16 C
Trikala
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με μαζικότητα και δυναμισμό η απεργιακή συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα (ΦΩΤΟ)

Από τα χαράματα σήμερα , ανήμερα της πανελλαδικής απεργίας , οι ταξικές δυνάμεις στα Τρίκαλα έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας έξω από τις εγκαταστάσεις την Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων (ΕΑΣΤ) που βρίσκονται στο Μεγαλοχώρι(εκκοκκιστήριο, διοικητικές υπηρεσίες κ.α) μιας και η διοίκησή της υλοποιεί κάθε αντεργατικό νόμο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που ξεθεμελιώνουν τα εργατικά και εργασιακά δικαιώματα. των εργαζομένων στη συνεταιριστική επιχείρηση. Οι συνέπειες αυτής της εφαρμοζόμενης αντεργατικής πολιτικής για τους εργαζόμενους της ΕΑΣ είναι: μείωση των μισθών, εκ περιτροπής εργασίας, (3 ημέρες τη βδομάδα), απολύσεις και υποχρεωτικές αποχωρήσεις, αναγκαστικές αλλαγές σε εργασιακά πόστα, εφαρμογή της ενοικίασης εργαζομένων. Δε σταμάτησε μόνο εκεί , αφού τις τελευταίες μέρες επέβαλε τις ατομικές συμβάσεις και σε όσους δεν τις δέχονται και αντιστέκονται προειδοποιεί με απολύσεις.
Πριν από τις 10 το πρωί τα μπλοκ των εργατικών σωματείων , των συνταξιούχων, αλλά και αυτοαπασχολούμενων και αγροτών άρχισαν να παίρνουν θέση ήδη στην Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων, όπου είχε καθοριστεί η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από το Γιάννη Αρμάγο , μέλος της Γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ , ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και ο Απόστόλης Θωμόπουλος , πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Τρικάλων «Η Άνοιξη» , ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: « Είμαστε σήμερα , εδώ , μέρα πανελλαδικής απεργίας για να διαδηλώσουμε, για να συνεχίσουμε τον αγώνα. Γιατί και ‘μεις οι μικρομεσαίοι αγρότες ζούμε την ίδια βαρβαρότητα που ζουν όλα τα λαϊκά στρώματα. Μια βαρβαρότητα που μας οδηγεί στη φτώχια , στην εξαθλίωση και στον αφανισμό
Στο δρόμο του αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας! Βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο με όλους εσάς και με όσους έχουμε κοινά συμφέροντα, τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες στις πόλεις και τα χωριά του νομού , τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών. Δυναμώνουμε την κοινή δράση και αγωνιστική συμπόρευση με τα σωματεία, συλλόγους και φορείς τους, με τον καθένα που θέλει ν’ αγωνιστεί σ’ αυτή την κατεύθυνση. Έτσι, ώστε με αποφασιστικά βήματα να στεριώσουμε μια μεγάλη κοινωνική και λαϊκής συμμαχία μαζί τους.
Γι’ αυτό και η ομοσπονδία μας συμμετέχει στη σημερινή συγκέντρωση για την εργατική πανελλαδική απεργία , μαζί με τα σωματεία και τους φορείς που το προηγούμενο διάστημα αναπτύξαμε κοινή δράση σε κοινή κατεύθυνση.»
Η κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από το Γιώργο Κατσίβελο , Πρόεδρο του σωματείου λογιστών Τρικάλων και μέλους της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Χαιρετίζουμε με περηφάνια τους εργάτες και εργάτριες , τους υπαλλήλους που μπήκαν μπροστά και οργάνωσαν την σημερινή Απεργία, τις προηγούμενες πετυχημένες πρωτοβουλίες μας , σπάζοντας τη σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλουν εργοδοσία , κυβέρνηση και οι μηχανισμοί που δουλεύουν γι’ αυτούς.
Είναι δείγμα της αποφασιστικότητας να κάνουμε πράξη την ακλόνητη πεποίθησή μας ότι: ότι η εργατική τάξη δεν έχει μόνο το δίκιο με το μέρος της, αλλά θα πρέπει να αποκτήσει και τη δύναμη να επιβάλει αυτό το δίκιο της . Αυτή η προοπτική που απαιτεί γερή οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους και οργανωτές αποφασισμένους να δώσουν λύση σε αυτό το πρόβλημα. Απαιτεί με λίγα λόγια οργανωμένη σύγκρουση με αυτούς που προκαλούν αυτά τα προβλήματα
Χρειάζεται να οπλιστούμε με αντοχή, υπομονή, σταθερότητα, ταξική αδιαλλαξία, και ανυποχώρητη θέληση και με αυτοπεποίθηση ότι ανοίγουμε δρόμο με προοπτική.
Να δυναμώσει η ενότητα της εργατικής τάξης.
Όχι ενότητα κάτω από ξένα συμφέροντα που μας οδηγεί να χορέψουμε όλοι μαζί το χορό του Ζαλόγγου.
Εμείς  θέλουμε ενότητα που θα συσπειρώνει την εργατική τάξη απέναντι στην καπιταλιστική εργοδοσία, τους νόμους, το κράτος της.
Ενότητα που θα βοηθάει οι εργαζόμενοι να πετάξουν από πάνω τους τους εγκάθετους της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.
Ενότητα που θα προσανατολίζει στη συμμαχία με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Ενότητα που θα έχει στόχο όχι μόνο την πάλη για επιμέρους βελτιώσεις, αλλά για το σύνολο των αναγκών της εργατικής οικογένειας, για την ανατροπή και την κατάργηση των εκμεταλλευτικών σχέσεων.
Ενότητα που δεν θα αποδέχεται ότι πρέπει να πληρώσει ο εργατόκοσμος την κρίση των καπιταλιστών.
Σε αυτή την προοπτική δεν υπάρχουν χαμένες θυσίες. Το μέλλον που όλοι ποθούμε και ονειρευόμαστε είναι στα χέρια μας.
Να είναι όμως καθαρό. Λύση προς όφελος του λαού δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κίνημα μαζικό, καλά οργανωμένο, χειραφετημένο από την κυρίαρχη πολιτική και τις συνταγές της ΕΕ.
Με αυτήν την απόφαση προχωράμε. Εδώ βρίσκεται η ουσία του καθημερινού αγώνα. Είναι αγώνας διαρκείας, αποφασιστικών και ανυποχώρητων αναμετρήσεων για να απαλλαγούμε από το βραχνά της πτώχευσης, το ζυγό της κυριαρχίας των μονοπωλίων και της εξουσίας τους, να απαλλαγούμε από τις δεσμεύσεις της ΕΕ.
Αυτό το μήνυμα  από αύριο μεταφέρουμε στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στις γειτονιές, ο αγώνας εδώ δεν έχει διαλείμματα. Είμαστε σε ετοιμότητα για νέα κλιμάκωση. Δεν μπορούμε να σταυρώσουμε τα χέρια μπροστά στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στην κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου. Προετοιμάζουμε τα επόμενα βήματα.»
Τη συγκέντρωση διαδέχτηκε μαζική-μαχητική πορεία στους δρόμους των Τρικάλων , όπου κυριάρχησαν συνθήματα όπως: «Εργάτη μη δεχτείς με ψίχουλα να ζεις , «Κανείς εργάτης να μη λυγίσει στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η λύση». «Εργάτη μη μειώνεις τις απαιτήσεις ,Ταξικοί αγώνες για νέες κατακτήσεις».

- Advertisement -

3 4 5 6 7 8 9 10

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ