11.5 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θα μαζέψει τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα ο δήμος Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων, μετά τις επιτυχημένες παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια των οδών Κανούτα και Καλαμάτα και σε άλλα σημεία στην πόλη, εντείνει τις προσπάθειες απελευθέρωσης δημόσιου χώρου. Πλέον, αρχίζει τη διαδικασία απελευθέρωσης χώρων στάθμευσης, οι οποίοι καταλαμβάνονται από εγκαταλειμμένα οχήματα.
Ο Δήμος Τρικκαίων αποφάσισε να ενεργήσει για την απελευθέρωση αυτών των χώρων, δημιουργώντας θέσεις στάθμευσης, εξορθολογίζοντας την όλη κατάσταση, ανακουφίζοντας την πόλη των Τρικάλων ως προς πλευρές του κυκλοφοριακού.
Για τον λόγο αυτό, πληροφορεί τους πολίτες, ότι μπορούν να απευθύνονται στη αρμόδια Υπηρεσία Δημοτικού Ελέγχου (2431353556-557-558). Στην ΥΔΕ, μπορεί οποιοσδήποτε να ενημερώσει για χώρους στους οποίους είναι επί μακρόν σταθμευμένα οχήματα, προκαλώντας προβλήματα στη στάθμευση. Επίσης, υφίστανται και πολλά περιβαλλοντικά θέματα, καθώς είναι γνωστό ότι ορισμένα οχήματα έχουν μετατραπεί σε χώρους απόθεσης απορριμμάτων, αυξάνοντας κατά πολύ τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Επίσης, ο πολίτης που έχει πρόσκαιρα αφαιρέσει τις πινακίδες από το όχημά του, αλλά επιδιώκει να το χρησιμοποιήσει ξανά αργότερα, παρακαλείται να το μετακινήσει σε ιδιωτικό χώρο. Έτσι, θα συμβάλλει και αυτός στην προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών κίνησης και στάθμευσης στην πόλη.
Παραλλήλως, ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία που προβλέπει ο σχετικός νόμος, για την απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων οχημάτων. Η διαδικασία έχει ως εξής:
– Η αρμόδια υπηρεσία επικολλά ένα τυποποιημένο αυτοκόλλητο ειδοποίησης για τον ιδιοκτήτη, προκειμένου να το μετακινήσει εντός 15 ημερών
– Αν το όχημα έχει πινακίδα, ακολουθείται η διαδικασία εύρεσης του ιδιοκτήτη. Αν δεν έχει πινακίδα, ενημερώνεται η αρμόδια υπηρεσία της Α.Δ. Τρικάλων, για το συγκεκριμένο όχημα.
– Σε περίπτωση μη εύρεσης ιδιοκτήτη ή μη μετακίνησης του οχήματος σε διάστημα άλλων 30 ημερών (σύνολο 45 ημέρες), το όχημα περνά στην κατοχή του Δήμου
– Ο Δήμος από την 46η ημέρα δικαιούται να μετακινήσει το όχημα και αυτό να παραμείνει σε αποθηκευτικό χώρο για άλλες 10 ημέρες.
Αμέσως μετά, το όχημα οδεύει προς ανακύκλωση.
Τηρείται, επίσης, φάκελος για κάθε όχημα, προκειμένου να υπάρχει το πλήρες ιστορικό των ενεργειών του Δήμου.
Είναι ευνόητο, λοιπόν, ότι η από τον νόμο ενέργειες που εφαρμόζονται, αποσκοπούν στη βελτίωση της εικόνας της πόλης, στη μείωση πιθανών ρυπογόνων εστιών, στην ουσιαστική συμβολή στην εύρεση χώρων στάθμευσης.


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ