22.9 C
Trikala
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επιχειρηματικά νέα από το Επιμελητήριο Τρικάλων

ΤτΕ: Κατά 2,4% μειώθηκαν τα δάνεια τον Απρίλιο του 2015

- Advertisement -

Μείωση κατά 2,4% εμφάνισαν οι χορηγήσεις των τραπεζών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ). Ο ρυθμός της μείωσης εμφανίζει μία σχετική σταθεροποίηση, καθώς τον Μάρτιο οι χορηγήσεις σε ετήσια βάση είχαν καταγράψει μείωση κατά 2,5%. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 542 εκατ. ευρώ, καθώς οι αποπληρωμή του υφιστάμενου χρέους ήταν μεγαλύτερη από τις εκταμιεύσεις νέων δανείων.

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Απρίλιο του 2015, ήταν αρνητική κατά 261 εκατ. ευρώ και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -2,0%, από -2,2% το Μάρτιο του 2015. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο -2,2%, από -2,6% το Μάρτιο του 2015, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 120 εκατ. ευρώ (Απρίλιος 2014: αρνητική καθαρή ροή 483 εκατ. ευρώ). Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο 1,6% τον Απρίλιο του 2015, από 3,7% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 140 εκατ. ευρώ (Απρίλιος 2014: αρνητική καθαρή ροή 4 εκατ. ευρώ).

 

Κατά 5,2% αυξήθηκε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα το 2014        Κατά 5,2% αυξήθηκε το 2014 (Β΄ εξάμηνο 2013 – Β’ εξάμηνο 2014) η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση των χωρών της ΕΕ με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ πρώτη με διαφορά είναι η Γαλλία (+10,2%).

Ακολουθούν το Λουξεμβούργο (+5,6%) και η Ιρλανδία (5,4%). Αντίθετα, η πιο αξιοσημείωτη μείωση της εν λόγω τιμής παρατηρήθηκε στη Μάλτα (-26,2%).

Στην Ελλάδα, η μέση τιμή ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014 ήταν 17,9 ευρώ ανά 100 kWh, ενώ σε ολόκληρη την ΕΕ 20,8 ευρώ ανά 100 kWh. Η χαμηλότερη μέση τιμή παρατηρήθηκε στη Βουλγαρία, με 9 ευρώ ανά 100 kWh και υψηλότερη στη Δανία με 30,4 ευρώ.

 

Παράταση έως 26-6-2015 της ρύθμισης των 100 δόσεων                                    

Παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Την παράταση του ΕΣΠΑ για έναν ακόμη χρόνο ζητούν οι Περιφέρειες

Την παράταση του ΕΣΠΑ, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2015, για ένα ακόμη χρόνο, προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρωθούν όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη και να μη χαθούν πολύτιμοι πόροι για τη χώρα, ιδιαίτερα στην κρίσιμη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, ζήτησαν οι περιφερειάρχες από την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, στη συνάντηση που είχαν, στα γραφεία της ΕΕ, στην Αθήνα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και ο προγραμματισμός για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, για την οποία οι περιφερειάρχες επισήμαναν ότι η κατανομή των πόρων έγινε με τα στοιχεία της ανάπτυξης των ετών 2007, 2008 και 2009 και -όπως επισήμαναν- αυτό αδικεί τη χώρα.

 

ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση 1,8% στις τιμές οικοδομικών υλικών τον Απρίλιο του 2015       

Μείωση 1,8% σημειώθηκε στις τιμές των οικοδομικών υλικών τον Απρίλιο εφέτος, λόγω κυρίως της πολύ μεγάλης πτώσης των τιμών του πετρελαίου διεθνώς. Από τις καταγραφές που πραγματοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, προέκυψαν τον Απρίλιο μειώσεις τιμών σε πετρέλαιο κίνησης- Diesel (10,5%), παράθυρα (5,3%), γυψοσανίδες (5,1%), κιγκλιδώµατα αλουµινίου (4,9%), κιγκλιδώµατα σιδερένια (3,7%), ξυλεία οικοδοµών (3,6%), πόρτες ασφαλείας (3,4%), σίδηρο οπλισµού (3,4%), υαλοπίνακες ενεργειακούς (3,2%), εντοιχισµένα ντουλάπια (2,9%), σωλήνες χαλκού (2,7%), πόρτες εσωτερικές (2,5%), λεκάνες µε καζανάκι W.C.(2,4%), κουφώµατα αλουµινίου (2,4%), ντουλάπες (2,3%), πλακίδια γενικά- δαπέδου- τοίχου (2,3%), παρκέτα (2,2%) και νιπτήρες (2,1%). Στον αντίποδα, ανατιμήσεις υπήρξαν σε τούβλα (6%), ηλεκτρική ενέργεια- τιμολόγια ΔΕΗ (2%), αγωγούς χάλκινους (1%) και μπανιέρες (1%).

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

 

Επιχειρηματική αποστολή σε έκθεση της Τουρκίας

Το Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τη διοργανώτρια εταιρία πραγματοποιούν επιχειρηματική αποστολή στα πλαίσια της έκθεσης LED&LED LIGHTING / ELEX / ELECTRONIST EXHIBITION 2015από 1 έως 4 Οκτωβρίου 2015.

Το επιμελητήριο σε συνεργασία με τη διοργανώτρια εταιρία καλύπτουν:

Α. Το κόστος του ξενοδοχείου 5 αστέρων για 2 νύχτες με πρωινό.

Β. Το κόστος μεταφοράς από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο και από το ξενοδοχείο στον εκθεσιακό χώρο και αντιστρόφως καθημερινά.

Γ. Δωρεάν εισιτήριο για την είσοδο στην έκθεση.

Οι εταιρίες που θέλουν να επισκεφθούν την ανωτέρω έκθεση παρακαλούνται να συμπληρώσουν αίτηση και να την στείλουν στο e-mail info@etee.gr

Με την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας, θα παρακαλούσα την καταβολή 100 ευρώ ανά άτομο, έτσι ώστε να καλυφθεί τμήμα του κόστους των εξόδων του Επιμελητηρίου καθώς και των ακυρωτικών του ξενοδοχείου.

 

Αγροτική έκθεση AGRORUS στη Ρωσία

Τα βλέμματα όλων των αγροτών και των παρεμφερών φορέων στρέφονται στην έκθεση AGRORUS που θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 28 Αυγούστου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Τρεις μέρες νωρίτερα, στις 22 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί εμπορικό παζάρι που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Η AGRORUS είναι η μεγαλύτερη ρωσική έκθεση για την ανταλλαγή και την επίδειξη των επιτευγμάτων της μικρής κλίμακας γεωργίας της Ρωσίας και των ξένων χωρών.

Η έκθεση αποτελεί επίσης μία εξαιρετική πλατφόρμα για την εφαρμογή του κρατικού προγράμματος γεωργικής ανάπτυξης και της συστηματοποίησης αγροτικών προϊόντων, πρώτων υλών και τροφίμων για την περίοδο 2013-2020.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Υπουργείο Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, την κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης, την κυβέρνηση της περιφέρειας του Λένινγκραντ και την ExpoForum-International Ltd.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας και το πρόγραμμα της έκθεσης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://agrorus.lenexpo.ru/en/node/105603

6ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου TerraOlivo στην Ιερουσαλήμ

Στο ξενοδοχείο Olive Tree Hotel στην Ιερουσαλήμ θα διεξαχθεί ο 6ος Διεθνής Μεσογειακός Διαγωνισμός Ελαιολάδου TerraOlivo, μεταξύ 7 και 14 Ιουνίου, με τις συμμετοχές να είναι ακόμα ανοικτές.

Σκοπός των συνδιοργανωτών, είναι να εντάξουν την ιστορική για την παραγωγή του ελαιολάδου περιοχή της Ιερουσαλήμ σε κεντρικό σημείο αναφοράς του ελαιολάδου.

Αν και έχουν ήδη παραληφθεί πάνω από 270 δείγμαται, οι συνδιοργανωτές, με σκοπό να επιτρέψουν την μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση ελαιολάδων στον διαγωνισμό παρέτειναν τη δυνατότητα υποβολής των δειγμάτων ως τις 7 Ιουνίου, ημέρα εκκίνησης του διαγωνισμού. Ένας από τους λόγους αναγκαιότητας της παράτασης είναι ότι αρκετά δείγματα έρχονται από το Νότιο Ημισφαίριο, με τις συμμετοχές από την Αυστραλία και την Ζηλανδία να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Φέτος ο στόχος είναι να ξεπεραστεί ο πήχης των 407 δειγμάτων που κατακτήθηκε πέρυσι, παρά τις μειωμένες συμμετοχές από την Ιταλία, εξαιτίας της κακής φετινής εσοδείας, αφού οι συμμετοχές δειγμάτων από τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες της Ευρώπης έχουν αυξηθεί.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα προσφέρονται παράλληλες δράσεις, με επισκέψεις σε τοπικούς ελαιώνες, οινοποιία και ιστορικά μνημεία.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 14 Ιουνίου, όπου αναμένεται με μεγάλη αγωνία ο νικητής που θα διαδεχθεί την περυσινή πρωτιά, την οποία κατέκτησε στο εξαιρετικό μονοποικιλικαό ελαιόλαδο eccino DOP Garda Bresciano της Ιταλικής εταιρείας Il Brolo.

Πληροφορίες:

Jerusalem to Host 6th TerraOlivo

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ                                                  

 

Διαγωνισμός Πολεμικού Ναυτικού για τυρί φέτα

Το Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωση Διακήρυξη Ανοικτού Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την Ανάδειξη Προμηθευτών του Προμηθευτικού Οργανισμού Ναυτικού (ΠΟΝ) σε Τυρί Φέτα, για κάλυψη αναγκών των Π. Πλοίων και Ν. Υπηρεσιών περιοχών Σαλαμίνας, Αττικής και ΚΕ ΠΟΡΟΣ για ένα (1) Έτος με δικαίωμα παράτασης μέχρι ενός (1) επιπλέον Έτους, Εκτιμώμενου Π/Υ 490.000,00€ (χωρίς ΦΠΑ).

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Τετάρτη 17-06-2015 και ώρα 09:00 π.μ. ενώπιον της Ανώτατης Επιτροπής Προμηθειών (ΑΕΠ), η οποία εδρεύει στο κτίριο της ΔΔΜΝ, Παπαρηγοπούλου 2, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 210-3484259

Διαγωνισμοί Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

-Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 και ώρα 14.00 λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών για τις υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής εξοπλισμού ακτινογραφίας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Πληρ: Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ τηλ. 2310993145

 

-Την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 και ώρα 14.00 λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών για την προμήθεια Ιατρικών Αερίων με CPV για τις ανάγκες του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θες/κης.

Πληρ: Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ τηλ. 2310993063.

Επιχειρείστε ηλεκτρονικά!

Γίνετε μέλος στο Portal του Επιμελητηρίου και αποκτήστε μοναδικά προνόμια ΔΩΡΕΑΝ:

Δημιουργήστε την δική σας ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Άμεση και Συνεχής Επιχειρηματική Ενημέρωση

Πληρωμή των συνδρομών σας Online

…και άλλα πολλά, με ένα μόνο ΚΛΙΚ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Τρικάλων: 24310-27493, 24310-25004, e-mail: info@trikala-chamber.gr.

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜ/ΡΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΕΩΣ 18.00 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 17.00 ΈΩΣ 20.00.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ