19.8 C
Trikala
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΑΜΕ Τρικάλων : Στο φουλ οι μηχανές για το δίμηνο πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης

Η σύσκεψη σωματείων, λαϊκών επιτροπών, φορέων των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και της νεολαίας, που οργάνωσε η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ για την προετοιμασία του δίμηνου προγράμματος αγωνιστικής δράσης έγινε με μαζική συμμετοχή τη Δευτέρα το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.
Οι συνδικαλιστές, συνδικαλίστριες εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων που πήραν το λόγο, συνέβαλλαν στον προβληματισμό για το πως θα οργανωθεί καλύτερα το δίμηνο δράσης του ΠΑΜΕ. μετέφεραν την πείρα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στον χώρο τους,
Τη σπουδαιότητα της αγωνιστικής παρέμβασης του ΠΑΜΕ για το επόμενο δίμηνο , ανέδειξε εισηγητικά η Βάσω Μπακάση , εκ μέρους της Γραμματείας Τρικάλων .

- Advertisement -

2
«Στόχος είναι να δοθεί η απάντηση στους νέους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που έρχονται στην ασφάλιση, στην κοινωνική πρόνοια, στο πρόβλημα της ανεργίας. Επιλέχθηκε το δίμηνο πρόγραμμα να έχει ως θέμα αιχμής το πρόβλημα της ανεργίας, διότι αυτό «δένεται» , έχει άμεση σχέση με το εισόδημα της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, το ασφαλιστικό σύστημα, τις εργασιακές σχέσεις.
Διεκδικούμε άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων , των απλήρωτων, χαμηλόμισθων και συνταξιούχων .
Αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης των εργαζομένων, της νεολαίας και των οικογενειών τους.»
Απαριθμώντας τους σταθμούς της δίμηνης καμπάνιας, η Βάσω Μπακάση στάθηκε στα εξής:
• «Σειρά παρεμβάσεων μαζί με σωματεία και φορείς στα Δημοτικά Συμβούλια , στον ΟΑΕΔ, στην Εφορία, στο Νοσοκομείο & Κέντρα Υγείας, στο ΠΕΔΥ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες , διεκδικώντας τα αιτήματα που έχουμε για τους ανέργους, τους απλήρωτους, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, τόσο τα γενικότερα όσο και αυτά που απευθύνονται σε κάθε φορέα χωριστά. Ενάντια σ φοροληστεία, τα χαράτσια, ο ΕΝΦΙΑ, η ακρίβεια και η πληρωμή πολλών υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, λόγω εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποιήσεων, κάνουν ανυπόφορη τη ζωή της λαϊκής οικογένειας. Επτά φορές επάνω ανέβηκαν οι φόροι για μισθούς και συνταξιούχους και εννιά φορές για τους αυτοαπασχολούμενους. Κανείς συμβιβασμός με την φοροληστεία με τις ιδιωτικοποιήσεις.
• Περιοδείες & συσκέψεις σε χώρους δουλειάς , γειτονιές, χωριά.
• Γενικές Συνελεύσεις Σωματείων , συλλόγων και φορέων, συναντήσεις με τα Διοικητικά Συμβούλια .
• Συλλαλητήριο το Σάββατο 4 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων. για την ανεργία, την Κοινωνική Ασφάλιση και το εισόδημα. Θα είναι προειδοποίηση για τα μέτρα που θέλει να πάρει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, που αποτελεί αιτία πολέμου. Είναι ταυτόχρονα και απόφαση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας(ΠΣΟ) για διεθνή μέρα πάλης κατά της Ανεργίας
• Κορύφωση την 1η Νοέμβρη – Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 12μ. στο Σύνταγμα, στην Αθήνα.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Τάσος Τσαπλές , μέλος της Πανελλαδικής Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ & πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας , ο οποίος στην παρέμβασή του τόνισε χαρακτηριστικά:
« Ο στόχος της αγωνιστικής καμπάνιας με μεγάλο σταθμό την 1η Νοέμβρη είναι:
• Να σπάσει η μοιρολατρία , η ηττοπάθεια, η λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων.
• Να σταματήσει η αναμονή για δήθεν λύση από τα πάνω, από εκλογές σε εκλογές. Χωρίς οργάνωση και ταξικό αγώνα τίποτε δεν αλλάζει.
• Να ανέβουν οι αγωνιστικές διαθέσεις η διεκδίκηση από την μεγαλοεργοδοσία και το κράτος.
Να μην μάθει η τάξη μας να ζει με τα ελάχιστα. Έχουμε χρέος με τη δική μας συμβολή, να μπολιάσουμε την εργατική τάξη με τούτο:
• Κανένας νόμος, καμία κυβέρνηση δεν παραχώρησε ποτέ στην τάξη μας κανένα δικαίωμα.
• Στην εργατική τάξη κανείς δεν χάρισε τίποτα, διαχρονικά επέβαλε τα δίκια της με το δικό της νόμο, το νόμο της ταξικής πάλης, της οργάνωσης, των αγώνων με θυσίες. Θέλει υπομονή και επιμονή, δεν θα έρθουν όλα μεμιάς. Μπορούμε να ανοίξουμε δρόμους προς τα μπρος και να τραβήξουμε δυνάμεις. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια δεν πρέπει να υπάρξει καμιά αποδοχή της σημερινής κατάστασης. Όποιοι την αποδέχονται καλλιεργούν την απογοήτευση, το φόβο, όπως κάνουν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, αλλά και άλλων δευτεροβάθμιων και μεγάλων πρωτοβάθμιων οργανώσεων
Δεν κάνουμε άλλο ένα συλλαλητήριο. Θέλουμε να ταρακουνήσουμε την Αθήνα. Γι’ αυτό και στην αφίσα γράφουμε “ώρα να ακουστεί και η δική μας φωνή”.
Δυσκολίες πάντα υπάρχουν γι’ αυτό μαζευτήκαμε για να σχεδιάσουμε πως θα τις υπερνικήσουμε.
Η 1η Νοέμβρη μπορεί να είναι μέρα απάντησης στο ερώτημα “και που είναι οι άνεργοι”.
Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κάθε σωματείο, τις οργανώσεις των συνταξιούχων, της νεολαίας, των γυναικών, των αυτοαπασχολουμένων, τις επιτροπές ανέργων, να ενωθούν κάτω από το κεντρικό σύνθημα “δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα”. Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα:
• Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
• Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
• Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
• Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις

Όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμβάλουν, με τη δράση τους και τη συμμετοχή τους, στην οργάνωση για την κινητοποίηση των εργαζομένων και των ανέργων. να απευθυνθούν με τόλμη και δυναμισμό στο ανοργάνωτο κομμάτι των εργαζομένων και των ανέργων. Να μην υπάρξει σωματείο που να μη συζητήσει, χώρος δουλειάς που να μην αποφασίσει συλλογικά για την οργάνωση και τη συμμετοχή στο αγωνιστικό πρόγραμμα.
Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε όσους σφαγιάζουν καθημερινά τις ζωές μας. Να νιώσουν την ανάσα μας, να αισθανθούν την πίεσή μας. Εργοδοτικές οργανώσεις, υπουργεία, εφορίες, τράπεζες, καταστήματα ΟΑΕΔ και ασφαλιστικών φορέων, να αναστενάξουν από την καθημερινή παρουσία μας.
Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.
Δε θα αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!
Δε θα δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!
Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση!
Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε.
Από εμάς εξαρτάται!»


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ