11.4 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 1ου ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Το πενθήμερο 15 έως 20 Νοεμβρίου η Γ΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδρομή της με προορισμό την Ιταλία.

- Advertisement -

Το πρωινό της πρώτης μέρας ξεκινάμε το οδοιπορικό μας με κατεύθυνση το ALBEROBELLO και την MATERA , μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς προστατευμένα από την UNESCO, το μεν πρώτο για τις μοναδικές κατοικίες με τις κωνικές στέγες, το δε δεύτερο για τα sassi, τα σπίτια- σπηλιές που βρίσκονται μέσα στα βράχια και κατοικούνται από την Παλαιολιθική εποχή. Το βράδυ μας βρίσκει στη Ρώμη.

1gela

Αυτό που ακολουθεί τις κατοπινές μέρες δύσκολα να περιγραφεί με λόγια. Το ιστορικό κέντρο της Ρώμης αποτελώντας ένα ενιαίο αρχαιολογικό χώρο με μνημεία από διάφορες ιστορικές περιόδους μας γεμίζει συναρπαστικές στιγμές, καθώς το ένα μνημείο διαδέχεται το άλλο και βρίσκεις αισθητή την παρουσία του ελληνικού στοιχείου, ώστε να πιστοποιείται αυτό που ονομάζεται ελληνορωμαϊκός πολιτισμός.( Λόφος PALATINO, Ρωμαϊκή Αγορά, Πάνθεον, Κολοσσαίο, Καπιτώλιο και βέβαια το σεργιάνι στις υπέροχες πλατείες της).

Μοναδική επίσης εμπειρία η επίσκεψη στο επιβλητικότερο κτίσμα της πόλης, τη βασιλική του Αγίου Πέτρου με την ομώνυμη πλατεία. Η παρουσία μας στο TIVOLI και τη VILLA DESTE, ανάκτορο του Αδριανού, μας γεμίζει Ελλάδα καθώς είναι έκδηλη η παρουσία των Ολυμπίων θεών και των Ελλήνων φιλοσόφων στις τοιχογραφίες και τα αγάλματα που κοσμούν το χώρο. Η τελευταία μέρα είναι αφιερωμένη στην Νάπολη και κυρίως στην Πομπηία για να ανατρέξουμε στο οδυνηρό παρελθόν της πόλης και να μεταφερθούμε εικονικά στις τραγικές στιγμές που βίωσε η πόλη με την ισοπεδωτική έκρηξη του Βεζούβιου το 79 π.χ.

Αποτιμώντας αυτό το ταξίδι καταγράφουμε μόνο θετικές στιγμές. Ήταν ένα εξαιρετικό πενθήμερο και αποτυπώνει τα στοιχεία που πρέπει να πληροί μια σχολική εκδρομή: ο χαρακτήρας της να είναι εκπαιδευτικός, μορφωτικός και ψυχαγωγικός. Η παραπάνω δραστηριότητα τα επιτέλεσε όλα στο έπακρον.

Η Γ΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ

ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ