18.4 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκοιμήθη ο Σιμωνοπετρίτης Πατέρας Γαλακτίων (Τρικαλινής καταγωγής)

Μία εξαίρετη Αγιορείτικη μορφή που άφησε την υπογραφή του στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας για πάρα πολλά χρόνια, ήταν ο αγαπητός Πατέρας Γαλακτίων, κατά κόσμον Δημήτριος Αγγελάκης, από το Δενδροχώρι Τρικάλων.

- Advertisement -

Ο Αγιορείτης μοναχός άφησε βαριά παρακαταθήκη στους νεότερους μοναχούς. Χαρακτηριστική μορφή του Αγίου Όρους και ίσως ο γηραιότερος μέχρι και σήμερα, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 χρονών στις 7:30 η ώρα απόψε, βυθίζοντας στη θλίψη την Σιμωνόπετρα. Όμως, μπορεί ο γέροντας να ανήρθε εις τους ουρανούς, η μορφή του θα μείνει αξέχαστη και η ψυχή του θα καθοδηγεί όλους τους μοναχούς να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο του και την Ιερά Αποστολή τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως, ο Πατέρας Ιερώνυμος που συνόδευε το Τίμιο Ξύλο και την χείρα της Αγίας Μυροφόρου Μαγδαληνής στα Τρίκαλα, πρόλαβε να δει εν ζωή απόψε τον Πατέρα Γαλακτίων. “Με περίμενε…” είπε χαρακτηριστικά στο trikalaola.gr ο αγαπητός Πατέρας Ιερώνυμος.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αύριο το πρωί στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας.

Στις φωτογραφίες αρχείου του trikalaola.gr στην αρχική φωτό ο Πατέρας Γαλακτίων στο κέντρο, με τον υιό του από αριστερά Πατέρα Αθανάσιο και από δεξιά τον Πατέρα Ιερώνυμο. Στη 2η φωτό ο Πατέρας Γαλακτίων με τον Κώστα Σαλέπη.

Το trikalaola.gr εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και την Ιερά Κοινότητα.IMG_20141030_0001


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ