9.9 C
Trikala
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ροκ μουσική εκδήλωση στο 2ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 ο Διευθυντής του σχολείου και ο Δήμος Τρικκαίων αποφάσισαν να μας εκπλήξουν με μια ιδιαίτερη εκδήλωση που έλαβε χώρο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που υπάρχει στο σχολείομας. Με την είσοδό μας στην αίθουσα όλα ήταν έτοιμα καιRockμουσική έπαιζε ήδη στα ηχεία. Ήμουν ενθουσιασμένη και ως παιδί που μεγάλωσε με Rockακούσματα και όντας η ίδια μέλος ροκ συγκροτήματος, η αγάπη μου για αυτό το είδος της μουσικής είναιαπερίγραπτη! Μια πρώτη εικόνα: Σκηνή φωτισμένη , στημένα μικρόφωνα και ηχεία στη διαπασών. Η αγωνία μας αρχίζει να κορυφώνεται, μαζί και η περιέργεια.

- Advertisement -

2lykeio
Η μορφή που αντικρίσαμε δεν ήταν γνώριμη σε όλο το μαθητικό κοινό. Ήταν ο Γιώργος Γάκης γνήσιος μακρυμάλλης Rocker που αγαπά την μουσική και μάλισταόχι την εμπορική της πλευρά. Στέκεται στο χώρο από την δεκαετία των 80’sμε 5 δίσκους δικής του παραγωγής, πάνω από 1000 συναυλίες και συνεργασίες που παραμένουν ανεξίτηλες στην μνήμη και στολίζουν το μουσικό βιογραφικό του. Πρόσφατος δίσκος του, το 2012, με τίτλο ‘’ToomuchAin’tNeverEnough’’ που υπογράφηκε με συμβόλαιο με μια από της μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες της Αμερικής σε συνεργασία με τον KipWinger και συμμετοχές JoeLynnTurner, JamesKottak, BobbyRondinelli.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν μια αναδρομή στην ιστορία της ροκ ως ιδεολογία, ως μουσική και ως τρόπου ζωής με παράλληλες προβολές και τραγούδι που ξεκίνησε από τις Βαμβακοφυτείες και τον MudyWaters, μέχρι τον Elvis, τους Gallaherκαι τους DeepPurple. Σύμφωνα με τον Γιώργο Γάκη αν έλειπε ένα κρίκος από την αλυσίδα αυτή της ιστορίας , το Rockδεν ήταν ποτέ ίδιο. Δεν έλειψαν και αναφορές από το μουσικό σε κοινωνικά προβλήματα όπως τα ναρκωτικά και η ενοχοποίηση του ροκ που συχνά άδικα θεωρείται υπαίτιο για τέτοιου είδους φαινόμενα.
Το κοινό μεγάλωσε καθώς ήρθαν και μαθητές άλλων σχολείων, η διάθεση κορυφώθηκε και έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία ‘αρπάζοντας’ το μικρόφωνο να πω και εγώ ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια το Knockingonheaven’sdoorτων GunsN’ Roses. Hστιγμή ήταν απίστευτη και μαζί και η αίσθηση του σεβασμού απέναντι σε έναν καλλιτέχνη με εμπειρία χρόνων!
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως το σχολείο δεν είναι μόνο αρχαία, μαθηματικά και ιστορία αλλά κάτι πέραν του καθιερωμένου. Είναι πρωτοπορία, εξέλιξη, δημιουργία και ελευθερία!!! Ελευθερία στην σκέψη, στην έκφραση και στην μουσική! Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Γάκη για τη χαρά και τις γνώσεις που μας πρόσφερε, την Αντιδήμαρχο Παιδείαςκ. ΒασιλέναΜητσιάδη που βοήθησε στη διοργάνωση, τους φροντιστές ήχου και εικόνας της ομάδας του Γιώργου Γάκη αλλά και τους καθηγητές μας για την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση!
Εκ μέρους των μαθητών του
2ου ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Αγγελική Κοντογιάννη

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ