12.6 C
Trikala
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα (δελτία τύπου)

Ανακοίνωση

- Advertisement -

των εκλεγμένων της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ)

στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

Πέντε μήνες μετά την εκλογή του και το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων(ΕΚΤ) δεν συγκρότησε ακόμα το προεδρείο του.

Είναι πλέον παραπάνω από φανερά τα «παιχνίδια» που παίζονται στις πλάτες των εργαζόμενων των Τρικάλων και των σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου. Πρωταγωνιστές αυτών των επώδυνων για τους εργαζόμενους τακτικών είναι οι γνωστές παρατάξεις του συμβιβασμένου συνδικαλιστικού κινήματος ΔΑΚΕ & ΠΑΣΚΕ( στο ΕΚΤ εμφανίζεται πλέον με το όνομα ΑΣΚΕ)

Η μόνη λύση που υπάρχει για τη συγκρότηση του προεδρείου είναι αυτή που από την πρώτη στιγμή , από την πρώτη συνεδρίαση, πρότεινε η παράταξή μας η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) , που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Είναι η μόνη πρόταση που έχει ως βάση και αρχή την κατανομή των «αξιωμάτων» , που προβλέπει το καταστατικό του ΕΚΤ, σύμφωνα με την ψήφο που αναλογικά δώσανε οι εργαζόμενοι-αντιπρόσωποι σε κάθε παράταξη στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του περασμένου Μαΐου . Μόνο έτσι εκφράζεται ανόθευτα η βούληση των συναδέλφων. Με αυτή την πρόταση το ΔΣ θα είχε συγκροτήσει προεδρείο από την πρώτη συνεδρίαση, δε θα είχαμε φτάσει στη σημερινή κατάσταση.

Αντί αυτού, οι παρατάξεις ΔΑΚΕ & ΑΣΚΕ το μόνο που σκέφτονται -και γι’ αυτό μόνο διαγκωνίζονται τώρα- είναι ποιος θα πιάσει την καλύτερη καρέκλα. Συνεπείς στην ίδια ταχτική που εφάρμοζαν στις προηγούμενες θητείες στη διοίκηση του ΕΚΤ, Τότε, μοίραζαν μεταξύ τους τις θέσεις στο προεδρείο, αγνοώντας κάθε αναλογικότητα στην ψήφο και τη βούληση των εργαζόμενων, τώρα καυγαδίζουν ποιος «θα τα πάρει όλα» .

Αντί να δούνε πως θα λειτουργήσει το ΕΚΤ για να οργανωθεί η αντίσταση των εργαζομένων στην   επίθεση κυβέρνησης, εργοδοσίας & Ε.Ε , τους αφοπλίζουν με τη στάση τους. Για να καλύψουν τις απαράδεκτες σκοπιμότητές τους ρίχνουν αβάσιμες κατηγορίες στην παράταξή μας , ώστε να εκβιάσουν καταστάσεις, Επικαλούνται ακόμη και ότι το ΕΚΤ δε μπορεί να πάρει καμιά απόφαση , ούτε να λειτουργήσει επειδή δε συγκρότησε προεδρείο. Η ευθύνη είναι ξεκάθαρα και αποκλειστικά δική τους. Τα φαινόμενα αυτά αποτελούν δείγμα της σήψης του συναινετικού εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Είναι φανερό , άλλωστε, όταν στις μέρες μας περνάνε σοριδόν τα αντεργατικά μέτρα- προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου, όταν εργαζόμενοι στο νομό μας βρίσκονται με «το πιστόλι στον κρόταφο»(όπως στο εργοστάσιο γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ) αυτοί παζαρεύουν ακόμη τις θέσεις του προεδρείου του Εργατικού Κέντρου. Oι εκλεγμένοι της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου θα ζητήσουμε επείγουσα σύγκλισή του για να συζητηθούν και να παρθούν πρωτοβουλίες μπροστά στις επικείμενες εξελίξεις , καθώς και σε φλέγοντα ζητήματα των εργαζομένων στα Τρίκαλα , όπως στο εργοστάσιο γάλακτος Τρίκκη.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο νομό μας να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο των δυνάμεων αυτών και να μην περιμένουν άλλο. Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους , να συνεδριάσουν τα Δ.Σ , να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις, να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο εργατικό συλλαλητήριο τη Τέταρτη 21 Οκτώβρη και απεργία στις 12 Νοέμβρη. Να στηρίξουν έμπρακτα των αγώνα εργαζόμενων που αντιστέκονται στις πιέσεις και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας , που σηκώνουν κεφάλι και παίρνουν την οργάνωση του αγώνα στα χέρια τους , όπως έπραξαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου γάλακτος Τρίκκη.

 

Τα μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

 

Λιατίφης Γεώργιος

Τσίγκας Πέτρος

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο εργοστάσιο γάλακτος της περιοχής μας, με περικοπές μισθών,κλίμα τρομοκρατίας,ατομικές συμβάσεις,και όλα όσα καταγγέλλονται από τους εργαζόμενους,δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια μικρογραφία του πολιτικαντισμού,και της υποκρισίας που επί δεκαετίες “βασιλεύει” στον τόπο μας.
Οι ίδιοι άνθρωποι που επί χρόνια τώρα διοικούν την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών, (και που ανήκουν πολιτικά στην ΝΔ) αποδεικνύουν την ανεπάρκεια τους σε κάθε επίπεδο. Αντί να μεγαλώσουν την Ένωση,εδώ και χρόνια την συρρικνώνουν. Στο μόνο που “διακρίνονται”,είναι στο να ανακυκλώνουν τις θέσεις και τα αξιώματα μεταξύ τους. Μέχρι εκεί. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε αυτές τις ημέρες.
Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ. Εφαρμόζει πλέον ξετσίπωτα τις μνημονιακές πολιτικές που ο ίδιος κατήγγειλε επί χρόνια,και που “φυσικά” δεν κατάργησε από τον Ιανουάριο που ανέλαβε την κυβέρνηση αυτού του τόπου.Αντίθετα, με φανατισμό πλέον, “προωθεί” κάθε μέρα που περνά όλο και σκληρότερες πολιτικές.
“Φυσικά” όλοι είναι στο “πλευρό των εργαζομένων”,αλλά το να το λένε αυτό δεν κοστίζει και τίποτε.Λόγια ανέξοδα και τίποτε άλλο.Το να πάρουν πολιτική απόφαση είναι το σημαντικό και η ουσία. Και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Θα εξακολουθούν όλοι τους να κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν εδώ και δεκαετίες: Να υποκρίνονται.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών,δεν θα μιλήσει για τα αυτονόητα, ούτε θα πει λόγια μεγάλα και ψεύτικα.Η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο εργοστάσιο γάλακτος, δεν είναι τίποτε άλλο παρά αποτέλεσμα των κεντρικών πολιτικών κατευθύνσεων που ασκούν εδώ και χρόνια όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτό τον τόπο.Η σημερινή κατάσταση δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζουν εδώ και δεκαετίες τα τοπικά κομματικά στελέχη όλων των κομμάτων που άσκησαν την οποιαδήποτε μορφή εξουσίας στο νομό.
Η κατάσταση κάθε μέρα που θα περνά θα γίνεται χειρότερη,και κανείς δεν μπορεί να περιμένει τίποτε από αυτούς που δημιούργησαν αυτά τα αδιέξοδα. Όσο οι τοπικές κοινωνίες θα παραμένουν απαθείς και θα “ανέχονται” πολιτικά τους ίδιους και τους ίδιους ανθρώπους να κυβερνούν τον νομό,τόσο και τα αδιέξοδα θα πολλαπλασιάζονται.
Στους εργαζόμενους δεν μας μένει τίποτε άλλο,παρά να τους ευχηθούμε καλό αγώνα.
Από το γραφείο τύπου της Τ.Ο Τρικάλων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Με ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΚΚΕ ,Λαμπρούλης και Στεργίου, ζητούν την άμεση λήψη μέτρων μέσω ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των ζημιών από την κακοκαιρία που υπέστησαν οι βαμβακοκαλλιέργειες

Αναλυτικά η ερώτηση :

 

Θέμα: Μεγάλες οι μειώσεις στη βαμβακοκαλλιέργεια λόγω έντονων βροχοπτώσεων στη Θεσσαλία.

 

Οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου μαζί με αυτές του Μαΐου (πρώτο στάδιο καλλιέργειας) έπληξαν το σύνολο των βαμβακοκαλλιεργητών, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος της παραγωγής βαμβακιού. Ήδη οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι φέτος πανελλαδικά θα υπάρξει μείωση της παραγωγής που θα ξεπερνάει το 30%. Οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιώνονται και στις πρώτες μέρες συγκομιδής, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις στη Θεσσαλία ξεπερνάει και το 50%. Επίσης υποβαθμισμένη είναι η ποιότητα του συλλεγόμενου προϊόντος. Το πρόβλημα αφορά όλους τους νομούς της Θεσσαλίας. Πρόκειται για μεγάλο πλήγμα στο εισόδημα των παραγωγών βαμβακιού όπου μαζί με τα υπέρογκα καλλιεργητικά έξοδα και την αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων (φορολογία από το πρώτο ευρώ, προκαταβολή φόρου, αύξηση ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, και μια σειρά άλλα χαράτσια) καθώς και τις μειωμένες και φορολογούμενες ενισχύσεις, καθιστούν αδύνατη την επιβίωση τους. Υπάρχει ενδεχόμενο να προκληθεί πρόβλημα με την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης σε παραγωγούς, που λόγω της ζημιάς δε θα εκπληρώνουν το κριτήριο των απαραίτητων κιλών/στρέμμα, που χρειάζονται για να δικαιούνται την καταβολή της.

Ακόμα πιο οξυμμένο είναι το πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων (άξονας Υπέρειας και Κρήνης) αλλά και στο Μικρό Βουνό του Δήμου Κιλελέρ, τη Ζωοδόχο Πηγή, τους Χαλκιάδες το Ευίδριο, τη Βαμβακού κ.ά, που επλήγησαν από ανεμοθύελλα και καταρρακτώδη βροχή καταστρέφοντας ολοσχερώς την παραγωγή στο χωράφι (βαμβάκι, καλαμπόκι), καθώς και υποδομές κτηνοτροφικών μονάδων και αποθηκών.

Χρειάζεται άμεση, γρήγορη και δίκαιη εκτίμηση και καταγραφή, με πλήρη αποζημίωση στο 100% της ζημιάς και με αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνεται το σύνολο της παραγωγής και όχι μέρος της όπως ισχύει σήμερα, καθώς και των υποδομών.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε έγκαιρα να προχωρήσουν οι καταγραφές και εκτιμήσεις, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς, αλλά και για τις υποδομές. Να διασφαλιστεί ότι όλοι οι αγρότες θα λάβουν απρόσκοπτα τη συνδεδεμένη ενίσχυση που θα δικαιούνταν εάν δεν είχαν υποστεί τις ζημίες.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ 12/10/2015                               ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Τη Ν.Ε. ΠαΣοΚ Τρικάλων επισκέφθηκε η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του Εργοστασίου Γάλακτος , για να καταγγείλει την αυταρχική συμπεριφορά της Διοίκησης του Εργοστασίου Γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ», η οποία στηριζόμενη στους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν εν μέσω κρίσης επιτίθεται στα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της με κατάργηση της συλλογικής τους σύμβασης και επιπλέον μειώσεις των αποδοχών τους, ιδίως όταν η επιχείρηση διατηρεί – παρά την κρίση – την κερδοφορία της.

Ως Ν.Ε. ΠαΣοΚ εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων του συνεταιριστικού εργοστασίου, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να παραμείνει κερδοφόρα η επιχείρηση ακόμα και στα δύσκολα αυτά χρόνια.

Η διοίκηση του εργοστασίου συμπεριφέρεται με αυταρχισμό, αναλγησία και ασυδοσία, σα να είναι ο απόλυτος ιδιοκτήτης. Το εργοστάσιο «ΤΡΙΚΚΗ» είναι περιουσία των τρικαλινών αγροτών και κτηνοτρόφων, των εργαζομένων και των τρικαλινών καταναλωτών οι οποίοι επί χρόνια το στηρίζουν και το διατηρούν στην πρώτη θέση. Κανένας πρόεδρος και καμία διοίκηση δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί το συνεταιριστικό εργοστάσιο για την ικανοποίηση προσωπικών – πολιτικών ιδιοτελών στόχων.

Οι απειλές και τα εκβιαστικά διλλήματα προς τους εργαζόμενους σχετικά με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειωμένες αποδοχές υπό το φόβο της απόλυσης δεν συνάδουν με τον συνεταιριστικό χαρακτήρα της επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι αποτελούν το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της επιχείρησης και όταν η εργοδοσία ανοίγει μέτωπο μαζί τους τότε κάτι δεν πάει καλά.

Καλούμε τη διοίκηση του εργοστασίου να συνεργαστεί με τους εργαζόμενους, ώστε να παραμείνει κερδοφόρα η επιχείρηση για να μπορεί να στηρίζει τους κτηνοτρόφους της περιοχής οι οποίοι καθημερινά πλήττονται όλο και περισσότερο και να συνεχίζει να προσφέρει στους καταναλωτές ποιοτικά προϊόντα.

ΝΕ ΠαΣοΚ Τρικάλων

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

                     ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ «ΤΡΙΚΚΗ»

Η τοπική οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ(μ-λ) εκφράζει την συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων του εργοστασίου γάλακτος «Τρίκκη».   Έναν δίκαιο αγώνα ενάντια στις ατομικές συμβάσεις εργασίας που η διοίκηση του εργοστασίου προσπαθεί να επιβάλλει για να προσθέσει ένα ακόμα μέτρο στην αντεργατική της πολιτική που ήδη έχει φέρει μεγάλες απώλειες εισοδήματος και απαράδεκτες αλλαγές στις συνθήκες εργασίας. Κόντρα στις απειλές της διοίκησης για απολύσεις αν δεν δεχτούν «οικειοθελώς» την περαιτέρω μείωση των αποδοχών και των δικαιωμάτων τους και κόντρα στη συμβιβασμένη στάση της διοίκησης του σωματείου, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο δεν συμβιβάζονται και δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν ώστε οι αποφάσεις αυτές να μην περάσουν.

Το γεγονός αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Οι αποφάσεις της διοίκησης του εργοστασίου ακολουθούν κατά γράμμα τις μνημονιακές πολιτικές που ψήφισαν και εφάρμοσαν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις με τις ευλογίες των ιμπεριαλιστών ΕΕ και ΔΝΤ. Αποτελούν την εφαρμογή μιας πολιτικής που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους χωρίς δικαιώματα, εντείνει την εκμετάλλευση και ενισχύει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. Μια πολιτική που συνεχίζει η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» στην εργοδοσία να συνεχίσει και να επεκτείνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Η οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ(μ-λ) στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου «Τρίκκη» και καλεί τον τρικαλινό λαό σε ενεργό συμπαράσταση και συμμετοχή στον αγώνα τους. Χρειάζεται μαζικός, παρατεταμένος αγώνας, στην πόλη μας αλλά και ευρύτερα, ώστε να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις της διοίκησης του εργοστασίου. Απαιτείται κοινός συντονισμός και αγώνας των εργαζομένων τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης και των μνημονίων, παλιών και νέων. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που καλούνται να βαδίσουν ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία ενάντια στον οδοστρωτήρα των δικαιωμάτων τους.

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων

 

Συνάντηση της Λαϊκής Ενότητας με τους εργαζόμενους στην «ΤΡΙΚΚΗ»

 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/10 συνάντηση αντιπροσωπείας της συντονιστικής επιτροπής Τρικάλων της ΛΑ.Ε με την επιτροπή αγώνα και εργαζόμενους στην γαλακτοβιομηχανία «ΤΡΙΚΚΗ».

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για το εκβιαστικό τελεσίγραφο της Διοίκησης του εργοστασίου «ΤΡΙΚΚΗ» με το οποίο τους ζητάει να απεμπολήσουν τα δικαιώματά τους και την ΣΣΕ και να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας και να δεχτούν μείωση του μισθού τους που φτάνει μέχρι 30%, ή «αλλιώς θα γίνουν απολύσεις». Η αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής τοποθετήθηκε πάνω στα αιτήματά τους δηλώνοντας την πλήρη υποστήριξη της ΛΑ.Ε στο δίκαιο αγώνα τους και στα αιτήματά τους με τα οποία διεκδικούν να μην καταργηθεί η ΣΣΕ, να παρθεί πίσω η απαίτηση της εργοδοσίας για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, να μην μειωθεί ο μισθός τους και να μην γίνει καμία απόλυση.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε δήλωσε επίσης ότι η αντεργατική πολιτική της Διοίκησης του εργοστασίου «ΤΡΙΚΚΗ» και της ΕΑΣ Τρικάλων εκπορεύεται από τα μνημόνια, στηρίζεται σε αυτά και αποτελεί υλοποίησή τους στην πράξη και στοχεύει στην αφαίρεση των εργατικών κατακτήσεων και στην αύξηση της κερδοφορίας της επιχείρησης η οποία έχει χάσει τον πλατύ συνεταιριστικό της χαρακτήρα και αποτελεί πλέον ανώνυμη εταιρία στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοκτηνοτρόφων.

Η ΕΑΣΤ πριν λίγα χρόνια αριθμούσε πάνω από 12.000 μέλη. Τώρα οι μικροί και φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν εξοβελιστεί από αυτή και δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την πολιτική που εφαρμόζει η Διοίκηση της. Αντίθετα έχουν να χάσουν. Για το λόγο αυτό πρέπει και αυτοί να συμπαραταχθούν με τους εργαζόμενους στον δίκαιο αγώνα που δίνουν.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε επισήμανε επίσης την υποκριτική στάση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση η οποία ψηφίζει μνημόνια και παίρνει αντεργατικά μέτρα και από την άλλη τα κόμματα που την στηρίζουν τάσσονται, δήθεν, υπέρ των εργαζομένων που χτυπιούνται από την πολιτική των μνημονίων. Αυτή τους η στάση ταιριάζει απόλυτα με την λαϊκή παροιμία «να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι!».

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε τέλος επαναβεβαίωσε την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων για να μην καταργηθούν οι ΣΣΕ, να μην μειωθεί ο μισθός τους και να μην απολυθεί κανένας, και δήλωσε ότι παλεύουμε μαζί τους να επανέλθουν οι ΣΣΕ στο επίπεδο που ήταν πριν τα μνημόνια με πλήρη υποχρεωτική και γενικευμένη ισχύ. Να καταργηθούν οι αντεργατικοί μνημονιακοί νόμοι και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας μαζί με τις ατομικές συμβάσεις.

Προκύπτει σαν άμεση αναγκαιότητα να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τον αγωνιστικό συντονισμό όλων των εργαζόμενων που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές, για την κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων και την υλοποίηση μιας άλλης πολιτικής σε βάρος των κεφαλαιοκρατών και προς όφελος της εργατικής τάξης.

Τα μέλη και οι φίλοι της Λαϊκής Ενότητας θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων σε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα που θα αποφασίσουν και θα πραγματοποιήσουν και θα μπουν μπροστά στον αγώνα για την κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων και πολιτικών. Για την υλοποίηση φιλολαϊκής-φιλεργατικής πολιτικής από μια κυβέρνηση που θα εκφράζει τα συμφέροντά τους και θα στηρίζεται σε αυτούς.

 

Τρίκαλα, 11/10/20015

η συντονιστική επιτροπή Τρικάλων της Λαϊκής Ενότητας

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

 

Φαίνεται πως οι νεόκοποι ιθύνοντες της εφαρμογής των νέων σκληρών μνημονιακών επιταγών, συνεχίζουν δυστυχώς και εφαρμόζουν τις ίδιες ακριβώς τακτικές με τους προκατόχους τους , με τελικό στόχο, όχι μόνο τη συνέχιση αλλά και την εμβάθυνση της πολιτικής της λιτότητας και της εξαθλίωσης της κοινωνίας και των εργαζομένων .

Ήδη προς αυτή την κατεύθυνση «προαναγγέλθηκε» μια ενέργεια με βαρυσήμαντο ταξικό πρόσημο, δηλαδή η κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) και προφανώς και του αντίστοιχου επιδόματος για τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων.

Φαίνεται ότι η σημερινή κυβέρνηση αδυνατεί να αντιληφθεί τις αδυσώπητες καθημερινές συνθήκες εργασίας, όσων απασχολούνται στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων και σχεδιάζουν να τους συνταξιοδοτήσουν στα 67 έτη, όταν πολλοί από αυτούς αδυνατούν εξ αιτίας των σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών εργασίας τους να συμπληρώσουν υγιείς ακόμα και το 60ο έτος της ηλικίας τους.

Σε όσους εμπνεύστηκαν, εισηγήθηκαν, πρότειναν ή επεξεργάζονται τέτοια ενδεχόμενα επισημαίνουμε τα εξής:

Η αυτονόητη ένταξη των εργαζομένων στην Καθαριότητα στην κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) με το άρθρο 4 του Ν.3660/2008 ήταν αποτέλεσμα σκληρών πολυετών αγώνων για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στην ανωτέρω διάταξη πληρώνουν ακόμη και σήμερα αναδρομικά το επασφάλιστρο για την αναγνώριση των ετών εργασίας στο καθεστώς αυτό, ενώ συνεχίζουν να πληρώνουν και σήμερα αυξημένο επασφάλιστρο για την ένταξή τους στα Β.Α.Ε.

Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να συναινέσει στην πλήρη εξαθλίωσή του, στην κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος που μετά από 5χρόνια σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής έχει απομείνει όρθιο .

Ο Δήμος Τρικκαίων θα σταθεί αλληλέγγυος στους αγώνες και στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ενάντια σε οιαδήποτε σκέψη ή ενέργεια που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και καλεί την κυβέρνηση και ειδικότερα την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να ακυρώσει κάθε ενέργεια που θα οδηγήσει χιλιάδες εργάτες στην καθαριότητα των Δήμων σε ουσιαστική εργασιακή ανασφάλεια και σε κοινωνική απόγνωση .

 

ΤΡΙΚΑΛΑ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΩΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

>> ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου

ΤΡΙΚΚΗ πρέπει να νικήσουν!

 

Οι εργαζόμενοι του Εργοστασίου Γάλακτος Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ» βρίσκονται μπροστά στον ωμό εκβιασμό που δέχονται σήμερα οι περισσότεροι εργαζόμενοι στη χώρα μας από την εργοδοσία: Ή περικοπές στους μισθούς σας ή απολύσεις!

Είναι γνωστό ότι το Εργοστάσιο Γάλακτος, όπως και όλες εν γένει οι μονάδες της «Ένωσης Συνεταιρισμών Ν. Τρικάλων» (όπως λεγόταν παλιά), με τη βοήθεια και των μνημονιακών νόμων και πολιτικών των τελευταίων χρόνων, έχουν χάσει σε μεγάλο βαθμό τον συνεταιριστικό και κοινωνικό τους χαρακτήρα και προσομοιάζουν με ιδιωτική εργοδοσία, χρησιμοποιούν την αυθαιρεσία και την σκληρότητά τους κατά των εργαζομένων, που τους θέλουν χωρίς δικαιώματα, μισθούς πείνας, με σκυφτό το κεφάλι και αναλώσιμους.

Ως Μέτωπο Λαού Τρικάλων δηλώνουμε την πλέρια συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων του Εργοστασίου ΤΡΙΚΚΗ και στηρίζουμε τα αιτήματά τους, που είναι:

– Να συνεχίσουν να ισχύουν οι συλλογικές μας συμβάσεις και να ενταχθούν σε αυτές και οι νέοι εργαζόμενοι της επιχείρησης που προσλήφθηκαν από το 2012 και μετά.

– Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα μας που καθυστερούν.

– Να γίνονται σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματα που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία(ωράρια, ρεπό, άδειες κ.τ.λ.).

 

Ο αγώνας των εργαζομένων του ΤΡΙΚΚΗ είναι μέρος του αγώνα των Τρικαλινών και όλου του ελληνικού λαού ενάντια συνολικά των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών απ’ όπου κι αν προέρχονται. Είναι μέρος του αγώνα του αγωνιζόμενου Λαού κατά των μνημονιόδουλων πολιτικών, της ντόπιας ολιγαρχίας και των ξένων προστατών της. Είναι αγώνας του Λαού κατά του Κατεστημένου και των υπηρετών του.

Ως Μέτωπο Λαού είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους του Εργοστασίου ΤΡΙΚΚΗ και με κάθε πρακτική συνδρομή κάθε είδους που θα μας ζητηθεί.

Πιστεύουμε ότι κάθε πολίτης, κάθε σωματείο, συνδικάτο, σύλλογος, κίνηση, φορέας ή συλλογικότητα του τόπου πρέπει να συμπαραταχθεί με τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Εργοστασίου ΤΡΙΚΚΗ σ’ ένα Παντρικαλινό ΔΙΧΤΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ.

Ν’ αντιδράσουμε όλοι μαζί, γιατί έρχεται η σειρά όλων μας, αν σωπάσουμε!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΤΡΙΚΚΗ»

Την τελευταία περίοδο στο Εργοστάσιο Γάλακτος Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ», σε μια επιχείρηση που τα προϊόντα της έχουν σηματοδοτήσει γενιές Τρικαλινών και η οποία παραμένει κερδοφόρα παρά την οικονομική κρίση, χάρη στην προσπάθεια και τον ιδρώτα των εργαζομένων της, στη διαχρονική προσφορά των παραγωγών γάλακτος και των επαγγελματιών που προωθούν τα προϊόντα της, αλλά κυρίως χάρη στην αμέριστη εμπιστοσύνη που δείχνει το Τρικαλινό καταναλωτικό κοινό, επιχειρείται να ξεριζωθεί ο συνεταιριστικός της χαρακτήρας, προσπάθεια που τώρα περνά μέσα από τις επιχειρούμενες μειώσεις των μισθών και τις απειλές για απολύσεις εργαζομένων .
Στην κερδοφόρα αυτή επιχείρηση και με βάση τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν από τις κυβερνήσεις των μνημονίων που ισχύουν μέχρι και σήμερα, το προηγούμενο διάστημα έγιναν σοβαρές περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων , καταργήθηκαν όλα σχεδόν τα επιδόματα.
Σήμερα προωθούνται από την εργοδοσία ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, αφού επιχειρείται η κατάργηση της συλλογικής σύμβασης και η αντικατάστασή της με ατομικές συμβάσεις, ώστε να επιτευχθούν νέες μισθολογικές περικοπές που ξεπερνούν ακόμα και το 30% και οι οποίες μετατρέπουν τους μισθούς των εργαζομένων σε μισθούς πείνας και εξαθλίωσης .
Η συντριπτική πλειοψηφία τους αντιστέκονται με προσωπικό κόστος, δεν υποκύπτουν και δεν υπογράφουν, με αποτέλεσμα πλέον να εξαπολύονται ακόμα και απειλές για ομαδικές απολύσεις.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, που είναι αποφασισμένοι να δώσουν σκληρό αγώνα για την αξιοπρέπεια στη ζωή τους, για να μην μετατραπούν από εργαζόμενοι σε δούλους στις αρχές του 21ου αιώνα, να σταθεί αλληλέγγυο στον αγώνα τους, ώστε να συνεχίσουν να ισχύουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να καταβληθεί άμεσα η δεδουλευμένη τους εργασία, να γίνονται σεβαστά τα εργασιακά τους δικαιώματα .

ΤΡΙΚΑΛΑ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΩΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ