13.9 C
Trikala
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μόνιμη η Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων

Χαρμόσυνα χτύπησαν οι καμπάνες στις εκκλησίες της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων, αφού πριν από λίγο με απόφαση της Ιεράς Συνόδου η Μητρόπολη έγινε Μόνιμη. Αυτό ήταν ένα χρόνιο έτοιμα των κατοίκων, αλλά και του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.
Την εισήγηση περί αναγκαιότητας μονιμοποίησης της Μητρόπολης Σταγών & Μετεώρων, η οποία συστάθηκε ως προσωποπαγής το 1991 με την τοποθέτηση σε αυτή του κ. Σεραφείμ, έκανε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος είναι και τοποτηρητής της Μητρόπολης Τρίκκης & Σταγών, μετά την παραίτηση του κ. Αλεξίου.
Για το θέμα αυτό η Μητρόπολη Σταγών αναφέρει:
Κατόπιν Αποφάσεως της ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ σήμερα την 9η Οκτωβρίου 2015 η επι 25 χρόνια προσωρινή Ιερά Μητρόπολις Σταγών και Μετεώρων ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ, περί ώραν 11:45 π.μ. δι Αποφάσεως της , σε ΜΟΝΙΜΗ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ.

- Advertisement -

Όπως προαναφέραμε στις 12.00 μ., κατ” εντολήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Μητροπόλεως.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ