11.5 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στήριξη Δριτσέλη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων τον δήμο Τρικκαίων

Στην συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Τρικάλων συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ενάντια στη διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των σχεδιαζόμενων εκδικητικών απολύσεων εργαζομένων από τους Δήμους της χώρας. Με το πρόσχημα της αξιολόγησης, η κυβέρνηση σχεδιάζει την συμπλήρωση του αριθμού των απολύσεων από το δημόσιο, για τον οποίο έχει δεσμευτεί στους δανειστές. Παρά το γεγονός ότι οι Δήμοι της χώρας είναι τραγικά υποστελεχωμένοι, η κυβέρνηση επιθυμεί την περαιτέρω αποψίλωση τους από ανθρώπινο δυναμικό. Ο στόχος δεν είναι άλλος από την εκχώρηση των κοινωνικών λειτουργιών των Δήμων στην ιδιωτική αγορά και την παράδοση των πολιτών στην ιδιωτική κερδοσκοπία.
Η αξιολόγηση με υποχρεωτική ποσόστωση για τον χαρακτηρισμό υπαλλήλων ως «ανεπαρκών», εκτός από συνταγματικά προβληματική είναι και ζημιογόνα για την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Στο ίδιο πλαίσιο, εξίσου απαράδεκτες είναι οι συλλήβδην γενικεύσεις για χρήση πλαστών πιστοποιητικών ή για παράνομες νομιμοποιήσεις συμβασιούχων. Ο πραγματικός στόχος της κυβερνητικής υστερίας περί «ελέγχου της νομιμότητας» δεν είναι άλλος από τη συμπλήρωση του προαποφασισμένου αριθμού απολύσεων από το δημόσιο.
Όπως επεσήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, «ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα παλέψει για την ανατροπή της εκδικητικής αξιολόγησης που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Οι Δήμοι της χώρας χρειάζονται ενίσχυση σε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό. Η Αριστερά θα οικοδομήσει μία νέα σχέση με τους εργαζόμενους των Δήμων και θα εργαστεί μαζί τους για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και για την ανασυγκρότηση των τοπικών οικονομιών».


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ