10.2 C
Trikala
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιδρύεται το Πολεμικό Μουσείο Τρικάλων μέσα στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Όνειρο χρόνων αποτελεί το Πολεμικό Μουσείο Τρικάλων, το οποίο αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά τους τελευταίους μήνες. Το Πολεμικό Μουσείο θα στεγαστεί σε χώρο που έχει επιλεγεί μέσα στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών.

- Advertisement -

Στις κάμερες μίλησε για το θέμα, ο διοικητής της σχολής, Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Λιάκος.

Ο κ. Λιάκος μαζί με το επιτελείο του, κατόπιν και εγκρίσεως  του ΓΕΣ, έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ούτος ώστε η ίδρυση του Πολεμικού Μουσείου να μπει σε καλό δρόμο και να ολοκληρωθεί σύντομα. Σημαντική θα είναι η προσφορά των ιδιωτών, οι οποίοι έχουν στην ιδιοκτησία τους διάφορα στρατιωτικά αντικείμενα, που έχουν περιέλθει στα χέρια τους.

Ακόμη, σημαντική είναι η χρηματική προσφορά διαφόρων άλλων ιδιωτών και επιχειρηματιών, όχι μόνο από την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, αλλά και από άλλες περιοχές.

Μία ακόμη τελευταία οικονομική βοήθεια χρειάζεται για να ολοκληρωθούν οι εργασίες, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καλό στάδιο.

Σημαντικό, σε όσους συμβάλουν στο Πολεμικό Μουσείο με εκθέματα, θα αναγράφεται σε ειδικό ταμπελάκι το όνομά τους και η χορηγία τους. Το πρώτο και το πιο σημαντικό έκθεμα του Πολεμικού Μουσείου, θα είναι η Ένδοξη Σημαία του 5ου Συντάγματος Πεζικού, η οποία φυλάσσεται μαζί με τον ιστό της στο διοικητήριο της ΣΜΥ.

Η ολοκλήρωση του Μουσείου θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική επένδυση για όλη την ευρύτερη περιοχή και ο κάθε πολίτης θα μπορεί να γνωρίζει για την ιστορία της περιοχής του μέσα από τους στρατιωτικούς αγώνες.

Δείτε στο βίντεο του trikalaola.gr τις σημαντικές λεπτομέρειες που ανέφερε ο διοικητής κ. Γεώργιος Λιάκος.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ