16.3 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βελτιώνεται η οδός απο Αμπελοχώρι προς Παναγία και Μαλακάσι

Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η βελτίωση της οδού Αμπελοχώρι προς Παναγία και Μαλακάσι. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 200.000,00 € (με ΦΠΑ), με χρηματοδότηση από πιστώσεις του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου και από ΚΑΠ-ΣΑΕΠ017.

- Advertisement -

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Ως αιρετή περιφερειακή αρχή θέσαμε εξ’ αρχής ως έναν από τους στόχους μας να παρέμβουμε αποφασιστικά στον τομέα της οδικής ασφάλειας, της βελτίωσης της καθημερινότητας για όλους τους Θεσσαλούς καθώς και την διευκόλυνση της επικοινωνίας των ανθρώπινων κοινοτήτων. Πρόκειται για ένα τμήμα μήκους 1,7 χιλιομέτρων, το οποίο, βελτιώνεται και καθίσταται πλέον ασφαλές. Με σχέδιο και προγραμματισμό, σε μια δύσκολη περίοδο αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο προς όφελος των Θεσσαλών».

Με την συγκεκριμένη εργολαβία προβλέπονται εργασίες βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης του δρόμου από Αμπελοχώρι προς Παναγία & Μαλακάσι μήκους 1750μ περίπου. Θα εκτελεστούν εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, σήμανσης, οδοστρωσίας, ασφαλτικών καθώς και ερείσματα στα τμήματα που θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία. Εχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες μέχρι την κατασκευή της βάσης από θραυστό υλικό λατομείου εκτός από κάποια τμήματα όπου θα χρειαστεί επανακατασκευή της βάσης οδοστρωσίας. Συγκεκριμένα θα γίνουν οι παρακάτω εργασίες:

ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ
Θα γίνουν εργασίες καθαρισμού και μόρφωσης τάφρου όπου αυτό κριθεί απαραίτητο καθώς και άρση καταπτώσεων όπου απαιτηθεί.

ΤΕΧΝΙΚΑ
Θα γίνουν εργασίες κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου σε περιοχές που θα κριθεί απαραίτητο από την Υπηρεσία.

ΟΔΟΣΤΡΩΣΙΑ
Σε τμήματα του έργου που θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία θα γίνει αναμόχλευση του υλικού οδοστρωσίας για την αποκατάσταση των ζημιών και επανακατασκευή της βάσης οδοστρωσίας με συμπλήρωση επί πλέον υλικού μεταβλητού πάχους από θραυστά αδρανή υλικά σταθεροποιουμένου τύπου σύμφωνα με την ΕΤΕΠ 05-03-03-00. Θα κατασκευαστούν επίσης τα απαραίτητα ερείσματα.

ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ
Θα κατασκευαστεί μια στρώση κυκλοφορίας ασφαλτοσκυροδέματος πάχους 0,05μ με χρήση κοινής ασφάλτου τύπου ΑΣ12,5 ή ΑΣ 20σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη συνθέσεως ΕΤΕΠ 05-03-11-04 «Ασφαλτικές στρώσεις κλειστού τύπου ασφαλτικού σκυροδέματος» σε μήκος περίπου 1750μ, αφού προηγηθεί ασφαλτική προεπάλειψη.

ΣΗΜΑΝΣΗ
Θα κατασκευαστεί η απαραίτητη σήμανση όπου αυτό κριθεί αναγκαίο

Όλες οι εργασίες θα γίνουν με βάση τα συμβατικά τεύχη και τις ισχύουσες προδιαγραφές, όπως αυτές αναφέρονται και Τεχνική Συγγραφή Υποχρεώσεων.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ