11 C
Trikala
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

To μήνυμα ενάντια στη Βία Κατά των Γυναικών ακούστηκε δυνατά

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ημέρο εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιήθηκε στις 23-25 Νοεμβρίου 2014 από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων και την αμκε Συνειρμός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναίκων.
Ευχαριστούμε όλους τους Τρικαλινούς και τις Τρικαλινές που ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα των δύο δομών, δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξη τους στην προσπάθεια μας να προτρέψουμε όλες τις γυναίκες που υφίστανται οποιαδήποτε μορφή βίας να ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ και την τοπική κοινωνία να δείξει ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΒΙΑ. Με την παρουσία και τη συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις του 3ημέρου ( δραματοποιημένο παραμύθι για ενήλικες, Ημερίδα, Δράσεις Δρόμου κλπ ), ένωσαν τις φωνές τους μαζί μας, βοηθώντας να ακουστεί δυνατά στην πόλη το μήνυμα μας ότι οι γυναίκες που υφίστανται βία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΟΝΕΣ.
Επίσης, ευχαριστούμε θερμά όλους όσους επέλεξαν να γίνουν κοινωνοί των παραπάνω μηνυμάτων μας, διευκολύνοντας, συμμετέχοντας ή υποστηρίζοντας εθελοντικά και αφιλοκερδώς την υλοποίηση των ανωτέρω δράσεων μας και ειδικότερα ευχαριστούμε:
• Την Ομάδα Καλλιτεχνών Τρικάλων και την κ. Μαρία Κατσανούλη, που κατάφεραν με την καθηλωτική αφήγηση και δραματοποίηση ενός παραμυθιού για ενήλικες, να φωτίσουν καλλιτεχνικά τις σκοτεινές όψεις του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.
• Τις εισηγήτριες της Ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στις 24.11.2014 στο Δημοτικό Κινηματογράφο του Μύλου Ματσόπουλου, κ. Μαρία Παπαθανασίου, Phd Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια και κ. Χριστίνα Ακριβοπούλου Δ.Ν. Δικηγόρο, Πρόεδρο Επιτροπής Αρχής Προσφυγών Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίες με άρτια επιστημονικό αλλά ταυτόχρονα άμεσο και εξαιρετικά ενδιαφέροντα τρόπο, παρουσίασαν τις ψυχολογικές και νομικές προεκτάσεις της βίας που πλήττει τις γυναίκες.
• Το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων που με τους μαθητές του Μουσικού Συνόλου Ποικίλης Μουσικής, πλαισίωσε μουσικά τις δράσεις δρόμου στο Κέντρο της πόλης την 25η Νοεμβρίου 2014 και επιστράτευσε νότες και μελωδίες προκειμένου να ακουστεί πιο δυνατά στην πόλη το μήνυμα μας για την ανάγκη εξάλειψης της κακοποίησης των γυναικών.
• Το Αστικό Κτελ Τρικάλων, το οποίο προσφέρθηκε εθελοντικά και ανέλαβε τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου και του μουσικού τους εξοπλισμού.
• Το café Coffee Island το οποίο αυθορμήτως και εθελοντικά, έσπευσε να ζεστάνει τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου, οι οποίοι παρά το κρύο συμμετείχαν ενθουσιωδώς στη δράση μας, προσφέροντας τους δωρεάν ζεστά ροφήματα.
• Τα Goody’s Τρικάλων τα οποία ομοίως εθελοντικά και αφιλοκερδώς, θέλοντας να ευχαριστήσουν τους νεαρούς μαθητές του Μουσικού Σχολείου για τη συμβολή τους στην διάδοση του μηνύματος της βίας κατά των γυναικών τους προσέφεραν, μέσω του Δήμου, δωρεάν γεύμα μετά το πέρας της μουσικής τους παράστασης.
• Όλες τις αρμόδιες διευθύνσεις και υπηρεσίες του δήμου Τρικκαίων που υποστήριξαν υλικά, τεχνικά και με ανθρώπινο δυναμικό το 3ημερο Εκδηλώσεων μας.
Από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου 2014 το μήνυμα για ανάγκη εξάλειψης κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών, με τη βοήθεια όλων των Τρικαλινών πολιτών, ακούστηκε δυνατά στην πόλη μας!!!!
Σας ευχαριστούμε θερμά και ας προσπαθήσουμε με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών, να κάνουμε κάθε ημέρα χρόνου, ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

- Advertisement -

2 3 4 5 6 7

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ