21.9 C
Trikala
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των κατοίκων από την πρόσφατη καταστροφική πλημμύρα

Στο Βαλομάνδρι σήμερα 28/09/2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 μ.μ. συγκεντρωθήκαμε όλοι οι κάτοικοι του χωριού στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Προέδρου και των μελών του Τοπικού Συμβουλίου για λαϊκή συνέλευση, για λήψη απόφασης και έγκριση υποβολής στους Δήμους Τρικκαίων-Πύλης και Αντιπεριφέρεια των παρακάτω:

- Advertisement -

 

Εμείς οι κάτοικοι Βαλομανδρίου,

 

  • Εκφράζουμε προς τα Δημοτικά σας Συμβούλια τη βαθειά ανησυχία μας για την πρόσφατη φθινοπωρινή καταστροφή του χωριού μας από την υπερχείλιση (δεν γνωρίζουμε πως και γιατί προέκυψε) του Πηνειού ποταμού.
  • Ζούμε με την αγωνία από την επομένη της καταστροφής, μήπως, επερχομένου του χειμώνα, με τις γνωστές σε όλους μας μεταβολές στις κλιματολογικές συνθήκες, υποστούμε χειρότερα και θρηνήσουμε και ανθρώπινα θύματα.
  • Για το λόγο αυτό παρακαλούμε και απαιτούμε από τα Συμβούλια σας να ενεργήσουν άμεσα προς όλους τους φορείς που εμπλέκονται σχετικά, για τα εξής:
  • Εκδήλωση άμεσων ενεργειών για θωράκιση των αναχωμάτων που κατέρρευσαν.
  • Εντοπισμό των αδύναμων σημείων (ευαίσθητων) του ποταμού και άμεση λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων, για την ενίσχυσή τους.
  • Επιθεώρηση-έλεγχο της κοίτης του ποταμού, απομάκρυνση όλων των φερτών υλικών και διάνοιξη αυτής στα στενά της σημεία και όπου κριθεί αναγκαίο, καθώς και συγκρότηση επιτροπής ελέγχου αυτής κατά τακτά χρονικά διαστήματα για διαπίστωση της καθαρότητάς της.
  • Εκδήλωση, αρμοδίως, ενεργειών για κατασκευή μόνιμων έργων προστασίας των αναχωμάτων (ζαρζανέτια) και ανύψωσή τους επαρκώς, ώστε να εκλείψει ο κίνδυνος καταστροφής των παραποτάμιων χωριών της περιοχής και απώλειας ζωής κατοίκων τους, κάθε φορά με βροχή 3-4 ημερών.
  • Τέλος, παρακαλούμε για τη χορήγηση άμεσα σε κάθε οικογένεια (όχι πάνω από 50 οικογένειες) εφάπαξ βοηθήματος, ύψους 3.000€ για την ελάχιστη αποκατάσταση βασικών λειτουργιών των οικιών και τούτο διότι:

 

  • Την ώρα που οικογένειές μας βιώνουμε με τον χειρότερο τρόπο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της καταστροφής, που συντελέστηκε στην περιοχή μας, η πολιτεία αντί να φανεί άμεσος αρωγός, εμφανίζεται σκληρός τιμωρός.

Τώρα βρέθηκε να κάνει έλεγχο αν είναι δηλωμένα τα σπίτια και οι βοηθητικοί χώροι; Αν είναι πρώτη ή δεύτερη κατοικία; Αν έχει και ποιο εισόδημα; Αν είναι πάνω ή κάτω από Χ χιλιάδες ευρώ το χρόνο;

Ζητούν δηλαδή πληθώρα δικαιολογητικών και θέτουν του κόσμου τους περιορισμούς. Δεν υπέστη ζημιά ή καταστροφή ο οικιακός εξοπλισμός; Όλα αυτά τα μηχανήματα καλλιέργειας της γης; Κουζίνα, πλυντήριο, καυστήρας και λέβητας καλοριφέρ στους βοηθητικούς χώρους;

  • Οι πολιτικές δυνάμεις των Δήμων Τρικκαίων-Πύλης και Αντιπεριφέρειας έχουν καθήκον να αγωνισθούν για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών των πληγεισών περιοχών και ιδιαίτερα του Βαλομανδρίου.
  • Οφείλουν να αγωνισθούν για την άρση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων του συστήματος και να ανακουφίσουν με ελάχιστο, σε σχέση με τη ζημιά που υπέστησαν οι πολίτες, κόστος.
  • Να μη ξεχνούν ότι είναι ταγμένοι για εξυπηρετούν και όχι να ταλαιπωρούν τους πολίτες

 

????????????????????????????????????

.

 Όλοι οι κάτοικοι ενέκριναν και επικύρωσαν το παρόν ψήφισμα δια της υπογραφής των. Επισυνάπτεται πίνακας υπογραφών κατοίκων Βαλομανδρίου.

 

   

 

 


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ