9.9 C
Trikala
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παράδοση-παραλαβή της διοίκησης του Δήμου Καλαμπάκας (ΦΩΤΟ)

Αύριο Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2014 εγκαθίσταται επισήμως η νέα δημοτική αρχή οι αιρετοί που ανέδειξαν οι δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, αναλαμβάνοντας καθήκοντα διοίκησης του Δήμου Καλαμπάκας.

- Advertisement -

Αν και ο νόμος δεν απαιτεί ιδιαίτερη πράξη παράδοσης- παραλαβής της διοίκησης του δήμου είθισται μετά από συνεννόηση ανάμεσα στην νέα και την απερχόμενη διοίκηση του δήμου να γίνεται μια τυπική τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Στο πλαίσιο αυτού του εθιμοτυπικού κανονισμού πριν από λίγο στο Δημαρχείο Καλαμπάκας ο απερχόμενος Δήμαρχος Δημήτρης Σακελλαρίου παρέδωσε τα «κλειδιά» του Δήμου Καλαμπάκας και των δημοτικών επιχειρήσεων και φορέων στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χρήστο Σινάνη. Οι συναντήσεις των δύο στο διάστημα μετά τις εκλογές ήταν συχνές προκειμένου να υπάρχει πλήρης ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα του Δήμου.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος παρέδωσε μια σειρά από φακέλους για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, φακέλους ΞΕΝΙΑ, ΚΕΓΕ, στρατοπέδου Ράμμου, ΓΑΙΟΣΕ, Δημοτικής Βιβλιοθήκης, κληροδοτημάτων, δικαστικών υποθέσεων, εσόδων από εμπορική ξυλεία.

Με αφορμή την αναφορά στα οικονομικά στοιχεία του Δήμου ο απερχόμενος Δήμαρχος τόνισε ότι, αν και σήμερα θα έπρεπε να είναι μια μέρα χαράς, οι δύσκολες οικονομικά συγκυρίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι την επισκιάζουν.

Οικονομικά στοιχεία:
– Δήμος Καλαμπάκας: μετρητά (σε ταμείο και τράπεζες) περίπου 1.245.000 ευρώ
– ΟΠΕΤΑΚ: μετρητά (σε ταμείο και τράπεζες) περίπου 291.000 ευρώ
– ΔΕΥΑΚ: οφειλές 354.748,86 ευρώ
– Κοινωφελής Επιχείρηση: “καίνε” τα οικονομικά της στοιχεία, καθώς το Δημόσιο έχει δεσμεύσει ποσό 146.472 ευρώ από το ΕΣΠΑ, ενώ στα ταμεία της επιχείρησης βρίσκονται μόνο 115.000 ευρώ για τη μισθοδοσία υπαλλήλων του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» και των παιδικών σταθμών αρμοδιότητάς της.

Επίσης ανέφερε ότι πολλές είναι οι οφειλές από τους πρώην Δήμους Τυμφαίων και Μαλακασίου που μέχρι και σήμερα βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ενώ αναφορικά με τα δάνεια που έχει λάβει ο Δήμος Καλαμπάκας είπε ότι έχει γίνει ρύθμιση και υπάρχει μια περίοδος χάριτος όπου αποπληρώνονται μόνο οι τόκοι.

Ευχήθηκε καλή αρχή στο νέο Δήμαρχο Χρήστο Σινάνη ο οποίος με τη σειρά του είπε ότι θα συνεχιστεί η μεταξύ τους συνεργασία, ότι παραλαμβάνοντας τη διοίκηση του Δήμου δεν αφήνει αιχμές σε κανένα για τα όσα προβλήματα υφίστανται και ότι από μέρους του υπάρχει διάθεση και όρεξη για δουλειά ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση. Τέλος του ευχήθηκε υγεία προσωπική και οικογενειακή.

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ