18.4 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέες τεχνολογίες από τη νέα δημοτική αρχή του δ. Τρικκαίων

Μια σαφής προοπτική και μια συγκεκριμένη δράση που αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Τρικκαίων, είναι η αξιοποίηση των άπειρων δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών.
Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, στις 22 Δεκεμβρίου 2013, ως συνδυασμός «Επανεκκίνηση Τώρα!» ενεργοποιήσαμε το ομότιτλο δίκτυο ασύρματου ίντερνετ (wifi).

- Advertisement -

Θελήσαμε να δείξουμε, με τον τρόπο αυτό ότι η δυνατότητα που προσφέρει η τεχνολογία, αφ’ ενός σχετίζεται με την ανάγκη των τρικαλινών για εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία, αφ’ ετέρου μπορεί να αποτελέσει ικανό πεδίο προώθησης αναπτυξιακής πολιτικής, με βάση τα νέα δεδομένα, χωρίς κανένα ιδιαίτερα μεγάλο κόστος.
Πλέον, όμως, ο συνδυασμός είναι ο νικητής των εκλογών. Σε λίγες ημέρες πραγματοποιείται η ορκωμοσία των αιρετών του Δήμου Τρικκαίων. Το συγκεκριμένο δίκτυο αποτελεί από προχθές παρελθόν. Όχι διότι απέτυχε. Αντιθέτως: οι αριθμοί που παρατίθενται δείχνουν την τεράστια επιτυχία και ανταπόκριση που μπορεί να έχει ένα αξιόπιστο δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης στις λεωφόρους του διαδικτύου.
Το EPANEKKINISI_TORA έκλεισε, διότι πλέον ήρθε η ώρα της επανεκκίνησης του Δήμου! Και, φυσικά, των εφαρμογών πληροφορικής του Δήμου στην πράξη πλέον.
Ευελπιστούμε, αισιοδοξούμε και ήδη προσπαθούμε, να θέσουμε τις βάσεις για μια νέα αρχή στο δίκτυο που, δέκα χρόνια πριν, αποτέλεσε το πιο καινότομο εγχείρημα σε ολόκληρη τη χώρα.
Πλέον, ο Δήμος Τρικκαίων, ο νέος Δήμος μας, αλλάζει σελίδα και επανεκκινεί τη σχέση των τρικαλινών με την τεχνολογία. Τα παραδείγματα από τις δυνατότητες του συγκεκριμένου δικτύου, είναι σαφή:
– Καθημερινά συνδέονταν 400 άτομα
– Συνολικά συνδέθηκαν 25.000 διαφορετικές συσκευές, κυρίως smart phones.
– Η μέση ταχύτητα διακίνησης δεδομένων ήταν 4Mbit/sec.
– Η μέγιστη ταχύτητα ήταν 11.23Mbit/sec με δειγματοληψία ανά λεπτό (Προφανώς οι μέγιστες στιγμιαίες ταχύτητες ήταν μεγαλύτερες).
– Συνολικά διακινήθηκαν 21 terabyte δεδομένων.
– Συνολικά προβλήθηκαν 1.500.000 φωτογραφίες.
– Συνολικά «έπαιξαν» 4.500 βίντεο (μόνο στο YouTube).
– Καθημερινά κατά μέσο όρο οι επισ`κέπτες έβλεπαν 650 διαφορετικά sites, ενώ στο σύνολό τους οι επισκέπτες του δικτύου είδαν 64706 διαφορετικά sites!
Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και επειδή η ίδια η κοινωνία ζητά την επανάκτηση των σκήπτρων στον τομέα της τεχνολογίας, επανεκκινούμε ολόκληρο το φάσμα των εφαρμογών της πληροφορικής.
Με μόνο στόχο, την πρόσκτηση ωφελειών για τον τρικαλινό, από τον Λόγγο μέχρι το Καλονέρι.


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ