18.6 C
Trikala
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δραστηριότητα πολιτικών οργανώσεων Τρικάλων

Με την υπόθεση Καρατζαφέρη αλλά και την υπόθεση Παπαντωνίου αναδεικνύεται δυστυχώς για πολλοστή φορά η υποκρισία του παλιού πολιτικού συστήματος. Το «πόθεν έσχες» στην Ελλάδα έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία να αφορά μόνο το «έσχες» και να μην περιλαμβάνει το «πόθεν». Τεράστια ποσά διακινούνται με ευκολία σε λογαριασμούς πολιτικών και εντοπίζονται μόνο από τύχη και αφού έχουν παρέλθει πολλά χρόνια και έχουν σβηστεί πολλά από τα ίχνη. Και είναι θλιβερό βέβαια ότι αυτοί που σήμερα εντοπίζονται να έχουν παραβιάσει όλους τους γραπτούς και άγραφους νόμους και έχουν γεμίσει τους λογαριασμούς τους με «μαύρα εκατομμύρια», ενώ μέχρι πρόσφατα παρίσταναν τους υπερασπιστές του δημοσίου χρήματος και τους συμμάχους του λαού που δοκιμάζεται.
Το Ποτάμι προτείνει:
Οι δηλώσεις των βουλευτών να ελέγχονται από ανεξάρτητη επιτροπή στην οποία την πλειοψηφία θα έχουν μη κοινοβουλευτικοί. Ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα Τσοχατζόπουλου όπου ο πολιτικός κόσμος και βεβαίως το κόμμα του ολιγώρησαν επί χρόνια.
Ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» πολιτικών και δημόσιων λειτουργών πρέπει να είναι αυστηρός και συστηματικός. Με τυχαία δειγματοληψία, θα ελέγχονται υπόχρεοι σε «πόθεν έσχες» από όλες τις κατηγορίες και κάθε χρόνο θα πολλαπλασιάζονται οι έλεγχοι στην κατηγορία με τις περισσότερες διαπιστωμένες περιπτώσεις διαφθοράς. Η δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των πολιτικών δημιουργεί πρωτοσέλιδα και ωραίες κουτσομπολίστικες συζητήσεις, δεν λύνει όμως κανένα πρόβλημα.
Να περιβληθεί με θεσμική ανεξαρτησία ο ρόλος του Εθνικού Συντονιστή κατά της Διαφθοράς να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο δράσης του και να έχει εκτεταμένες εξουσίες έρευνας.
Να θεσπιστεί θέση Ευρωπαίου Επιτρόπου με αντικείμενο την αντιμετώπιση της διαφθοράς.
Και βέβαια πρέπει να γίνουμε πιο αυστηροί με όλους όσοι κλέβουν το κράτος και τους πολιτικούς που πλουτίζουν με μίζες. Δεν αρκεί η φυλάκιση σε μια VIP πτέρυγα. Αυτοί που πιάνονται να κλέβουν δημόσια περιουσία θα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά, γιατί πέραν της ζημιάς που επιφέρουν στο δημόσιο συμφέρον συμβάλλουν με την συμπεριφορά τους στην απονομιμοποίηση του πολιτικού μας συστήματος.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ένας στους δυο πολίτες δεν εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα, ακριβώς γιατί η ατιμωρησία και η αδιαφάνεια κλονίζουν της αξίες της δημοκρατίας και της κοινωνίας.
Nίκος Μηλαπίδης
*Ο Νίκος Μηλαπίδης είναι υπεύθυνος του τομέα Καταπολέμησης Διαφθοράς & Οικονομικού Εγκλήματος
Το Ποτάμι Ν.Τρικάλων

- Advertisement -

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την άσκηση βίας, με απειλές, βρισιές και προπηλακισμούς, που ασκεί η εργοδοσία της εταιρίας πετρελαιοειδών ΑΦΟΙ ΓΚΟΥΜΑ O.E.- και συγκεκριμένα ο εργοδότης Αναστάσιος Γκούμας – σε βάρος του Νίκου Γεραγόρη, Γραμματέα του Σωματείου Λογιστών και Βοηθών Λογιστών Ν. Τρικάλων, στελέχους του ΠΑΜΕ.
Η εν λόγω εργοδοσία αρνείται, επί της ουσίας, να υλοποιήσει την απόφαση του δικαστηρίου, με βάση τη οποία η απόλυση του συνδικαλιστή που έγινε τον Αύγουστο του 2013, για συνδικαλιστική του δράση, κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική και η εταιρία υποχρεώθηκε να την ανακαλέσει και να ξαναπάρει τον απολυμένο στη δουλειά. Ασκώντας τρομοκρατική βία επιχειρεί να τον εκφοβίσει, αναγκάζοντας τον να αποχωρήσει, “οικιοθελώς”, από την επιχείρηση.
Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας να παρέμβει για να δοθεί οριστική λύση με την εφαρμογή του νόμου βάση του οποίου εκδόθηκε η δικαστική απόφαση, μη επιλέγοντας αυτή τη φορά, όπως έκανε παλιότερα, μια συμβουλευτικού – συμβιβαστικού τύπου παρέμβαση, μεταθέτοντας τη λύση στα δικαστήρια.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία, τους μαζικούς – λαϊκούς φορείς να καταδικάσουν την τρομοκρατική εργοδοτική συμπεριφορά σε βάρος του συγκεκριμένου συνδικαλιστή, όπως και κάθε εργαζόμενου και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον διωκόμενο συνάδελφο.

Κανένας μόνος του στην κρίση – Όλοι για έναν κι ένας για όλους!

ΥΓ: Τον εν λόγω εργοδότη να τον χαίρονται οι συνυποψήφιοί του στο “ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ”και ο επικεφαλής της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης που “τυγχάνει” και συνήγορος υπεράσπισής του στην υπόθεση…

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ο Δένδιας στη Θεσσαλία: δε χόρτασε από το αίμα του λαού της χώρας μας και θέλει να αιματοκυλίσει όλη την περιοχή.
Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφτηκε στη Λάρισα την 1η στρατιά, το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο και το ΑΤΑ. Η επίσκεψη κάθε άλλο από εθιμοτυπική είναι. Λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αναβαθμίζεται ο ρόλος του ευρωστρατού εντός αυτών. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως το πρώτο μέλημά του ήταν η ενημέρωσή του για τις «επιχειρήσεις» στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Δίνουν εκατομμύρια για την αναβάθμιση των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου την ίδια στιγμή που κόβουν τα πάντα από τον λαό και τα παιδιά του μέσα στα στρατόπεδα, που ζουν υπό τριτοκοσμικές συνθήκες. Την ίδια στιγμή οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις τόσο μέσω των στελεχών τους, όσο και μέσα από τη συμμετοχή μονάδων τους (71 ταξιαρχία), αναβαθμίζουν τη συμμετοχή τους στον ευρωστρατό και κυρίως όσον αφορά τα «καθήκοντα» του εντός της Ευρώπης. «Καθήκοντα» που αφορούν την καταστολή πλήθους και στρέφονται ξεκάθαρα και αποκλειστικά στον «εχθρό λαό».
Ο κ. Δένδιας, επισκέφτηκε τη Λάρισα για να επισφραγίσει την εμπέδωση των νέων δογμάτων άμυνας και ασφάλειας που εδώ και μια εβδομάδα τα νιώθουν βαθιά στο πετσί τους οι φοιτητές και ο λαός που διαδήλωνε σε όλες τις πόλεις της χώρας στις 17 Νοέμβρη, μέσα από τους καλά εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους συγχρόνους ΕΣΑτζίδες των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής. Ο κ. Δένδιας αποτελεί εξάλλου τον θεμελιωτή του τερατουργήματος των ένστολων ταγμάτων εφόδου και της υπόθαλψης όλης της φασιστικής κυριαρχίας εντός αυτών. Στο ενεργητικό του έχει την ύψωση των φυλακών υψίστης ασφαλείας αλλά και τη σφαγή στο Φαρμακονήσι.
Οι δηλώσεις του αποτελούν προσβολή και πρόκληση για ένα λαό που νιώθει σε όλες τις πτυχές της ζωής του το τι σημαίνει κοινωνική εξαθλίωση: «Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω καταρχήν, στην 1η Στρατιά, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι πραγματοποιείται ιδιαίτερα σημαντικό έργο και ότι ο Ελληνικός λαός σήμερα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Όσοι υπηρετούν στις συγκεκριμένες νευραλγικές θέσεις προασπίζονται όχι μόνο την ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδας μας, αλλά και την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή. Χάρη και στο δικό τους έργο, η Ελλάδα αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα, σε ένα ιδιαίτερα ασταθές περιβάλλον» Για ποια «ασφάλεια», ποια «ειρήνη» και ποια «σταθερότητα» μιλάνε; Προφανώς όταν λέει «ασφάλεια» θα εννοεί την υποδιεύθυνση ασφαλείας που ζει νέες δόξες με τις παρακολουθήσεις αγωνιστών και τα νέα της κατασταλτικά καθήκοντα. Την «ειρήνη» προσπαθούν να υπερασπιστούν οι δεκάδες ελληνικές αποστολές εκτός συνόρων στα πλαίσια του ευρωστρατού, του ΝΑΤΟ, ή και διαφόρων συμμαχιών προθύμων για το ξαναμοίρασμα του πλούτου ενάντια στους εργαζόμενους της γειτονιάς μας και προς όφελος μιας χούφτας πολυεθνικών; Όσο για τη «σταθερότητα», ευχαριστούμε, αλλά δε θα πάρουμε! Γιατί εδώ και 5 χρόνια έγινε σαφές πως μιλάνε για τη σταθερότητα της φτώχιας, της εκμετάλλευσης και γενικά τη σταθερότητα των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, συνολικά της εργοδοσίας ενάντια στην εργατική τάξη και τη νεολαία.
Για την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. τα «πρωτοπαλίκαρα» της σύγχρονης χούντας είναι ανεπιθύμητα πρόσωπα. Είναι χουντικοί με πολιτικά. Σαράντα χρόνια μετά τη δικτατορία της αμερικανοκίνητης Χούντας τίποτα δεν έχει αλλάξει, το ΝΑΤΟ ακόμη αποτελεί τον θεματοφύλακα των διεθνών και ντόπιων αστικών συμφερόντων ετοιμάζοντας τυχοδιωκτικά επιθετικά σχέδια εις βάρος την εργατικής τάξης και των λαών της ευρύτερης περιοχής. Το αίτημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για να φύγει το ΝΑΤΟ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και μαζί με τα αιτήματα για άμεση κατάργηση των αντιλαϊκών ταγμάτων ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ, για κίνημα μέσα στο στρατό και αποδέσμευσης της χώρας από τα σχέδια της ΕΕ, πρέπει να αποτελούν την προμετωπίδα για ένα νικηφόρο εργατικό και λαϊκό κίνημα, για ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση, αυταρχισμό και πολέμους.
Τοπικές επιτροπές ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θεσσαλίας
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην ΕΑΣ Τρικάλων

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδ. Υπαλλήλων Ν.Τρικάλων, καταδικάζει την πρακτική της Διοίκησης της Ε.Α.Σ. Τρικάλων που εκβιάζει τους εργαζόμενους για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας και εκ περιτροπής εργασία και εξωθεί άλλους να υπογράψουν «οικιοθελή αποχώρηση».
Η Διοίκηση της ΕΑΣ προσαρμόζοντας την πρακτική της, στην υλοποίηση των πολιτικών της ΚΑΠ, για να εξασφαλίσει κέρδη, με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, αξιοποιεί την αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης και την μνημονιακή νομοθεσία και μοιράζει φτώχεια στους εργαζόμενους και συμβάλλει στην εξαφάνιση της μικρής αγροτιάς.
Η πρακτική αυτή προετοιμάζει το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΕΑΣ.
Συνάδερφοι-ισες
Η αγορά μετοχών, η υποταγή με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, θα συμβάλλει στην εξαθλίωσή μας, στην ιδιωτικοποίηση της ΕΑΣ, στο ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς.
Από αυτό απορρέουν και τα καθήκοντά μας:
-Συνέλευση, τώρα, του Σωματείου της Τρίκκης και της ΕΑΣ για να συντονιστεί ο αγώνας για να μην περάσουν τα σχέδια της διοίκησης.
-Κάλεσμα σε σύσκεψη των εργατικών σωματείων για το συντονισμό της δράσης, και ενιαίο μέτωπο ενάντια στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ και όλοι οι εργαζόμενοι.
-Κάλεσμα των μικρομεσαίων αγροτών στο συντονισμό των βημάτων, ενάντια στη συνολική πρακτική της Διοίκησης της ΕΑΣ.
Καλούμε τους εργαζόμενους στην ΕΑΣ και στο εργοστάσιο Γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ», να μην υπογράψουν ατομική σύμβαση παρά τις όποιες πιέσεις δεχτούν, και να μην δεχτούν την εκ περιτροπής εργασία και την«οικιοθελή αποχώρηση».
Ούτε βήμα πίσω από την διεκδίκηση:
ΟΧΙ στις ατομικές συμβάσεις
Μόνιμη και σταθερή εργασία
Υπογραφή Κλαδικών Συμβάσεων με γενικευμένη και αναδρομική ισχύ και με αυξήσεις στους μισθούς.
Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων.
Συντονισμός όλων των εργαζομένων ενάντια στην κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Ένα ενιαίο Συνδικάτο όλων των εργαζομένων στις βιομηχανίες γάλακτος.
Με τον ενωμένο μας αγώνα κατακτάμε και επιβάλλουμε το δίκιο μας

Τρίκαλα, 20/11/2014
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ
Τρίκαλα, 19.11.2014
Με αφορμή τα επίμονα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, που αναφέρονται σε υποτιθέμενες διεργασίες γύρω από την συγκρότηση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας, επισημαίνουμε τα εξής. Πέρα από τις άγνωστες και αμφιβόλου εγκυρότητας πηγές τους, ,τα δημοσιεύματα αυτά ,δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ συντεταγμένα, μέσα από τις συλλογικές του διαδικασίες, και στον κατάλληλο χρόνο, θα συγκροτήσει τα ψηφοδέλτιά του, αποτυπώνοντας στη σύνθεσή τους τα χαρακτηριστικά της πολιτικής του.

Τόσο οι αποφάσεις του Συνεδρίου και της Κεντρική Επιτροπή μας όσο και η διαρκής αποσαφήνισή τους από τα αρμόδια όργανα και στελέχη μας, δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών και αλλοίωσης της φυσιογνωμίας μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σήμερα την ελπίδα για τα τεράστια τμήματα της κοινωνίας που συνθλίβονται από τις πολιτικές λιτότητας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Τρικαλινών εμπιστεύεται και υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και την εναλλακτική του προγραμματική πρόταση, όχι μόνο γιατί το παλιό πολιτικό προσωπικό τους απογοήτευσε αλλά κυρίως για το γεγονός ότι θεωρούν το ΣΥΡΙΖΑ ένα “διαφορετικό κόμμα”.

Η διαφορετικότητά μας αυτή δεν θα αλλοιωθεί τοπικά με υποψηφιότητες που ευθέως σηματοδοτούν το πολιτικό προσωπικό που υπηρέτησε τις καταστροφικές πολιτικές, που δεν διαχώρισε τη θέση του απ’ αυτές και κυρίως με κανέναν τρόπο δεν συμμετείχε σε κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες για μια δικαιότερη, και μεροληπτικά υπέρ των πολλών, κοινωνική και παραγωγική κατεύθυνση της πατρίδας μας.

Οι δεκάδες χιλιάδες Τρικαλινών που στρέφονται για την πολιτική τους εκπροσώπηση στον ΣΥΡΙΖΑ απαιτούν από μας να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στην αναγκαιότητα συμμετοχής όλου αυτού του κόσμου στην νέα ελπίδα που δημιουργείται χωρίς το «μπάτε σκύλοι αλέστε». Μια τέτοια ισορροπία δεν εξυπηρετείται με υποψηφιότητες σαν αυτή του Γιώργου Χ Οικονόμου, που μέσω των πρόσφατων δημοσιευμάτων, φημολογείται πως υπάρχει.

Το ψηφοδέλτιό μας στα Τρίκαλα θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της νέας πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας, θα είναι ανοιχτό στις πολιτικές δυνάμεις και τα πρόσωπα που θα έχουν το στοιχείο της ανιδιοτέλειας, την έξωθεν καλής κοινωνικής μαρτυρίας, της ειλικρινούς και έμπρακτης αλλαγής στάσης σε σχέση με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν και θα μπορούν να εγγυηθούν την υλοποίηση του προγράμματος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική, πολιτική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Τρίκαλα: Χαιρετισμός του ΑΚΕΠ στην εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Τo ΑΚΕΠ χαιρετίζει την σημερινή συγκέντρωση με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών
πολυτεχνειο 2014
Φίλες και Φίλοι

Σήμερα οι τοκογλύφοι δανειστές, οι κάτοχοι δηλαδή του συσσωρευμένου χρηματικού κεφάλαιου και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, οδηγούν με βεβαιότητα, την Ελλάδα και το λαό της, στον εξανδραποδισμό και στον όλεθρο.
Στη σημερινή καταστροφική κατάσταση ο κυρίαρχος λαός πρέπει οπωσδήποτε να υψώσει το ανάστημά του.
Οι ενοποιητικοί στόχοι που κατά τη γνώμη μας μπορούν να μετατρέψουν το λαό από παθητικό σε ενεργητικό πολιτικό υποκείμενο είναι:
Α)παύση πληρωμών του εξωτερικού δημόσιου χρέους στους τοκογλύφους δανειστές
Β)«σεισάχθεια»: δηλαδή καθολική διαγραφή χρεών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Γ) έξοδο από τη ζώνη του ευρώ και κοινωνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των μέσων ανταλλαγής και
Δ) η δημόσια περιουσία να παραχωρηθεί και να αξιοποιηθεί παραγωγικά από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αγαπητοί φίλοι

Ο σημερινός σκοπός του αγώνα οφείλει να είναι: ούτε ένας στη χώρα φτωχός, ούτε ένας δυστυχισμένος, ούτε ένας καταπιεστής.

Με κάθε αφορμή λοιπόν, με κάθε απεργία, με κάθε
πρωτοβουλία

ΔΕΞΙΟΙ & ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα του Νοεμβρίου στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο «Rossonero».

 Τετάρτη 19 /11 στις 10 μ.μ. Μουσική Βραδιά με JAZZ μουσική για να μην ξεχνιόμαστε.

 Πέμπτη 20/11 στις 8 μ.μ. Προβολή Ταινίας «MASH», ίσως η πιο αντιμιλιταριστική ταινία.

 Παρασκευή 21/11 στις 10 μ.μ. Mουσική Bραδιά «Electronic».
 Σάββατο 22/11 στις 10 μ.μ. Μουσική βραδιά με τραγούδια 80’s και 90’s .
 Κυριακή 23/11 στις 6 μ.μ. Kύκλοι Συζητήσεων Ιστορίας «Ισπανικός Εμφύλιος»
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Αντιπροσωπεία της Πολιτικής Κίνησης των Οικολόγων Πράσινων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, αποτελούμενη από το Συντονιστή Δεδούση Νικόλαο και τα μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου, Χλωρό Αστέριο, Κούτσικο Κωνσταντίνο και Κούτσικο Βασίλειο, συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Κιλελέρ, κο Αθανάσιο Νασιακόπουλο, στο πλαίσιο προγραμματισμένων εθιμοτυπικών επαφών γνωριμίας με τους νέους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και μεταξύ άλλων αναφερθήκαμε και στην ανάγκη ανάπτυξης βιώσιμων πρακτικών διαχείρισης των απορριμμάτων και των αγροτικών υποπροϊόντων, με το Δήμαρχο να δηλώνει πρόθυμος να ακούσει ρεαλιστικές προτάσεις.
Ακόμη, οι Οικολόγοι Πράσινοι, κατόπιν καταγγελιών κατοίκων και επιτηδευματιών της περιοχής πλησίον του Praktiker στο γεφυράκι, αλλά και από επιτόπια αυτοψία, ενημέρωσαν το Δήμαρχο, για τη ρύπανση που έχει προκληθεί στο ρέμα, κάθετο στην οδό Φαρσάλων στο ύψος του Praktiker, πιθανότατα από παρακείμενες βιομηχανίες και αγροτικές καλλιέργειες και ζήτησαν την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου.
Τέλος, υπογραμμίστηκε η ανάγκη συνεργασίας και διαρκούς αλληλοενημέρωσης για τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα του Δήμου και υπογραμμίστηκε ο ρόλος που μπορούν να παίξουν οι Οικολόγοι Πράσινοι για την επαφή με την κοινωνία των πολιτών.
Για την ΠΚ Λάρισας
Ο Συντονιστής
Δεδούσης Νικόλαος
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ