19 C
Trikala
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Παπαθανασίου: Η δημοτική αρχή δεν είναι… φίλος του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Δημήτρης Παπαθανασίου έδωσε συνέχεια στην κόντρα κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν κράτησαν αποστάσεις από τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του βουλευτή Γιώργου Σταθάκη στα Τρίκαλα.
Ο επικεφαλής του «Φυσάει Κόντρα» μιλώντας στο «Ράδιο Πρωινός 105,3» παρέμεινε ιδιαίτερα αιχμηρός, αναλυτικά:
«Αν αναφέρεστε σε κάποια ανάρτηση που έγινε στο facebook, απλώς θεώρησα ότι υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα που βγαίνουν και δεν μας χαροποιούν καθόλου για το ποια στάση κρατάμε απέναντι στη δημοτική αρχή. Γιατί πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι μια δημοτική αρχή συντηρητική, μια δεξιά δημοτική αρχή αυτή που είναι στα Τρίκαλα. Δεν είναι ούτε φιλο-ΣΥΡΙΖΑ, ούτε προοδευτική δημοτική αρχή. Είναι μια δημοτική αρχή που θα εφαρμόσει τις σκληρές επιλογές των μνημονίων, της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.
Νομίζω ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπρόσωποί του, όπως είναι η βουλευτής και μέλη της νομαρχιακής επιτροπής, να κρατούν αποστάσεις και να μην προωθούν επιλογές life style, προκειμένου να έχουμε την έξωθεν καλή μαρτυρία. Δεν την χρειάζεται την έξωθεν καλή μαρτυρία ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το ζήτημα είναι ότι όταν κάνεις μια πολιτική εκδήλωση με ένα κορυφαίο στέλεχος του κόμματός σου, όπως είναι ο Γιώργος Σταθάκης φυσικά και προσκαλείς τον δήμαρχο – και εμείς είχαμε κάνει μια εκδήλωση για τα προϊόντα και είχαμε καλέσει όλους τους δημοτικούς συμβούλους, είχαμε καλέσει και τον Γιώργο τον Καϊκη όμως, τον Χρήστο Λάππα, δεν κάναμε «χαρούλες» – ας μου επιτραπεί η έκφραση – και να βγαίνουμε φωτογραφίες και να αποθανατίζουμε ότι ξέρεις εδώ έχουμε το δήμαρχό μας τον οποίο αγκαλιάζουμε και γελάμε. Κάνουμε μια συγκεκριμένη πολιτική συγκέντρωση, καλούμε τους φορείς, τα θεσμικά πρόσωπα, τα καλούμε όλα όμως. Με ενδιαφέρει σε μια εκδήλωση του κόμματός μου, του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί με τη σημαία του κόμματος και όχι μόνο εγώ, δεν είδαμε καμιά ιδιαίτερη χαρά για τα δικά μας τα πρόσωπα.
Νομίζω ότι το έχουμε εξαντλήσει το θέμα, απλά να θυμίσουμε ότι ο κ. Παπαστεργίου πριν δύο εβδομάδες υπερψήφισε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο είχε το πρωτοπαλίκαρο του κ. Μπέου, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βόλου. Έχει συστηθεί ο κ. Παπαστεργίου και είναι φυσικά δικαίωμά του, δεν το κριτικάρω αυτό. Αλλά έχει στοιχηθεί απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ αύριο –μεθαύριο. Δεν μπορεί λοιπόν να τον προωθούμε και να τον αγκαλιάζουμε ότι δήθεν και καλά είναι και λίγο ψιλο – ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ξεκάθαρα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, είναι αγκαλιά κάθε μέρα με τον κ. Βλαχογιάννη, τον κ. Ταμήλο και τον κ. Σκρέκα. Καλά κάνουμε και τον καλούμε στις εκδηλώσεις μας ως δήμαρχο της πόλης μας, αλλά δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Ο κ. Παπαστεργίου χαίρει άκρας δημοτικότητας, δεν χρειάζεται να τον σηκώσουμε κι εμείς στα χέρια».
«Αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να έχουμε μια πιο ισχυρή εκπροσώπηση στο δήμο. Υπήρχαν δυνάμεις που δεν συντάχθηκαν με το ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ και αυτό φάνηκε και στις περιφερειακές εκλογές που το ποσοστό του περιφερειακού ψηφοδελτίου της Ηρώς Διώτη ήταν μεγαλύτερο και το γεγονός ότι μια εβδομάδα μετά στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα Τρίκαλα πήρε 25%. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δούμε όλοι. Και κάτι ακόμη, το Σάββατο είχε μια εκδήλωση στην Καρδίτσα, όπου μίλησα με τον βουλευτή του κόμματος, Νίκο Μιχαλάκη, που μου είπε ότι πρότεινε στο δημοτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ανθρώπους που δούλεψαν και έφεραν ψήφους. Εγώ από την άλλη μεριά είχα ένα παράπονο, η βουλευτής, η Παναγιώτα Δριτσέλη, δεν μου πρότεινε ούτε έναν άνθρωπο. Όταν ο Νίκος Μιχαλάκης 6 και 7 ανθρώπους και στα Τρίκαλα η βουλευτής δεν προτείνει κανέναν, αυτό δεν είναι ένα παράπονο που πρέπει να έχει ο επικεφαλής μιας δημοτικής παράταξης;».

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ