21.9 C
Trikala
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εγγραφές στον 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τρικάλων

Το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τρικάλων είναι Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γυμνάσιο Ενηλίκων), στο οποίο μπορούν να φοιτήσουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Απευθύνεται, δηλαδή, σε απόφοιτους Δημοτικού Σχολείου που ενδιαφέρονται να ολοκληρώσουν τη βασική τους εκπαίδευση. Στόχος είναι, πέρα από σύγχρονες βασικές γνώσεις και δεξιότητες, οι ενήλικοι εκπαιδευόμενοι να εκπαιδευτούν ή να ενισχυθούν σε κοινωνικούς ρόλους που ήδη έχουν, ή θέλουν να έχουν, στην οικογένεια, στον επαγγελματικό χώρο, στην οικονομική και πολιτική ζωή, και να επιτύχουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση ή την κοινωνική τους ανέλιξη μέσα από τη βελτίωση του εκπαιδευτικού επιπέδου τους.
Η φοίτηση διαρκεί 18 μήνες (δύο σχολικά έτη). Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα καλύπτει 25 διδακτικές ώρες και είναι απογευματινό, από τις 16:45 έως τις 20:40. Η επιτυχής ολοκλήρωση της διετούς φοίτησης του εκπαιδευομένου πιστοποιείται με τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου.
Το πρόγραμμα σπουδών των Σ.Δ.Ε. διαφοροποιείται σημαντικά από τα αντίστοιχα της τυπικής εκπαίδευσης, ως προς το περιεχόμενο, τη διδακτική μεθοδολογία και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων. Εφαρμόζει συστηματικά τις αρχές της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και στηρίζεται στη φιλοσοφία των πολυγραμματισμών. Τα γνωστικά αντικείμενα (Γραμματισμοί) στα οποία στηρίζεται το πρόγραμμα σπουδών των Σ.Δ.Ε. είναι τα ακόλουθα: Ελληνική γλώσσα, Μαθηματικά, Πληροφορική, Αγγλική γλώσσα, Κοινωνική εκπαίδευση, Περιβαλλοντική εκπαίδευση, Φυσικές επιστήμες και Πολιτισμική – Αισθητική αγωγή. Επιπλέον στα ΣΔΕ υπάρχει Συμβουλευτική Υπηρεσία που αποτελείται από Σύμβουλο Σταδιοδρομίας και Σύμβουλο Ψυχολόγο.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τρικάλων συμπληρώνει φέτος δέκα (10) χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης λειτουργίας. Πολλοί από τους αποφοίτους συνεχίζουν τη φοίτησή τους στο Εσπερινό ΕΠΑΛ και στο Εσπερινό Λύκειο, ενώ άλλοι αξιοποιώντας τις γνώσεις και τον τίτλο σπουδών του ΣΔΕ, βελτίωσαν τη θέση τους στην αγορά εργασίας.

- Advertisement -

Οι εγγραφές για το ΣΔΕ Τρικάλων έχουν ήδη αρχίσει και πραγματοποιούνται κάθε απόγευμα από 17:00 – 20:30.
Διεύθυνση: Κουτσομυλίων 66
Τηλέφωνο: 24310 31080
Δικαιολογητικά εγγραφής:
1. Απολυτήριο Δημοτικού
2. Φωτοτυπία ταυτότητας

Ο Διευθυντής του 1ου Σ.Δ.Ε. Τρικάλων
Κατσίκας Νικόλαος


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ