματικότητα14 μαθητών του τομέα Πληροφορικής και 5 καθηγητών στη Ρώμη.

- Advertisement -

Το πρόγραμμα αυτό με τίτλο «Επιχειρηματικότητα για μαθητές και καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων»ξεκίνησε στις 3/2/2019 και ολοκληρώθηκε στις 18/2/2019 και περιελάμβανε ένα συνδυασμό θεωρητικών γνώσεων με κατάλληλες εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Υπεύθυνος οργανισμός υποδοχήςκαι κατάρτισης για το πρόγραμμα ήταν η ERIFO, με έδρα τη Ρώμη, με μεγάλη εμπειρία σε υλοποίηση προγραμμάτων κινητικότητας Erasmus+, η οποία οργάνωσε την κατάρτιση και φρόντισε για την σωστή υλοποίηση του προγράμματος.

Οι 14 μαθητές και οι 5 καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων είχαν την ευκαιρία να καταρτιστούν στον εκπαιδευτικό Οργανισμό ERIFO πάνω στην επιχειρηματικότητα, στις στρατηγικές δημιουργίας και ανάπτυξης επιχειρήσεων, στην κατάρτιση επιχειρηματικών σχεδίων καθώς και σε τρόπους δημιουργίας και λειτουργίας νέων καινοτόμων επιχειρήσεων στο διαδίκτυο. Παράλληλα, επισκέφτηκαν επιχειρήσεις και συνομίλησαν με τους υπεύθυνους για την λειτουργία τους, παρακολούθησαν διαδικτυακό μάθημα με θέμα την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στο πανεπιστήμιο UNITELMA SAPIENZA UNIVERSITY όπου είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν σχετικές ερωτήσεις και να λάβουν απαντήσεις, να επισκεφτούν το AGRICULTURAL TECHNICIAN INSTITUTE “ITA EMILIO SERENI” όπου οι μαθητές εκπαιδεύονται στη παραγωγή και προώθηση αγροτικών προϊόντων μιας και το ινστιτούτο έχει δικές του εκτάσεις για καλλιέργεια, δικό του οινοποιείο και παρασκευαστήριο αγροτικών προϊόντων και τέλος να επισκεφτούν το επαγγελματικό Λύκειο «INSTITUTE SARANDI» και να παρακολουθήσουν μαζί με τους ιταλούς μαθητές διάφορα μαθήματα.

Ακόμη,  οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν στον ελεύθερο χρόνο τους διάφορα ιστορικά σημεία και χώρους πολιτισμού της «αιώνιας πόλης», της Ρώμης, όπως το Κολοσσαίο, τον Βατικανό, τον Άγιο Πέτρο, το Πάνθεον, την Φοντάνα ντι Τρέβι και πολλά άλλα μνημεία, καθώς επίσης να δοκιμάσουν διάφορα φαγητά με ζυμαρικά και την φημισμένη ιταλική πίτσα. Τέλος, τους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν 2 μονοήμερες εκδρομές στην Φλωρεντία και στο Τίβολι και να θαυμάσουν τα υπέροχα μνημεία που υπάρχουν εκεί.

Με τα προγράμματα  Erasmus+ που υλοποιεί το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων βασική επιδίωξη είναι να γίνουν κινήσεις εξωστρέφειας,που θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία στην επαγγελματική εκπαίδευση, με συνεχή επένδυση στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού προσωπικού και με αξιοποίηση των δραστηριοτήτων κινητικότητας στην κατάρτιση των μαθητών.

Το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στη Ρώμη πάνω στην επιχειρηματικότηταείχε πολύ υψηλό βαθμό ποιότητας και αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων είναι ένα από τα λίγα σχολεία της Ελλάδας που έχει τον Χάρτη Κινητικότητας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση,που δίνει την δυνατότητα κάθε χρόνο σε 30-40 μαθητές όλων των ειδικοτήτων να καταρτιστούν στον εξωτερικό.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατάρτισης στη Ρώμηείναι οι: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΖΩΓΡΑΦΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΤΛΙΤΣΑΣ, ΜΕΓΚΟΛΙ ΑΡΣΕΝΙΟ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΚΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΙΛΛΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΛΑΤΖΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΛΑΣΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΤΣΟΓΙΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΕΙΡΑΚΗΣκαι οι καθηγητές Γεώργιος Γίδας, Ευάγγελος Μαντζάνας, Ευανθία Σαράντη, Παρασκευή Φλιούκα και Κωνσταντίνος Καλτσάς.


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ