18.7 C
Trikala
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Εορτή Παναγίας ¨Πορταΐτισσας¨ στον Άγιο Νεκτάριο

Την Τετάρτη του Πάσχα 4 Μαΐου 2016 της Διακαινησίμου, εορτάζει και Πανηγυρίζει η Εφέστιος και Θαυματουργός Εικόνα Παναγίας «Πορταΐτισσας» της Ι.Μ. ΙΒΗΡΩΝ Αγίου Όρους. Στην πόλη μας εορτάζεται στον Ι. Ν. του Αγίου Νεκταρίου ο οποίος

- Advertisement -

κατέχει αντίγραφο από την 4η Οκτωβρίου 2003,

ημέρα υποδοχής.

 

 

Πρόγραμμα Εορτασμού

 

ΤΡΙΤΗ 3-5-2016: Το απόγευμα και ώρα 6:30μ.μ. θα ψαλλεί ο Αναστάσιμος και ο της Εορτής Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, θείο κήρυγμα και  η ΛΙΤΑΝΕΙΑ της Ιεράς Εικόνας Παναγίας «ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ». Στη συνέχεια και ώρα 8:15μ.μ. θα χορέψουν πασχαλιάτικα κ.ά. τραγούδια τα παιδικά τμήματα του Ιερού μας Ναού και άλλων Συλλόγων Χορευτικά στον αύλειο χώρο με τη συνοδεία δημοτικής ορχήστρας.

Ώρα 9:30μ.μ. έως 12:30π.μ. ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 3-5-2016: Το πρωί και από ώρα 7:30π.μ. ο Όρθρος της εορτής της Παναγίας και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με θείο κήρυγμα και το ύψωμα της Παναγίας.

    ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ και ώρα 6:30μ.μ. ο Αναστάσιμος, ο Μεθέορτος Εσπερινός της Παναγίας μας και η Ιερά Παράκληση της Παναγίας «Πορταΐτισσας» ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της.

 

Παρακαλούνται οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι Χριστιανοί να προσέλθουν και να λάβουν τη χάρη και ευλογία της Παναγίας Πορταΐτισσας.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ