10.8 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δραστηριότητα Πολιτικών Οργανώσεων Τρικάλων

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων οργανώνει πολιτική εκδήλωση-συνεστίαση στο κέντρο «Τζάκι» στον Παλαιόπυργο το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, παρουσία του γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρη Βίτσα.
Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται στην πιο κρίσιμη καμπή των πολιτικών εξελίξεων. Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας συνδέεται με την απόπειρα της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ να εφαρμοστούν τα εφιαλτικά προαπαιτούμενα των δανειστών και να διαιωνιστεί η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική που οδήγησε στη κοινωνική εξαθλίωση, την ανθρωπιστική κρίση, την εγκληματική οικονομική ύφεση, τη λεηλασία του πλούτου της χώρας και των Ελλήνων πολιτών.
Το μόνο που τους έχει μείνει είναι η πολιτική του φόβου και της τρομοκράτησης της κοινωνίας, η δημιουργία πλαστών διλημμάτων και η ψευδής πόλωση καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο και το κυρίαρχο οικονομικό και μιντιακό σύστημα και δυνάμεις εντός και εκτός της χώρας ξέρουν πολύ καλά ότι έχουν πολλά να χάσουν.
Σήμερα είναι η ώρα για την πιο πλατιά συμμαχία που θα δώσει τον λόγο στο λαό και θα κάνει την ελπίδα πράξη, την πιο μεγάλη συσπείρωση της κοινωνίας που με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα αγωνιστεί μαζί με την κυβέρνηση της Αριστεράς για ένα αύριο αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας.
Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 21:00 με ομιλία του Γραμματέα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Βίτσα και θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με την ορχήστρα του κέντρου και το μουσικό συγκρότημα «Εμμέλεια».
Το Γραφείο Τύπου
Τρίκαλα, 18.12.2014
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Περιοδεία των Οικολόγων Πράσινων
σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα

- Advertisement -

Ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου η διήμερη περιοδεία των Οικολόγων Πράσινων σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε με βάση και την πρόσφατη απόφαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου και στα πλαίσια της προεκλογικής ετοιμότητας μετά τις πολιτικές εξελίξεις.

Στην περιοδεία συμμετείχαν ο Συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας Γιάννης Τσιρώνης, η εκπρόσωπος Τύπου Χριστίνα Ευθυμιάτου, τα μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου Κώστας Κούτσικος και Αστέριος Χλωρός, ο οργανωτικός υπεύθυνος Θεσσαλίας και Στερεάς Τηλέμαχος Σπασίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος με την Οικολογική Θεσσαλία Νίκος Πουτσιάκας και οι συντονιστές των Τοπικών Κινήσεων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Στα πλαίσια της περιοδείας οργανώθηκαν συναντήσεις με τα μέλη και φίλους του Κόμματος, με σκοπό την ανάλυση της πολιτικής συγκυρίας και τον προγραμματισμό κινήσεων και δράσεων. Έγιναν επίσης συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον Δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη και τη Δημοτική Συμπαράταξη Λάρισας. Στις παραπάνω συναντήσεις αλλά και στη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Λάρισα, συζητήθηκαν οι κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις και οι προοπτικές για μια ριζική αλλαγή πολιτικής της χώρας στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας.

Ο Συντονιστής των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Τσιρώνης έκανε την ακόλουθη δήλωση : Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε ώριμες και ρεαλιστικές προτάσεις και σε επίπεδο γειτονιάς και σε επίπεδο χώρας και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για μια ριζική στροφή σε μία οικονομία που να σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον και να αξιοποιεί χωρίς να καταστρέφει την ανυπολόγιστη φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά.
Δηλώνουμε παρόντες και σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές και υποχρεωμένοι να συνεισφέρουμε. Είτε με αυτόνομη παρουσία, είτε συμμαχώντας με άλλες πολιτικές δυνάμεις που αγωνίζονται ενάντια στην σημερινή καταστροφική πολιτική, θέλουμε να αποτελέσουμε μέρος της λύσης. Σε διάλογο με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες επιδιώκουμε να αποδείξουμε ότι μία διαφορετική διακυβέρνηση είναι εφικτή και αναγκαία.

Ακολουθεί η αναλυτική εισήγηση στη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε

 

 
Η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Ελλάδα και
οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις

Συνέντευξη Τύπου, Λάρισα 17.12.2014

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ξεκινήσαμε περιοδεία στις περιφέρειες της χώρας με αντικείμενο τις κρίσιμες εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Ήδη από το 2010 είχαμε προειδοποιήσει, ότι τα μνημόνια δεν οδηγούν σε έξοδο από την κρίση, αλλά σε χρεοκοπία.
Τα μνημόνια ήταν συνειδητή επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων και της ευρωπαϊκής ηγεσίας και όχι απλά λάθος εκτίμηση.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις επιχείρησαν να ενοχοποιήσουν τον ελληνικό λαό για την πολυετή διαφθορά και την διαπλοκή. Επιχείρησαν να φορτώσουν το κόστος της χρεοκοπίας στην μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, ώστε να διασώσουν τα γνωστά πελατειακά συμφέροντα.
Η ευρωπαϊκή ηγεσία, αντί να διαφυλάξει την ευρωπαϊκή συνοχή, επιχείρησε να διαφυλάξει τα συμφέροντα των δανειστών, αδιαφορώντας για την ενδεχόμενη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.
5 σχεδόν χρόνια μετά, οι προβλέψεις μας δυστυχώς δικαιώνονται:

• Μία εντεινόμενη εμβάθυνση της ύφεσης, υπονομεύει την απασχόληση αλλά και την υγιή επιχειρηματικότητα.
• Η κρίση διαδόθηκε ταχύτατα στην υπόλοιπη Ευρώπη και επιδεινώνει την θέση της στην παγκόσμια οικονομία.
• Καμία ουσιαστική εξυγίανση και στροφή της οικονομίας στην βιωσιμότητα δεν επιχειρείται
• Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση βαφτίζει «μεταρρυθμίσεις» την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και το ξεπούλημα δημόσιων αγαθών σε επιχειρηματικά συμφέροντα, που δεν έρχονται να επενδύσουν αλλά να αρπάξουν.

Αποκορύφωμα αυτής της εξέλιξης, είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να συμφωνήσει με την τρόικα, χωρίς να καταφύγει σε νέα αφαίμαξη της υγιούς οικονομίας και των πολιτών. Τα ψεύδη λοιπόν, ότι η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά ανάκαμψης, αποδείχθηκε ότι δεν θα άντεχαν ούτε μέχρι τον Φεβρουάριο, όταν θα έπρεπε να εκλεγεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Η κυβέρνηση ψεύδεται και εκβιάζει. Εάν οι πολιτικές της είχαν οδηγήσει την οικονομία σε ανάκαμψη, ο ρόλος της τρόικας θα είχε τελειώσει και δεν θα υπήρχε διχογνωμία για κάλυψη επί πλέον δημοσιονομικού κενού.
Αν, όπως διατείνεται η συμφωνία με την τρόικα είναι η τελευταία, θα φρόντιζε να την ολοκληρώσει πριν ξεκινήσει η διαδικασία για προεδρική εκλογή. Θα είχε τότε κάθε δικαίωμα να μιλά για επιτυχία και για οριστική έξοδο από τα μνημόνια. Θα είχε κάθε δικαίωμα να ζητά συναίνεση στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Η επίσπευση της εκλογής προέδρου οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι οι απαιτήσεις της τρόικας, είναι επαχθείς και ασύμβατες με συναίνεση στο θέμα του προέδρου.

Απαράδεκτη αντίστοιχα είναι η στάση της ευρωπαϊκής ηγεσίας. Ο Γιουνκέρ και ο Μοσχοβισί έχουν ξεχάσει τον θεσμικό τους ρόλο και έχουν μετατραπεί σε παλαιοκομματικούς κομματάρχες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που με απειλές και εκβιασμούς προσπαθούν να πειθαναγκάσουν τους πολίτες να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στα κόμματα που μας οδήγησαν στα αδιέξοδα.
Προβλέπουν επικείμενες καταστροφές, για να αποκρύψουν τις δικές τους καταστροφές.

Έτσι η χώρα οδηγείται πιθανότατα σε εκλογές, αφού η κυβέρνηση αρνήθηκε από το 2012 μέχρι σήμερα να συνεννοηθεί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης ή έστω να εφαρμόσει το κυβερνητικό πρόγραμμα, βάσει του οποίου εκλέχτηκε!

Στον βαθμό που η ίδια η κυβέρνηση προκάλεσε την θεσμική κρίση με την επίσπευση των προεδρικών εκλογών, οδηγεί την χώρα σε αιφνιδιαστικές εκλογές.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουμε, ότι με τις μικρές μας δυνάμεις θα είμαστε παρόντες σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεισφέρουμε σε μία ριζική αλλαγή πολιτικής στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας, σε μία ριζική στροφή σε μία οικονομία που να σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον και να αξιοποιεί χωρίς να καταστρέφει την ανυπολόγιστη φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε ώριμες και ρεαλιστικές προτάσεις και σε επίπεδο γειτονιάς και σε επίπεδο χώρας και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είτε με αυτόνομη παρουσία στις εκλογές, είτε συμμαχώντας με άλλες πολιτικές δυνάμεις που αγωνίζονται ενάντια στην σημερινή καταστροφική πολιτική, θα αποτελέσουμε μέρος της λύσης.
Σε διάλογο με τους πολίτες θα αποδείξουμε ότι μία διαφορετική διακυβέρνηση είναι εφικτή και αναγκαία.

Οι προγραμματικές μας προτάσεις για ένα νέο οικολογικό παραγωγικό πρότυπο
Με βάση τις αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου μας, Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, είτε είμαστε παρόντες στην επόμενη Βουλή, είτε όχι, δεσμευόμαστε να συνεισφέρουμε με θετικές προτάσεις στη διακυβέρνηση της χώρας. Στην κατεύθυνση αυτή παρουσιάζουμε και εδώ ένα πλαίσιο από πάγιες οικολογικές θέσεις για ένα νέο, εφαρμόσιμο, οικολογικό παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα, με κύριες κατευθυντήριες γραμμές, που θα διασφαλίζουν:
1. την προστασία των κοινών αγαθών (νερό, αέρας, αιγιαλοί, δάση, υγρότοποι, ελεύθερες αστικές εκτάσεις, πολιτιστική κληρονομιά, υγεία, κ.λπ.), την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των κατοίκων της Ελλάδας σε αυτά και τη βιώσιμη παράδοσή τους στις επόμενες γενεές,
2. ένα ενεργειακό μοντέλο που θα απομακρύνεται από τη χρήση ορυκτών καυσίμων, με στόχο την πλήρη απεξάρτηση εντός 20 ετών, τη στήριξη σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την εξοικονόμηση,
3. την αναδιάρθρωση του γεωργικού τομέα, με έμφαση στη βιολογική και ποιοτική γεωργία,
4. την αλλαγή του τουριστικού μοντέλου προς πιο ποιοτικές και εναλλακτικές μορφές, σε άμεση συνέργεια με πολιτικές προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος,
5. τη στροφή του κατασκευαστικού τομέα προς την ενεργειακή αποδοτικότητα των κατοικιών και τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική,
6. τη στροφή του εξορυκτικού τομέα προς αποκλειστικά υπόγειες εξορύξεις, υπό αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος,
7. τη στροφή του τομέα των μεταφορών σε βιώσιμες επιλογές, όπως ο σιδηρόδρομο, τα μέσα σταθερής τροχιάς
8. τη στροφή της διαχείρισης των απορριμμάτων προς πολιτικές μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης,
9. τη χρηστή διαχείριση των δημόσιων αγαθών, όπως δίκτυα ενέργειας, ύδρευσης και δίκτυα μεταφορών (η ανάθεση δημόσιων υπηρεσιών σε ιδιώτες οφείλει να γίνεται με κύριο γνώμονα την εξασφάλιση της ποιότητας υπηρεσιών και όχι πρόσκαιρα οικονομικά κριτήρια),
10. την προστασία του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος, όχι ως πολυτέλεια, αλλά ως όρο για την οικονομική εξυγίανση, με την ολοκλήρωση του κτηματολογίου-δασολογίου, τη χαρτογράφηση των αιγιαλών με επιστημονικά κριτήρια, την ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού, την ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών (οι χρήσεις γης πρέπει να πάψουν να αποτελούν αντικείμενο πελατειακών σχέσεων),
11. Την αντιμετώπιση των διεργασιών ερημοποίησης, η οποία βρίσκεται σε στενή σχέση με την κλιματική αλλαγή μέσω της ενίσχυσης του ρόλου του δάσους, την αποτελεσματική αντιμετώπιση της υπερβόσκησης, των πυρκαγιών, των εκχερσώσεων και των αλλαγών των χρήσεων γης.
12. Την απόρριψη μεγάλων σχεδίων ιδιωτικοποίησης μέσω της παραχώρησης μεγάλων δημοσίων εκτάσεων για τουριστικές επιχειρήσεις, αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα.
13. την εφαρμογή πολιτικών στήριξης της κοινωνικής αλληλεγγύης, των μορφών της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας,
Αλλά και ευρύτερα θεσμικά και οικονομικά θέματα προτεραιότητας για μια εναλλακτική διακυβέρνηση:
• ένα δίκαιο και μακρόπνοο φορολογικό σύστημα που θα βάλει τέλος στη φοροδιαφυγή, την παραοικονομία, τις αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές και θα υποστηρίζει μία στρατηγική αναδιανομής του πλούτου και στροφής της οικονομίας σε μία βιώσιμη κατεύθυνση,
• τις ουσιαστικές αλλαγές, που θα αντιμετωπίζουν τη διαφθορά, την αναξιοκρατία και το πελατειακό κράτος,
• τις δομικές μεταρρυθμίσεις, όπως η απλή αναλογική, τα τοπικά δημοψηφίσματα
• την αξιολόγηση των δημόσιων υπηρεσιών και των δημόσιων υπαλλήλων, η οποία στόχο θα έχει τη βελτίωση, την αξιοκρατία και την ολική ποιότητα και όχι το διαχωρισμό τους σε πατρίκιους και πληβείους, με συμμετοχικές και δημοκρατικές διαδικασίες,
Αναλυτικά για την Ευρωπαϊκή συγκυρία
Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο διαπιστώνουν -για μια ακόμη φορά- ότι οι πολιτικές προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ευρωπαϊκό επίπεδο όχι μόνο δεν αποδίδουν αλλά και επιτείνουν την οικονομική ύφεση.
Στη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο σχετικά με την Οικονομική Διακυβέρνηση στην Ευρώπη, ο εκπρόσωπος των Ευρωπαίων Πράσινων για θέματα Οικονομίας Ερνεστ Ουρτασάν δήλωσε: « Η Επιτροπή θα πρέπει επί τέλους να δώσει έμφαση σε μια ευρύτερη εικόνα και όχι μόνο στη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Οι περικοπές στις βασικές κοινωνικές παροχές στις χώρες της Ευρώπης έχουν ήδη δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις αλλά καταστρέφουν επίσης τις δυνατότητες ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές δημιουργούν όλο και μεγαλύτερα χρέη.
Έμφαση πρέπει να δοθεί στις επενδύσεις και στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας. Βασικός άξονας μια διαφορετική αντίστροφη προσέγγιση, η λεγόμενη κυκλική προσέγγιση, η οποία θα βασίζεται στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των πόρων με εξοικονόμηση, επαναχρησιμοποίηση, καινοτομία και ανακύκλωση. »
Οι Ευρωπαίοι πράσινοι καταγγέλλουν επίσης την Επιτροπή Γιούνκερ ότι καθυστερεί την προώθηση καινοτόμων οικονομικών πρωτοβουλιών που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων για κρίσιμα περιβαλλοντικά προβλήματα της Ευρώπης, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, που επηρεάζουν τη δημόσια υγεία, και εν τέλει τη βιωσιμότητα της οικονομίας.
Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Χριστίνα Ευθυμιάτου δήλωσε σχετικά: «Οι διαπιστώσεις των Ευρωπαίων Πράσινων για την αποτυχία των πολιτικών λιτότητας σε όλη την Ευρώπη, μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι πόσο αναγκαία είναι μια εναλλακτική διακυβέρνηση και για τη χώρα μας. Είναι ακόμη καθαρό σε ποιους δίνουν «στήριξη» οι εκπρόσωποι της σημερινής Κομισιόν: πάντως όχι στα συμφέροντα της κοινωνίας, του περιβάλλοντος,, της βιωσιμότητας».
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Σήμερα ξεκινάει το 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ
Όλα έτοιμα για τη διεξαγωγή των εργασιών του που ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 18 Δεκέμβρη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 21 Δεκέμβρη. Στην Αθήνα βρίσκονται ήδη οι Τρικαλινοί αντιπρόσωποι
Η έναρξη του 11ου Συνεδρίου θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα με την παρουσίαση της εισήγησης του ΚΣ για το 11ο Συνέδριο από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη, ενώ στην εκδήλωση της έναρξης θα χαιρετίσει και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), Νίκος Παπαδημητρίου.
Η είσοδος στην εκδήλωση της έναρξης του Συνεδρίου γίνεται με προσκλήσεις. Έχουν προσκληθεί και θα παραβρεθούν βετεράνοι του Κόμματος και εκπρόσωποι των Οργανώσεων ΕΑΜογενούς Εθνικής Αντίστασης, συνδικαλιστές εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, το προεδρείο της ΟΓΕ, εκπρόσωποι της ΕΕΔΥΕ, της ΕΕΔΔΑ, της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», πρέσβεις, δήμαρχοι και βουλευτές του ΚΚΕ, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και άλλοι εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι, άνθρωποι του Πολιτισμού, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί, εικαστικοί, θεραπευτικές κοινότητες των ΚΕΘΕΑ και «18Ανω», σύλλογοι οικογενειών θεραπευομένων, σωματεία εργαζομένων σε θεραπευτικές κοινότητες, εκπρόσωποι Κέντρων Πρόληψης, άνθρωποι από τον χώρο του Αθλητισμού, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, αθλητές και άλλες προσωπικότητες.
Παράλληλα, οι σύνεδροι της ΚΝΕ και οι προσκεκλημένοι στο Συνέδριο και στην έναρξή του, θα έχουν την ευκαιρία να δουν μία σημαντική έκθεση, που έχει ετοιμάσει η ΚΝΕ για το 11ο Συνέδριό της, με υλικά από το Αρχείο του ΚΚΕ.
Με την αισιοδοξία που πηγάζει από τα βήματα που έχει κάνει η ΚΝΕ τα προηγούμενα χρόνια μέσα στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης και της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, η αισιοδοξία που δίνει και η πραγματικά πλούσια δημοκρατική προσυνεδριακή διαδικασία, που αγκάλιασε όχι μόνο όλα τα μέλη της Οργάνωσης αλλά και χιλιάδες ακόμα νέους, αντανακλάται μέσα από τις δεκάδες εκδηλώσεις και δραστηριότητες της ΚΝΕ, που καλωσορίζουν το 11ο Συνέδριο.
Το σύνθημα το 11ου Συνεδρίου «Πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ, μαχητικά στον δρόμο για το σοσιαλιστικό αύριο – χωρίς κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση» έχει φτάσει ακόμα πιο πλατιά στη νεολαία, μέσα από δεκάδες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων αυτών μπήκε η παρουσίαση και συζήτηση πάνω στις Θέσεις του ΚΣ για το 11ο Συνέδριο, αλλά και η ανάδειξη ιδιαίτερων πλευρών των Θέσεων, όπως η κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα, η Τεχνική Εκπαίδευση, το δικαίωμα στον Αθλητισμό, κ.ά. Παράλληλα, οι εκδηλώσεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ πλαισιώθηκαν με συναυλίες, εκθέσεις βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής», προβολές του βίντεο – αφιερώματος για τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», κ.ά.
Σημαντική η παρουσία των ξένων αντιπροσωπειών
Στο Συνέδριο της ΚΝΕ θα παραβρεθούν και θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του, αντιπροσωπείες από 20 Οργανώσεις Νεολαίας από όλο τον κόσμο, σηματοδοτώντας και την ανάγκη ενίσχυσης της κοινής δράσης και του συντονισμού των Κομμουνιστικών Νεολαιών. Ανάμεσα στις αντιπροσωπείες θα είναι και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας, με τον πρόεδρό της.
Οι ξένες αντιπροσωπείες θα μπορέσουν να ενημερωθούν από κοντά για τη δράση της ΚΝΕ σε όλους τους χώρους της νεολαίας, τα βήματα που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, και τους υψηλούς στόχους που βάζει και με το Συνέδριό της, να είναι μια γερή Οργάνωση νεολαίας, που δρα στο πλευρό του ΚΚΕ κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες για την επαναστατική ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης.
Πέρα από την παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου, οι αντιπροσωπείες των ξένων Οργανώσεων έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχουν το βράδυ της Παρασκευής, στη συνεστίαση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Νέου Ηρακλείου του ΚΚΕ. Επίσης, το μεσημέρι του Σαββάτου θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου οι φασίστες εκτέλεσαν 200 κομμουνιστές την Πρωτομαγιά του 1944, και στη συνέχεια θα έχουν συνάντηση με τον δήμαρχο Καισαριανής, Ηλία Σταμέλο.
Γκράφιτι για το 11ο Συνέδριο

Τ.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ
18/12/2014

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ.
Συζήτηση για το θέμα της αποβολής σπουδαστών από τις σπουδαστικές εστίες μετά από απόφαση της διοίκησης του ΤΕΙ Λάρισας ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.
Πρόκειται για δύο σπουδαστές που αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο καθώς και για άλλους τρεις που έφεραν το αυτοκίνητο έξω από τις εστίες, γεγονός που το απαγορεύει ο κανονισμός του ιδρύματος.
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλης Μπούτας σε παρέμβασή του προ της ημερήσιας διάταξης ,ζήτησε να ενταχτεί το θέμα προς συζήτηση επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατόν να απειλούνται σπουδαστές με διακοπή των σπουδών του εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους ή εξαιτίας του κανονισμού λειτουργίας. Ζήτησε την ανάκληση της απόφασης αποβολής των σπουδαστών επισημαίνοντας πως η παιδεία πρέπει να παρέχεται σε όλες τις βαθμίδες από το κράτος και δωρεά χωρίς περεταίρω οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών που στο σύνολό τους σχεδόν μαστίζονται από ανεργία ή διαθέτουν εξαιρετικά χαμηλό εισόδημα. Άμεσα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για ενοικίαση κλειστών ξενοδοχείων με πλήρη οικονομική κάλυψη από το Υπουργείο Παιδείας.
Ο περιφερειάρχης κ Αγοραστός υποσχέθηκε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΤΕΙ ζητώντας τον να παγώσει τις διαδικασίες και ταυτόχρονα δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μπούτας Βαγγέλης
Χαλάτσης Αστέρης
Λούμας Γιώργος

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, στα πλαίσια της παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος, όπως αυτό παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ από τον Αλέξη Τσίπρα, συνεχίζει τις εξορμήσεις στο νομό και διοργανώνει συγκέντρωση- εκδήλωση στη Σαρακίνα.
Συγκεκριμένα:
-Την Παρασκευή 19/12, στις 7:00 μμ, στη Σαρακίνα, στο κοινοτικό κατάστημα της Ζωής Ρίζου, ο Χρήστος Σιμορέλης, μέλος της Ν.Ε. Τρικάλων, θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος και θα συζητήσει με τους κατοίκους.
Από το Γραφείο Τύπου Τρίκαλα, 18-12-2014
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Αποσπάσματα από την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη διοίκηση, τα οικονομικά και τις πολιτικές της Υγείας που έγινε στις 18 Δεκεμβρίου στην Αθήνα
“Να διασφαλιστεί η πρόσβαση κάθε παιδιού, έως 5 χρόνων, στην προσχολική αγωγή προτείνει το Ποτάμι, αφού αποτελεί προϋπόθεση τόσο για την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας, όσο και για έναν σωστό οικογενειακό προγραμματισμό.
Το Ποτάμι απαντά στο πρόβλημα των 150.000 παιδιών, που βρίσκονται σήμερα εκτός προσχολικής αγωγής, με την θέση για ένα Ενιαίο Σύστημα Προσχολικής Αγωγής, κάτω από την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας.
Τα συμπεράσματα βασίζονται στην έρευνα του – διεθνούς φήμης – νομπελίστα οικονομολόγου Τζέιμς Χέκμαν, του οποίου οι θέσεις έχουν επηρεάσει το σύστημα προσχολικής αγωγής της κυβέρνησης του Μπάρακ Ομπάμα.
Η έρευνα του Σικάγο:
Κοινωνικό κράτος είναι να μειώσουμε τους ανθρώπους που δεν τα καταφέρνουν, που είναι άνεργοι, που είχαν άνισες ευκαιρίες.
Ο νομπελίστας οικονομολόγος του Πανεπιστημίου του Σικάγο Τζέιμς Χέκμαν σε συνεργασία με άλλους οικονομολόγους μελέτησαν την επίδραση των προγραμμάτων προσχολικής αγωγής στην εξέλιξη των παιδιών.
Η έρευνα απέδειξε ότι για να μειώσουμε την ανισότητα και να έχουμε πιο επιτυχημένους, ευτυχισμένους και υγιείς πολίτες πρέπει να επενδύσουμε στην προσχολική αγωγή.
Να στρέψουμε δηλαδή όλη την προσοχή μας στα παιδιά από τη γέννηση τους μέχρι τα πέντε τους χρόνια και να φροντίσουμε να αναπτύξουν τις ικανότητες και τα ψυχικά χαρίσματα που θα τα βοηθήσουν αργότερα στη ζωή τους.
Η αποτελεσματική προσχολική αγωγή ευνοεί γνωστικές και ψυχολογικές δεξιότητες όπως η ανάπτυξη κρίσης, η αυτοπεποίθηση, η δημιουργία κινήτρων, ο αυτοέλεγχος, η συνεργασία, η κοινωνικότητα, ο σχεδιασμός και η επίλυση διαφορών.
Ο Χέκμαν βρήκε ότι η επένδυση στην προσχολική αγωγή είναι από τις πιο κερδοφόρες για την κοινωνία και το κράτος. Συγκεκριμένα, το κράτος κερδίζει μακροπρόθεσμα 50.000 δολλάρια για κάθε παιδί που μετέχει σε πρόγραμμα προσχολικής αγωγής.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί μέχρι τα 40 τους χρόνια τα παιδιά της προσχολικής αγωγής έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν πάει καλά στη ζωή τους και λιγότερες πιθανότητες να έχουν συλληφθεί, να έχουν χρειαστεί περίθαλψη ή να λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας.
Για παράδειγμα, τα αγόρια με προσχολική αγωγή έχουν, ως ενήλικοι, υψηλότερη “καλή” χοληστερόλη, λιγότερη πίεση και λιγότερες πιθανότητες για καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και εγκεφαλικό.
Σωστή προσχολική αγωγή τώρα, σημαίνει καλύτεροι μαθητές, καλύτεροι επαγγελματίες και καλύτεροι πολίτες αύριο. Σημαίνει λιγότερες φυλακές, λιγότερα συσσίτια, μικρότερες ουρές στα ταμεία ανεργίας και τα νοσοκομεία.
Σημαίνει καλύτερα σχολεία. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο καλύτερος τρόπος να βελτιώσουμε τα σχολεία μας είναι να βελτιώσουμε τα προσόντα των παιδιών πριν φτάσουν στο σχολείο.
Υπολογίζεται ότι ένα παιδί τριών ετών χωρίς προσχολική αγωγή γνωρίζει τις μισές λέξεις σε σχέση με ένα παιδιού που έχει λάβει προσχολική αγωγή. Αυτή η ανισότητα παραμένει στην όλη την υπόλοιπη ζωή του και οδηγεί σε οικονομική και κοινωνική ανισότητα.
Ο Χέκμαν και οι συνεργάτες τους κλήθηκαν να σχεδιάσουν προγράμματα προσχολικής αγωγής στην Ιρλανδία και σε άλλες χώρες, ενώ επηρέασαν προσχολική αγωγή των ΗΠΑ. Η δουλειά τους παρουσιάστηκε πριν από μία εβδομάδα στον Λευκό Οίκο παρουσία του Προέδρου Ομπάμα.
Η κατάσταση στην Ελλάδα:
Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, τα μισά παιδιά ηλικίας 2-5 ετών δεν λαμβάνουν προσχολική αγωγή αλλά μένουν στο σπίτι. Μιλάμε περίπου για 150.000 παιδιά.
Αν και διαθέτουμε πάνω από 1.100 δημοτικές δομές προσχολικής αγωγής, δεκάδες χιλιάδες παιδιά που οι γονείς τους δεν μπορούν να πληρώσουν ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς δεν βρίσκουν μια θέση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Ακόμη και αυτοί που καταφέρνουν να βρουν μία θέση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, στους οποίους συχνά αναγκάζονται να πληρώνουν τη σίτιση των παιδιών τους.
Οι παιδικοί σταθμοί, ιδιωτικοί και δημοτικοί δεν εποπτεύονται από κάποιον κεντρικό φορέα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει έλεγχος ούτε της εφαρμογής του παιδαγωγικού προγράμματος ούτε της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται.
Πρόταση:
Ενιαίο σύστημα προσχολικής αγωγής.
Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά από 0 έως 5 ετών να έχουν πρόσβαση σε ένα ενιαίο σύστημα προσχολικής αγωγής, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, που θα καλλιεργεί τις ικανότητες τους και τα ψυχικά τους χαρίσματα.
Σύμφωνα με οδηγίες που μας στέλνει η Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2009, υπάρχουν καλύτερα οικονομικά, εκπαιδευτικά και κοινωνικά αποτελέσματα, όταν έχουμε ενιαία προσχολική αγωγή.
Διατροφή
Πρέπει να φτάσουμε στο σημείο της πλήρους δωρεάν προσχολικής αγωγής για όλους. Η σίτιση για κάθε παιδί 2-5 ετών έχει κόστος 100 εκ. ευρώ το χρόνο και για παιδιά 0-5 ετών έχει κόστος 200 εκ. ευρώ.
Εργαζόμενη μητέρα
Οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί να ανταποκρίνονται στο βασικό της ωράριο. Δεν είναι τυχαίο ότι το κονδύλιο του ΕΣΠΑ που χρηματοδοτεί τους παιδικούς σταθμούς λέγεται “εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής”.
Έλεγχος και ανακατανομή των πόρων
Αν έχουμε χρήματα για ένα πράγμα στην Παιδεία αυτό είναι η προσχολική αγωγή γιατί έτσι επενδύουμε στο κοινωνικό κράτος και τους πολίτες αύριο.
Το χρωστάμε στα παιδιά μας.”
Το Ποτάμι
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ούτε ανάσα να μην πάρει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου
Η κοινοβουλευτική ήττα της κυβέρνησης το βράδυ της Τετάρτης αποτυπώνεται στις φωτογραφίες μετά την ψηφοφορία στη Βουλή και τη διάψευση προσδοκιών για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κατήφεια και απογοήτευση από τους συνήθως εριστικούς συνεργάτες της τρόικας. Μαζί τους βυθίζονται και οι χειρότεροι του πάντα πολιτικά πρόθυμου κύκλου της ΔΗΜΑΡ, οι ακροδεξιές εφεδρείες που δεν εμφανίστηκαν στην πρώτη ψηφοφορία, οι «ανεξάρτητοι»-εξαρτημένοι από μύχια συμφέροντα βουλευτές που θα κληθούν να υποστυλώσουν το κυβερνητικό οικοδόμημα.
Δεν φτάνει αυτό όμως. Τώρα πρέπει να αυξήσουμε την πίεση. Το σύστημα θα ανασυνταχθεί και θα αντεπιτεθεί όπως το κάνει συνέχεια. Να μην μας βρει απροετοίμαστους αυτή τη φορά, να περιμένουμε «να ωριμάσουν οι κοινοβουλευτικές συνθήκες». Ακόμα και αν οι 160 βουλευτές είναι ήττα για το κυβερνητικό μπλοκ, δεν σημαίνει ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο για να βρεθούν άλλοι 20 «πρόθυμοι».
Το κίνημα δεν κάνει προσθαφαιρέσεις. Πρέπει να ζητήσει, να διεκδικήσει δυνατά την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Να είναι έτοιμο να αποτρέψει κάθε σενάριο «συναίνεσης» που βρωμάει έντονα «’89» με υποσχέσεις για εκλογές αργότερα κ.λπ., όπως συζητιέται έντονα.
Να τους ανατρέψουμε αυτούς, την πολιτική τους και κάθε «συναίνεση» από την οποία μοναδικός χαμένος θα είναι ο λαός και τα συμφέροντα των εργαζόμενων.
Να σπάσουμε τη φυλακή των αγορών, της ΕΕ και του ευρώ, να αποτρέψουμε τα πραξικοπήματά τους και να απαντήσουμε με κινητοποιήσεις στην τρομοκρατια τους. Να τα βάλουμε με όλο το μαύρο μέτωπο, στο σύνολό του, με απειθαρχία σε κάθε μνημονιακό νόμο, με προειδοποίηση για κάθε φιλόδοξο διαχειριστή ότι θα είναι ο επόμενος που θα ανατραπεί.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Η Ελλάδα υφαρπάζει τα τέλη αεροναυτιλίας για να καλύπτει τρύπες του Δημοσίου Χρέους
Τα αεροναυτιλιακά τέλη προορίζονται για σκοπούς που συνδέονται αποκλειστικά με την αεροναυτιλία και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για σκοπούς αποπληρωμής του δημοσίου χρέους, επιβεβαιώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον ευρωβουλευτή του Ποταμιού Μ. Κύρκο ύστερα από σχετική καταγγελία του.
Η ερώτηση τέθηκε με αφορμή την υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα με την οποία (κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας) παραχωρήθηκε η διαχείριση των εσόδων της αεροναυτιλίας στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (OΔΔΗΧ) για την αποπληρωμή δανειακών συμβάσεων που δεν σχετίζονται με την αεροναυτιλία.
Ο κ. Κύρκος έθιξε, επίσης, και το θέμα του παρόχου αεροναυτιλίας, ο οποίος σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία πρέπει να διαχωρίζεται από την Εθνική Εποπτική Αρχή. Στην Ελλάδα ως πάροχος ορίστηκε με τον νόμο 3913/11 μονάδα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται η αυτοτέλειά του.
Ο Μ. Κύρκος δήλωσε: “όπως επιβεβαιώνει η Επιτροπή, τα τέλη που επιβάλλονται προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών αεροναυτιλίας. Το γεγονός ότι στην Ελλάδα αντί να δίνονται για την αναβάθμιση του εξοπλισμού και των υποδομών αεροναυτιλίας και την ενίσχυση και εκπαίδευση του προσωπικού παραχωρούνται στον ΟΔΔΗΧ για να καλύψουν άλλες δημοσιονομικές τρύπες έχει ως συνέπεια να στερείται σήμερα η αεροναυτιλία τα απαραίτητα κεφάλαια για πρόσληψη και κατάρτιση προσωπικού καθώς και για την ανανέωση των συστημάτων ασφαλείας.
“Οι ελλείψεις αυτές”, συνέχισε ο έλληνας ευρωβουλευτής, “θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων, αυξάνουν τις καθυστερήσεις, έχουν δυσχερή επίδραση στον τουρισμό και θέτουν σε κίνδυνο την εφαρμογή του συστήματος ΛΤΕΧ Blue Med”.
“Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος καθυστερήσεων κατά την τουριστική περίοδο, γεγονός για το οποίο είναι ενήμερη η κυβέρνηση αλλά και εδώ αρνείται να προχωρήσει στις αναγκαίες συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Ζητούμε από την Κομισιόν να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια, να γίνουν οι οικονομικοί έλεγχοι και να παρέμβει αμέσως ώστε τα χρήματα της αεροναυτιλίας να μην αποπληρώνουν το δημόσιο χρέος αλλά να διοχετευθούν για τους σκοπούς για τους οποίους προορίζονται”, πρόσθεσε.
Με νέα ερώτησή του, όμως, ο ευρωβουλευτής επιμένει και στο θέμα της έλλειψης αυτοτέλειας του παρόχου: “Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ενημερώσει τις ελληνικές αρχές ότι σκοπεύει να κινήσει διαδικασία παράβασης κατά της Ελλάδας για μη ορθή εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας. Ο υπουργός Μεταφορών πρόσφατα με υπουργική απόφαση αφαίρεσε κάθε λειτουργικό και οικονομικό διαχωρισμό του παρόχου από την ΥΠΑ. Με αυτά τα δεδομένα, πώς εξασφαλίζεται η απαιτούμενη από την Κοινότητα διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια του παρόχου;”, ρωτάει ο Μ. Κύρκος.
Μίλτος Κύρκος, ευρωβουλευτής Ποταμιού

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ενώ η χώρα βαδίζει σε μια πορεία χωρίς προσανατολισμό επανεμφανίζονται οι καταγγελίες για δωροδοκίες με στόχο την εξαγορά ψήφων για την προεδρική εκλογή. Ένα σύστημα συνολικής αναξιοπιστίας βγαλμένο από την ίδια κούνια. Πολιτικοί υποκριτές και σύμβουλοι αρχηγικών γραφείων από τη μια άκρη του πολιτικού φάσματος εώς την άλλη – υπηρέτες πολλών αφεντάδων δηλαδή – διεκδικούν την προσοχή μας αλληλοκαταγγελόμενοι. Οι ανακριτικές αρχές και η Δικαιοσύνη πιστεύουμε ότι θα ξεμπλέξουν το νέο δύσοσμο κουβάρι.
Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι πολίτες είναι να κλείσουν τις μύτες τους και να επικεντρωθούν στην ουσία του προβλήματος που είναι ότι το παλιό διεφθαρμένο σύστημα είναι επικίνδυνο για τη χώρα και τις ζωές τους.
Oντίν Λιναρδάτου, Εκπρόσωπος τύπου
http://topotami.gr/nea/oli-diki-tous-ine/
19 Δεκεμβρίου 2014

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ