23.2 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευχαριστήριο στην οικογένεια Αλέκου και Κώστιας Χονδρού

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και δημόσια την οικογένεια Αλέκου και Κώστιας Χονδρού για τη δωρεά «Θανάσης Χονδρός» η οποία περιήλθε στο Μουσικό σχολείο Τρικάλων μέσω του Δήμου Τρικκαίων. Η δωρεά αυτή συνίσταται στην πολύτιμη για την οικογένεια συλλογή μουσικών οργάνων που ανήκε στον εκλιπόντα και αγαπητό συνάδελφό μας Θανάση Χονδρό και αποτελείται από 17 μουσικά όργανα και έναν ενισχυτή. Κάποια από αυτά είναι χειροποίητα, άλλα έχουν κατασκευαστεί στο εξωτερικό: Κωνσταντινούπολη, Ρωσία και Παρίσι και κάποια είναι μοναδικά και σπάνια. Στη δωρεά της οικογένειας περιλαμβάνεται και προθήκη υψηλής κατασκευαστικής και αισθητικής αξίας στην οποία φυλάσσονται τα πιο ευαίσθητα και σπάνια από τα δωρηθέντα μουσικά όργανα, ενώ τα υπόλοιπα είναι στη διάθεση των μαθητών του Σχολείου για την καθημερινή τους μελέτη. Ευχαριστούμε επίσης θερμά, γιατί η δωρεά συνίσταται και στη διαρκή συντήρηση των εν λόγω οργάνων, αλλά και των μουσικών οργάνων του σχολείου μας, κυρίως των εγχόρδων. Υπ’ αυτήν την έννοια η δωρεά λαμβάνει τον χαρακτήρα της συνεχούς χορηγίας.

- Advertisement -

Δίνεται μέσω της δωρεάς η ευκαιρία σε όλους τους μαθητές του Μουσικού σχολείου να αξιοποιούν το ταλέντο τους, να έρχονται σε επαφή με την επιστήμη της μουσικής και να εξασκούνται με ποιοτικά μουσικά όργανα, στοιχείο ύψιστης ηθικής και καλλιτεχνικής αξίας, δικαιώνοντας έτσι τις προσπάθειες του Θανάση Χονδρού για την αναβάθμιση των μουσικών σχολείων και την αξιοποίηση σε αυτά των αποφοίτων του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, από όπου και ο ίδιος προέρχονταν και  εργάστηκε μεθοδικά ∙ η σπουδαιότητα της δωρεάς αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν λάβει κανείς υπόψη του τις σημερινές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες. Αλλά το πιο σπουδαίο από παιδαγωγικής άποψης είναι ότι η γνώση ως μορφωτικό αγαθό δεν περιορίζεται από τον χρόνο, το πεπερασμένο της ύπαρξης, την προσωρινότητα των προσώπων, τους ποικίλους αντικειμενικούς παράγοντες και το πρόσκαιρο, αλλά απλώνεται, δίδεται και χαρίζεται  στη μαθητική κοινότητα την οποία στηρίζει και περιβάλλει με αγάπη, ευγενή και ειλικρινή αισθήματα για ευόδωση και υλοποίηση των στόχων. Έτσι η χορηγία-δωρεά  αποτελεί το όχημα όχι μόνο για τη διατήρηση της μνήμης του εκλιπόντα συναδέλφου μας Θανάση Χονδρού, αλλά και για την εξέλιξη της μουσικής παιδείας και εκπαίδευσης.

Η ευγενής κίνηση των δωρητών λειτουργεί ως πρότυπο κοινωνικής αλληλεγγύης τόσο στον χώρο της σχολικής κοινότητας όσο και της ευρύτερης κοινωνίας. Τους ευχαριστούμε θερμά από καρδιάς για την ευγενική τους δωρεά.

 

Η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων                                                                          Η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων

 

Βασιλική Κάκλα                                                                                                                                                 Βασιλική Λύτρα


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ