18.8 C
Trikala
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βαρούσι Τρικάλων – Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Α.ΔΟ.ΑΠ., Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ξεκίνησαν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις με επιτόπου διδασκαλία στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αρχιτεκτονική και Δομοστατική Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων (Α.ΔΟ.ΑΠ.)» που διοργανώνει το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. με έδρα τα Τρίκαλα, της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας.
Η πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην παραδοσιακή συνοικία «Βαρούσι», στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο του μαθήματος «Ανάπλαση και Αναβίωση Ιστορικών Κέντρων και Συνόλων» με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Νικόλαο Σαμαρά.

- Advertisement -

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα σοκάκια της διατηρημένης από το παρελθόν αρχοντογειτονιάς των Τρικάλων, να παρατηρήσουν τα τυπολογικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής της και να διαπιστώσουν κέρδη και ζημίες στη διαχρονική αναμέτρηση ανάμεσα στη διατήρηση και την εξέλιξη.

Σκοπός των εκπαιδευτικών επισκέψεων με επιτόπου διδασκαλία είναι η βελτίωση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και η ανάπτυξη εξειδικευμένων επαγγελματικών δεξιοτήτων τους, μέσω της ενίσχυσης της παρατηρητικότητας, της συμμετοχής, της κριτικής σκέψης, της καταγραφής πληροφοριών, της διατύπωσης ερωτημάτων και της εξαγωγής συμπερασμάτων του υπό μελέτη αντικειμένου.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ