13.5 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τρίκαλα: Έκοψαν αιωνόβια πλατάνια-διαμαρτυρία κατοίκων (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Για περιβαλλοντολογικό και ιστορικό “έγκλημα” μιλούν οι κάτοικοι των περιοχών Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων και Λαζαρίνας Μουζακίου Καρδίτσας, καθώς κάποιος που ισχυρίστηκε πως έχει άδεια, έκοψε 8 μεγάλα πλατάνια στον επαρχιακό δρόμο Μεγάλων Καλυβίων-Λαζαρίνας.

- Advertisement -

Ανάστατοι οι κάτοικοι μετά από αυτή την εξέλιξη, απέτρεψαν αυτόν που έκοψε τα πλατάνια να κόψει κι άλλα και χθες το απόγευμα (Τρίτη 7-3-2017) κάλεσαν το trikalaola.gr για επιτόπιο ρεπορτάζ.

Δεν γνωρίζουν την πρόφαση αυτών που πήραν την απόφαση να κόψουν τα μεγάλα πλατάνια, που είναι πάνω από 100 χρόνων και τα φύτεψε σύμφωνα με μαρτυρίες κάποιος μεγαλοκτηματίας, εν ονόματι Ζωγράφος.

Πάντως όπως θα δείτε και στα πλάνα του trikalaola.gr μερικά από τα πιο μικρά πλατάνια που κόπηκαν, ήταν σάπια εσωτερικά, ενώ τα περισσότερα και μεγαλύτερα είναι υγιή.

Αναρωτιούνται λοιπόν οι κάτοικοι, τι εμπόδιζαν τα δέντρα που κουβαλάνε μια ολόκληρη ιστορία πάνω τους και κόπηκαν έτσι ξαφνικά χωρίς καμία προειδοποίηση. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να τα κλαδέψουν αν είχαν μεγαλώσει τα κλαδιά τους.

Δηλώνουν πως είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν με κάθε τρόπο αυτό το έγκλημα που συντελείται. Δείτε τι δηλώνουν στην κάμερα του trikalaola.gr στο αποκλειστικό ρεπορτάζ.


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ