23.2 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρεία συνεδρίαση της ΟΑΣΤ και αποφάσεις για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος των Τρικάλων και η οργάνωση αγωνιστικών διεκδικήσεων . Το επόμενο διάστημα το ΔΣ της ΟΑΣΤ μαζί με τα ΔΣ των ΑΣ μέσα από περιοδείες και συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν ανά χωριό και ομάδα χωριών , όπου θα ενημερώσουν τους αγρότες και μαζί θα αποφασίσουν τις αγωνιστικές δράσεις.

- Advertisement -

Πρώτο σταθμό αποτελεί η μεγάλη Πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Οκτώβρη στις 12 πμ στη Νίκαια της Λάρισας από την Πανελλαδική Συντονιστική των μπλόκων, που συμμετέχει και η Ομοσπονδία μας.

Στη σύσκεψη αυτή καλούνται να πάρουν μέρος Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι , επιτροπές αγώνα , αγρότες και κτηνοτρόφοι που έχουν την διάθεση να αντιπαλέψουν την ΚΑΠ της ΕΕ και των κυβερνήσεων , όλους όσους συνειδητοποιούν ότι μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα με μαζικούς λαϊκούς αγώνες ανατροπής.

Ως αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων του 3ου και των άλλων μνημονίων που φέρνουν μεγαλύτερη φτώχεια , εξαθλίωση και νέο ξεκλήρισμα για χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφους.

Συνεχώς φορτωνόμαστε με νέα βάρη όπως η αλματώδη αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ , την αύξηση του φορολογικού συντελεστή , την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής , τα συνεχόμενα χαράτσια κ.α .       Ταυτόχρονα, ως  αγρότες έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που εξαπολύουν εναντίον μας οι εμποροβιομήχανοι, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους για κερδοφορία, αγοράζοντας όσο το δυνατόν φθηνότερα τα προϊόντα μας και, πουλώντας τα όσο το δυνατόν ακριβότερα στους καταναλωτές. Γι’ αυτό παίρνουν τη παραγωγή με «ανοιχτές τιμές», με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε ούτε πόσο πουλάμε, ούτε αν και πότε θα πληρωθούμε.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις απειλές για κατασχέσεις των περιουσιών μας , στην εφορία στον ΟΓΑ και στις τράπεζες.

Μεγάλο πρόβλημα για φέτος αποτελούν και οι  τεράστιες ζημιές και καταστροφές που προκλήθηκαν φέτος από τις πλημμύρες , την χαλαζόπτωση, τις έντονες και συνεχόμενες βροχοπτώσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την μειωμένη και υποβαθμισμένη παραγωγή , αποδεκατίζοντας παραπέρα το ισχνό εισόδημά μας , αφού ο ΕΛΓΑ το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει τις εισφορές κάθε χρόνο , ενώ μειώνει και δεν δίνει καθόλου αποζημιώσεις.

Πέρα από αυτά η κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή νέων χαρατσιών , όπως το περιβαλλοντολογικό τέλος στο νερό ύδρευσης και άρδευσης που είναι διπλό χαράτσι για τους αγρότες , όπως και η νέα αύξηση του ΕΝΦΙΑ  για τα χωράφια για να πάρουν επιπλέον 600εκ ευρώ.

Σχεδιάζουν παρά τις δεσμεύσεις τη μείωση των συντάξεων κατά 60% σε όσους συνταξιούχους αγρότες αναγκάζονται να καλλιεργούν καθώς δεν μπορούν να ζήσουν με την εξευτελιστική σύνταξη του ΟΓΑ που συνεχώς μειώνεται.

Απέναντι σ’αυτή την κατάσταση μονόδρομο αποτελεί η οργάνωση του αγώνα μας τώρα. Να  αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε παλιά και νέα μέτρα αντιαγροτικά μέτρα και πολιτικές . Μέσα από τους ΑΣ και την ΟΑΣ να διεκδικήσουμε μέτρα που θα καλύπτουν τις σύχρονες ανάγκες μας .

 Συμμετέχουμε στο Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο , που συνδιοργανώνονται από σωματεία εργαζομένων – Αγροτικούς Συλλόγους – ΕΒΕ – συνταξιούχους – γυναίκες – νεολαία,   στην Λάρισα την Τετάρτη 2 Νοέμβρη και ώρα 7 μμ , ναυλώνουμε λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 5 μμ από την οδό Β. Τσιτσάνη

Όλοι στη μεγάλη Πανελλαδική Σύσκεψη αγροτοκτηνοτρόφων την Κυριακή 30 Οκτώβρη στη Νίκαια της Λάρισας για την έναρξη του νέου κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων, αναχώρηση με λεωφορείο από τηνοδό Β. Τσιτσάνη στις 11 πμ

Παράλληλα αποφασίστηκε :

  • Κινητοποίηση στην εφορία Τρικάλων την  Δευτέρα 14 Νοέμβρη
  • Διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ στην Λάρισα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου
  • Μεγάλο Παντρικαλινό Αγροτικό συλλαλητήριο στις αρχές Δεκέμβρη με αγροτικά μηχανήματα και Τρακτέρ
  • Περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά για την ενημέρωση και οργάνωση των αγροτών

 

 

Το ΔΣ της ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη»

 

 


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ