18.8 C
Trikala
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καλέσματα φορέων για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό-Δελτία Τύπου-Πολιτική Πραστηριότητα στα Τρίκαλα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

- Advertisement -

Την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 11:00 πμ, στο κέντρο «ΑΗΔΟΝΙΑ» έναντι πάρκου Αγ. Γεωργίου στο Ριζαριό θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνέλευση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με εισηγητές τον Μιχάλη Κατρίνη (ΠαΣοΚ), την Φωτεινή Αναστασίου (ΔΗΜΑΡ) και τον Παναγιώτη Πάτρα (Κινήσεις Πολιτών) στα πλαίσια της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (14-15 Μαΐου).

ΝΕ ΠαΣοΚ Τρικάλων

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στη 48ωρη απεργία, τις απεργιακές

συγκεντρώσεις,και τις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιδιώκει να περάσει από τη Βουλή με πρωτοφανείς, πραξικοπηματικές διαδικασίες, μέσα στο Σαββατοκύριακο, το αντιασφαλιστικό και φορομπηχτικό νομοσχέδιο κατεδάφισης των συντάξεων, καταστροφής της κοινωνικής ασφάλισης και νέας φοροεπιδρομής.  Το νομοσχέδιο λεηλατεί συντάξεις και λαϊκά εισοδήματα, εξαναγκάζει σε έξοδο από το επάγγελμά τους και σε ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και επιστήμονες και σε ξεκλήρισμα την μικρομεσαία αγροτιά.  Επίσης η κυβέρνηση προωθεί νέα αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων, ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και παράδοση ακόμα και της πρώτης κατοικίας υπερχρεωμένων στις τράπεζες νοικοκυριών στις αρπακτικές διαθέσεις ξένων κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Δεν σταματούν όμως μόνο εκεί.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εκτός από τα παραπάνω μέτρα, που θα επιβαρύνουν το λαό με 5,4 δις ευρώ, ενώ παίζει ένα κακόγουστο θέατρο δήθεν σκληρών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, έχει ήδη συμφωνήσει μαζί τους να νομοθετήσει με τη μορφή του «αυτόματου μηχανισμού» και επιπλέον «προληπτικά» μέτρα εξόντωσης του λαού, ύψους 3,6 δις ευρώ, (νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων, νέοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι κλπ), για να εφαρμοστούν άμεσα σε περίπτωση μη υλοποίησης (πράγμα βέβαιον) των μνημονιακών στόχων. Προωθούν δηλαδή «προληπτικά» και τέταρτο μνημόνιο. Τα κυβερνητικά μνημονιακά αντιλαϊκά μέτρα των 9 δις ευρώ, που προστίθενται στα 63 δις ευρώ των δύο προηγούμενων μνημονίων, αποτελούν τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της λαϊκής οργής και αγανάκτησης.

Η ΛΑΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία σε ενωτική, μαζική, μαχητική συμμετοχή στις απεργίες και τις συγκεντρώσεις των επόμενων ημερών στο Σύνταγμα και σε όλες τις πλατείες των πόλεων, που πρέπει και μπορούν να πάρουν τη μορφή πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού.  Ένας τέτοιος παλλαϊκός ξεσηκωμός μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή των νέων αντιλαϊκών μέτρων, όλων των μνημονίων, της κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), που τα εφαρμόζει, και ολόκληρου του μνημονιακού πολιτικού κατεστημένου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ), που ή τα εφάρμοσε ή τα ψήφισε ή τα στηρίζει. Για ν’ ανοίξει ένας άλλος ελπιδοφόρος δρόμος για το λαό και τη νεολαία με τερματισμό της λιτότητας, διαγραφή του δημοσίου χρέους, γενναία “σεισάχθεια” στο ιδιωτικό χρέος, εθνικοποίηση των τραπεζών και έξοδο από την ευρωζώνη στη βάση ενός προοδευτικού προγράμματος ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα στηρίζει και θα ενισχύει τους μισθούς τις συντάξεις, τα λαϊκά εισοδήματα και τις θέσεις εργασίας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

H Λαική Ενότητα Τρικάλων στηρίζει όλες τις κινητοποιήσεις και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν  ενάντια στα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Η Λαίκη Ενότητα Τρικάλων καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή 6/5/16 στις 19:00μ.μ

στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Το Σάββατο 7/5/2016 όλοι και όλες στην  απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό

Κέντρο Τρικάλων στις 11 :00π.μ.

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Κορυδαλλός, 05 Μαΐου 2016.

Αρ. Πρωτ: 107.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)

« Συμμετοχή της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. στην γενική απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ την

Παρασκευή 06 & το Σάββατο 07 Μαΐου 2016 ».

Η ομοσπονδία μας ως πλήρες μέλος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμετέχει στη 48ωρη Γενική Απεργία που εξήγγειλε η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση για την Παρασκευή 06 & το Σάββατο 07 Μαΐου 2016.

Προσωπικό ασφαλείας της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης σ’ όλα τα καταστήματα κράτησης της χώρας, ορίζεται το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω της ελλείψεως προσωπικού και της πληθώρας των κρατουμένων δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο.

Την ημέρα της απεργίας, δεν θα εκτελεστεί :

  • Καμία μεταγωγή κρατουμένων στα δικαστήρια, εκτός των περιπτώσεων παρέλευσης 12μήνου ή 18μήνου
  • Καμία προγραμματισμένη μεταγωγή στα νοσοκομεία, εκτός των περιπτώσεων που διακυβεύεται η υγεία των κρατουμένων και συνοδεύεται με ασθενοφόρο
  • Δεν θα επιτραπούν επισκεπτήρια στα νοσηλευτήρια φρούρησης των κρατουμένων και το προσωπικό ασφαλείας θα διατεθεί αποκλειστικά για την φρούρηση των νοσηλευομένων κρατουμένων και των καταστημάτων κράτησης.

2

Π.Ο.Υ.Ε.Φ

  • Τέλος, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).

Στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας κοινοποιούμε την ανακοίνωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο- -Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιωάννης Αναγνώστου Αλεξόπουλος Βασίλειος

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Οι χειρότερες προβλέψεις για τη χώρα μας ,δυστυχώς, επαληθεύονται. Η κυβέρνηση των ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ,με πρωτοφανή πολιτική και διαπραγματευτική ανεπάρκεια,  εξαντλώντας πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο, οδηγεί τη χώρα σ ένα τέταρτο μνημόνιο, με ιδιαίτερα επαχθείς όρους.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, περνώντας τον ίσκιο του για μπόι, υπερεκτιμώντας τη διαπραγματευτική του  “δεινότητα….”,οδηγεί τη Ελλάδα απο ήττα ,σε ήττα.

Απο ηγέτιδα χώρα των Βαλκανίων, πριν απο λίγα χρόνια, γίναμε ικέτες….

Η περήφανη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αποξένωσε τη χώρα απο τους φυσικούς της συμμάχους και εταίρους και τώρα εκλιπαρεί την μακροθυμία τους….

Δυστυχώς για την πατρίδα μας, ο λογαριασμός μεγάλωσε υπέρμετρα….

Απο τα 700 εκατομμύρια του e-Mail Χαρδούβελλη, φτάσαμε αισίως τα εννέα δις, συν τα 3,6 δις κάβα…. Γιατί κανείς πια ΔΕΝ μας εμπιστεύεται….

Και φυσικά ο λογαριασμός ,πάει στον λαό… Σ αυτό το λαό, που πριν λίγα χρόνια  ,του λέγανε το σύνθημα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”….

Και περνάνε Σαββατοκύριακο τα επώδυνα μέτρα, για να προλάβουν το….λαό…. Τον οποίο ΤΡΕΜΟΥΝ….

Και τραγικός σύμμαχος τους, ο συνδικαλιστικός φορέας των δημοσιογράφων,   που τους εκπροσωπεί. Που αποφάσισε ….τριήμερη απεργία των Μέσων Ενημέρωσης, για να ….τιμωρήσει ,λέει…..,την κυβέρνηση…. Οποία σκληρή τιμωρία….

Αλλά ,όσα κόλπα κι αν μετέλθουν, όσες πολιτικές ντρίπλες κι αν σκαρφιστούν, η τιμωρία έρχεται….

Ο ίδιος λαός που τους ….εκτόξευσε στην εξουσία, θα τους γκρεμίσει με τον ίδιο άγαρμπο τρόπο…Γιατί του πλήγωσαν την περηφάνια του… Γιατί τον ταπείνωσαν…….Γιατί τον κορόιδεψαν…..

Γιατί ,”όσα κάνει η γίδα στο πουρνάρι, τα βρίσκει στο τομάρι….”,που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας….

Ηλίας Γ. Βλαχογιάννης ,πρώην βουλευτής και Νομάρχης Τρικάλων.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Απαντάμε με την ετοιμότητα μας, με την οργάνωση μας, με το δίκιο μας, στις άθλιες πρακτικές της κυβέρνησης για να περάσει τη νέα βαρβαρότητα στη ζωή μας, στα μουγκά!

 

Έφτασε η ώρα της μάχης! Κανείς να μη λιποτακτήσει!

Δίνουμε όλοι το παρόν!

Όλοι στους δρόμους! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

  Παρασκευή 6 Μάη, 10:30πμ στην Πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Τρικάλων

  Σάββατο 7 Μάη, 11:30πμ

Αναχώρηση λεωφορείων για το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα

(από την αρχή οδού Β.Τσιτσάνη- ψησταριά «Κωστάρας»)

Κυριακή 8 Μάη, 10.00π.μ. στην Πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Τρικάλων

 

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Γραμματεία Ν.Τρικάλων

 

Απαντάμε με την ετοιμότητα μας, με την οργάνωση μας, με το δίκιο μας, στις άθλιες πρακτικές της κυβέρνησης για να περάσει τη νέα βαρβαρότητα στη ζωή μας, στα μουγκά!

 

Έφτασε η ώρα της μάχης! Κανείς να μη λιποτακτήσει!

Δίνουμε όλοι το παρόν!

Όλοι στους δρόμους! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

  Παρασκευή 6 Μάη, 10:30πμ στην Πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Τρικάλων

  Σάββατο 7 Μάη, 11:30πμ

Αναχώρηση λεωφορείων για το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα

(από την αρχή οδού Β.Τσιτσάνη- ψησταριά «Κωστάρας»)

Κυριακή 8 Μάη, 10.00π.μ. στην Πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Τρικάλων

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Σύλλογος Λογιστών & Βοηθών Λογιστών

Ν. Τρικάλων

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις :

             Παρασκευή 6 Μάη, 10:30πμ στην Πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Τρικάλων

             Σάββατο 7 Μάη, 11:30πμ Αναχώρηση λεωφορείων για το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα(από την αρχή οδού Β.Τσιτσάνη- ψησταριά «Κωστάρας»)

             Κυριακή 8 Μάη, 10.00π.μ. στην Πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Τρικάλων

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο σαν τον κλέφτη τις βάρβαρες προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό!

Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος – λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό! Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!

Συνάδελφοι,

Ακόμα κι αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με τους γνωστούς πρόθυμους ψηφίσουν τα άγρια μέτρα, η 48ωρη απεργία με τη μαζικότητα, τη συμμετοχή, την οργάνωση και τον παλμό της μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για την ανατροπή τους μέσα από τους αγώνες μας!

Κανένας δε γλιτώνει από τη νέα βάρβαρη επίθεση!

Μας γυρίζουν δεκάδες χρόνια πίσω!

Ότι γνωρίσαμε μέχρι σήμερα από ασφαλιστικά δικαιώματα συνθλίβονται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με το βαρίδι της Κοινωνικής Ασφάλισης, για να προστατευτεί και να αυξηθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων. Παράλληλα, φέρνουν νέα φοροεπιδρομή, νέα ασήκωτα βάρη στις πλάτες μας, νέα αιμορραγία στο ήδη άθλιο λαϊκό εισόδημα!

Σήκωσε τώρα κεφάλι! Δώσε μαχητική απάντηση στα διλήμματα που σου βάζουν η κυβέρνηση και οι μεγαλοεργοδότες! Έχουν στόχο να σε τρομοκρατήσουν. Μη δέχεσαι να σε απειλούν, να σε φοβίζουν. Να μην αφήσεις τη ζωή σου στα χέρια των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, της μεγαλοεργοδοσίας και των κομμάτων τους!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Στήνουμε εργατικό λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου.

Εδώ και καιρό ο Σύλλογος μας μαζί και με άλλα ταξικά σωματεία είμαστε σε επαγρύπνηση και αγώνα, χαρακτηρίζοντας κάθε παρέμβαση στο Ασφαλιστικό ως αιτία πολέμου. Το Ασφαλιστικό είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια, αφορά τη ζωή μας. Φτάνοντας στην τελική ευθεία καλούμε τους εργαζόμενους σε ξεσηκωμό για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα.

Είναι ώρα να στείλουμε πιο δυνατό το μήνυμα:

Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας,

τον κόπο τον ιδρώτα και το αίμα μας.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΟ ΔΣ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Μαζική εξόρμηση –κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε απεργιακό ξεσηκωμό

για να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος για  Ασφαλιστικό-Φορολογικό

Μαζική εξόρμηση στο κέντρο των Τρικάλων πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ ,καλώντας τους Τρικαλινούς εργαζόμενους σε απεργιακό  ξεσηκωμό μπροστά στην ενέργεια της κυβέρνησης  να φέρει μέσα στο Σαββατοκύριακο σαν τον κλέφτη τις βάρβαρες προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό!

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης αναρτήθηκε γιγαντοπανό με κάλεσμα για τη 48ώρη Πανεργατική Απεργία  πάνω από την κοίτη του Ληθαίου ποταμού .

Απαντάμε με την ετοιμότητα μας, με την οργάνωση μας, με το δίκιο μας, στις άθλιες πρακτικές της κυβέρνησης για να περάσει τη νέα βαρβαρότητα στη ζωή μας, στα μουγκά!

Έφτασε η ώρα της μάχης! Κανείς να μη λιποτακτήσει!

Δίνουμε όλοι το παρόν!

Όλοι στους δρόμους! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

             Παρασκευή 6 Μάη, 10:30πμ στην Πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Τρικάλων

             Σάββατο 7 Μάη, 11:30πμ

Αναχώρηση λεωφορείων για το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα

(από την αρχή οδού Β.Τσιτσάνη- ψησταριά «Κωστάρας»)

             Κυριακή 8 Μάη, 10.00π.μ. στην Πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Τρικάλων

Να νεκρώσουν τα πάντα! Να σταματήσει η παραγωγή παντού!

Κανείς εργαζόμενος καμία βάρδια στη δουλειά!

Όλοι μαζί, εργάτες, φτωχοί αγρότες, ελευθεροεπαγγελματίες, επιστήμονες!

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Αν κάνουμε πίσω δε θα σταματήσουν πουθενά! Δε θα μας αφήσουν τίποτα!

Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι!

Με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας! Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς αυτούς που μας εκμεταλλεύονται, αυτοί δεν μπορούν να κερδίζουν χωρίς εμάς!

Γραμματεία  Νομού Τρικάλων του ΠΑΜΕ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, έλληνες και μετανάστες,

Τριήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων & απεργιακών συγκεντρώσεων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6ΜΑΗ 10 ΠΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με συνοπτικές διαδικασίες, φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το αντιλαϊκό πακέτο για το Ασφαλιστικό και Φορολογικό.

Επιδιώκει στο Eurogroup της Δευτέρας να στείλει μήνυμα ότι είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει όλους τους αντεργατικούς σχεδιασμούς, παλιούς και νέους, που έχει επεξεργαστεί και συμφωνήσει με την Ε.Ε, το ΔΝΤ και τους άλλους μηχανισμούς των μονοπωλίων.

Οι περιβόητες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και οι κόκκινες γραμμές αποδείχτηκαν, όπως και προηγούμενα, κενές περιεχομένου.

Οι διαπραγματεύσεις γίνονται μόνο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Η ζωή της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε αυτό το πλαίσιο συνθλίβεται.

Οι αντιασφαλιστικές αλλαγές σαρώνουν τα πάντα και οδηγούν τη ζωή μας σε αδιέξοδο.

Δεν πρόκειται μόνο για τις συντάξεις και τα όρια ηλικίας, αλλά και για τις παροχές υγείας, πρόνοιας, τη νοσοκομειακή περίθαλψη, τις ιατρικές εξετάσεις, τα φάρμακα, τα διάφορα επιδόματα. Όλα μπαίνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα για να ανοίξει ο δρόμος της κερδοφορίας των επιχειρηματιών.

Η επίθεση θα κλιμακωθεί γιατί αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Είναι ώρα ευθύνης και απόφασης. Η μόνη δύναμη που μπορεί να τους σταματήσει είναι ο οργανωμένος αγώνας της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, της νεολαίας, των γυναικών.

Μπορούμε, και είναι αναγκαίο όσο ποτέ, να δείξουμε τη δύναμη μας. Να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΗ 11:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΡΑ

« Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά »

ΤΟ Δ.Σ

ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ανακοίνωση- Κάλεσμα

Συνάδελφοι Αγρότες – Κτηνοτρόφοι

Όλοι στην 48ώρη Πανελλαδική Απεργία

Μαζί με τους εργάτες ,τους φτωχούς επαγγελματίες, τους φτωχούς  απασχολούμενους ,την νεολαία ,τους συνταξιούχους

Καταγγέλλουμε τη μεθόδευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που σαν τον εγκληματία, προσπαθεί να τελειώσει στα γρήγορα τη «βρομοδουλειά» και αποφάσισε να φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Δεν πρόκειται να μας αιφνιδιάσουν.

Οργανώνουμε την αγωνιστική μας απάντηση.

Από τα αγροτικά μπλοκα που συγκλόνισαν τη χώρα είχαμε προειδοποιήσει  την κυβέρνηση, ότι όποτε και να έφερνε για ψήφιση στη Βουλή το ασφαλιστικό τερατούργημα, θα μας ξανάβλεπε μπροστά της αποφασισμένους να το αντιπαλέψουμε.

Η αγροτιά, μαζί με την εργατιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα θα δώσουμε για άλλη μια φορά, αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ και την πολιτική τους.

Όσοι ψηφίσουν το νόμο λαιμητόμο θα «περάσουν καλά»!

Δίνουμε ακόμη μια μάχη  επιβίωσης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και κάθε είδους συνεταίρων της που μας οδηγούν, πιο γρήγορα, στο ξεκλήρισμα, τη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Συμμετέχουμε μαζικά  :

  • Στην συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή 6 Μάη στις 10:30πμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου
  • Το Σάββατο 7 Μάη συμμετέχουμε στην Πανελλαδική συγκέντρωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων στις 5 μμ στην Αθήνα στην Πλατεία Καραϊσκάκη ( αναχώρηση με λεωφορεία 11:30 πμ από τον Κωστάρα και στις 12:00 από την Φαρκαδόνα στην διασταύρωση στο  κτηνιατρείο )
  • Την Κυριακή 8 Μάη 10:πμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στον αγωνιστικό εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Όλοι στη 48-ωρη Γενική Πανεργατική Απεργία Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Μάη

Με διαδικασία εξπρές – για άλλη μια φορά, όπως όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις- η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα ψηφίσει το ασφαλιστικό έκτρωμα μέσα στο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μάη.

Η άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης να ψηφίσει όλα τα μέτρα (ασφαλιστικό και φορολογικό) και τη συμφωνία της με την τρόικα μέσα στο Σαββατοκύριακο, πάνω στις εκδηλώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς μάλιστα, δείχνει το βάθος της αντιλαϊκής της πολιτικής: όλα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όλα στους δανειστές ΕΕ και ΔΝΤ! Οι εργαζόμενοι πρέπει να μπουν μαζικά σε θέσεις μάχης, δεν υπάρχει άλλη λύση από τη σύγκρουση για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας!

Απαιτείται άμεση απεργιακή απάντηση και κλιμάκωση της πάλης τώρα!

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων καλεί σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην απεργία και θα συμβάλλει με εξορμήσεις και συμμετοχή στις ανεξάρτητες ταξικές απεργιακές συγκεντρώσεις συλλογικοτήτων, οργανώσεων, συνδικαλιστικών παρατάξεων και αγωνιστών/στριών.

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν (με 2-μηνη καθυστέρηση…) την 48-ωρη απεργία για Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Μάη.

Χρειάζεται να σχεδιαστεί η κλιμάκωση και μαχητική συνέχεια του αγώνα αμέσως μετά την 48-ωρη Πανεργατική Γενική Απεργία, ώστε να μη μείνει ο αγώνας στην διαμαρτυρία!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέες και νέοι,

Η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο σαν τον κλέφτη τις βάρβαρες προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό!

Όλοι στους δρόμους! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

             Παρασκευή 6 Μάη, 10:30πμ στην Πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Τρικάλων

             Σάββατο 7 Μάη, 11:30πμ

Αναχώρηση λεωφορείων για το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα

(από την αρχή οδού Β.Τσιτσάνη- ψησταριά «Κωστάρας»)

             Κυριακή 8 Μάη, 10.00π.μ. στην Πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Τρικάλων

 

Έφτασε η ώρα της μάχης! Κανείς να μη λιποτακτήσει!

Δίνουμε όλοι το παρόν!

Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος – λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό! Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!

Να απαντήσουμε με την ετοιμότητα μας στις άθλιες πρακτικές της κυβέρνησης, τις μεθοδεύσεις της για να περάσει τη νέα βαρβαρότητα στη ζωή μας, στα μουγκά!

Να νεκρώσουν τα πάντα! Να σταματήσει η παραγωγή παντού!

Κανείς εργαζόμενος καμία βάρδια στη δουλειά!

Ούτε ψυχή σε εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, Υπηρεσίες!

Ακόμα κι αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με τους γνωστούς πρόθυμους ψηφίσουν τα άγρια μέτρα, η 48ωρη απεργία με τη μαζικότητα, τη συμμετοχή, την οργάνωση και τον παλμό της μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για την ανατροπή τους μέσα από τους αγώνες μας!

Δε σκύβουμε το κεφάλι! Δε γονατίζουμε!

Κανένας δε γλιτώνει από τη νέα βάρβαρη επίθεση!

Γυρίζουν τον εργαζόμενο λαό δεκάδες χρόνια πίσω!

Ότι γνωρίσαμε μέχρι σήμερα από ασφαλιστικά δικαιώματα συνθλίβονται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με το βαρίδι της Κοινωνικής Ασφάλισης, για να προστατευτεί και να αυξηθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων. Παράλληλα, φέρνουν νέα φοροεπιδρομή, νέα ασήκωτα βάρη στις πλάτες μας, νέα αιμορραγία στο ήδη άθλιο λαϊκό εισόδημα!

Οι αγώνες των προηγούμενων μηνών χάραξαν το δρόμο! Φανερώθηκε η δυναμική που έχει η συμμαχία του εργαζόμενου λαού!

 

Εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,

Σήκωσε τώρα κεφάλι! Δώσε μαχητική απάντηση στα διλήμματα που σου βάζουν η κυβέρνηση και οι μεγαλοεργοδότες! Έχουν στόχο να σε τρομοκρατήσουν.  Μη δέχεσαι να σε απειλούν, να σε φοβίζουν, να σου κουνούν το δάχτυλο οι χορτάτοι, οι κλέφτες του μόχθου σου. Να μην αφήσεις τη ζωή σου, στα χέρια των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, της μεγαλοεργοδοσίας και των κομμάτων τους!

Όλοι μαζί, εργάτες, φτωχοί αγρότες, ελευθεροεπαγγελματίες, επιστήμονες!

 

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Αν κάνουμε πίσω δε θα σταματήσουν πουθενά! Δε θα μας αφήσουν τίποτα!

Ή θ α υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι!

Με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας! Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς αυτούς που μας εκμεταλλεύονται, αυτοί δεν μπορούν να κερδίζουν χωρίς εμάς!

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Όλοι και όλες στην πανελλαδική-πανεργατική  απεργία στις 6, 7 και 8 Μάη!

Κανένας για δουλειά, όλοι στον αγώνα!

Παλλαϊκός αγώνας για να μην περάσει το τριτομνημονιακό νομοσχέδιο για την πλήρη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης!

Όχι άλλες στερήσεις για τους τοκογλύφους, τις τράπεζες και τους κεφαλαιοκράτες!

Να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που τις υπηρετούν

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι,

Η κυβέρνηση εισάγει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη βουλή προς ψήφιση μέσα στο Σαββατοκύριακο. Άρον-άρον η κυβέρνηση θέλει να ξεμπερδέψει με αυτό, για να αιφνιδιάσει και να προλάβει την οργανωμένη αντίδραση της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού. Πράγμα που δεν πρέπει να αποφύγει.

Η επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις και στα δικαιώματά μας δεν έχει τελειωμό, όπως τελειωμό δεν έχει και η λεηλασία του εισοδήματος όσων ακόμα έχουν κάποιο εισόδημα.

Τα νέα μέτρα ύψους 5,4 συν 3,6 δις ευρώ τα οποία συναποφάσισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κουαρτέτο, τα οποία θα προέλθουν από τις περικοπές στις συντάξεις και στην κοινωνική ασφάλιση, και την επιπλέον έμμεση και άμεση φορολόγηση των μισθωτών, των συνταξιούχων και των αγροτών και επαγγελματιών, αποτελούν την συνέχεια επί τα χείρω της ίδιας μνημονιακής πολιτικής που άσκησαν η Ν.Δ με το ΠΑΣΟΚ και την οποία υπερψήφισαν με το τρίτο μνημόνιο και στηρίζουν το ΠΟΤΑΜΙ και η Ένωση Κεντρώων.

Η κυβέρνηση πήγε για ψήφιση στη βουλή το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει ξανά μείωση των συντάξεων, αύξηση των απαιτούμενων ενσήμων για την κατοχύρωση της πενιχρής Εθνικής σύνταξης, κ.α.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση συμφώνησε και προωθεί την κατάργηση της βασικής σύνταξης των 486 ευρώ, και προωθεί ακόμα μικρότερη «εθνική σύνταξη» των 384 ευρώ, με 6.000 ένσημα αντί 4.500 που είναι σήμερα, κατάργηση του ΕΚΑΣ, δραστικές περικοπές 20%-30% στις νέες συντάξεις, αλλά και στις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις και τις αναπηρικές, νέα χρονικά εμπόδια για την απόκτηση των συντάξεων χηρείας, μειώσεις μέχρι 40% στις επικουρικές, τις εφάπαξ παροχές και τα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και τη μετατροπή του δημόσιου, καθολικού, αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης σε κεφαλαιοποιητικό-ατομικό.

Η κυβέρνηση, επίσης, έχει ήδη συμφωνήσει με το κουαρτέτο και προωθεί νέα φορολεηλασία μισθών και συντάξεων και συνολικά των λαϊκών εισοδημάτων, και ολοκληρωτικό ξεπούλημα της εναπομείνασας δημόσιας περιουσίας, μέσω του νέου υπερ-Ταμείου, ενώ βρίσκεται λίγο πριν την οριστική συμφωνία για την εκχώρηση όλων, σχεδόν, των κόκκινων στεγαστικών δανείων και των κόκκινων δανείων μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων σε κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Αυτή η μνημονιακή πολιτική αποτελεί πλέον την μόνιμη πολιτική τους και από κοινού τα μνημονιακά κόμματα πασχίζουν να πείσουν την κοινωνία ότι πέρα από αυτή την πολιτική βρίσκεται το χάος και η καταστροφή. Και αυτά την στιγμή που τα μνημόνια οδήγησαν και εξακολουθούν να οδηγούν στην καταστροφή χιλιάδες ανθρώπους και σαρώνουν όλες τις εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις και καταργούν ακόμα και στοιχειώδη δικαιώματα. Καταστρέφουν και εξαθλιώνουν οικογένειες, εντείνουν την εκμετάλλευση και την καταπίεση, οδηγούν στην απόγνωση χιλιάδες εργατικά και φτωχά λαϊκά νοικοκυριά.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

Τα μνημόνια αποτελούν την μοναδική πολιτική του κεφαλαιοκρατών για την έξοδο από την κρίση τους και για αυτό αποτελούν την μόνιμη και αποκλειστική πολιτική όλων των κομμάτων τους.

Για αυτό και κανένα μνημονιακό κόμμα, αλλά και κανένα κόμμα στη βουλή, δεν ενδιαφέρεται πραγματικά να ρίξει την κυβέρνηση. Διότι γνωρίζει πως την ίδια πολιτική θα εφαρμόσει αν έρθει στα πράγματα και πολύ σύντομα θα βρεθεί απέναντι στην λαϊκή δυσαρέσκεια.

Μπροστά στην εντεινόμενη κοινωνική αγανάκτηση από την υλοποίηση του τρίτου μνημονίου η ΝΔ, για αντιπερισπασμό, ζήτησε εκλογές, ενώ λίγες μέρες πριν ο αρχηγός της, σε συνέντευξη στην τηλεόραση, δήλωνε ότι ένα τέτοιο αίτημα δεν έχει νόημα!

Είναι πλέον ολοφάνερο και στον πλέον δύσπιστο ότι το μέλλον που ετοιμάζουν για εμάς και τα παιδιά μας είναι τα διαρκή μνημόνια, δηλαδή η υπερεκμετάλλευση, η φορολογική λεηλασία, η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν το αλλάξουμε εμείς!

Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Μπορούμε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές και να ακολουθήσουμε έναν άλλο δρόμο, χωρίς μνημόνια και χρέος, έξω από την ΟΝΕ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς οι οποίοι εφαρμόζουν μνημόνια για τους λαούς και φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τα θύματά τους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες!

Με μια τέτοια προοπτική μπορούν οι αγώνες να έχουν αποτέλεσμα.

Με ενιαίο εργατικό μέτωπο και μέσα από ένα πλατύ συντονισμό σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, όλων όσων θέλουν να αντιπαλέψουν την μνημονική πολιτική και να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα δικαιώματά μας, να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας και να απαιτήσουμε:

Να μην ψηφιστεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο!

  • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους – ΣΣΕ με γενικευμένη και υποχρεωτική ισχύ, με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις-άμεσα μέτρα για τους άνεργους-προστασία της πρώτης κατοικίας
  • Ακύρωση των μνημονίων και των μνημονιακών και αντεργατικών νόμων
  • Στάση πληρωμών στους τοκογλύφους δανειστές και διαγραφή του δημόσιου χρέους
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας με εργατικό έλεγχο
  • Κατάργηση των χαρατσιών, του ΕΝΦΙΑ, και συνολικά της υπερφορολόγησης
  • Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών προς τις τράπεζες και την εφορία

 

Όλοι και όλες στην απεργία, στις 6, 7 και 8 Μάη!

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο την Παρασκευή 6/5 στις 10 το πρωί

Να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που τις υπηρετούν!

Δεν επιλέγουμε μνημονικό διαχειριστή – δεν γυρίζουμε πίσω!

Κάτω η τριτομνημονική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Κυβέρνηση των εργατών και του εργαζόμενου λαού για την ακύρωση των μνημονίων και τη διαγραφή του δημόσιου χρέους!

Για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, χωρίς πολέμους, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων Ν. Τρικάλων

Ο ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ «ΓΟΛΓΟΘΑΣ»

Του Γεωργίου Παπασίμου

Site: http://www.gpapasimos.gr/

Twitter: @PapasimosG

Η Ελλάδα «σταυρώνεται» καθημερινά επί έξι χρόνια εφαρμογής του μνημονιακού «οδοστρωτήρα» και η ελληνική κοινωνία βιώνει τον δικό της ανηφορικό «γολγοθά». Από την εμφάνιση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης του 2008, που ανέδειξε τις έντονες «πληγές» του Ελληνικού περιφερειακού κλεπτοκρατικού καπιταλισμού, η Χώρα μας καθεύδει συνεχώς σε «κατήφορο». Η οικονομία βρίσκεται σε «κωματώδη» κατάσταση και η παραγωγική διαδικασία στο ναδίρ. Το δημόσιο χρέος, που ξεπερνά πλέον το 180% του ΑΕΠ, πνίγει την χώρα, σε συνδυασμό με το έλλειμμα, την αρνητικότητα του εμπορικού ισοζυγίου και την ανεργία, που έχει σταθεροποιηθεί σε ποσοστό του 30%.

Η σκληρή, νεοφιλελεύθερη ταξική και ισοπεδωτική μνημονιακή πολιτική της βίαιης εσωτερικής υποτίμησης της προηγούμενης επταετιας έχει επιφέρει ραγδαία «φτωχοποίηση» στο μεγαλύτερο τμήμα του Ελληνικού Λαού, οι, δε, κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες έχουν φθάσει στο απόγειο, διχοτομώντας βαθύτατα την Ελληνική κοινωνία. Διχοτόμηση, που προσδίδει χαρακτηριστικά τριτοκοσμικής Χώρας, όπου τα 2/3 αυτής βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας ή στο κατώφλι αυτών. Το υπόλοιπο 1/3, που αποτελείται από την παρασιτική οικονομική ολιγαρχία, τους ραντιέρηδες και τους πάσης φύσεως «αετονύχηδες», που αξιοποιούν την διαπλοκή τους με το Δημόσιο και την πολιτική εξουσία, αλλά και μεγάλο τμήμα του πολιτικού προσωπικού της Χώρας ζει ανέτως, με τον «ληστευμένο» πλούτο, που αποκτήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες, μέσω της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Είναι, πραγματικά, εντυπωσιακό ότι, την ώρα, που η Ελλάδα βιώνει τις κρισιμότερες στιγμές από την ίδρυσή της ως Κράτος και, οπωσδήποτε, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οικονομική και πολιτική «ελίτ» της εμφανίζει την εικόνα μιας «ξετσίπωτης» κάστας πλουτοκρατών, η οποία κινείται και δρα πάνω και έξω από την κρίση, αλλά και τους Νόμους, έχοντας διαμετρικά αντίθετα συμφέροντα από εκείνα της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ επί επτα  χρονια σχεδόν, μετά την ένταξη της Χώρας στους καταστρεπτικούς μηχανισμούς του Μνημονίου, έχουν ληφθεί κάθε είδους απίθανο μέτρο, που οδηγεί στην μαζική οικονομική εξόντωση της πλειοψηφίας του Λαού, και ετοιμάζονται ενόψει της αξιολόγησης να ληφθούν σκληρότατα μέτρα, που θα αποτελειώσουν ότι παραγωγικό υπάρχει στη χώρα, δεν έχουν πειραχθεί στο παραμικρό τα συμφέροντα αυτής της «αντεθνικής ελίτ» (οικονομικής, πολιτικής, χρηματιστηριακής κ.λπ.), η οποία, όχι μόνο έχει εξάγει τον κλεμμένο εθνικό πλούτο στις Ελβετικές τράπεζες και σε άλλους «φορολογικούς παραδείσους», αλλά, μέρος αυτής συμμετέχει ενεργά μέχρι σήμερα στην ολοκληρωτική «σκύλευση του πτώματος» της Ελλάδος.

Έτσι, αποδεικνύεται η τραγική ανικανότητα και η εγκληματική, πλέον, δράση και συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος και του πολιτικού προσωπικού, το οποίο δομήθηκε κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης και μετέτρεψε την Ελλάδα σε «όμηρο» των σύγχρονων «δεσμοφυλάκων», που είναι το διεθνές κερδοσκοπικό χρηματιστηριακό κεφάλαιο. Μεταπολίτευση που πνέει τα λοίσθια και βιώνουμε σήμερα έντονα τους σπασμούς του τέλους της, μετά την άνοδο στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ και της πρόδηλης αδυναμίας του να υλοποιήσει στοιχειωδώς τα υποσχεθέντα και τα αυτονόητα για την «Σωτηρία» της Χώρας.

Έφθασε η ώρα για πλήρη ανατροπή αυτής της φαύλης κατάστασης. Να τεθεί τέλος στην παρακμή της χώρας. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να μπει τέλος στις ψευδαισθήσεις, τις ιδεοληψίες, το επιδιωκόμενο ατομικό βόλεμα και την πρόταξη του ιδιωτικού έναντι του δημόσιου συμφέροντος και της συλλογικότητας.

Απαιτείται η συγκρότηση ενός άφθαρτου πολιτικού υποκειμένου, ενός δημοκρατικού πατριωτικού προοδευτικού μετώπου «σωτηρίας» της Χώρας και η πρόταξη μιας νέας πολιτικής πλατφόρμας, που θα εμπεριέχει τα αυτονόητα ,αλλά και τους ανθρώπους, που θα την διαχειριστούν, έξω από το σημερινό πολιτικό προσωπικό, το οποίο αποδείχθηκε εξαιρετικά «λίγο» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όντας αρκούντως ενσωματωμένου στα δίχτυα του νόθου πελατειακού κράτους, με στόχο την υπέρβαση της κρίσης και την «ανάσταση» της Ελλάδας.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο της 1ης Μάη του 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής του Μάη του ’44, τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που στάθηκαν όρθιοι μπροστά στις διώξεις, τα βασανιστήρια, τις φυλακές και τις εξορίες, που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης τους, την απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβιά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Η θυσία των εργατών του Σικάγο, πριν από 130 χρόνια, το 1886, αλλά και οι ταξικοί αγώνες που ακολούθησαν, η Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, το 1917 που σήμανε τη νίκη της εργατικής τάξης ενάντια στους εκμεταλλευτές της, επιβεβαίωσαν ότι η εργατική τάξη δεν είναι μόνο ο δημιουργός του κοινωνικού πλούτου, αλλά και η πρωτοπόρα εκείνη κοινωνική τάξη που μπορεί να ηγηθεί και να συσπειρώσει τα άλλα καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα, στην πάλη για την ανατροπή του βάρβαρου και σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Πριν από 130 χρόνια, το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα αναπτυσσόταν κυριολεκτικά με το αίμα της εργατικής τάξης, που δούλευε από ήλιο σε ήλιο με ψίχουλα για μεροκάματο, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η εργατική τάξη ύψωσε το ανάστημά της και επέβαλλε με τους ηρωικούς αγώνες της το 8ωρο, ως αφετηρία για μια σειρά από κατακτήσεις τον 20ο αιώνα.

Σήμερα 130 χρόνια μετά, το ίδιο αυτό σύστημα δεν είναι λιγότερο βάρβαρο και αποδεικνύεται από τις ίδιες τις εξελίξεις ότι δεν μπορεί ούτε να διορθωθεί ούτε να γίνει πιο ανθρώπινο. Η εργατική τάξη, ο παραγωγός όλου του πλούτου, όχι μόνο δεν μπορεί να απολαύσει τον πλούτο που παράγει, τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά αντίθετα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη φτώχεια, την ανεργία, τις κρίσεις, την απόλυτη και σχετική εξαθλίωση, τους ιμπεριαλιστικούς πόλεμους.

Ενώ υπάρχουν της οι δυνατότητες να έχουν όλοι δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, να εργάζονται λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος, να ζουν χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας, να απολαμβάνουν σύγχρονες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, δωρεάν Υγεία και περίθαλψη με προστασία της μητρότητας, των παιδιών και των ηλικιωμένων, σήμερα ζουν μέσα στη διαρκή ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, όπου τσακίζονται η μία μετά την άλλη κατακτήσεις και δικαιώματα.

Η αιτία είναι η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, ο ανταγωνισμός και η αναρχία στην παραγωγή, ότι μια χούφτα κεφαλαιοκράτες κλέβουν τον παραγόμενο πλούτο και με μοναδικό κριτήριο το κέρδος αποφασίζουν τι και πώς θα παραχθεί.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη της στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, της χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα της, λόγω των αποφάσεων της ΕΕ που στήριξε και η ελληνική κυβέρνηση. Σε όλους της που πέφτουν στα δίχτυα των δουλεμπόρων, αντιμετωπίζουν τα μέτρα καταστολής της ΕΕ και γίνονται θύματα του ρατσισμού. Καλούμε της εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη της ενάντια της πολέμους και της επεμβάσεις.

Καλούμε της εργαζόμενους να μην επιτρέψουν να κυριαρχήσει η μοιρολατρία, η λογική του «τίποτα δεν γίνεται», ο συμβιβασμός με τα πρωτοφανής αγριότητας μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση, της ο νόμος – λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό που βάζει ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Τους καλούμε να απορρίψουν την κοροϊδία της κυβέρνησης ότι η αξιολόγηση «είναι η τελευταία δύσκολη στροφή», ότι τα μέτρα είναι τα τελευταία, γιατί η πείρα λέει πως κάθε διαπραγμάτευση, κάθε αξιολόγηση, συνοδεύεται από σκληρά μέτρα, που προστίθενται στα προηγούμενα.

Να απαντήσουν στη χειραγώγηση και τον αποπροσανατολισμό κυβέρνησης – κεφαλαίου ότι μετά την αξιολόγηση «η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη» και «ξεκινά η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους». Επιστροφή στην ανάπτυξη δεν σημαίνει πως θα βρει δουλειά το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων, ότι η πλειοψηφία των νέων θα έχει σταθερό μισθό, ωράριο και δικαιώματα. Ελάφρυνση του χρέους δεν σημαίνει ότι θα δοθούν πίσω οι μισθοί και οι συντάξεις που κόπηκαν, ούτε θα μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης, θα λιγοστέψουν οι φόροι, θα αυξηθούν οι δαπάνες στην Παιδεία, στην Υγεία. Μόνο το κεφάλαιο μπορεί να προσδοκά από την ελάφρυνση του χρέους και την ανάπτυξη, γιατί από τη μεν ελάφρυνση θα εξοικονομηθεί κρατικό χρήμα για της επενδύσεις του και η ανάπτυξη είναι ταυτισμένη με την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Να γυρίσουν την πλάτη και στα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης, που στηρίζουν την εξουσία του κεφαλαίου, την ανάκαμψη της κερδοφορίας του. Όλοι μαζί βρίσκονται απέναντι από της εργατικούς λαϊκούς αγώνες και ο καθένας για λογαριασμό του συστήματος, προβάλλουν εναλλακτικές κυβερνητικές λύσεις για  να μη διακοπεί η πορεία υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής. Να απομονώσουν τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, που βρίσκεται στην υπηρεσία του συστήματος, ως τσιράκι της μεγαλοεργοδοσίας στηρίζει τα κέρδη της, στήνει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσους προβληματίζονται, αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ τη μαχητικότητα και τη συνέπεια στην πάλη υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, να σταθούν στο πλάι του για να χτυπηθεί η μοιρολατρία, ο συμβιβασμός, να γίνει ένα βήμα μπρος στην οργάνωση της εργατικής λαϊκής πάλης.

Η 1η Μάη για όλη την εργατική τάξη είναι ημέρα έμπνευσης και διεθνιστικής αλληλεγγύης για την ενίσχυση της ταξικής πάλης, που είναι η κινητήρια δύναμη της ιστορίας. Το 8ωρο, η σταθερή δουλειά, η Κοινωνική Ασφάλιση, κάθε εργατική κατάκτηση και δικαίωμα κερδήθηκε με σκληρούς ταξικούς αγώνες και θυσίες.

Με αγώνες και θυσίες ανοίγουμε, βαδίζουμε στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, της οργάνωσης της ταξικής πάλης, για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα αντιπαλεύει τα μέτρα και ταυτόχρονα θα βάζει στο στόχαστρο της πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων: Την καπιταλιστική εξουσία και ιδιοκτησία, της διεθνείς ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, της κυβερνήσεις και τα κόμματα που της υπηρετούν.

Καλούμε σε αφύπνιση και συσπείρωση στον αγώνα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης και όλων των καταπιεζόμενων για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό που είναι αναγκαίος και επίκαιρος και η μόνη απάντηση στη σημερινή βαρβαρότητα και τον καπιταλισμό. 130 χρόνια μετά το Σικάγο κρατάμε με πείσμα αναμμένη τη δάδα και την ελπίδα για την τελική νίκη της εργατικής τάξης.

Καλούμε τους εργαζόμενους των Τρικάλων, τον  Τρικαλινό λαό να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία σε όσους κλάδους δουλεύουν την Κυριακή, και την απεργιακή

συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά , που διοργανώνει το ΠΑΜΕ,

την Κυριακή 8 Μάη , στις 10πμ , στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα.

 

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά

 

ΤΡΙΚΑΛΑ   Mάης 2016                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ

Συμμετέχουμε στην επανεκκίνηση του Αγώνα Λαού

Οι νόμοι που ψηφίστηκαν κι αυτοί που ετοιμάζονται να ψηφιστούν (ασφαλιστικό, φορολογικό, εργασιακά, κόκκινα δάνεια κ.λπ.) σε βάρος του λαού είναι ποταμός.

Οι βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που στηρίζονται και απ’ τ’ άλλα μνημονιακά κόμματα, οδηγούν στην ασταμάτητη μαζική εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Η εργασία απαξιώνεται εντελώς. Η κοινωνική ασφάλιση λαμβάνει προνοιακό χαρακτήρα. Το κοινωνικό κράτος καταστρέφεται. Η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται στα ξένα και ντόπια κοράκια. Τα δικαιώματα καταπατώνται. Η φοροεπιδρομή, οι κατασχέσεις και οι επερχόμενοι πλειστηριασμοί θα μας βυθίσουν στην απόλυτη εξαθλίωση.

Επίμονα και μεθοδικά δημιουργούν τη «Νέα» Ελλάδα. Την Ελλάδα-προτεκτοράτο των διεθνών τοκογλύφων και ιμπεριαλιστών, όπου θα ζούμε για ένα κομμάτι ψωμί και χωρίς δικαιώματα, προς δόξα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

ΕΠΕΙΔΗ η κόλαση είναι μπροστά μας, αν δεν αλλάξουμε πορεία τάχιστα!

Το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ συμμετέχει στο νέο σάλπισμα να σηκωθούμε απ’ τους καναπέδες! Νέο σάλπισμα Αγώνα μέχρι τη Νίκη!

Συμμετέχουμε σε κάθε αγώνα κατά των μνημονίων και της κατοχής της πατρίδας μας. Συμμετέχουμε στην επανεκκίνηση του Κινήματος των Πλατειών.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τους άδικους φόρους και τα χαράτσια τους!

Καλούμε κάθε ανήσυχο Τρικαλινό και Τρικαλινή στη συγκέντρωση του ΜΕΤΩΠΟΥ ΛΑΟΥ που θα γίνει την Πέμπτη 5/5 και ώρα 8.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΛΗΘΑΙΟ» (παραποταμίως-πρώην ΚΤΕΛ), για να προγραμματίσουμε τις νέες δράσεις μπροστά στις νέες εξελίξεις.

Να ‘μαστε όλοι εκεί!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ