22.8 C
Trikala
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα (δελτία τύπου)

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
Οι Εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ Ν.Τρικάλων καλούν όσους συναδέλφους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν διδάσκοντας στα «Μαθήματα Αλληλεγγύης», που διοργανώνει η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ σε συνεργασία με τα ταξικά εργατικά σωματεία του νομού μας. Πρόκειται για δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων, που λειτουργούν για τρίτη συνεχή χρονιά στο νομό μας. Την Κυριακή 11 Οκτώβρη και ώρα 6.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο η πρώτη συνάντηση γνωριμίας γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.
Tηλέφωνο επικοινωνίας: 6974127267

- Advertisement -

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ του ΠΑΜΕ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

…………………………………………………………………………………………….

Πανθεσσαλική σύσκεψη της Λαϊκής Ενότητας
Πανθεσσαλική σύσκεψη της Λαϊκής Ενότητας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 6/10/2015, σε αίθουσα ξενοδοχείου στη Λάρισα, με την παρουσία των συντονιστικών επιτροπών του νομού και των υποψήφιων βουλευτών.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι παρευρισκόμενοι κατέθεσαν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους για την επόμενη μέρα, άσκησαν κριτική για την πορεία της Λαϊκής Ενότητας, έγινε ένας πρώτος απολογισμός του εκλογικού αποτελέσματος πανθεσσαλικά αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο, συζητήθηκε η φυσιογνωμία που θα πρέπει να έχει η ΛΑΕ, καθώς και οι πολιτικοί στόχοι που θα διαμορφωθούν μετεκλογικά.
Παράλληλα συζητήθηκαν και αποφασιστήκαν τα πρώτα βήματα και οι πρωτοβουλίες που θα συντελέσουν στη δημιουργία αντιμνημονιακού μετώπου ενόψει της πρώτης δημόσιας συγκέντρωσης που θα πραγματοποιηθεί 19 Οκτωβρίου στον χώρο του Κεραμεικού, καθώς και της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί αρχές Νοέμβρη.
Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση μελών και φίλων ης Λαϊκής Ενότητας στα Τρίκαλα την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, στο «Μανδραγόρα», στις 6:30 το απόγευμα.

Το Γραφείο Τύπου

…………………………………………………………………………………………….

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ
Αθρόα συλλογή υπογραφών για να σταματήσει
το λεωφορείο χωρίς οδηγό!

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η συλλογή υπογραφών απ’ το Μέτωπο Λαού για να σταματήσει εδώ και τώρα το πείραμα της Δημοτικής Αρχής με το λεωφορείο χωρίς οδηγό, που μας έχει αναστατώσει εδώ και μήνες, επιδεινώνοντας κατακόρυφα το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη των Τρικάλων.
Ο θυμός, η αγανάκτηση, ακόμη και η οργή των Τρικαλινών για το απαράδεκτο πείραμα που λαμβάνει χώρα μέσα στο κέντρο της πόλης είναι μεγάλη.
Γι’ αυτό Τρικαλινοί και Τρικαλινές κάθε ηλικίας και κάθε επαγγέλματος υπογράφουν αθρόα το κείμενο διαμαρτυρίας.
Το κείμενο διαμαρτυρίας διακινείται από μέλη και φίλους του Μετώπου Λαού, αλλά όσοι θέλουν να το υπογράψουν μπορούν να έρθουν και να το βρουν και σήμερα το βράδυ ώρα 8.30 μ.μ. στο καφέ «ΛΗΘΑΙΟ» (πρώην ΚΤΕΛ) στη καθιερωμένη κάθε Πέμπτη συγκέντρωση του Μετώπου Λαού.
Απ’ ό,τι φαίνεται το κίνημα κατά του λεωφορείου χωρίς οδηγό δυναμώνει μέρα με τη μέρα, για να μην πούμε ότι αποκτά μια δυναμική που μας εξέπληξε όλους.
Η Δημοτική Αρχή Παπαστεργίου αντιμέτωπη πια μ’ όλο τον κόσμο, οφείλει να δει την πραγματικότητα κατάματα, ν’ αναγνωρίσει το λάθος της και να διακόψει αμέσως το απαράδεκτο πρόγραμμα.
Τα Τρίκαλα και οι 70.000 κάτοικοί τους δεν προσφέρονται να γίνουν θυσία και, χωρίς καν να ερωτηθούν, να μετατραπούν σε χώρο υπαίθριου πειραματικού εργαστηρίου λόγω επιπολαιότητας της Δημοτικής Αρχής ή για άλλους λόγους που μόνο αυτή γνωρίζει.

…………………………………………………………………………………………

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Μετά και τις νέες αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση: ισόβια στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής!

Μετά και τις νέες αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση: ισόβια στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής!
Η δημοσιοποίηση του βίντεο του Πατέλη στη δίκη της Χρυσής Αυγής αποδεικνύει ακράδαντα αυτό που το αντιφασιστικό κίνημα έλεγε από την πρώτη στιγμή: η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση που διαπράττει δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, αντιφασίστες και ιδεολογικούς της αντιπάλους, πάντοτε με εντολή ανωτέρων και με κεντρικό σχεδιασμό.

Επιβεβαιώνεται περίτρανα αυτό που κατέθεσε ο Παναγιώτης Φύσσας, ότι ο Μιχαλολιάκος έχει τα χέρια του βαμμένα με το αίμα του 34χρονου Παύλου Φύσσα. Η καταδίκη των φυσικών αυτουργών των δολοφονικών επιθέσεων που εκδικάζονται στη δίκη, αλλά και των ηθικών αυτουργών, δηλαδή των ηγετών της ναζιστικής οργάνωσης, Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη, Λαγού και λοιπών, είναι σήμερα παλλαϊκή απαίτηση των εργαζόμενων και της νεολαίας. Οι διωκτικοί και δικαστικοί μηχανισμοί που για χρόνια έκαναν τα στραβά μάτια, όταν δεν συνεργούσαν στη φασιστική και ρατσιστική βία, είναι αναγκασμένοι να κάνουν το αυτονόητο: να στείλουν τους νεοναζί συμμορίτες για πάντα στη φυλακή.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώνει τη φωνή της με αυτή της μάνας του Παύλου Φύσσα, που στη συγκλονιστική της κατάθεση, ανέδειξε τις ευθύνες της ΕΛΑΣ και των κρατικών μηχανισμών στη δολοφονία του γιου της. Είναι καιρός η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλο το πολιτικό σύστημα να σταματήσουν τα παιγνίδια νομιμοποίησης της Χρυσής Αυγής ως δήθεν “νόμιμου πολιτικού κόμματος” και να διαλύσουν τους παρακρατικούς πυρήνες των νεοναζί μέσα στα σώματα ασφαλείας. Η πολιτική των Μνημονίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τρόικας, των κλειστών συνόρων και της FRONTEX, εκτρέφουν τη φασιστική ακροδεξιά. Είναι έργο του μαχόμενου εργατικού κινήματος, της Αριστεράς και όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να τσακίσουν τόσο το ναζιστικό φίδι όσο και το σύστημα που το γεννάει.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

…………………………………………………………………………………………………………

Συνεδρίασε η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ και συζήτησε για τον σχεδιασμό δράσης και το διεκδικητικό πλαίσιο για το επόμενο διάστημα που προτείνουμε στην εργατική τάξη στο νομό μας, παίρνοντας υπόψη ότι μπροστά μας θα έχουμε κλιμάκωση της ολομέτωπης αντιλαϊκής επίθεσης και σκληρών αναμετρήσεων με την κυβέρνηση, την εργοδοσία, την Ε.Ε και τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Για την καλύτερη οργάνωση της δράσης, οργανώνει πλατιά σύσκεψη με συμμετοχή εκλεγμένων στα Δ.Σ. σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, συνδικαλιστών και εργαζομένων που πρωτοστατούν σε εργασιακούς χώρους και το μαζικό κίνημα που θα γίνει την Τρίτη 13 Οκτώβρη 2015 και ώρα 7.00μ.μ. στην Αίθουσα του Ε.Κ.Τρικάλων.
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, απευθύνουμε κάλεσμα αγωνιστικής-άμεσης απάντησης σε όλα τα σωματεία, οργανώσεις του μαζικού κινήματος στο νομό μας, για να αποτρέψουμε τη νέα επίθεση στη ζωή μας, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, της ζωής που μας αξίζει.
Απευθύνουμε πρόταση αγωνιστικής απάντησης, κάλεσμα προς όλα τα σωματεία, να συνεδριάσουν τα Δ.Σ., να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής στο
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που οργανώνεται στον νομό μας, την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 7.00μ.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ «ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ»
Το συλλαλητήριο να αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα.
 Να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να μας αιφνιδιάσει, να μας βρει απροετοίμαστους, ανήμπορους.
 Να μην περάσει η μοιρολατρία, η ηττοπάθεια που ωφελεί την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση για να περάσει μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας χωρίς αντιδράσεις.
Oι «άμεσοι στόχοι» της κυβέρνησης, όπως τους παρουσίασε ο πρωθυπουργός προχθές στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, αποτελούν την τροχιοδεικτική βολή για το σφαγιασμό που θα γίνει σε δικαιώματα, εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις, τη συνέχεια της άγριας επίθεσης στο ασφαλιστικό και στο λαϊκό εισόδημα.
Η σύμπλευση και η στήριξη των εργοδοτικών οργανώσεων στο κυβερνητικό πρόγραμμα, η σβελτάδα που υπάρχει για την ψήφιση και υλοποίηση των νέων βάρβαρων μέτρων πρέπει να συναντήσει τη σθεναρή αντίδραση των εργαζόμενων και των οργανώσεων τους, μαχητική αντίσταση και απάντηση συνολικά από τον εργαζόμενο λαό.
Καλούμε τις Διοικήσεις των σωματείων, τους εργατοϋπάλληλους να προετοιμαστούμε ταυτόχρονα για ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 Νοέμβρη!
Οργανώνουμε την εργατική λαϊκή απάντηση στο νέο κύμα επίθεσης!
Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις, να μην συνθηκολογήσουμε στο γκρέμισμα σε ότι έχει απομείνει.
Να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές των εξελίξεων!

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ