11.5 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θα ζωντανέψει ξανά το «Φρούριο»

Την αίγλη του παρελθόντος αποκτά και πάλι ο ιστορικός για τους τρικαλινούς χώρος της καφετέριας του «Φρουρίου». Και μάλιστα από τρικαλινούς επενδυτές, οι οποίοι στη σχετική δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε το πρωί, εκδήλωσαν ενδιαφέρον και ανέλαβαν το έργο της αναζωογόνησης του χώρου.
Οι επενδυτές, με εμπειρία στην εστίαση και στο μάρκετινγκ, με γνώσεις του χώρου και με διάθεση, επιθυμούν να δώσουν νέα πνοή σε αυτόν τον χώρο που είναι σήμα κατατεθέν για την πόλη.
Στα άμεσα σχέδιά τους περιλαμβάνεται η μετατροπή του σε πολυχώρο, καθώς θα περιλαμβάνει εστιατόριο, καφέ και – για πρώτη φορά – παιδότοπο. Η δε μεγάλη αίθουσα, θα μετατρέπεται σε αίθουσα συνεδριάσεων, δίνοντας νέες δυνατότητες αξιοποίησης του χώρου. Επιπροσθέτως, η πολιτική προώθησης του «Φρουρίου» δεν θα εστιάζει μόνο στη διασκέδαση, αλλά και στην ιστορικότητα του Κάστρου, του μνημείου, δηλαδή της πόλης των Τρικάλων.
Όλα αυτά κατέστησαν δυνατόν να γίνουν, μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας του Δήμου, να επιστρέψει ο χώρος σε αυτόν. Αφού λύθηκαν όλα τα προβλήματα που υπήρχαν με παλιότερους ενοικιαστές και ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, ο χώρος παραδόθηκε ξανά στον Δήμο. Πλέον, με τη σημερινή δημοπρασία, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της νέας αντιμετώπισης της αναπτυξιακής προσπάθειας, αυτή της επένδυσης τρικαλινών στα Τρίκαλα.
Εξάλλου, το ιστορικό αυτό κτίσμα, με «ζωή» μισού αιώνα, μπορεί να αποτελέσει ξανά σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τους τρικαλινούς, αλλά και για τους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης.

- Advertisement -

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ