13.5 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κύριε σώσον τους ευσεβείς και… όχι μόνο! (25 ΦΩΤΟ)

Στις δύσκολες μέρες που περνά το ελληνικό Έθνος η Εκκλησία δεν αδιαφορεί, το αντίθετο. Όχι μόνο τώρα στην κορύφωση του δράματος, αλλά από τη πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλάι του πάσχοντα συνανθρώπου μας, κυρίως με τα συσσίτια και άλλες πρωτοβουλίες. Αλλά η προσευχή δεν θα μπορούσε να λείψει από τέτοιες στιγμές. Έτσι δεκάδες πιστοί προσευχήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων κατά την Ιερά Αγρυπνία η οποία τελέστηκε για την σωτηρία της πατρίδος μας.

- Advertisement -

Η Ιερά Αγρυπνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών η οποία μέσω σχετικής της ανακοινώσεως καλούσε το χριστεπώνυμο πλήρωμα των Τρικάλων να προσευχηθεί «δια την σωτηρία της πατρίδας μας».

Της Ιεράς Αγρυπνίας προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Νάσης ενώ συλλειτούργησαν οι περισσότεροι εκ των ιερέων της πόλεως των Τρικάλων.

Αρχικά τελέστηκε Μέγας Εσπερινός, ακολούθως η Λιτή, ο Όρθρος και τέλος η Θεία Λειτουργία. Ενώ στο μέσο του Ιερού Ναού δέσποζε η εικόνα της Παναγίας, όπου οι πιστοί ζητούσαν την ευλογία της.

Όσο για το κουράγιο που πρέπει να κάνουν όλοι σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές τον δίνει ο στίχος του ο 33ου ψαλμού του βασιλιά Δαυίδ: «Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού».


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ